perjantai 6. toukokuuta 2011

MUSCAREITA, SIMPUKOITA JA TUNNUSTUSVauhtisokeus uhkaa, mutta pysyäkseni edes jotenkin perässä on nyt postattava heti kirjan perään. Muutama asia ennen tunnustuksia. Enää yksi puutarhakirja ja sen jälkeen viimeisinkin painuu jotain kuopsuttamaan. Pari persoonallista sisustuskirjaa ja sitten alkavat lukuromaanit. Tunnetusti massiiviset kirjat vievät niin paljon aikaa, että niitä ei ehdi yön tunteina lukea parissa päivässä, joten sitten on hiljaista tai tulee muuta höpinää. Muuta höpinää saa edustaa mm. tarina murhatuista jouluamarylliksistä ja mitä siitä seurasikaan...

Sanon nyt jo sen verran ensi syksystä, että otan jatkossa kirjoja maltillisemmmin (mikä outo sana...) ja eri kriteereillä. Osan valinnoista olen jo tehnyt ja olen hyvin pysynyt linjassani eli vain puolet aikaisemmasta määrästä. Määrähän ei ole laadun tae, joten ehkä saatte sitten laadukkaampaa postausta.

Olen aina yrittänyt linkittää heidät, joiden tiedän tehneen kirjan, josta itse postaan, mutta nyt laji on teknistynyt eli laitan googleen kirjan nimen ja katson ketä tuttuja bloggaajia sieltä löytyy. Linkitän heidät sitten kirjaelämyksen loppuun. Lukija voi näin saada eri näkökulmia samaan kirjaan. Ainoastaan Ian McEwania ymmärtämättömiä postauksia en julkaise;-) Älkää naurako...pitäähän tässä jotain linjaa sentään pitää!

Äitienpäivä lähestyy ja minulla 'keine Achnung', mitä silloin postaan. Lähden puutarhaan miettimään uusien istutusten vaalimisen lomassa.

Sain tunnustuksen Saralta Saran kirjoista. Kiitos♥ Tunnustukseen liittyy seitsemän asian tunnustaminen itsestään ja mietin, onko mitään, mitä ette tiedä, sillä olen kertonut kerran jopa 100 asiaa itsestäni. Yritän nyt poimia extempore jotain:

1)  ennen oikeaa suvea launtai-illan kaava on: Midsomer kera pyörivän tarjotinpöydän, jolla valkohomejuustoja, rypäleitä ja punaviiniä

2) en ikinä, ikinä aloita minkään valtakunnan dieettiä!

3) toiseksi pahinta mikä ihmistä voi kohdata, on ystävä, joka on salakavala egoisti

4) parasta mitä ihmistä voi kohdata on ystävä, jonka kanssa voit aina olla oma itsesi ja tulet silti rakastetuksi ja johon voit luottaa kaikissa tilanteissa

5) Mikä muu voi olla niin totta kuin Aksel Sandemosen lause kirjasta Kadonnut on vain unta: "Rakkaus on älyllinen tapaaminen sen kanssa, jota kohtaan veresi kiehuu."

6) Helen Mirren on mielestäni kiehtovin naisnäyttelijä maailmassa kaikkineen.

7) Sain yllättävän syntymäpäivälahjan vanhalta ystävältä kaukaa. Filmikooste minusta Ihana piha-ohjelmassa, puutarhakuviani ja joka kuvan kohdalla runoa sekä musiikkina Ville Valon ja Natalia Avelonin Summer Wine. Lumipuutarhassa toki muuta musiikkia. Kiitos!

Jaan tämän tunnustuksen edelleen tällä hetkellä blogistanian viehättävimpään blogiin Erjalle,  Järjellä ja tunteella blogiin Susalle sekä Saralle blogiin P.S. Rakastan kirjoja blogiin.

37 kommenttia:

 1. Ole hyvä Leena ja kiva, kun teit tämän! Minun täytyy tunnustaa, että Midsomer on minulta jäänyt seuraamatta, vaikka tykkäänkin dekkarisarjoista. Pitäisköhän?

  Maltti on valttia kirjojenkin suhteen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Sara, ilo oli minun.

  Minusta Midsomer on parantunut. Siitä on tullut jännittävämpi. Kaikkien aikojen tv-rikossarja oli milestäni Komisario Morse.

  Yritä;-) Ei me olla ainoita, jotka rukkaavat lauantainsa Midsomerin mukaan, vaikka muuten katsomme televisiota vain muutaman tunnin viikossa. Suvella ei edes sitä.

  Juu, niinhän se on. Sinä sen osaat, minä vasta harjoittelen.

  VastaaPoista
 3. KIva oli lukea näitä asioita,aina löytyy jotain uutta.Ihanalta kuulostaakin tuo syntymäpäivälahja,missä oli kooste siitä puutarhaohjelmasta ja kuvistasi:)

  VastaaPoista
 4. Onnea tunnustuksesta!

  Midsomerin murhat on tällä hetkellä toinen niistä (peräti :-)) kahdesta tv-sarjasta, joita seuraan. Lauantai ei ole mitään ilman sitä. Tai on totta kai, mutta ihanaa että se tulee taas.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Jael, sain siitä ikiaikaisen muiston. Ja lahja on takuulla persoonallinen. Alkoi vain hymyilyttää kun Summer Wine alkoi soida;-)

  Katja, kiitos!

  Mekin seuraamme kahta sarjaa, mutta tiedän,että teidän toinen on eri. Me katsomme su iltaisin Helppo elämä, joka on kaikkien aikojen suomalainen tv-sarja. Tosin aivan ripaus liikaa väkivaltaa, mutta suljen välillä silmät ja kestän Anun ja Carl-Kristianin takia.

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 6. Tuo Sandemose-lainaus on hieno! Aurinkoista ja mullantuoksuista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. Mia aloin katsomaan Jurin kanssa Midsomerin murhia, kun Leena on sitä niin kovasti kehunut ja kolahti meihin. Ihana sarja, harmi että tajuttiin se vasta nyt. Met vain katson sen joka toinen viikko putkeen nauhalta, koska muuten jää liian herkullisesti kesken.

  VastaaPoista
 8. Apua, kauheasti sanavirheitä tekstissäni. Noh, innostuin niin kommentoimaan tuota sarjaa. D:

  VastaaPoista
 9. Pienen mökin emäntä (ai kun tekisi mieli sanoa Sinisen linnan rouva...), niin minustakin. Kiitos samoin!

  Ja tiedoksi,e ttä se on sinun 'syy' ellen lue Piiat -kirjaa;-)Käy Susalla.

  VastaaPoista
 10. Hanna, unohda virheet, minä en oikein osaa enää kirjoittaa ilman virheitä.

  Siis usko tai älä, meillä ei ole tallenninta. Olemme täysin ajastettuja Midsomerin mukaan. olisihan sitä kiva katsoa molemmat jaksot pötköönsä.

  Olen ostanut Brothers & Sisters kolme tuotantokautta ja on luxusta katsoa pari tuntia kerraallaan ja ilman mainoksia.

  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Leena tunnustuksesta ♥

  Oi, Helppo elämä ja Anu sekä Christian!! Siitä ei viihde tv:ssä voi paljon paremmaksi tulla. Ihan haikein mielin jo mietin, että montako jaksoa enää jäljellä, kunnes se sitten kokonaan loppuu.

  VastaaPoista
 12. Siis mitähän minä kirjoitin hatarapäisenä edelliseen kommenttiin kun piti kirjoittaa "Anu ja Carl-Kristian", niin kirjoitin varmaan ihan muuta ;)

  VastaaPoista
 13. Susa, ole hyvä♥

  Nimenomaan! Molemmat ovat niin uskomattoman hyviä, että tuskin hengitän kun katson sarjaa. Kerrankin minä en mieti tulevaa, vaan tartun hetkeen;-)

  (Apua, mulla ei ole yhtään mikään äitienpäiväolo. En keksi mitään. Onko mun luovuus ehtynyt...)

  VastaaPoista
 14. Mie tykkään Brothers & Sisters sarjasta myös. Juri ei välitä oikeastaan muista sarjoista kuin englantilaisista murhista. Frost, Christien sarjat ja nyt nämä Midsomerin murhat. :)

  VastaaPoista
 15. Susa, en huomannut mitään erikoista...

  Hanna, no Juri on oikeilla linjoilla, sillä kaikki Morset, Frostit, Christiet etc. ovat minunkin juttuni, mutta voisi hän vähän innostua sun kanssa tuosta Wlakerin perheestä. Minä olen aika yllättynyt, kun minun ei tarvitse katsoa yksin yli 30 tuntia Brothers & Sistersiä. Vai onko sitä jo enemmän nyt kun ostin sen kolmannen, jota nyt katsomme...

  VastaaPoista
 16. Onnea tunnustuksesta ja hienoja vastauksia.
  Helen Mirrenistä täysin samaa mieltä. Minkä roolin hän tekikään Kuningatar-elokuvassa. ja rikossarjoista puheenollen, myös se sarja jossa hänellä oli päärooli oli huippu. Apua, en muista nyt sarjan nimeä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 17. Minttuli, kiitos!

  Helen on uskaltaja ja heittäytyjä. Kun hän sai Ladyn arvon kuningattarelta, hän kertoi ottavansa sen vastaan vain äitinsä muiston takia. Helen ei itse arvonimistä perusta. Hän sanoi, että 'äiti olisi ollut onnellinen tästä.'

  Se sarja oli Epäilyksen polttopiste. Tuli aika myöhään, mutta jokaikisen ajkson katsoimme.

  Kiitos samoin, Minttuli!

  VastaaPoista
 18. Ai niin, Epäilyksen polttopiste. Se oli aivan huikean hyvä sarja.

  nimimerkki:Murha päivässä piristää kummasti. :)

  VastaaPoista
 19. Hanna, sepä juuri.

  Ja samaa mieltä: Minua 'murha' rentouttaa;-)

  Morse, Frost, Midsomer, Poirot, Christiet, Derrick, Yorkshiren etsivät...

  VastaaPoista
 20. Kiitos tunnustuksesta ihana Leena!! <3 Pistän tämän pariksi päiväksi mietintämyssyyn ja palaan sitten blogissani asiaan! :)

  Tuo valokuva on niin kaunis että voisin vain tuijotella sitä loppuillan. :)

  Aurinkoista viikonloppua sinulle, ja nautinnollista & rentouttavaa puutarhan kuopsuttelua! <3

  VastaaPoista
 21. Sara, ole hyvä vain. Ilo on minun.

  Ei näillä mitään kiirettä ja kiva kun otat vastaan. Nyt alkaa viikonloppu ja kaikilla on omat juttunsa.

  Kiitos! Minun kuvien taso ei korkea, mutta yritän kovasti.

  Kiitos samoin Sinulle, mitä ikinä teetkään!

  VastaaPoista
 22. Komppaan niin täysillä noita sanojasi ystävistä, Leena! Ja tuo dieettijuttukin sai hymyilemään. Juuri näin.

  Palailen tähän tunnustukseen itsekin vielä tämän viikonlopun aikana.

  Ihana näitä on aina lukea. Aurinkoviikonloppua!

  VastaaPoista
 23. kiva tunnustus, näitä on aina mukava lueskella ☺

  aurinkoista äitienpäiväviikonloppua, koitan itsekin päästä laittamaan salaisen puutarhan jonkunlaiseen kondikseen -jos vaikka saisi muutaman kuvankin sieltä!

  VastaaPoista
 24. Valkoinen kirahvi, onko mitään todellista ellei näin.

  Kiva, että sain sinut hymilemään;-) Olin kaksi kuukautta ilman pienintäkään sokerihippusta ja yhtä tyhjän kanssa. Nyt vain kaikkea sopivasti eikä mitään on/offia.

  Minun pitääkin käydä katsomassa sinulla, mitä olet vastaillut...sitten kun.

  Ehdottomasti: Aurinkoviikonloppua!

  VastaaPoista
 25. Pepi, eikö. Aina oppii jotain uutta.

  Apua!, nyt multa on mennyt muisti...Miten jossain harmaassa siintää ajatus, että olisit sanonut elävsi ilman puutarhaa ja kerrostalossa. Ehkä se oli sitten joku toinen...

  Kiitos samoin, Pepi!

  VastaaPoista
 26. näin olenkin sanonut, mutta salainen puutarha on ihan toinen juttu ☺ -avaan sitä varmaan viikonloppuna vähän ...☺☺

  VastaaPoista
 27. Pepi, tähän voisi nyt vastata ihan villejä, mutta en nyt tohdi, joten käyn siis katsomassa PUUTARHAASI;-)

  Lue rivien välit ja naura!

  VastaaPoista
 28. *repesin ihan täysin*
  ☺☺☺☺☺☺ joo-o!

  VastaaPoista
 29. No just;-) Nyt lopetetaan. Puhutaan näitä juttuja sitten sun blogissa.

  VastaaPoista
 30. Tuon kolmoskohdan... salakavala egoisti... olen valitettavasti kokenut..ja vei aikaa että pääsin lopullisesti eroon. Miten salakavalia ja manipuloivia jotkut voivat ollakin! Mutta olen vuosien varrella oppinut diagnosoimaan sen käyttäytymisen ihmisistä. On tietyt asiat jotka niiden ihmisten käyttäytymisessä toistuvat. Nykyisin kun näen vähänkin sen suuntaista käyttäytymistä, edes yhden oireista... osaan vaihtaa suuntaa ja karttaa koko tyypin. :-)

  VastaaPoista
 31. Apua, en saanut sun profiilista sähköpostiosoitettasi auki! o.O mutta kerron nyt siis täällä, että Sanna valitsi Kata Kärkkäisen Vangitse minut vapaaksi omaksi kirjakseen :)

  VastaaPoista
 32. S., elämä on koulu, jonka lopussa olemme hyvin viisaita. Miten valitettavaa, että niin moni asia tulee yöjunalla..., mutta pääasia, että tulee. Ihminen harvoin pääsee eroon omasta toimintakaaviostaan, vaikka sitä kuinka vilpittömästi yrittää. Kaikki toistu, toistuu...aina vain uudestaan.

  Minäkin yritän kiertää ne henkilöt, jotka toisivat mukanaan vain harmia ja mielipahaa.

  VastaaPoista
 33. Naakku, taas jotain tekniikan kirouksia...OK, käyn sinulla kohta.

  VastaaPoista
 34. Just niin. Ja miten paljon joskus joudummekaan hakkaamaan päätä seinään ennen kuin kunnolla kolahtaa ja tajuamme. Minusta vanheneminen on hienoa, koska koko ajan viisastumme. Se on sitä elämän viisautta mitä ei voi oppia muuten kuin elämällä. :-)
  Ihanaa viikonloppua saarelle salaiseen puutarhaan!

  Oletko muuten milloin kuullut Bengtskärin majakasta? Siellä voisi yöpyäkin. Voi jos joskus saisin tuon kokea!
  http://www.bengtskar.fi/

  VastaaPoista
 35. Olipa kiva tunnustus, Leena!

  Minäkin pidän Helen Mirreniä kerrassaan hurmaavana! Hän on niin itsensälainen ja lahjakas.

  Ihanaa puutarhaviikonloppua!

  VastaaPoista
 36. S., kun kirjailija Astrid Lindgreniltä kysyttiin, miltä 'miltä nyt tuntuu?', kun hän täytti 90 vuotta, hän vastasi toimittajille: 'Vanheneminen on pelkästään paskamaista!' Minä yhdyn tähän, kun puhutaan fyysisestä rapistumisesta, sillä onhan nuoruudessa aina oma hohtonsa, mutta järjen ja älyn kannalta on pakko olla onnellinen, sillä vielä oppii, vielä oppii.


  Sisareni yöpyi kerran jossain majakassa, mutta se ei ollut tuo. Olisihan se fantastista, mutta minulla on kokematta vielä Iurima Ultima, äärimmäinen piste eli Jurmo. Sille saarelle minä vielä menen. Sen jälkeen voin alkaa suunnitella uusia juttuja.

  Olen ajatellut joskus, että majakka olisi hurmaava jopa asuntona. Muistaisin,e ttä näyttelijä Jack Nicholson osti itselleen majakka-asunnon joko Irlannin rannoilta tai Englannista.

  Kiitos! Täällä on nyt aivan hurmaavaa: pilvikirsikat ovat aukeamassa, samoin tuomet ja kohta perässä seuraavat kirsikka- ja luumupuut. Kärhöt lykkäävät jo silmuja, scillat ja muscarit kukkivat, narsissit aukeavat...järvi pilkottaa vapaana jäästä...

  Mahtavaa viikonlloppua sinulle!

  (Käyn kohta kurkistamassa, mitä purppuramedestäjille kuuluu...)

  VastaaPoista
 37. Linnea, kiitos!

  Helen on nimenomaan ollut aina omanlaisensa, omien polkujensa kulkija, mutta ehdottomasti muut huomoiden.

  Toivotan kiitos samoin Sinulle ja toivon, että olet Salaisen Puutarhan Valtiatar!

  VastaaPoista