sunnuntai 29. toukokuuta 2011

SUVEA KOHDEN -ASIOITA

Äskeiseen verrattuna kuvataso nousi huimasti! Olettehan huomanneet oikeassa palkissasni tämän kuvan. Kuvaa klikkaamalla pääsee suoraan paikkaan, josta voi tilata Runotalon Sarin uusia I do Africa -voimakortteja.

Nyt aloitamme suviajan, jossa ajan näyttää aurinko tai kissankello tai tuuli. Teen kirjoja vähemmän ja keskityn vastaanottamaan suven vieraita sekä hoitamaan puutarhaa, josta pidän teidät hyvin ajan tasalla. Julkaisen myös uudelleen Viherpihassa olleen juttuni Intohimolla puutarhasta vain hieman tuunattuna ja yritän saada mukaan myös uusia kuvia. Tämä julkaiseminen liittyy siihen puutarha-aiheiseen kirjoituskilpailuun, josta teille kerroin eli se on osa sitä. Muutenkin yritän ehtiä kuvata enemmän, mutta en kuole ellen ehdi! Tulossa on nyt seuraavaksi yksi aivan ihana sisustuskirja, juuri sellainen, josta haluaa nauttia suvella. Sitten teen muutaman lastenkirjan ja lukemattomien pinosta kirjan sun toisen. Saan myös 'hoitolapsen', joka onkin teille tuttu

Dina on tulossa silloin tällöin pitkin kesää kun nuorilla on menoja ja sitten vielä syyskuussa viikoksi. Mukana pyörii myös Hänen Majesteettinsa Olga, joka on yllättävän pirtsakasti 'vahtinut' siilejä yms. Nämä kaksi & co ovat mainioita työllistämään minut. Haluaisin niin kovasti näyttää teille filmin puutarhastani, sen jonka sain syntymäpäivälahjaksi ystävältäni, mutta en vielä tiedä, miten saan sen onnistumaan. Jos sen laittaa Youtubeen, en halua sinne mitään kommentteja yms. Vielä ei tietoa, onko muuta keinoa saada sitä linkitettyä teille...

Oikeassa palkissani tapahtuu, sillä vien sinne suosikkimusiikkini vaihtuvan kuvan alle otsikolla Play it again. Ian McEwanin kirjat kerään yhden tietyn kuvan alle ja sen lisäksi kerään omat blogiini tehdyt suosikkikirjani, vaikka TOP20 tms. oman kuvansa alle. Siellä on nyt jo Kotimaan matkakohteita, jota kuvaa klikkaamalla voi löytää monta hurmaavaa matkakodetta Suomesta yhteystietoineen. Oma suosikkini on  Savonlinna ja siellä Oopperajuhlat, joiden kulissina todellinen tarujen Olavinlinna

Tulevalla viikolla valitsen myös mitä tarjoan teille syksyllä, mitä kirjoja voisin pitää niin suurina elämyksinä, että toisin ne blogiini. Kirjakidutuksia en jaksa/halua tarjota, vain kirjaelämyksiä.

Juhannuksena olen täysin Out of office, sillä se on ainoa kesän viikonloppu vain meille kahdelle.

Mukavaa tulevaa viikkoa ja fiilistellään täysillä Suomen suvea, joka on ainutlaatuinen sataa tai paistaa.

Leena Lumi

♥♥♥

22 kommenttia:

 1. hienot puutarhakuvat :) koiravieraat on kivoja :D

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia!

  Mukavaa tulevaa viikkoa sinullekkin!
  Toivotaan, että tämä sade olisi sitten tässä ja saisimme nauttia ihanasta kesästä..:)

  VastaaPoista
 3. Leena, jos sulla on videopätkä omalla koneellasi, linkitä suoraan sieltä!
  Linkitin itse samalla lailla aikanaan
  Elton Johnin 60v konsertista (jota olin NY:kissä katsomassa)pienen pätkän ja onnistui ihan helposti!

  VastaaPoista
 4. Akissfromthepast. Kiitos! Kuvasin kärhöjä jo about viikko sitten, sillä on hauska seurata niitä vaiheissaan.

  Toinen on vieraileva tähti ja Lemmikki lemmikeissä on vakituinen perheenjäsen. Koirat tuovat paljon iloa ja naurua elämään.

  VastaaPoista
 5. Hei Leena ja ihania kuvia! Olisipa kiva, jos onnistuisit linkittämään videon puutarhastasi. Iloista suven alkua!

  p.s. Huomasin sivupalkissasi, että siellä on se Virginia Woolfin kuva edelleen. Lähetin sinulle myös sen mustavalkoisen, jota saa vapaasti käyttää, jos haluaa :)

  VastaaPoista
 6. Pepi, se on DVDnä, mutta Päämiehellä ei NYT aikaa siihen. Uskon ja toivon, että se onnistuu. Ja viimeistään sitten kun IT-nerot nuoremme saapuvat Helsingistä tänne. Ei sillä etteikö R. osaisi, mutta...nytkin asentaa yhtä vaikeaa juttua huushollissa ja sitten yksi muu asia, josta en vielä kerro etc. Kunpa ne lapset nyt saapuisivat...

  Elton John on ihana ja eikö hän ole tänä vuonna Porin jazzeilla vai olenko nähnyt unta.

  VastaaPoista
 7. Irmastiina, kiitos samoin sinulle!

  Minä pidän sateesta...Yhtenä suvena kun satoi paljon, puutarhamme oli kuin viidakko. Vain isot unikot ja mustialan ruusu eivät tykänneet. Soipvasti aurinkoa ja sopivasti sadetta, olisi aika suloista.

  VastaaPoista
 8. On, 16.7. en ole koskaan mikään fani ollut, mutta kun satuttiin samaan aikaan New Yorkiin, niin pakkohan sinne oli liput tilata -ja oli AIVAN HUIKEA!! Moni kappale sai aikaan ahaa-elämyksiä "ai, tämäkin on Eltonin"!
  Madison Square Gardenin penkkirivitkin resonoi silloin sitä musiikkia ja mahtavaa fiilistä ☺

  Melkein tekis mieli mennä kuuntelemaan Kirjurinluodolle, edellisen kerran olinkin kauan sitten, James Brownia kuuntelemassa...

  VastaaPoista
 9. Sara, kiitos! Siinä on myös se tv-ohjelma mukana. Tosin se katkeaa kesken mun puheen, sillä se oli tehty ajastuksella ja ohjelmat olivat myöhässä. Se nyt ei ole paha, jos puhe katkeaa, kun edes into jatkuu;-)

  Kiitos samoin!

  Näet kohta mitä Woolfin kuvan alle tulee! En voi siitä luopua;-) Heti kun ehdin. Täytyy kokeilla, kumpi on kivampi. Minusta tuo punainen on aika kiva...

  VastaaPoista
 10. Pepi, Pori on minun kotikaupunkini. Piti aina paeta jazzruuhkaa jonnekin;-) Kerran kuuntelemaan vanhaa jazzia Irlantiin pariksi viikoksi. Siis pidän jazzista, mutta en ruuhkista eli täytyy olla aikamoinen juttu, että minä lähden liikkeelle ryysikseen etenkin suvella. Savonlinnan oopperajuhlat on sellainen asia. Kyllä Porissa on muutaman kerrna ollut sellaisia esiintyjiä, että olisi pitänyt päästä ja koiruuskin olisi mennyt äidillä Porista 18 km:n päässä. Kesä on vain niin hemmetin hektistä. Suomi ikäänkuin elää vain suvella. Mikäs sun estää sinne menemästä, jos vielä saat liput sinne.

  VastaaPoista
 11. Ei mikään ☺
  Paitsi ne ruuhkat...suurkaupunkeihin ne kuuluu, mutta joku Porin kokoinen....

  Mukavaa sunnuntai-iltaa, poistun taas koneelta maton pariin ☺

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Mukavaa viikkoa Sinulle Leena:)

  VastaaPoista
 13. Kauniita kukkakuvia, akileija meilläkin on kohta kukassa.
  Olga-rouva siellä lemmikkien joukossa nauttii keväästä.
  Meillekin on tulossa ainakin yksi koiravieras kesällä.
  Kesällä olen myös ajatellut hieman jarrutella tätä blogi-innostusta.
  Hyvää kesää vaan!

  VastaaPoista
 14. Pepi, sinä ahkera!

  Susa, kiitos ja kiitos samoin!

  Unelma, jarrua tässä haetaan ja hidasta lukemista.

  Minulla, kuten varmaan sinullakin on moneväristä akileijaa.

  Minulla on Olgasta paljon lemmikkikuvia. Oi tätä suomen kielen ihanuutta: 'lemmikkikuvia'.

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia, joko siellä akileija kukkii. Paljon mielenkiintoista lupaat tulevissa. Jään innolla odottelemaan.
  Silitykst Olgalle ♥

  VastaaPoista
 16. Minttuli, kiitos! Ei akileija kuki vielä, tuo on viime suven kuva.

  Mahdanko luvata liikoja ja sitten vielä se koiruusjuttukin;-)

  Kiitos samoin silityksiä sinnekin♥

  VastaaPoista
 17. Ihania koirakavereita siellä! Tulevat varmaankin hyvin toimeen, Olga ja vieraileva Dina?! Meidän Dani-pojalla oli bestis tuttavaperheellä Limingassa, ja aina kun nuo kaverukset tapasivat, oli meno ja meininki ylimmillään, varsinkin pihamaalla.

  VastaaPoista
 18. Kauniita puutarhakuvia. Olen innoissani viikonlopun viherostosten jälkeen, ja nyt vain odottelen kuivaa keliä päästäkseni istuttamaan.

  Kesää täälläkin odotellaan, ehkä vähän syksyäkin jo. Hih.

  VastaaPoista
 19. Anne, Olga on aina tullut kaikkien kanssa juttuun. Hän ei vain jaksa enää leikkiä, muuta kuin sitä hassua jokailtaista siilivahtia pitää. Ja iltarituaalit ovat tarkat eli meillä on yksi rautainen kilpikonna, jonka pitää kilkattaa pitkin lattiaa ja sitten menneä Olgan luo ja Olga aukaisee sen kilven ja sieltä pitää löytyä VIISI nannasydäntä. Hän osaa laskea! Dina on niin nopea ja vilkas, että Olga ei pysy huonoilla lonkillaan enää vauhdissa, joten enempi seuraa, että 'mitä tuo hönö taas oikein vouhottaa'. Tämä kaikki on kivaa ja niin elämää!

  VastaaPoista
 20. Karoliina, teeppä sitten puutarhapostauksia: Ne kiinnostavat monia!

  Minä odotan aina syksyä;-) Syyskuu on kaikkein ihastuttavin kuukausi vuodesta.

  VastaaPoista
 21. Hauska kuulla, että Viherpihan juttu tulee blogiisi. Voi olla, että olen sen aikanaan lukenutkin, mutta silloin se on ollut juttu juttujen joukossa.

  Suomi on täynnä kesätapahtumia, joten löytyy jokaiselle jotakin. Savonlinnan oopperajuhlat ovat lajissaan ainutlaatuiset, valitettavasti kaikki tarvittavat oheispalvelut on hinnoiteltu ylä kanttiin.

  Lieksan Vaskiviikot ja Kuhmon Kamarimusiikkipäivät ovat tapahtumia, joista onneksi puuttuu massatapahtuman luonne. Ihania kokemuksia molemmat.

  Upeita kuvia! Hyvää viikkoa ja taputuksia Olgalle.

  VastaaPoista
 22. Marjatta, monet sen ovat lukdeneet, mutta minulla on nyt kaksi syytä uudeleen julkaisuus: 1) on tullut paljon uusia lukijoita, joita se ehkä kiinnostaa sekä 2) se on pakollinen osa po. kirjoituskilpailua

  Suomi on todellakin täynnä tapahtumia, minä en nyt vain pääse kuin kummipojan, Bessun ja hänen lastensa kanssa Särkänniemeen. Sen sijaan saarellamme tapahtuu eli koko suvi on jo kalentirini mukaan 'sovittu'.

  Kiitos ja kiitos samoin!

  VastaaPoista