torstai 22. huhtikuuta 2021

Sorsapari saapui, kirjosiepon aamuherätys, syksyn kirjat kasassa, Kirsin kukassa ja kohti viikonloppua!


Keväämme suuri ilahdutus jo kolmatta kertaa on sorsapariskunta, joka viettää pihallamme nyt vielä aikaa yhdessä, mutta kohta uros lähtee aamulla töihin eli pesänrakennukseen ja naaras nukkuu sen aikaa puutarhassamme hyvin maastoutuneena. Viime vuonna vain noin viisitoista kotiloa kun ennen sorsia ziljoona. Illasta uros saapuu ja he huilaavat, sitten alkavat syömään ja tietysti ruokalevot, sillä uroksella ollut kova päivätyö. Tämän jälkeen alkaa kalliomme ja pienen lehdon läpi virtaavan ojan vesissä riemuitseminen. Sitten paljon syöntiä ja hoitavat myös lehtoa, joka on kotiloiden kuningasmaata. Illasta kylvyn jälkeen nousevat lentoon salaiseen yöpaikkaansa. Hyvä juttu, sillä pihallamme vierailee monenlaisia yöeläimiä. Lumimies oli pihalla sorsien saapuessa ensi kertaa tänä vuonna ja ne olivat aika rauhallisesti. Armaani oli suorastaan liikuttunut kun siipien suhina lähestyi ja juoksi heti kertomaan, että 'nyt ikkunaan.' Osa innosta menee kyllä hyötypiikkiin, sillä ei mitään kotilojahteja iltamyöhällä, mutta myös sorsauroksen huolehtivaisuus on tehnyt vaikutuksen. Oi riemua! Ja kun pesä on valmis, sanomme hyvästit seuraavaan kevääseen.


Nukumme ikkunat auki, kunnes alkaa kuulua muita kuin luonnon ääniä. Tänään heräsimme kirjosiepon aamukonserttiin ja voi, mikä puutarhurin ystävä lintu onkaan, sillä se on hyönteissyöjä. On jo valinnut pesänsä, joten toivossa elämme. Kirjosiepon ääni on kuin satakielen, mutta siitä uupuu se loppuluritus. Meiltä ei uuvu mitään, kun saamme olla luonnossa kiinni.

Nyt on se aika vuodesta, jolloin olen menossa milloin minkäkin kasvin perässä, joten eipä ole ollut aikaa lukea ja puutarhahommien jälkeen ei vain jaksa kuin jotain sarjaa NetFlixiltä tms. Sain kuitenkin aikaiseksi eli valittua syyskauden kirjat ja ne löytyvät täältä Avaimelta tulee vielä yksi kirja, mutta voisi sanoa, että paketti on kasassa. Muistakaa uusi hiljainen virtani...eli terveys edellä mennään. Haluan myös nauttia lukemisesta, joten ei kiire minnekään.

Eilen oli menopäivä, jonka kruunasi käynti paikallisessa kukkakaupasta, josta sain muutamia viikkoja sitten ostettua jo ruukkuihin valkoisia, kukkivia muscareita, eilen multaa ja kauniin onnittelukortin, mutta huomenna olemme cityssä ja palatessa noudamme taas jotain Kirsin kukasta Ihana putiikki, josta saa kukkien lisäksi kivoja lahjojakin. Aina huomaan jotain uutta.

Viikonlopun säätiedotus on tällainen, mutta olkaamme kuin tämä kesälumipisara, jonka yhtenä pääsiäisenä löysin Porin torilta kukkivana. Istutimme maahan kotiin päästyä ja niin sitten alkoikin sataa lunta, mikä ihan luonnollista Suomessa tähän aikaan vuodesta. Siis olkaamme kesälumipisaroita, jotka kukimme tuli taivaalta sitten lunta, vettä tai räntää. Aikaa sitten tilaamani kirjat saapuvat vasta tänään, mutta viikonloppu menee ehkä nyt muulle, mutta nousen hevosen selkään aina uudestaan. Nyt on vain tällainen suvantovaihe...

Mukavaa huhtikuun viikonloppua kaikille tasapuolisesti♥

torstaiterveisin
Leena Lumi 

14 kommenttia:

 1. Olettekin saaneet mainion pariskunnan asumaan puutarhaanne! Niiden touhuja on varmasti mukava seurata.
  Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu puutarhalehtien lukemista, kun puutarhapuuhiin tulee säiden suunnittelema tauko;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, eivät jää. Lähtevät lopullisesti kun pesä on valmis, mutta saamme nauttia heistä viikkoja. Ihan turhaan R. laittoi valtavan ämpärin ja siihen etikkaa sekä vettä: Ei tarvittu! Merikin alkoi nyt haaveilla parista ankasta:)

   Niinpä. Minullakin noita lehtiä sängyn vieressä lukematta. Kotilieden puutarhanumero oli hyvä. Laitoin sen Merille, kun hän on hulluna laventeliin ja on ainoa, jonka tiedän saaneen laventelin talvehtimaan tällä saarella. Tulee sellainen takkatauko, mutta toivottavasti sorsaparimme saa toisistaan lämpöä. Ne käyvät meillä syömässä, mitä metsäkaurisperheeltä on talviruokinnan aikana jäänyt. Siis lopetimme nyt siivoamisen sitten, että he pyysyvät murkinassa ja jäävät syömään kotiloita. Miten riemuisia ne ovatkaan♥

   Poista
 2. Pihan eläimiä on niin piristävä seurata! Ja kasveja tietysti myös. (Suurennuslasilla tähän aikaan vuodesta joka päivä; että elääkö se vai ei...) Kiinnostavia kirjoja moni näistä. Koskahan ehdin tehdä listan? Ihanaa viikonloppua! Kyllä se kesä sieltä, vaikka lumen kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thilda, saa olla osa villiä luontoa♥ Scillat nousevat jo sinisinä ja valkoisina. Varaa ihmeessä nyt kesälukemisesi. Kiitos samoin sinulle♥ Minä en ole perso kesälle paitsi uiminen. Rakastan heinäkuun ensimmäisiä hämärtyviä iltoja ja yökiitäjiä, elokuulla kypsyvien hedelmien tuoksua, joka kantautuu puutarhasta...

   ♥♥

   Poista
 3. Ihana sorsaparvia, joka on tuonut tasapainoa kotiloiden määrään. Luonnolla on omat ratkaisut pulmiin. Täytyy ihailla ahkeraa sorsaparia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, meillä vain yksi pari ja jo kolmatta kevättä. Pakko olla samat kun tulivat kuin kotiinsa. Lähtevät onneksi sitten omaan pesään kun aika on ja eivät vietä öitä meidän pihalla. Sen sijaan kauriit tulevat marjastusaikaan häirityiksi ja voivat tulla nukkumaan lehtoomme. Sorsat ovat todella kiinnostavia, kun niitä alkaa seurata. Uroksen huolenpito...tloisi sinullekin kyyneleet silmiin.

   ♥♥

   Poista
  2. En aina huomaa, kun tietokone vaihtaa kirjoittamani sanat toisiksi. Tarkoitin heti alussa sorsaparia, kun tietokone vaihtoi sen näköjään sorsaparviksi.
   Kevät on ihanaa aikaa, kun on aikaa tarkkailla kevään ihmeitä, saapuvia lintuja ja pesimäpuuhia. Me tarkkaillaan joka päivä, milloin meidän asuinalueen fasaani löytää itselleen rouvan. Aika yksinäiseltä vaikuttaa.

   Poista
  3. Mai, näin usein käy. Tarkensin siksi, että ei ehkä ihan kiva, jos sorsalauma...

   Fasu-uroksella kuuluu olla haaremi. Luvialla on fasuja ja vanhemmileni ne olivat kuin lemmikkejä.

   ♥♥

   Poista
 4. Ihanat sorsat! Lintuja on hauska seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anki, yes! Ei me oltais uskottu, mihin sorsista on. Kiva myös että kuin luottaisivat meihin, mutta eivät saa kesyyntyä, etteivät joudu tuhoon.

   (Minulle tuli tänään ihan ostettuna kirja, josta sinäkin olisit kiinnostunut...)Kulkee vain hitaasti, sillä aion katsella sarjoja. Murhat maalaistalossa menivät jo ja nyt Syyttömästi tuomittu. Vähän kevyempää kuin The Fall.

   ♥♥

   Poista
 5. Hellyttävä sorsapariskunta. Olette todella uppoutuneet niiden elämään.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, eikö vain♥ Aina kun ehdimme ja on opittu, koska tämä on jo kolmas vuosi. Tänään koko päivä menossa, joten emme ole nähneet.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 6. Onpa ihanaa, että sorsapariskunta on tullut asumaan teidän luoksenne. Niistä onkin paljon apua etanoiden kanssa :)

  Meillä ei ole vielä näkynyt kirjosieppoa, mutta vielähän tässä ehtii. Sini- ja talitiaiset ovat jo myös valinneet omat mökkinsä meidän pihamaalla.

  Upeaa viikonlopun jatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, juuri nyt painavat pitkin lehtoamme. Seurasivat Reimaa sinne! Sitten uivat ja jatkoivat syömistä.

   Minä olen kuullut kirjosiepon, mutta en vielä nähnyt. Tuo kuva on toiselta keväältä. Eniten taitaa olla peipposia.

   Kiitos samoin ♥

   Poista