tiistai 24. toukokuuta 2011

TIUKUKÄRHÖÄ JA VANHAN PUUTARHATUOLIN KÄRHÖLUMOA

Tämä tiukukärhön, 'Hendryetta', kuva ja alempi kärhön koristama vanha puutarhatuoli ovat kuvia kirjasta Andromera Matz ja Krister Cedergren Ihanat kärhöt - Yli 100 klematis lajia (Klematis - över 100 utvalda sorter, suomennos Minna Penttinen). Tätä kirjaa saa vielä, sillä kysyin asiaa Minervalta.
Tämä idea minun piti toteuttaa, sillä minulla on kaksi aivan samanlaista tuolia puutarhassa kesät talvet. Siis riittävän vanhoja, jotta ne voisi antaa kärhöille, mutta kaikki kaatui, kun ensin tuli puutarhajuhlat, joihin tarvittiin kaikki istuimet ja nämä vielä kestivät istua. Ja mikä vahinko: Ne kestävät vieläkin! Tosin nyt toisen läpi puskee ruusua, joten ehkä saan teille kuvattua jotain aivan muuta...Alla tuoli, joka vielä kestää istua ja siellä kaarisillan vieressä on toinen, josta nyt tunkee ruusua läpi...

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo korituoli kärhöjen istumapaikaksi. Kärhöä oon monta vuotta ajatellut ostaa, ja aina on ollut niin kiireisiä keväitä ettei ole ehtinyt. tänä keväänä ostan :D saa nähdä kestääkö :D

  VastaaPoista
 2. Akiisfropmthepast, kierrätystä KKKEIMMILLAAN!

  Kestää se, jos tyydyt näihin pienempikukkaisiin kuten minäkin eli valitse joku monista alppikärhöistä. Ja kastele & lannoita!

  VastaaPoista
 3. Tosi hauska idea asetella kauniita korituoleja puutarhaan kärhöille köynnöstuiksi. Täytyykin kipaista navettaa tutkimaan josko löytyisi huonokuntoista korituolia. Hyväkuntoisissa on se vaara, että joku istuu tuoliin.
  Nuo pikkukärhöt ovat todella lumoavia.

  VastaaPoista
 4. Irene, nimenomaan: Katso, että ovat riittävän huonossa kunnossa, muuten joku istuu kärhösi lyttyyn. Minusta tämä on loistava vinkki.

  VastaaPoista