torstai 6. joulukuuta 2018

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Hetki löi. 1939. Hetki löi silloin meille ja niille, jotka jäivät rintamalle kuin niille, jotka ovat sen jälkeen nukkuneet pois.

Hetki lyö. Pian hetki lyö ja aika saavuttaa meidänkin hupenevan joukkomme. Aika hoitaa kaiken: muistot, sodan vammat, meidät.

Hetkien välit ovat ollet täynnä elettyä elämää. On tehty lapsia, taloja, työtä ja osallistuttu monenmoiseen. On menty yhteen ja erottu, on rakastettu, on kaivattu, on naurettu, on rakastettu elämää. On itketty, kun on muisteltu heitä, jotka sinne jäivät, mutta on eletty sodan krempoista huolimatta. On asteltu sitä elämän räsymattoa, jossa tummat raidat ovat tarpeen, että kirkas olisi kirkkaampi, ilo iloisempi. Surun tummuus: Ilon kulissi!

Kiitollisuutta emme saaneet. Eivät riittäneet sotavammat, vaan tulivat uudet asenteet ja tuulet. Joitakin vuosikymmeniä sitten oli ihan tavallista syyttää meitä sotahulluiksi. Siis osa omasta kansastakin syytti sodasta, ei kiittänyt itsenäisestä Suomesta. Eivät lapset tajunneet, että silloin ei kysytä, ei epäröidä, kun isänmaa kutsuu. Silloin lähdetään! Eivät ymmärtäneet kokemattomuuttaan, että milloinkaan tahto ja halu rauhaan taikka aseistariisunta eivät ole estäneet vieraan vallan miehitystä. Historia tuntee vain vahvemman totuuden.

Vaan me sotainvalidit, me emme ole katkeria, sillä meillä on nyt rauha. Niillä, jotka eivät tänään ole kanssamme, mutta olivat rintamalla ja elävät muistoissamme, heilläkin on nyt rauha. Meillä on myös hyvä mieli, sillä nyt koko Suomi seisoo itsenäisyyden takana ylpeänä ja kiitollisena: Hetkemme on lyönyt. Muisto meistä kulkee kirkkaana soihtuna sukupolvelta toiselle ja unhon uneen ovat jääneet menetetyt raajat ja säryt, sillä mitä niistä kun isänmaa on vapaa. Kiitos siitä ja kaveria ei jätetä!

Sotainvalidi vm. 1922

psta ja kiitollisena
tyttäresi Leena


Veteraanin iltahuuto

Niin ikävä isää...Mitkään kyyneleet eivät tuo takaisin hänen rintamalla mennyttä nuoruuttaan, poista haavoittumista, tuo takaisin hänen ystäväänsä, joka jäi sinne jonnekin. Mitkään kyyneleet eivät tuo takaisin isää.


"...miksi taistelimme:
Vapaus, suvaitsevaisuus, kaunis turhuus." 

- Mika Waltari -

 Kiitos♥


Finlandia

10 kommenttia:

 1. Kiitos Leena♥
  Samoissa ajatuksissa♥

  VastaaPoista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää Leena <3

  Ollaan kiitollisia rauhasta ja vapaasta maasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Mai♥

   Juuri niin tehkäämme♥

   Poista
 4. Kiitos, Leena - ja ehkä me tänään jo osaamme olla kiitollisia <3
  Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle ja Lumimiehellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, ole hyvä♥ Elämä opettaa...

   Kiitos samoin sinulle Arja&co♥

   Poista
 5. Kaunis postaus Leena. Luen sen vasta nyt vähän jälkijunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, A., kiitos♥

   Ei varmaan haitannut myöhemminkään. Tänään on perjantai, enkä meinannut tajuta:)

   Poista