torstai 27. helmikuuta 2020

Tomaatti-mozzarellapasta uunissa


Sain facebookissa ystävältäni vinkin Taina Salovaaran herkulliseen reseptiin, jota sitten kokeilimme viime viikon loppuna. Mikä herkku tällaisille pastahulluille! Tapani mukaan muunsin reseptistä oman versioni, mutta koska Taina Salovaaran reseptit ovat olleet makuumme, laitan sulkuihin, mitä hän käytti kohdissa, jossa minä vaihdoin enemmän meidän makuumme. Söimme tästä kahdestaan kaksi päivää eli kiva ruoka tehdä yhdessä vaikka ystäväpariskunnan kanssa, mutta kiva oli sekin, että kauniina sunnuntaina pääsin puutarhahommiin ja valmis ruoka odotti vain lämmittämistä. Huomatkaa, että kerron esim. tomaatit hyvin tarkkaan, syystä, että käytimme niitä, jotka ovat kuin karkkia, mutta terveellisiä! Niitä on meillä aina tarjolla ja pidämme kiinni kasvuruodissa, joten säilyvät paremmin.

4 annosta

Valmistusaika

tunti

Uunin lämpötila

200 astetta 

Tämä ruoka on hyvin helppo valmistaa, on vuokaruoka eikä sisällä lihaa.

Ainekset

500 g (2 pkt) juustotäytteisiä tortelloneja

370 g  (1 prk) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa (chilillä maustettua tomaattimurskaa)

2 dl (1 prk) kuohukermaa (ruokakermaa)

0,5 tl suolaa

'näppituntumalla' rouhittua mustapippuria (0,5 tl rouhittua mustapippuria)

'näppituntumalla' Provencale maustetta (2 tl oreganoa)

200 g Riitan herkun mozzarellaa ( 1 pkt fetajuustoa)

250 g makeita kirsikkatomaatteja Foodie (1 rs minitomaatteja)

1 ruukku basilikaa (0,5 ruukkua basilikaa)

1. Säädä uuni 200 asteeseen. Keitä tortellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät tortellonit siivilässä ja laita ne uunivuokaan. 

2. Sekoita tomaattimurska ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja Provencalella (tai oreganolla). Me saksimme joukkoon puolet basilikaruukusta. Kaada kastike uunivuokaan.

3. Paloittele mozzarella (tai feta) Puolita tomaatit. Lisää ne tortellonien päälle.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Viimeistele lopulla basilikalla.

Lisäsimme hieman kypsymisaikaa eli odotimme kunnes mozzarella oli selvästi pehmennyt, mutta ruoka ei tietenkään saa kuivua.

Niin hyvää, että ei sanotuksi saa!  Luettu 14 484/ 2023

Guten Appetit!

*****

Ruokareseptit Leena Lumissa

14 kommenttia:

  1. Onpa hyvän kuuloinen ohje, kiitos tästä! Tuollainen lämmittävä vuokaruoka on ihanaa talviruokaa. Nyt kun tuli kylmäkin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, lupaan sinulle, että pidät tästä! Minä olen intohimoinen uunivuokaruokafani! Tosin se on talviruokaa, sillä suvella R. liimantuu kiinni grilliin ja minä valmistan salaattia. Tosi kylmä. Tuplasin äkkiä kaikkien villieläintemme rasvaruokinnan, muuta ei ollut vähennettykään. Katsos kun minulla on jopa jokainen atsalea nyt verkotettu. Jos äiti saapuu äitienpäivänä, otan ne pe aamuna vasta pois. Olen läksyni oppinut!

      ♥♥

      Poista
  2. Kiitos, menee viikonloppuna kokeiluun! Iloa päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, ole hyvä. Tulikin kiirue tätä eilen laittaa illalla, kun tajusin, että on jo torstai. Eilen jo narskuja ostamassa, nyt istutin ja kohta alkaa koulutus ulkoilemaan. Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  3. Sama juttu, tykkään älyttömästi uuni ruuista, tänään olinkin suunnitellut peruna kala laatikkoa uuniin.
    varmasti tuoon hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piritta, ihan hassua, mutta suvella ehtii nousta aika suuri kaipuu uuniruokiin:) Me viedään nykyään tuliaiseksi yhtä laatikkoruokaa eli vilkases tätä: http://leenalumi.blogspot.com/2016/11/lohilaatikko-herkullinen-helppo-tuunattu.html

      Herkullista viikonloppua♥

      Poista
  4. Pitkästä aikaa täällä, terveiset Heinolasta.
    Uuniruuat ja parin päivän on justiin hyviä, kun kevätkin koittaa, ei joka pv ruokia tarvitse tehdä.
    Mielenkiintoinen ohje, pistän suosikkeihini ja saatampa kokeilla, nyt tosin jo viikonlopun ruuat ostettu. Hyvää kevättä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijastiina, kiva kuulla sinusta♥ Mikä nyt on pääblogisi?

      Täysin samaa mieltä. En jaksa, en jaksa, että joka päivä pitää miettiä, mitä laittaisi ruoaksi. Minulla tämä menee myös kuvalla Muumimamman reseptikirjaan, jonne vien parhaat reseptimme. Meri saa ne sitten joskus. Tämä oli niin hyvä, että muuta ei kaivannut, mutta joku jos haluaa, syö patongin kanssa. Minulle riitti tuo pasta nyt kaikellaan ja tämä on aika täyttävää. Laitoin kai liian myöhään. Piti laittaa ke, mutta unohdin ja eilen menossa koko päivän. Kiitos samoin sinulle ja teveiset täältä Alvar Aallon huvilasaarelta♥

      Poista
  5. Onpas mukavan helppo ja herkullisen kuuloinen ohje. Jos ei huomenissa niin sitten viikolla taidan laittaa tämän uuniin tekeytymään :)

    Pikkuruisia tomaatteja on meilläkin aina tarjolla. Ne on niin hyviä ja maistuu tilanteessa kuin tilanteessa (jopa silloin kun suklaa on loppunut, heh heh)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, tästä tuli meille nyt yksi pysyvä ruokalaji lisää. Olen päättämällä päättänyt löytää niitä, mutta aina ei natsaa. Parhaat vinkit ovat tulleet tosiaankin Taina Salovaaralta.

      Ne ovat mielettömän hyviä, makeita. Nytkin napsimme niitä salaatin sijasta, koska olimme eilen ostaneet pizzat eli halusimme helpon ruokapäivän. R. aloitti tuulikaappirempan ja minä siivoskelen. Illalla jotain mafiosoa, Irishman, tallenteelta ja lauantai-illan huumaa! Ensi viikolla alamme katsoa HBOlta Napoli -tetralogian toista tuotantokautta. Olemme vähän jemmanneet eli voi katsoa kerralla enenmmänkin. Nyt on suklaa loppunut, sillä putosimme siihen liian syvälle eli joka kauppakerta...Kaikki taisi alkaa jo marraskuulla. Pitää nyt vähän tehdä tilaa suven jäätelöille:)

      ♥♥

      Poista
  6. Ei pelkästään näytä, vaan myös kuulostaa hyvältä!:) Täytyy kokeilla, ehkä viikonloppuna... En ole koskaan syönytkään tuollaisia valmiita juustotortellinejä.
    Olen muuten samaa mieltä kuin moni muukin täällä kommenteissa: uuniruuat on ihania talvella!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, meillä taitaa olla tätä taas viikonloppuna! Uraudumme helposti, kunhan on hyvää. Sitä yhtä lohilaatikkoa on syöty niin monta kertaa, että en varmaan pystyisi laskemaan. Tää on myös yllättän helppotekoinen. Niitä juustotortelloneja syön, mutta en niitä, jossa sitä harmaata lihamössöä.

      Uuniruuat ovat kodikkaita! Kyllä niitä alkaa loppusuvesta jo kaivata, mutta meillä vain grilli pöhisee...Ensimmäinen uuniruoka on kuin uusi vuodenaika eli se viides, johon lasken myös joulun.

      ♥♥

      Poista
  7. Kiitos tästä ihanasta herkkureseptistä, tiedän että tämä on miehen ja minun mieleen just eikä melkein. Paljon lämpimiä ajatuksia Leena ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, ole hyvä♥ Tämä tuli meille jäädäkseen. Just kerroin jollekin, että nyt mun ja R:n suosikki talvella,kun ei suvella sitä uuniruokaa pruukata, ja suvella parhautta on zarzeula.

      ♥♥

      Poista