lauantai 8. helmikuuta 2020

Magnoliasta intohimolla!


Ei, en luule kevään tulleen vielä, kun eihän ole ollut kunnon talveakaan. Tuli vain mieleeni, kun kuulun facebookissa niin moneen ryhmään että ei tosikaan...ja mm. ryhmään Magnolia - Hulluus ja intohimo. Siellä kukaan ei naureskele vaikka edelleen kasvatan ykkösvyöhykkeen suurikukkaista magnoliaani täällä Keski-Suomen saarella. Tosin herkkä tarhamagnoliani on nyt saanut minut ryhtymään erityissuojauksiin, jotka olen paljastanut ryhmässä. 

Siellä tuli tänään esiin sellainen asia, että kunpa saataisiin suomenkielinen tietoteos vain magnolioista! Onhan siellä henkilöitä, jotka ovat tilanneet kirjoja vaikka Saksasta, mutta monille se on sitten vain sitä kuvien ihailua. Kirjablogin pitäjänä lupasin tämän ehdotuksen nyt julkisesti esittää, katsotaan tarttuuko kukaan asiaan.Magnoliamme on tietysti suojattu kauris- ja jänisverkoilla, mutta olen jo pari talvea asettanut verkon ympäri kaksinkertaisena hallaharson, jonka kiinnittäminen on tosi helppoa muutamilla hakaneuloilla. Magnolia on arin kylmälle viimalle eli keväämmällä kelien mukaan nostan ja lasken tuota suojusta kuin hissi kulkisi.Päältä suojus on tietty auki ja lumi on hyvästä. Siellä se meidän pikkuinen nyt viettää talveaan. Suvet eivät ole olleet siskoja keskenään, mutta jotain kukintaa on sentään saatu. Nyt olen sen verran valaistunut tuolla magnolia -ryhmässä, että aion lisätä kastelua, sillä saatoimme istuttaa liian kuivaan paikkaan. Magnolia - keisarien palatseista puutarhailijoiden unelmaksi sisältää tarinaa meidän ainokaisestamme.

En tiedä mitä tapahtui muuten, sillä minulla piti olla Ruhezeit....Ehkä sitten ensi viikolla, sillä silloin en tässä ehdi istua, mutta lupaan, että illat luen uutuuksia. Tänään katsomme Netflixiltä Harlan Cobenin kirjan pohjalta tehdyn Strangerin loppuun kera herkkujen.

magnoliaterveisin
Leena Lumi

8 kommenttia:

 1. Magnolia ei ole minulle tuttujuttu. Kaunis on! Ja tuo fb-ryhmä Magnolia - Hulluus ja intohimo kuulostaa miielenkiitoiselta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K., ei ollut ennen minullekaan. Nyt on sitten magnolia, magnoliatapetti, magnolialakanat...Kiitos! Mene sitten: Siellä on hyvä tunnelma ja kaikki pohtivat vain haastavien kasviensa selviytymistä sekä antavat hyviä kikkoja. Kiitos samoin sinulle!

   ♥♥

   Poista
 2. Magnoliapuu ja sen kukat on ihania! Tuo kehikkosi näyttää todella hauskalta ja hyvältä idealta.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, onko kauniimpaa...Se on erittäin toimiva, mutta varmaan arvannet, että minä sitä hissitän:)

   Kiitos samoin teille♥♥

   Poista
 3. Voi kunpa nämä kukkisivat meilläkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, siis tuon ekan kuvan valtava pensas? Ei kai toivoakaan. Mutta Facen ryhmässä saan jakaa maniaani saaqda suurikukkaisen magnolian, siellä on muitakin, jotka kasvattavat Messeliä. Espoossa menee jo hyvin: Kuvittele, siellä leikataan oksia maljakkoon kuten me leikkaamme paljon myöhemmin onnenpensaan oksia!

   ♥♥

   Poista
 4. Ihka ensimmäisen fuksianpunaisen kukkivan magnolian näin Sloveniassa.Se on mielestäni edelleen yksi kauneimmista kasveista(vanamoa unohtamatta).Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, en muista milloin olisin nähnyt ensimmäiseni, mutta jossain Saksassa se oli kuten ensimmäisessä kuvassa, mutta tämä on suurin. PAITSI Irlannissa näimme puiden kokoisia magnolioita vuonna koivu ja tähti Galwayssa. Tsekeissä kuvasin rappiotaloja ja niiden pihalla usien kukki yksi isokukkainen magnolia. Slovakiassa ei ollut aikaa kukille, sillä oli juhla-aikaa itävaltalaisten ystävimme kanssa, mutta sielläkin niitä olisi varmaan ollut. Slovenia on vielä käymättä. Sille ei vain voi mitään, että nämä haasteelliset kaunottaret vievät mukanaan♥

   Poista