keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kotimaan matkakohteita/ Some places to visit in Finland


1)  Jurmo, tarujen saari ulkosaaristossa. Saaresta enemmän Sandy Pimenoffin kirjassa Iurima Ultima, josta tämäkin Sandyn ottama kuva on. Iurima iacet ultima versus australem plagam et proxima mari - Jurmo on kauimpana etelässä ja lähinnä merta.2)  Visavuori, joka on Valkeakosken Sääksmäellä sijaitseva kuvanveistäjä Emil Wikströmin museona toimiva taiteilijakoti.

Visavuoressa on myös Emil Wikströmin pojan pilapiirtäjä Kari Suomalaisen Kari-paviljonki. Myös upea puutarha sekä maailman parhaat korvapuustit.3)  Mustion linna, jossa mm. romanttinen Rakkauden silta.


4)  Petäjäveden Vanha Kirkko. Unescon suojelukohde. Kannattaa todella käydä! Kirkossa on monta erikoisuutta, kuten tämä saarnastuoli, jossa on katolisen kirkon Kristoforoksen kuva sekä sivulaiva, jossa näkyvät vieläkin penkeissä ammoin istuneiden ihmisten hahmot seinässä...
5)  Yyterin hiekat/ Yyteri beach, jossa melkein parasta on heinäkuun lopulla, kun merivesikin on todella lämmennyt ja suurin väentungos on ohitse. 


6)  Tikanojan taidekoti, jossa voi tutustua mm. upeaan taidekokoelmaan. Kuvassa Eero Järnefeltin Kylpijät (1923).
7)  Viherlandia, joka on Suomen monipuolisin puutarhamyymälä. Löydät kaiken taimista ruukkuihin ja puutarhakalusteisiin sekä ihastuttuvia puutarhallisia sisustustavaroita. Joka päivä herkullinen lounaspöytä. Ja tänä vuonna asuntomessut ovat aivan kiven heiton päässä Viherlandiasta, joten päivän kiertelyn jälkeen voi hemmotella itseään sitten monipuolisesti monipuolisessa kauppapuutarhassa, jossa myös Iittalan tehtaanmyymälä.


 8)   Hvitträsk, arkkitehti Eliel Saarisen kiinnostava, historiaa henkivä koti, jossa on myös mahtava ravintola. Olen syönyt elämäni kuha-aterian ko. ravintolassa. Osoite Hvitträskintie 166, Kirkkonummi.Kummikoiruutemme Luna syyskuussa 2017 Hvitträsk -visiitillä. kuva Jyrki Äikäs


 • Museo on avoinna 3.5.-30.9. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–17
 • Yleisöopastuksia päivittäin suomeksi klo 12.30, ruotsiksi klo 14 ja englanniksi klo 15
 • Teemaopastukset toukokuussa:
  Su 14.5. klo 14 Teemaopastus: Kansallisromanttinen tyyli
  Su 28.5. klo 14 Opastus yleisöltä suljettuihin tiloihin
  Kaikki kesän teemaopastukset
Hvitträsk was built 1901-1903 by three architects, Herman Gesellius, Armas Lindgren and Eliel Saarinen. The main building, designed in National Romantic style, built of logs and natural stone, was both a common studio and a home for Eliel Saarinen and Armas Lindgren. Gesellius lived in the courtyard building. The Saarinen home is a museum today, and the courtyard building has a restaurant (super delicious meals, try the fish!) and a café. Hvitträsk and the garden in English style are surrounded by beautiful nature.9)  Wanha Rauma, Unescon suojelukohde, jossa ihastuttava säilynyt puutaloalue täynnä toinen toistaan houkuttavampia putiikkeja. Hyväksi kehuttu ruokapaikka Raumalla on Villa Tallbo, Petäjäksentie 178

10)  Ähtärin eläinpuisto , jossa nyt näiden söpöläisten lisäksi myös pandat Lumi ja Pyry!


11)  Savonlinnan Oopperajuhlat. Missään, missään et ikinä voi kuunnella oopperaa lumoavammassa ympäristössä kuin Olavinlinnassa! Tämä on ainoa tapahtuma, joka saa minut pois kotisaareltani sydänsuvella.

Vuoden 2018 ohjelmisto täällä  Varaa liput ajoissa!


12)  Naantali, josta voit lukea lisää Petriinan blogissa, josta on myös tämä juhannusyön rantakuva.13)  Hämeenlinnan Taidemuseossa on tänä vuonna Suomen kansan rakastaman Martta Wendelin töistä http://www.hameenlinna.fi/Palvelut/Kulttuuri/Taidemuseo/Nayttelyt/Martta-Wendelin/ näyttely Näyttely on avoinna 30.8. saakka. Osoite on Viipurintie 2. Kuva vanhemmasta näyttelystä Taiteilijatoveruutta. Ada Thilénin maalaus Lukeva tyttö maisemassa löytyy myös Riitta Konttisen kirjasta Taiteilijatoveruutta (Siltala 2014)14)  Kalaravintola Merimesta Porin Reposaaressa. Paras kalaravintola ikinä! Ja pöydät ovat niin, että tuntuu kuin söisi aalloila. Merenantimia on laidasta laitaan ja tunnelma on merellisen rento laadusta tinkimättä. Tässä jutussa olemme siellä syömässä perheen kanssa marraskuussa. Kuva on Sari Kalliomäen eli kiitos Sarppu! Jos menetät sydäemsi Reposaarelle eli Räpsöölle, niin voit liittyä Reposaari -yhteisöön täällä
15)  Kestikievari Pirkanmaalla. Kuva Hannen, jonka blogista Valkoinen leinikki voit nähdä lisää kuvia ja saada infoa kiinnostavasta kohteesta.16)  Pihlajaveden erämaakirkko, jonka vihkiryijy on ikimuistoinen. Kuvassa esittelyä tekee kummikoiruutemme Luna.
17)  Säynätsalon kunnantalo on suunnittelijansa Alvar Aallon tärkeimpiä töitä ja rakennus on kansainvälisesti arvostettu. Etenkin kesäaikaan kunntalon ympärillä näkee turisteja ja etenkin arkkitehtejä ympäri maailmaa. Rakennusta luonnehtiva päätekijä on sisäpiha, patio. Aalto tarkoitti sen ihmisten kanssakäymistä varten luoduksi piazzaksi. Sisäpihan suihkulähteen reunalle on sijoitettu Wäinö Aaltosen Tanssijatar -veistos. Säynätsalon kunnantalo toimii monitoimitalona, jossa ovat kirjasto, aluekunnanhallinto, asuntoja, liiketiloja ja vierashuoneita, jotka ovat nimeltään Alvari ja Elissa.  Huoneet ovat yhden hengen huoneita ja niissä on liinavaatteet, jääkaappi, sähkölevy, kahvinkeitin, astioita sekä yhteinen suihku. Huoneiden ikkunoista on kaunis näkymä patiolle. Huoneita voi vuokrata täältä

Nyt kiinteistössä on myös kahvila-konditoria.

Huomattavan rakennustaiteellisen merkityksensä vuoksi kunnantalo pihapiireineen suojeltiin rakennussuojalailla 30.5.1994.  Nyt 30 vuotta Muuratsalon saarella asuneena, siis siellä, jossa sijaitsee Alvar Aallon huvila,olen kovasti nauttinut saada käyttää ehkä maailman kauneinta kirjastoa ja usein käyn ihastelemassa piazzalla upeaa köynnöshortensiaa. Täysin Alvarin syytä, että minulla on nyt köynnöshortensioita jotain kymmenen...Hän perusti vain muutamista kasveista ja kaksi niistä tiedän: Köynnöshortensia ja akileija18) Paras Ravintola kaikellaan on Ravintola Pöllöwaari Jyväskylässä. Kollaasissa olemme ystäväni kanssa nauttimassa heinäkuun helteillä ravintolan viinipihasta, joka on ihan parhautta niin helteellä kuin syyskesän iltoina.


Täällä käymme ystäviemme kanssa sekä olemme täällä viettäneet mm. minun pyöreät synttärini sekä kaikki merkkipäivät R:n kanssa. Ravintolan yhteydessä toimii tasokas Hotelli Yöpuu.


19.  Tertin kartano Mikkelissä (kuvakaappaus Helsingin Sanomat Kuukausiliite 6/21 Saimaan seudun matkailumainos)


20.  Lohja, jossa on tämän vuoden asuntomessut! (2021) Jokaiseen makuun jotakin likellä Lohjanjärveä. Villa Haikarissa voi käydä syömässä Laguksen entisessä huvilassa vaikka lämminsavulohisopan tai tuhdimmin ja mennä Gasthaus Lohjaan. Me menimme Lontoolaisella taxilla. Varo vain, Lohjasta tulee helposti salarakas!


Lohja on montaa♥♥


Löydä Suvi-Suomi!

PS. En ole ehtinyt päivittää, mitä näyttelyitä missäkin on menossa, mutta tässä on vähän osviittaa, mitä kotimaasta löytyy. Ja kaiken lisäksi nyt on tullut korona, joka voi muuttaa kaiken hetkessä. Sen luin Helsingin Sanomista, että Karita Mattila esiintyy Kerimäen kirkossa, maailman suurimmassa puukirkossa. Nämä paikat ovat olemassa, mutta niiden aukiolot yms. googlatkaa. Yhden kohteen tähän lisäisin eli Kuusamon ja Sulon karhuinen. En kuitenkaan tiedä, tai ymmärsin, että sinne tullut pienin, ilmeisesti rauhoitetaan elo-syyskuulle ....

40 kommenttia:

 1. Kiitos kotimaan matkasta. Monta mielenkiintoista ja käymisen arvoista kohdetta. En tiennytkääb että Alvar Aallon huvila on siellä Muuratsalossa..

  VastaaPoista
 2. Minttuli, ole hyvä! Niin...olen tässä purrut hampaita, kun en löytänyt omasta kuvatidostostamme kuin yhden kuvan huvilan sisäpihalta, mutta se on aivan liian pieni. Siinä on maailman toiseksi upein köynnöshortensia, upein on Aallon sunitteleman Säynätsalon kunnan talon sisäpihalla. Huvila on meiltä melekin vain kivenheiton päässä ja mm. hiihtolatuni kulkee aivan siitä sivuitse. Ja kirjastoni sijaitsee tuon kunnantalon alakerrassa ja on siis myös harvinaisuus. Paljon turisteja, arkitehtiopiskelijoita ja etenkin japanilaisia kirjastossani suvella ja myös kulkevat tästä ohi huvilalle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Leena tästä! Olen vannoutunut kotimaan automatkailun ystävä, mutta tässä tuli monta uutta kohdetta. Ehkä joskus matkin sinua ja teen itsekin tällaisen postauksen, sillä Suomesta löytyy paljon todellisia helmiä, mutta niitä voi olla vähän vaikea löytää.

  Tänä kesänä meillä on tarkoitus valloittaa Ahvenanmaa, jossa en ole koskaan käynyt. Ehkäpä postailen sitten loppukesästä ainakin sieltä:)

  VastaaPoista
 4. Amma, ole hyvä vain! Saat matkia, koska melkein pyysit luvan etukäteen ilmoittamalla;-) Tämä on jo kolmas vuosi, kun tämän teen. Olen saanut tästä aivan yllättävää kiitosta, sillä harva oli ennen edes kuullut Myllyrannasta.

  Tähän piti tulla kaikkiin kuvat, mutta hermo petti näin illasta ja kun se Olavinlinnan kuva ILMAN minua siinä seisomassa, on hukassa, niin luovutin.

  Minulla kaihertaa tuo Jurmo...taidan osata kirjan jo ulkoa.

  Minä en edes muista olleeni Ahvenanmaalla. Olen rannikolta kotoisin, joten se ei tuntunut miltään SILLOIN. Nyt sen sijaan merisaaristo on täyttä unelmaa.

  Kiva odottaa, mitä löydätte Ahvenanmaalta. Nauran vieläkin kun hyvä ystäväni lähti sinne lomalle ja tuli hirveän kiukkuisena takaisin, koska ei ollut saanut palvelua englanniksi eikä saksaksi;-) Ei täällä Keski-Suomessa mitään ruotsia...

  VastaaPoista
 5. Akissfromthepast, Suomen suvi on aivan hurmaava satoi taikka paistoi! Sille ei ole vertaista.

  VastaaPoista
 6. Jurmoon on tehnyt mieleni mennä,
  monta kertaa olen suunnitellut sitä..
  Upeita kohteita...Mustiossa aina paahdan juuri tuon ihanan kohdan kohi vauhdilla, muka kiire..siskoni luo mökilleen..
  Raumalla aina joka kesä piipahdan..

  Mahdollisesti saatan mennä kesällä Jurmon lähelle, saaristoon tanssileirille viikoksi..sieltä vois vaiks poiketa..

  Niin ja Jkylän kesään 14.7 katsomaan venäläistä fyysistä teatteria!!!

  Oletko sinä vieraillut moneessa noista sun kohteistasi?

  VastaaPoista
 7. Parissa paikassa on jo tullut käytyä ja tuo vanha-rauma on muuten tuttu.... pitänee miettiä, josko näistä käymättömistä ohonkin suuntautuisi matka tänä kesänä...

  VastaaPoista
 8. Hanne, sama täällä. Jurmoon palaa mieli.

  Raumalle minä olen täältä asti lähtenyt bessun kanssa jopa ostoksille. Minähän eisttelin kaikki hankinnat silloin blogissa;-)

  Jyväskylän kesä on minulle liian lähellä ellei sinne tule Concha Buika tai Ville Valo tai...Totuus on, että suvella täältä Suomen Tahitilta ei haluaisi olla poissa ollenkaan. Täällä on outoa lumousta...

  Jos pääset Jurmoon, niin sitten kuvaat sikana ja postaat siitä isosti.

  Siis Raumalla monin tavoin ja usein. Myllyrannassa samoin. Sateenkaarentaa puodissa pari kertaa, Kerimäen puukirkossa useasti, samoin Savonlinnan oopperajuhlilla, Hvitträskissä kerran, mutta sytyin ikuisesti, Visavuoressa pari kertaa ja on todella monipuolinen vierailu (liian pitkä selittää tässä), Petäjäveden puukirkko hyvinkin tuttu, samoin Aalto-museo ja Säynätsalon kunnantalolla sijaitsee myös kirjastoni, joka on maailman kaunein. Aallon huvilalla olen ollut vain kerran, vaikka se on tässä ihan liki. Yyterin sannat ovat nuoruuteni hiekat ja käyn siellä vieläkin uimassa, kun visiteeramme äitiä Luvialla.

  Siis Jurmo odottaa ja ehdottomasti on päästävä Tikanojan Taidekotiin käymään...

  VastaaPoista
 9. Leena, niin ja tuo Vanha Rauma kuvakin on sun tai Jukan ottama, otaksun.

  Hänen Majesteettinsa on nyt aika ok, sai juuri uudet lääkkeet etc. joten me täällä vain otamme parit vieraat vastaan etc. Se yksi asia, josta puhuimme, kyllä odottaa, ei se mihinkään katoa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos näistä vinkeistä! Ihanaa saada tällaisia vihjeitä Suomi-matkailuun. I like a lot!

  VastaaPoista
 11. Entäs se Villa Lumi siellä Muuratsalossa? :D

  VastaaPoista
 12. Hyvä Leena, että olet listannut Suomen aina niin upeita kohteita. Meillä on kotimaassakin paljon nähtävää ja koettavaa.

  Saaristomme on mahtava, Jurmossa on majoitusta myös talvella. Kerran olen siellä ollut rengastamassa lintuja ja mieli palaa takaisin.

  Ahvenanmaa on myos hyvä käyntikohde, mökkimajoitusta löytyy, mutta harvemmin suomalaiselle niin tärkeitä saunoja. Mökkeilyn lisäksi olen ollut pari jaksoa työssä Maarianhaminassa ja voin sanoa, että sieltä aivan varmasti löytyy kielitaitoa.

  Mielelläni listaasi lisäisin Hangon, Tammisaaren sekä Bengtskärin majakan ja monet muutkin majakat.

  Juureni ovat Joensuussa, joten älkää ihmiset unohtako Itä-Suomea.

  VastaaPoista
 13. Absolutely White, ole hyvä! Tuli mieleeni, miltä Valkea Neito näyttäisikään linnajuhlissa...lue rivien välit.

  Allu, Villa Lumi on ollut niin monta suvea auki tilauksesta, että tämä suvi on rauhoitettu. Otamme vastaan vain muutamia yksittäisiä vieraita ja yhden pienen seurueen, mutta ei sen enempää. Jos tulee yhtä kuuma kuin oli viime suvi, olemme ylikiinni sekä puutarhassa että pitkäkarvaisessa Hänen Majesteetissaan. Jäätelöä ja kellaria minulle ja koiruudelle, kiitos!

  Isoja turistiryppäitä ei enää.

  VastaaPoista
 14. Marjatta, olen lukenut Jurmon jouluista! Miten kiinnostavaa, että puhut lintujen rengastamisesta, kun minä juuri luen kirjaa naisornitologista...

  Ikävää, mutta Ahvenanmaa ei ole minun juttuni. Se on sitten pois jostain minne sielu palaa enempi ja niitä kohteita on mapillinen jo.

  No, tästä on pois jopa minun itse viime vuona listaan laittamiani, sillä ei ollut tarkoitus kilometrin pituista listaa tehdä;-)

  Tässä voisi olla Hanko, Naantali, Porvoo, Verlan ruukkialue, Tammisaari, Nauvo, josta kävimme kerran taloakin katsomassa sekä monta, monta muuta.

  Mielestäni Itä-Suomi oli minulla aika hyvin edustettuna, kun vain puolet juuristani on siellä. Käyn ihan tasaisesti uimassa suvella Yyterissä kuin syömässä Savonlinnan muikkuja. Todellinen kohokohta toki ooppera sekä uiminen Puruvedessä.

  VastaaPoista
 15. Leena, toki Itä-Suomi oli edustettuna. Minulle Itä-Suomi on edelleen yhtä kuin Pohjois-Karjala, siis Joensuu, Koli, Ryynäsen ateljee, Kuhmo ja monet muut paikat siellä.

  Parasta tosiaan olisi, jos olisi mahdollista tutustua Villa Lumeen ja sen isäntäväkeen sekä puutarhaan. Ymmärrän, että vastaus on ei.

  VastaaPoista
 16. Marjatta, no sitten niinkuin puhumme eri asiasta. Minulle Karjala on aina äitini Karjala eli pakkoluvutettu osa Suomea. ja sitten tuleekin jo Savo, jonne osa suvustamme jäi, kun uuttaa rajaa raudalla tehtiin.

  Kuhmo etc. on minulle ihan vierasta ja voi ehkä siksi jäädäkin, sillä edes minä en voi joka paikkaan ehtiä. Mitä osaa Kuusamo edustaa...sisareni käy siellä joka vuosi miehensä kanssa karhuja kuvaamassa. Edes joku perheestä sinnekin päin;-)


  Marjatta, vastaus on 'ei' NYT. Kun keskeneräiset ja tapahtumassa olevat asiat selviävät, sitten kaikki voi olla taas toisin.

  VastaaPoista
 17. Leena, onneksi luet minua kuin avointa kirjaa: se, mikä pääni sisältä lähtee pyyntönä, saattaa näppäytyä ruudulle arvaamattomassa muodossa;)

  VastaaPoista
 18. Amma, ei siellä mitään vaarallista ollut - vielä;-)

  Sanoinhan: Ole hyvä♥

  Kiva kuulla, että sinussa on tuo arvaamatonkin puoli...tiedätkö sen aavistaa. Kirjoitat niin tyylikkäästi, eli olen ihan retkussa, miten sen teet ja nautin, kun rivien välit kertovat omaa tarinaansa.


  Muuten: Luet nyt kirjaa, joka minulle lähetettiin tuosta vain. NYT aion lukea sinun arvostelusi, vaikka kirjan tekisinkin, sillä tarvitsen selvyyttä, voinko siihen ryhtyä. Katsos se kansi jo...

  VastaaPoista
 19. Leena, nyt ihan punastun! Mutta tosiasiassa kysehän on vänkyräsavolaisuudesta: vastuu on kuulijalla tai lukijalla... :)

  Minäkin sain tämän kirjan ihan yllätyksenä. En sano siitä vielä mitään, vaikka mieleni tekisi. Täytyy katsoa se ensin loppuun asti.

  VastaaPoista
 20. Amma, ei ole tapana imarrella, ota vastaan. Ai se olikin niin, pahus kun en muistanut;-) Mieheni oikein kerää noita savolaisvitsejä ja saan aina pelätä, että kerran kuulijoissa on tosikko.

  Siis minä en siihen laita aikaani ellet sinä löydä siitä jotain erityistä/kaunista/lumoavaa. En jaksa nyt mitään kauheaa, sillä on kevät. Tosin minulla odottaa yksi ohut, jota olen siirtänyt ja siirtänyt, mutta tiedän, että sen minä haluan lukea.

  VastaaPoista
 21. Jurmo ja Ähtäri..... Ähtäriin olin innoissani menossa ja pari vuotta sitten, kun oltiin vaunulomalla lasten kans.... lapsia ei kiinnostanut ja totesin, et joskus myöhemmin....ja toi vanha -raumahan on tosi tuttu, lisää kuvia saat jos haluat..... Jurmo... siellä olis kiva käydä kuin myös siellä savonlinnan oopperajuhlilla<3....mut näkee nyt mihin nokka näyttää tänä kesänä...? Tänä kesänä tullaan taas sinne keski-suomeen.... Keski-suonmen ilmailumuseoon katsomaan sitä brewsteriä... on näytillä vielä tämän kesän siellä.......

  VastaaPoista
 22. Hieno juttu, et Hänen majesteetilla on kaikki ok..... me täällä hoidetaan mun isää, jonka pitäis varmaan jo muuttaa palvelutaloon, mut kun ei taho....

  VastaaPoista
 23. Leena,käyää Ähtärissä lasten kanssa tai kahdestaan. Me olemme sen useasti käyneet.

  Voitais koittaa Jurmoa ja Savonlinnaa sitten yhdessä. Jurmossa kai kaikki olisimme noviiseina;-)

  Hänellä on nyt niin kyin kuin voi, kun sai vihdoin kunnon lääkkeen. Häntä heiluu, ruoka maittaa, mutta ne rappuset ja lenkki ei käy. Hän on vapaana puutarhassa tunteja. Kohta yritämme käydä rannassa...edes vesivaellusta hänelle ellei enää ui.

  Ymmärrän. Jutellaan näitä sitten meilissä tai soitellaan. Terkkuja J:lle!

  VastaaPoista
 24. Uteliaana tulin katsomaan, minkä kuvan valitsit :)

  Kuva on Naantalin Kaivohuoneesta, sieltä on ihanat näkymät venesatamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petriina, toivottavasti Kaivohuone on myös hotelli...

   Unohdin tuoda tämän ulos palkista ja postata tänä vuonna, mutta teen sen loman aikana, sillä pitäähän mun näyttää entistä minua ja ilmaantua aina välillä, vaikka olisinkin lomalla.

   Löysin eilen sun palkista söpön blogin, jonka arvonnassa olen nyt mukana. Sen pinkin yöpaidan pitää tulla mulle;-)

   Kiitos hienosta kuvasta taas kerran!

   Poista
 25. Kiitos Leena tästä listauksesta, siitä löytyi pari mielenkiintoista vinkkiä meidänkin tuleville kotimaanmatkoillemme. Käymiämme kohteita olemmekin jo listailleet Suomitour.com -blogiimme.

  Niin paljon kaikkia ihania paikkoja, mutta niin rajallisesti aikaa niissä ehtiä kiertämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, ole hyvä! Anteeksi, että vastaus viipyi, mutta olen ollut vähän kiireinen.

   Nämä ovat kyllä kaikki kokemisen arvoisia paikkoja ja koska minusta on kyse, monista löytyy myös hyvä ravintola tai edes kahvila. Olen Hvitträskissä syönyt mm. elämäni kuha-aterian ja Visavuoressa on kahvila, jonka vastapaistetut korvapuustit tuoksuvat jo parkkipaikalle.

   Nautinnollisia Suomi-elämyksiä!

   Poista
 26. Hienoja kohteita kaikki. Tietenkin kotiseutu on aina sydäntä lähinnä, siis Yyteri ja Reposaari. Merimesta ei ihan ikkunasta näy, kun satamanosturit on tiellä. Savonlinna on houkuttanut jo vuosia, kun itsekin on tullut laulettua klassista musiikkia. Paljon on Suomessa kauniita paikkoja, Jurmossa on joskus tullut käytyä, ja Turun saaristokin on tullut tutuksi, ja älä unohda Luvian Laitakaria, tanssilavaa ja kaljaasi Ihanaa. Terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okke, kiitos <3 Ai asut kuitenkin niin liki Merimestaa...Eilen kun niistä reissuista keskustelimme, niin kun suurin kuume on ohi, palaame jokavuotiseen Savonlinnan käyntiin ja viivymme siellä aina koko viikonlopun niin, että palaamme vasta maanantaina kotiin. Tunnelma suviyön Savonllnnassa on huikea ja syömään mennään tietty vasta oopperan jälkeen. Sitä ennen vain muikut, iso lautasellinen ja siloin minäkin otan oluen. Oijoi, Luvian Laitakarista on muistoja kirjan verran. Isä oli sen tanssilalavan rakennushankkeessa aikanaan mukana keräämässä rahoitusta yms. Pienessä kylässä kauppias on mukana melkein kaikessa. Kaljaasia ei ollut kun minä siellä 25 vuotta asuin, joten se ei ole mulle tunnejuttu, mutta moni muu asia siellä on. Terkkuja!

   Poista
 27. Pieni täsmennys: Suomen eteläisin asuttu saari on Utö, ei Jurmo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, niin se on Utö. En nyt löydä, missä väittäisin muuta....

   Poista
  2. Anteeksi, tuo olikin siis Sandy Pimenoffin toteamus, ei sinun...

   Poista
 28. Kiva lukea sellaisista paikoista joissa en ole koskaan käynyt. Ehkä ensi vuonna on mahdollista, tai kahden vuoden päästä, kierrellä Suomea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, eikö vain. Minä en ole parhaasta päästä Suomen tuntija, mutta Savonlinna ooppera-aikaan on kuin jotain ihanaa unta ja merenrannat aina. Taide jos vetää niin sitten niitäkin kohteita löytyy. Joskus pitää lähteä tosi kauas nähdäkseen lähelle.

   <3

   Poista
 29. Kiitos vinkeistäsi. Joitain saatan napata matkoilleni. Kotimaan matkailu kunniaan mottoni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju, ole hyvä<3 Minusta muuten paras kalaravintola ikinä on tuo Merimesta Porin Reposaaressa. Me käymme siellä äidin ja siskon kanssa pari kertaa vuodessa ja ensi vuonna vietämme siellä äidin 90 vee -juhlia!

   Poista
 30. Olipa ihania kohteita! Liian usein sitä tähyää ulkomaille kunnes tajuaa mitä kaikkea ihanaa meiltäkin löytyy. Näistäkin moniin liittyy omia rakkaita muistoja.

  Ne, joissa en ole käynyt, täytyy laittaa muistiin. Vaikka ensin ravintola Pöllöwaari seuraavalla Jyväskylän työmatkalla :)

  Aurinkoista maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakkoisiahiutaleita, kiva kuulla. Huomasin vain just, että en ole ehtinyt päivittää, mitä missäkin on menossa, enkä kyllä ehdikään, joten tätyy laittaa lisähuomautus. Minä en helposti Suomesta suvella lähde. Yyteriin mennään tänäkin suvena, vaikka saaressa ja rannalla asummekin. Ja Merimestassa tulee varmaan vielä käytyä.

   Pöllöwaari on laatua sekä hyvää tunnelmaa. Yhtään hunoa muistoa minulla ei paikasta ole. Kymmenien vuosien testit takana:)

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista