perjantai 23. heinäkuuta 2021

Merihuvilalla ja kuivuutta puutarhassa


Vaikka asuimme jo täällä Keski-Suomen saarella Muuratsalossa parin minuutin matkan päässä rannasta, oli ikävä Luvialle niin kova, että parina kesänä vuokrasimme muutamaksi viikoksi huvilan Luvialta.  Vanhempani olivat jo tällöin luopuneet omasta kesämökistään. Pelastukseksi tuli Hannu Kylänpää, joka oli kuulunut samaan Kämpän porukkaan kuin minäkin ja kuvassa olevat ystävämme Tuula-Marja ja Hannu Sainio, jotka ovat myös täällä syntyneen tyttäremme kummit, ovat viettämässä mökki-iltaa kanssamme. Meri lienee kuvannut tämän yläkerran nuoriso-osastolta ja onkin kiva kuvakulma. Tunsimme toisemme kaikki, molemmat Hannut, Tuula-Marja ja minä jo noin kymppivuotiaista. Reima, kuvassa vieressäni, oli Luvialle muuttanut uudisasukas, jonka kanssa sitten löysimme itsemme Alvar Aallon huvilasaarelta valkoisesta kivitalosta. Merta oli kova ikävä, joten ei ollut vaikea keksiä nimeä täällä syntyneelle tyttärellemme: Hän on Meri!

Luin jostain lehdestä, että Keski-Suomi on nyt melkein kuivinta aluetta ja uusia helteitä luvassa etenkin tänne. Ei olisi kaivattu! Eipä tullut mieleen noin tuhannen kasvin puutarhassa alkaa kastelemaan vuosia sitten istutettuja helmiorapihlajia...Onneksi Facebookin magnoliaryhmässä oli yllytystä kastella magnolioita. Ystäväni kävi nimipäiväkahvilla ja kertoi heidän helmiorapihlajansa kuivuvan pystyyn, vaikka kuinka kantavat rannasta vettä. Mekin sitten tarkastelimme omiamme sillä silmällä ja kyllä vain: Tuhon omat ovat ilman kastelua! Mitään ötököitä emme huomanneet. Nyt sitten kastellaan niitäkin, kauneimpia pikkupuita mitä voi olla. Uusi kastanja saa vettä kaiken aikaa ja muut uudet kasvit. Puutarhan pitäminen on ilon ja kauhun tasapainoa!

Kohtuullista suviviikonloppua kaikille etenkin mitä tulee säähän♥

Love 
Leena Lumi

10 kommenttia:

 1. Meilläkin on aivan järjettömän kuivaa eikä liki jokapäiväinen kastelu tunnu missään. Pieni nurmikkomme on keltaisia koivunlehtiä täynnä, kuin olisi jo syksy. Aivan, ilon ja kauhun tasapainoa - tänä kesänä kauhua on enemmän. Hyvää viikonloppua Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, yksi kannu on kuin yhtä tyhjän kanssa. Lehmuksen lehdet kuivahtivat niin, että eivät kasvaneet täyteen kokoonsa. Heinäkuun kukat ovat kukkineet jo aikaa sitten ja villikukkaniityltämme en ehtinyt nähdä kuin lehtosinilatvat ja muutaman akileija ellei toukokuuta lasketa. Akileijat tekivät ennätyskuoleman. Pikakelattu suvi. Nyt lähden kastelemaan mm. kastanjaa, uutta luumupuuta ja päärynää. Kiitos samoin sinulle Riitta.

   ♥♥

   Poista
 2. Ihana nimi - Meri <3 Se tuo kauniita mielikuvia myös tällaiselle sisämaan rantojen asukille. Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K, kiitos♥ Ja meilläkin on täällä Päijänteen saarella olut Meri. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 3. Kiva kuva:) Täällähän kaikki olisi rutikuivaa ilman keinokastelua. Toivottavasti ei kuitenkaan tullut kauheasti vahinkoa, ja toivottavasti saatte sadetta välillä. Hyvää viikonloppua Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos♥ Tiedän...Kuivuutta on säätiedotuksen mukaan meille luvassa. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 4. Katastrofialueella sataa taas, lähetän sen veden teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, kauheaa! Osan edes...En muista näin kuivaa ikinä. Otan osaa ja toivokaamme kohtuutta!

   ♥♥

   Poista
 5. Kiva kuva! :)
  Kamalan kuivaa. Onneksi nämä tulevat helteet ei kestä kauaa (toivottavasti!). Tuntui, että kaikki kukat kukki yhtäaikaa, ehkä viikon verran.

  ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos♥

   Ihan järkyttävää jo. PUUT alkavat kuolla. En ole koskaan toivonut hellettä. Me olimme yli viikon poissa ja en ehtinyt nähdä kukkaniittyäni kuin toukokuun osalta että silleen. Huomenna otamme letkun käyttöön...

   ♥♥

   Poista