maanantai 17. joulukuuta 2018

Kurkistus kevään 2019 kirjoihin


Tänään kurkistamme niihin tulevan kevään kirjoihin, jotka minulla on tarkoitus lukea blogiini. Paljon kiinnostavia ja osin odotettujakin, mutta osa täysin katalogien varassa valittuja. Kaikkiin ei ole vielä saatavana kansia ja pienimmät kustantajat voivat puuttua ihan vain siksi, että en ole saanut katalogia tai en ole osannut valita. Näin siis kevättä 2019 kohti:


 Johanna Venho: Ensimmäinen nainen (WSOY)


Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa (WSOY)

Liane Moriarty: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista (WSOY)


Jaana Virronen: Borssia ja šarlotkaa Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan (Atena)


Anna-Maria Eilittä: Kun olen poissa (Atena)


Fiona Barton: Lapsi (Bazar)


Agnès Martin-Lugand: Huolet pois, elämä on helppoa (Bazar)


Sonia Paloahde: Aavistus (Minerva)


Anna Ekberg: Uskottu nainen (MinervaCrime)


Pierre Lemaitre: Petoksen hinta (MinervaCrime)


Emma Rous: Au pair (Minerva)


Ray Connolly: John Lennon Legendan elämä 1940-1980 (Minerva)


Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken (Otava)

Tuuli Salminen: Rannalla poika (Like)


Ruth Ware: Rouva Westaway on kuollut (Otava)


Lina Bengtsdotter: Francesca (Otava)


Jane Harper: Kuiva kausi (Tammi)


Håkan Nesser: Café Intrigo (Tammi)


André Aciman: Kutsu minua nimelläsi (Tammi)


Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista (Tammi)


Ninni Schulman: Vastaa jos kuulet (Tammi)


Celeste Ng: Tulenarkoja asioita (Gummerus)


Johanna Laitila: Lilium regale (Gummerus)

Vain kaksi vailla kansia joulukuussa: Aika hyvä! Tästä siis hitaasti aloitamme joskus tammikuulla, sitten kun on ensin vietetty pitkät, autuaalliset joulun viikot. Silloinkin kiva lukea, mutta vailla muistiinpanovihkoja. Pakko välillä lukea vain itselle, mutta myönnän, että eräs vanhempi teos, jota nyt luen, oli pakko aloittaa alusta ihan teitä varten. Olen ihan mahdoton, tiedän sen. Toisaalta ihan tästä päivästä alkavat joulutouhut ja blogikin siirtyy joulumoodiin ja sitten myös joulurauhaan. Kiva on myös käydä lukemassa muiden kirjabloggaajien suunnitelmia ensi keväälle.

kevätkirjaterveisin
Leena Lumi

mustarastaskuva Pekka Mäkinen

12 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä,kyllä tuolta löytyi pari minunkin listalleni. Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kuusi yhteistä kirjaa meidän listoilla, aika hyvin Leena. Ajattelin lueskella oman kirjahyllyn kirjoja, joten raakasin aika kylmästi uutuuskirjoja pois listaltani. Mutta olen jo päässyt mukavaan vauhtiin, sillä joulukuussa olen lukenut jo neljä kirjaa omasta kirjahyllystä. Tosin hankin itselleni Mia Kankimäen Naiset, joita ajattelen öisin teoksen. Suosittelen, jos et ole vielä lukenut sitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, no sinulla onkin vahvempi matikka kuin minulla. Minähän löysin vain kolme kun kävin sinulla edelliskerralla:) Ihmettelin vähän, kun meillä on joissain aika paljon samaakin makua. Hyvänen aika sentään: minä en jaksa, en ehdi. Nyt todella kaikkien aikojen joulu kaatuu päälleni. By the way, minäkin luen nyt yhtä kirjaa kirjastosta ja huomasin, että kävi kuten Lasilinnan, sinäkin olet kirjan jo lukenut! Piti lukea vain itselleni, mutta en raaskinut, kun on aika hyvä.

   Täytyy miettiä. Kaipaan niin kovasti uutta 'linnuntietä' että ihan sattuu. Miten Yhdysvalloista on tullut juuri Linnuntietä, Kiuru ja termiitti, Suojelus, Armon yö ja sitten ne muut, kuten Oates, Shriver etc. En ole huomannut tällaista nälkää sinnepäin ennen kuin nyt.

   Olethan sinä lukenut Armon yön? Se vie melkein tajun.

   Harkitsen Kankimäkeä rauhassa, sillä kuten huomaat, oletan maailman menevän hyvin ja otin ihan normisti uutuksia. Voin sen ostaakin tai varata kirjastosta.

   ♥♥

   Poista
  2. En julkaissut kaikkia blogissa esim. Ninni S
   Armon yötä en muista lukeneeni.
   Meille satoi lumipeite yöllä ja olen siitä niin onnellinen, nyt voi joulu tulla <3

   Poista
  3. OK, minä luovutin heti:) No, aina tulee jotain lisää jostain tai voipi käydä niinkin, että löydy hyvää sanaa eikä kiinnostusta, mutta luotan nyt, että nämä varman päälle levitoivat minut lukutaivaaseen.

   Voisit pitää...Ann-Marie MacDonaldin teos, saman joka kirjoitti Linnuntietä, jonka ehkä olet lukenut. Nykyään kun puhun laadukkaasta lukuromaanista, tarkoitan 'linnuntietä'. Sellaista nyt kaipaan, mutta kun nämä kaikki vein silloin yhtä soittoa. Ainakaan et ikinä unohtaisi Armon yötä.

   Sama täällä: Voi tulla. Tänään mun viimeinen teksti kirjoista tälle vuodelle. Sitten vain joulua ja sen jälkeen laiskat joulunviikot, mutta koko joulu on viikon fiestaa: meidän hääpäivä, nuorten kihlajaiset, joulu, Merin synttärit. Onneksi R. löysi tänään upean valkokuusen, joka ei varise edes loppiaisena. Nyt enää pitää muistaa vain muutama tuhat asiaa ja noutaa varatut kalat:) On tämä niin ihanaa, että en sanotuksi saa♥

   Poista
 3. Katsos vaan, Call Me By Your Name suomennetaan! Tätäkään en tiennyt.

  (Luen parhaillaan Swärdin Veraa. Armon yökin on lainassa. Mutta taidan lukea ensin Oneironin, jonka siskoni pari päivää sitten toi mulle. Olen siis TODELLAKIN vasta nyt lukemassa Oneironia(kin!). Muistan että suosittelit sitä mulle, kun se ilmestyi ja halusit tietää mitä tykkäsin.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, odotettu juttu!

   (Sain eilen myöhään luettua Svärdin varhemman kirjan Viimeiseen hengenvetoon. Tunnistin tyylin Verasta eli tiheää, joten lukijan pitää keskittyä. Armon yö on löytö! Oneiron on vaativa sekä antava. Toki, toki, Oneiron on epätavallinen teos kiinnostavasta aiheesta, jota kutsutaan välitilaksi. Enempää en spoilaa:)

   ♥♥

   Poista
 4. Mielenkiintoisia kirjoja tulossa. Hauskasti kannet peilaavat aikaisempia kirjoja (tai samantyylistä kirjallisuutta?).

  Minä odotan, että saan avata jouluna arvontavoittopakettini, vaikka onhan tuossa yöpöydällä taas monta kirjaa odottamassa loppuunlukua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, ehdottomasti:) Niin tekevät, mutta onhan Sylvin kansi ihan omaa luokkaansa eli ei samanlaista toista.

   No, siitäpä sinulle joulujen joulu tulee: Kirja, jota ei unohdeta, kun kannet ovat sulkeutuneet.

   ♥♥

   Poista