tiistai 3. toukokuuta 2011

ÄITIENPÄIVÄÄ JA MUUTA

Toukokuun toinen sunnuntai on äitienpäivä eli kuljemme jo lujaa sitä kohden. Tapani mukaan tein teille äitienpäiväkirjakollaasin, johon olen poiminut niitä uutuuksia, joista otaksuttavasti aika moni löytää mukavan kirjalahjan omalle äidilleen tai sitten itselleen sen, jota voi toivoa. Puutarhakirjojen kohdalla, joita on tullut reippaasti ja tasokkaita, päädyin siihen, joka on lumoavin ja se on Leivon pariskunnan Tulppaanitarhan Lumo. Runon viemille ja Meriluodon ihailijoille ajattelin kirjaa Tämä täyteys, tämä paino. Kirja Äitienpäivä on enemmän kuin sopiva ensi sunnuntaille ja Rissasen kirja tavoittaa mielestäni hyvin monen ikäisiä lukijoita. Rakkauden aikakirja on uskomaton lukuromaani, jonka soisi löytävän tiensä mahdollisimman monen lukijan tykö.  Elokuvien harrastajalle ja filmitähdistä kiinnostuneille voi lahjoittaa Elizabeth Taylor - Hollywoodin kuningatar. Kirsti Simonsuuren suomentama ja toimittama William Shakespearen Sonetit sopii kaikille ja kuin jälkiruokana pohjalla on Bolšoin perhonen, joka minulla lentää jo unissanikin.

Sattuneesta syystä tämä viikko menee nopeasti. Uskokaa tai älkää, tällä viikolla saatte enää yhden dekkarin huomenna ja vaikuttavan puutarhakirjan kuin äitienpäivän kunniaksi perjantaina tai lauantaina. Torstai on out of office. Ensi viikolla tulee ensin jännitystä ja sitten onkin vuorossa jo vintagea, romuromantiikkaa ja toivottavasti myös eräs lukuromaani.

Päiväni vierähtävät nyt puutarhassa. Olen myös pysynyt tiukasti kiinni päätöksessäni kiivetä vuorelle jokaikisenä arkipäivänä, jolloin ei ole muita menoja. Torstaina lounastan ystäväni kanssa Viherlandiassa ja runsaan viikon päästä tapaan samassa paikassa erään blogiystäväni. Väistämätöntä lienee, että sieltä takertuu mukaan aina joku hurmaava uutuskasvi, vaikkapa Pulsatilla vulgaris 'Alba'.

Jatketaan♥

16 kommenttia:

 1. Saan tänään kirjastosta Rissasen Äitienpäivä, joka sopii erittäin hyvin tähän viikkoon ja viikonloppuun.

  Kun olet lukenut useita puutarhakirjoja, onko niistä joku, josta erityisesti saisi vinkkejä pienen rivitalopihan istutuksiin?

  Miten ihmeessä Sinä tarkenet puutarhatöissä. Täällä on reilusti vajaat kymmenen astetta ja kylmä.

  VastaaPoista
 2. Marjatta, Äitienpäivä on aikuisen naisen tarkkaa havainnointia niin aikuisesta tyttärestään, kuin yleenäs elämästä ja mikä parasta, myös hänestä itsestään.

  En nyt varsianiseesti muista mainitsemallasi tavalla kohdennettua krijaa, mutta monet kirjat, jotka pitävät sisällään ruukkupuutarhan, ovat mielestäni sitä. Ja minulla ei rivitalon pihakaan olisi ilman sipulikukkia, joten tällä hetkellä minulla on kaksi mielessä: Else ja Vesa Leiovn Tulppaanitarhan Lumi, joak ei ole vain tulppaaneista sekä Yrttimaa - Ruukku- ja puutarhaviljelijän opas. Kun päälle lisää vielä oman puutarhakirjasuosikkini kautta aikain eli Ihanat kärhöt, niin eiköhän jo syntyisi kiva pikkupiha. Erilaisilla vanhoja puita tai kehikkoja kiipeävillä köynnöksillä saa rivitalon pihastakin näkösuojaisen. Jos laidalla on vaikka kääpiöserbainkuusia on meillä on pienilmasto, joka tarjoaa myös hallan- ja tuulensuojaa. Äitini pieni rivitalopuutarha on kuin satua,sillä siellä kulkee polku tiheän miniviidaqkon keskellä ja polun päässä, siimeksessä on tuoli, johon voi istahtaa. Varsinainen puutarhakalusteryhmä on sijoitettu patiolle ja siellä on myös keinu.

  Marjatta, pidän kylmästä tiettyyn rajaan asti. Olen tänäänkin saanut aikaiseksi vaikka mitä. Ja onhan minulla vanha, rakas puutarha-anorakki päälläni. Nyt tosin laitoin leivariin tulet ja keitin teetä, sillä tunteja ulkona tekee hiukan vilpoisan olon, jos siellä on paikallaan ja polvillaan kukkapenkkien ääressä. Eli nyt ajattelin kaataa teetä muumimukiin ja alkaa vähän tutkia uutta eli seuraavaa puutarhakirjaa.

  VastaaPoista
 3. Tuossa on monia sellaisia kirjoja, joista sekä äitini että minä molemmat voisimme pitää. Pääsiäisenä selailin äitini luona tuota tulppaanikirjaa ja se on ehdottomasti kaunein puutarhakirja, jonka olen koskaan nähnyt. Sen voisin vaikka ostaa omaan hyllyyni, jotenkin niin hieno.

  Mukavaa viikkoa ja vuorelle kiipeämistä!

  VastaaPoista
 4. Katja, Tulppanitarhan Lumo olisi sinulle varmaankin nyt onnenomiaan.

  Kiitos samoin viikon suhteen ja kiipeä sinäkin johonkin!

  VastaaPoista
 5. Olin ihan unohtanut äitienpäivän,kun täällä sitä ei nyt vietetä.Saapa nähdä,jos poika muistaa yllättää äitiänsä Suomesta asti.Ihanaa loppuviikkoa Leena ja vuorille kiipeämistä!

  VastaaPoista
 6. Kollaasissa on montakin toivekirjaa. Omakseni haluisin Tulppaanitarhan Lumon ja Bolshoin perhosen, jota en vielä ole onnistunut lukemaan. Ja Rissasen kirja oli lainassa, mutta en ehtinyt lukea loppuun, joten pitää varata uudelleen ja jonottaa vähän aikaa.
  Toivottavasti sää lämpenee että tarkenet siellä hienossa puutarhassasi touhuta.

  VastaaPoista
 7. Jael, no ei meillä ENÄÄ mitään erikoista. Kauan se oli iso juttu. Meri oli täällä pääsiäisenä, joten voi olla, että nyt eivät lähde liikkeelle ollenkaan.

  Ja sinulle inspiratiota maalamiseen sekä hanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Romuromantiikka ja vintage kolahtavat jo ideana! Tuon tulppaanien lumo kirjan kannen kuva on niin onnistunut (lumoava!), että täytyy varmasti päästä silmäilemään kirja läpi.

  Reipasta viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Minttuli, Tulppanitarhan Lumo on kevään puutarhakirjoista LUMOAVIN ja Bolšoin perhoseen rakastut eli erittäin osvuat toiveet;-)

  Äidilleni lähti Rissasen Äitienpäivä tänään postissa.

  Minttuli, itseasiassa minä tarkenen. Kun on oikein helle, en saa itsestäni mitään irti. Nyt on pirteää kuin lokakuussa. Tosin mikään kuukausi ei vedä vertoja syyskuulle, jolloin lehti on puussa ja ruska alkaa tulla...

  Siis olen toukokuun tyttö ja pidän toukokuusta kaikillaan, mutta vielä lehti puuhun niin sitten kelpaa.

  Minttuli, puutarhani ei ole yhtään hieno;-) Pitäisi varmaan tehdä postaus 'puutarhani kammotukset'.

  VastaaPoista
 10. Anne, nimenomaan! Ne olisvat voineet ehkä olla samoissa kansissa.

  Tulppaanipuutarhan Lumoa kaipaat kovasti viimeistään syksyllä..., suunnitelmat on paras aloittaa nyt.

  VastaaPoista
 11. Rakkauden aikakirja olisi varmaan ihan minulle. Ja pulsatilla vulgaris kelpaisi sinisenäkin, joskus minulla se oli mutta hävisi kukkamaalta.
  Valkoinen helminukkajäkkärä sopii siitä syystä mulle paremminkin, kun se vaan kukkii ja kukkii vaatimattomalla hoidollakin!
  Äitienpäivä kuluu pyörien päällä, taimien istutusprojekti odottaa mökillä ensi viikolla! Siispä mun lie turha odotella kaffetta sänkyyn - tosin juon sen mieluumminkin pöydän ääressä, hah.
  Mukavaa viikkoa sinulle, Leena.

  VastaaPoista
 12. Mihinhän minä kiipeäisin - yläkertaan nukkumaan ainakin ihan kohta! :)

  Minä lähetin äidille erään mietekirjan ja sitten vähän muutakin. Itse en kirjaa saa, mutta hyvää ruokaa useaan otteeseen on tiedossa. Ihanaa sekin!

  Ja se, että sulla on näitä out of office -päiviäkin. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 13. Anja, pulsatilla hävisi? Minä lähdin nyt liikkeelle ajatuksesta, että se olisi kestävä kasvi. Tilasin niitä jo, kun perjantaina tulevassa puutarhakirjassa oli kuva, joka aiheutti minulle huimausta. Jos se katosi sinulle, minulla se kuolee ensimmäisenä vuotena!!!!

  Minäkin otaksun, että Rakkauden aikakirja kiinnostaisi sinua. Joko luit Bolšoin perhosen?

  Minä nautin kahvin aina sängyllä...kera Hesarin. Ja ajalla. Eli tässä tuli elämäni ainoa ylellisyys;-)

  Teitä kaikkia taitaa jo vetää mökille. Nyt se alkaa Anja, suvikiireet ja ryntäilyt!

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 14. Ilse, tuskin sinä nyt kirjaa tarvitset;-) Ehkä sitä, että joku muu tekee ruoan, hoitaa lapset, koiran, huushollin, kaiken. Se on joskus ihan parasta.

  Minä opettelen itsekkääksi! En ole enää aamulla Hesarin jälkeen koneella, vaan viiletän pitkin rantapolkuja kunnes tulen vuoren alle ja sitten mennään. Ei sitä tieäd, mihin tämä vielä johtaa, kun vauhtiin pääsen...

  Kiipeä nyt vaikka yläkertaan nukkumaan, mikä varmaan tarkoittaa lukemaan. Minä kömmin viereiseen huoneeseen ja ainakin aion vielä lukea.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Onpas laajalla skaalalla kirjavinkkejä, Leena! Ihania kirjoja ja esteetikon silmää hiveli jälleen sinun upeat kollaasitaitosi :D.

  VastaaPoista
 16. Valkoinen kirahvi, mutta silti kaikki hyviä - minun mielestäni. Yritin ajatella tätä tietyllä tavalla ja se jätti heti pois dekkarit ja muutaman muun hyvän, mutta en toisaalta halunnut ylettömästi kirjoja tähän.

  Kiitos!

  VastaaPoista