tiistai 11. heinäkuuta 2023

Terden uudet tuulet

Lukijani tietävät hyvin syyspesämme, jossa vietämme pitkiä syömisiä grilliherkkujen kera katsellen samalla auringonlaskua Päijänteeseen. Tässä pöydässä ovat nauttineet bloggaajakollegani niin kotimaasta kuin kauempaa. Nuorten kanssa monena juhannuksena ja usein etenkin ilmojen kylmetessä kahdestaan. Tämä on kodikasta, vanhaa, rakasta, muistoja kantavaa...Marimekon Kevätleikki liinakin pöydällä. Nyt tapahtui kuitenkin jotain sillä sain syntymäpäivälahjaksi uuden terdesetin. Kiitos rakas♥♥ Kiitos serkku♥♥Ellen olisi tykännyt, olisivat ne saaneet jäädä alaterdelle, mutta kun nappasi kiinni.

Näyttää aika steriililtä, mutta ennen kuin syysruskaa kuvaamme, on tässäkin varmaan jotain muutakin, mutta ei liikaa, sillä arvostan tämän pään lisätilaa ja silti mahtuu hyvin grilli ja apupöytä. Eivät ole istuimet Suomen Tahitilla kylmät ja sitten kun ovat, ihan vieressä sisällä on pajukori täynnä vihreitä pikkutyynyjä.


Terde on nuorten kanssa juhannuksena testattu ja hyväksi havaittu. Ruokailimme niin, että
Casper Julianin uusi tuoli 

ukkilaan oli takana keskellä ja hän oli kuin kuningastaapero siinä. Koirat mukana jaloissamme, että josko jotain tippuisi, vaikka olivat jo ruokansa saaneet, mutta herkku on herkku.Nyt joku miettii, että minne on laitettu se pöytä, joka tässä oli vähän ahdas, mutta niin kuvattu ja tuttu.

Missä se on? Siellä se on, puutarhan uusi rustiikkinen huone, mutta vielä kesken.


Varjoliljat ja unelmat sillä on seininä, kastanja sitä suojelee, joku uusi pensaskin ehkä...Täällä me istuttiin ja unelmoitiin koko porukka. Mitään kun emme heitä pois, uusiokäyttö on niin innoittavaa. Unelmissa nyt joku etelän puu...Tammia on istutettu jo kai kymmenen. 

Pesämme peittyy köynnöshortensiaan ja villiviiniin. Ja nyt on vasta heinäkuu! Tässä päässä on ruokakatos, jota ympäröivät nyt jo köynnöshortensian kukat.

Tässä köynnöshortensiat suojaavat vierasmakkaria, ovat verhona sille ja nousevat kohti toisen päädyn pöytää. Kaikki happamen maan kasvit saavat ennen heinäkuun loppua kaksi kastelua tuolla Rodo- ja havulannoitteella.

Ja kyllä nyt helpotti kun talokin on maalattu uudelleen♥♥

Meidän piti olla viinipihalla, mutta armaani, joka ei ikinä sairas, sai keuhkokuumeen....Ja niin kiva porukka kuin just me olisimme olleet♥ Skoolatkaa meillekin ja sille uudelle kerralle. En oikein voinut jättää Reimaa yksin, kun on vielä niin...Pitäkää hauskaa♥♥

Leena Lumi

Hauskaa iltaa teille♥ Saan sitten kuulla oliko hyvä valinta...

3 kommenttia: