keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Hyytiäisen taimipihalla

Tänään teimme kuin aikamatkaa eiliseen. Kävimme Hyytiäisen taimipihalla, koska olin saanut vakavan kuunliljakohtauksen. Kerron kohta, mutta yllä oleva kukka on täpläleimu. Hyvin näyttävä ja suuri kasvi, joka näytti pysyvän pystyssä itsekseen.

Meillä on monenlaista kuunliljaa, mutta naapurilta tuli hänen remonttinsa takia kottikärryllinen lisää joitakin vuosia sitten. Istutin ne kallion reunaan, jossa kosteutta ja puolivarjoa. Nyt katselin ryhmää ja huomasin siitä osan haipuneen pois, jonnekin...

Se yksi josta eniten pidän, on tämä limereunainen. Halusin sen heti parempaan maahan, jossa se kuvassa jo on. Oli tiukassa irrottaa eli kaukana muhevasta mullasta, josta kuunlilja pitää. Liikkeet joihin soittelin sanoivat, että ei ole enää eikä tilata, vaikka kesä on vasta parhaassa vaiheessaan. Sitten sain muiston, että olin kokenut tämän ennenkin ja se koski jotain havua. Soitin Hyytiäiselle ja siellähän minua odottivat ne pari Hosta 'Golden Tiaraa', joita paitsi olin.

Jouko Hyytiäinen ja Reima ovat molemmat kiinnostuneita kasveista. Taimipiha oli antava ja tein tästä tosi pitkän jutun, mutta se katosi jonnekin avaruuteen. Nyt teen lyhyesti ja toivon, että toimii. Käytetään kivijalkakauppoja ja pieniä taimipihoja, kannatetaan perheyrityksiä. Silloin saamme hyvää henkilökohtaista palvelua eivätkä kesäkukkien myynnit lopu heinäkuussa! 

Vakavasta sairaudesta juuri toipumassa oleva armaani kantoi autolle kaksi ihanaa kuunliljaa, joita kuvaan teille kun ovat ensin kotiutuneet. Lisäksi tuli myös härmesalvia. Mutta tiedän mitä kukkia noudamme täältä ensi kuussa! Googlatkaa Hyytiäisen taimipiha ja löydätte hyvät sivut.


Härmesalvia näyttikin niin hyvältä jo kukkineen atsalean edessä, että tilasin kaksi lisää. Yksi on vain 5,50 ja tämä koskee kaikkia kesäkukkia.


Katsokaa nyt! Golden Tiara on kuin kotonaan uudessa paikassa♥♥ (19,7.2023)

Terveisin Hyytiäisen taimipihalta! Ruusut ovat kuvakaappaus Hyytiäisen sivuilta.
Leena Lumi

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hannele, niinpä ovat ja lehdet silti jatkavat elämäänsä. Mukavaa suven jatkoa♥♥

   Poista
 2. Kuunliljat tykkäävät kasvaa samassa paikassa, mutta oudosti ne alkavat tosiaankin häipyä. Olen ajatellut, että hiiret ja myyrät syövät juuria ja peurat ja rusakot lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, siis samassa paikassako eri lajikkeita? Luin jostain sivustolta, että lajikkeet omiin paikkoihinsa...Joku on vienyt varjoliljoistani varret poikki. Nyt meillä ainakin pikkukauriit metsässä ylempänä. Enkä ole nähnyt edes jäniksiä.

   Poista