Vaikka olen kirjabloggaaja, niin väistämättä eräät elämäni kiinnostuksen kohteet näkyvät myös kirjablogissani: Luen tavallista enemmän puutarha- ja ruokakirjoja. Nyt toteutan vihdoinkin yhden kuvan alle yli neljältä vuodelta Ruokareseptit Leena Lumissa. Tämän jälkeen vain ruoasta kiinnostunut löytää helppoja ohjeita klikkaamalla oikeassa palkissa näkyvää kuvaa, joka on sama kuin yllä, tarvitsematta kollata koko blogini kirjojen merta.
Haluan korostaa, että kaikki reseptit eivät suinkaan ole omiani, vaan osa on sieltä sun täältä ja lähde on aina mainittu tiedossa ollen ja jokunen voi olla blogiystäviltäni, joilta olen resepteihin saanut luvan ja heidän bloginsa tietysti linkitän, kun ruokaohje on ystävän lainaa. Tiedän jo ainakin kaksi ihanaa keittiötä, joissa tulen silloin tälllöin vierailemaan ja toinen on Minttulin ja toinen on Sarpun Nyt toiselta taitaa tässä olla vasta vain yksi ohje ja toiselta on tulossa, mutta kun lisää tulee, linkitän sitten jutun aina tähän koosteeseen. Sarppu antoi jo minulle vapaat kädet ja Minttuli on aina ystävällisesti suostunut, kun olen jotain pyytänyt. Leipomusten osalta olen aivan hukassa, sillä olen enemmänkin ruoanlaittaja kuin leipoja...Osa resepteistä saattaa olle upotettuina juttuihini linkitettyinä ja niitä en toki ehdi esiin kaivaa. Sateenkaarentaa Riikalta on mukana eräs iki-ihana ohje...Kiitän asianosaisia ja erityisesti valokuvaaja Sami Repoa kaikista hänen kuvistaan ja eräästä reseptistä, johon hän ystävällisesti on antanut minulle luvan. Kunpa hän olisi kuvannut minunkin ruokani...huoh.
Korostan vielä, että kannattaa lukea Ruokakirjat Leena Lumissa, jossa ruokakirja-arvoiden sisällä on yleensä tarjottu resepti jos toinenkin.
Haluttu resepti löytyy klikkaamalla kuvan alla olevaa nimeä!
Ja sitten ei muuta kuin Guten Appetit!
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata Jo 2 030 on ollut kiinnostunut tästä! (8/2021)
Tomaatti-mozzarellasalaatti eli caprese Jo 1 942 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 046 (4/2021)
Täytetyt herkkusienet löytyy täältä
Katkarapusalaatti - helposti ja herkullisesti Jo 11 238 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 13 187 (8/2021)
Aurajuustoperunat
Uunilohi - herkullista helposti toscanalaisittain
Kuha/lohi suppilovahverolla
Sitruunainen kuha
Munakoisoa kahdella tavalla
Moussaka - helppo
Hasselbackan parmesaaniperunat
Ginigraavattu siikaherkku
Silakat - valkosipuliset, yrttiset
Broilerherkku slaavilaisittain Jo 1 200 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 3 280 (12/2021)
Broilerherkkua - paprikaista, pennepastalla
Karpalohyytelö (Suomalaista voimaruokaa), kuva Sami Repo) Jo 3 092 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 157 (8/2016)
Omenasose - kanelinen, vaniljainen Jo 7 198 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 7 425 (8/2016)
Kaalilaatikko
Nakkistroganoff - arkiruokaa viimaisiin talvipäiviin
Kaaligratiini
Gulassi - Leenan paras lihapata
Imelletty perunalaatikko
Puolukka-piparminttumarengit
Paistetut punaiset luumut
Mustikkakakku (kuva Ilona)
Pääsiäiskakku (kuva Minttuli)
Banaaniboston ja maailman paras pullataikina
Rahkapullia viikonlopuksi (kuva Sami Repo)
Syntisen hyvä Brita-kakku (kuva Sateenkaarentaa Riikka)
Pappilan hätävarakakku (Kakkujen kuningattaret, kuva Sami Repo)
Sitruunavoissa paistettua muikkua
Letut mansikoilla - suven juhlaa
Romanovin mansikat
Mustikkaiset skonssit
Kantarelli-pinaattifrittata
Mansikka-kotijuustosalaatti
Savukalasalaatti avokadokastikkeella
Luumuhillo
Broileria ja kasviksia helposti wokissa
Juustoinen lohilaatikko
Lihapullat - marokkolaiset ja saarelaiset
Broilerfileet omenalohkoilla
Sienipiirakka
Omena-aprikoosifilotorttu
Birgitan punajuurikeitto
Graavilohirulla korvasienikastikkeella
Graavisiikatartar, mäti-smetana ja mummonkurkut 2 083 (12/2021)
Kalasoppa - helppo ja herkullinen
Pashanmakuinen jäädyke
Siika - limettigraavattu
Kantarellipiirakka
Rautu-siikakeitto
Wilhelmiinat - helppoa&hyvää
Japanilainen kirsikankukkajuustokakku
Grilliruokaa - lehtipihvit, veneperunat ja tomaattisalsa
Boissin suklaakakku
Melonisalaatti - helppo ja herkullinen terassille ilta-aurinkoon
Lanttulaatikkoa tein tänään, 23.12.2015 aika monien vuosien paussin jälkeen. Koska olen Lumissa jo joulut toivottanut, tuon nyt reseptin tänne ja linkitän Lumin jouluruokajuttuun. Se siis onnistui! Maistoin äsken ja maistuu ihan edesmenneen anoppini räätikäslooralta, vaikka jätin pois korppujauhot, vehnäjauhot, valkopippurin ja voisulan. Muutos lähti siitä, että ystäväni sanoi, että 'anna nyt itselleis jo armoa lanttujen kuorimiselta ja osta valmista lanttusosetta'.' Ostin 2 kiloa ja valmistin sekoitellen suloisesti anoppini, erään lehden ja sosepaketin ohjetta. Tässä se on ja annos on helppo puolittaa eli tehdä vain 1 kiloon survosta, jos on vähemmän syöjiä:
2 kg lanttusosetta
4 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
2 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
päälle voinokareita muutama
Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan sitten voideltuun uunivuokaa. Paistetaan 150 asteen lämmössä kolmisen tuntia. Annoin olla ensin ilman kantta puolet ajasta ja sitten kansi päälle. Katsoimme yhden leffan ja sinä aikana laatikko vähän jäähtyi. Maistoin: Taivaallista! Mitä joulu onkaan ilman lanttulaatikkoa!
Tiikerikakku - anopin ihanalla reseptillä
Kanakastike - helppo, herkullinen ja gluteeniton
Punajuuri-vuohenjuusto-terriini - Ullan herkullinen alkupala
Kevätsalaatti - Ilonan kevyt, herkullinen
Munakas - Juhlava rapu-munakasrulla
Juhannusruokaa herkullisesti ja helposti
Lohilaatikko - herkullinen, helppo, tuunattu 2 607 (12/2021)
Lihapiirakka - se vanha, kunnon peltilihis
Suven herkuilla vaivattomasti ja kevyesti
Harry Potter -kakku
Hedelmäinen manchegosalaatti
Alaskakakku
Pavlova
Tomaatti-mozzarellapasta uunissa
Rapsakka veriappelsiinikana
Eevan mangojuustokakku
Likööriä nyt kauden marjoista ja hedelmistä muhimaan ja Joululikööriä kirsikoista
Jaakon tartar -kastike kalalle
Nyt tuntuu niin hyvältä, että sain tämän ruokakoosteen tehtyä. Lisään sitten ohjeita sitä myöten kun niitä saan aikaiseksi. Keittiöremonttimme valmistuttua ja vihdoinkin saatuani lisää tilaa, päätin, että yhtään uutta tilanviejää en köökiini enää osta. Nyt vain on käynyt niin, että piti kahden uuden reseptin takia ostaa vielä yksi tietty kattilatyyppi...perästä kuuluu. Vastaus: Kattila kantarelli-pinaattifrittatan valmistukseen!
intohimosta kokkaamiseen
Leena Lumi
Huh huh kun tuli nälkä!!
VastaaPoistaAivan uskomattoman ihania reseptejä.
Kiitos sinulle,
täältä löytääkin helposti ..
Kivaa viikonloppua ♥
Hanne, jos sun tuli nälkä, tunnen onnistuneeni, vaikka blogger temppuili muutamien kuvien kanssa tosi ikävästi;)
PoistaKiitos! Ja muista, että löydät ne parhaiten nyt sitten oikean palkin 'reseptipankista' ylimmäistä kuvaa klikkaamalla. Lisään sinne uusia kun ehdin.
Kiitos samoin sinulle♥
Oi, oi, oi, kun heräsi sellainen ruokahalu näistä, että on aivan kiinni piteleminen!
VastaaPoistaRita, niin sitä pitää;) Minä kun luen lehdistä tai kirjoista ihania ohjeita kuin söisin niitä, mutta ei se siihen jää...Onneksi olen itse juuri syönyt ja nyt on jo teetä kupissa.
PoistaOlen " valittanut " aiemminkin, että täällä tulee nälkä ! Ihania ohjeita. Nuo munakoisoherkut ovat tekolistalla, ehkä tulevana viikonloppuna ryhdynkin niihin hommiin.
VastaaPoistaSami Revon ruokakuvat ovat supereita. Kuolaan niitä aina, miten joku osaakin ?!
Petriina, taidan puhua ruoasta enemmän kuin itse huomaankaan;) Kiitos! Vinkki: Kun teet vaikka nuo molemmat munakoisojutut, se kakkosohje syntyi vahingossa, kun rulliin tuli hankittua liikaa aineksia, jätä se parempi jääkaappiin yön yli ja seuraavana päivänä lämmitä kunnolla uunissa, ei mitään mikrolämmitystä, niin koet jotain autuaallista. Ja sen kanssa sopii niin punaviini kuin valkkari. Meillä suvella helpommin valkoviini, jonka varastoa juuri täydensimme kellarissa.
PoistaAh, Sami Repo on aivan omaa luokkaansa♥
Hienoja kuvia Leena.Minun ohjeeni eivät taida olla mieluisia.
VastaaPoistaJael, kiitos. Tietääkseni mainostan palkissani edelleen sinun ruokablogiasi...
PoistaSiis apua, minulla on juuri kortisonilääkitys, joka on nostanut ruokahaluni huippuunsa, joten kuola vain valuu ruudun tällä puolella. Kiitos näistä, tulevat takuulla käyttöön!
VastaaPoistaVera, ai se meni niin pitkälle, se sun juttu...Osaat itse paremmin, mutta onneksi Arianna paljastaa vinkkejäsi. Sovellan aika paljon italialaiseen tyyliin, mutta silleen loivasti ja sitten välillä on ihan hämäläistä imelelttyä perunalaatikkoa, jota ilman R:lle ei tule joulua;)
PoistaJoululaatikot, aah... ja italialainen on mun vahvuus, tottahan toki, mutta opettelen mielelläni myös kaikkea muuta, ja tuossa tuli ihana sateenkaarenkirjo erilaisista keittiöistä!
Poista...ihmettelen, miten sain tämän nyt tehtyä, vaikka kirjapinot kaatuvat päälleni: Kaikki on kiitos Ariannan! En ole kertonutkaan, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta söimme reissussa vain italialaisissa ravintoloissa. Mm. Ambergissa ja Salzburgissa etc.
PoistaYritän itse tehdä jotain sellaista, joka ei ole liian monimutkaista tai jossa voi oikoa vähän mutkia. En ikinä mittaa mitään. Jutussa mainittu uusi kapistuskin liittyy yhteen italialaiseen ruokaan, joka on teillä varmasti aika tavallista eri versioilla, mutta minä teen sen kantarelleilla eli sinne asti nyt odotamme;)
Vau, ison työn olet tehnyt - onnea!
VastaaPoistaAsian vierestä, suunnitelmat muuttuivat jälleen kerran. Lähemme reissuun vasta la ja minulla oli tänään vapaapäivä, arvaat varmasti minkä seurassa sen vietin. Eli Pelon teenkin huomenna.
♥♥♥
Annika, kiitos. Minua vaivaavat keskeneräiset jutut ja miksi sain tämän tehytä johtuu varmaan niistä Ariannan resepteistä...Kirjat kaatuvat päälle ja täällä minä laadin koostetta neljän vuoden ruokaohjeista;)
PoistaMiten sinä sen niin nopeasti luit? Nyt alan huolestua itseni suhteen: Minä luin sitä viikon ja nautin joka sekunnista! Ehkä en vain ole illalla jaksanut tuon puutarhan eli fyysisen työn takia enää lukea niin pitkään. Tulen lukemaan heti kun olen herännyt!
♥♥♥
Tehty! :-)
PoistaEhdin jo;)
PoistaVastustamattomia kuvia! Minun tuli nälkä!
VastaaPoistaJa kiitos resepteistäsi, olen niistä paria kokeillutkin :).
Tuulia, tässä on ihan helppoja ohjeita. Paljastan, että omista ohjeistani suosituimmat ovat olleet tähän mennessä katkarapusalaatti tzazikilla sekä perunasalaatti uusista perunoista. Kumpikin voisi sopia juhannukseen. Salaatti on ruokaisa ja siihen vain tuoretta, just uunista otettua patonkia viereen. (Sitä Fazerin patonkia, joka vain lykätään uuniin ja on 10 minsan päästä kuin itse leivottua;)
PoistaOle hyvä ja kiva kuulla♥
Voi, ♥ tutustun näihin tarkemmin rauhallisemmalla ajalla! Ihanalta näyttävät kaikki! Kiitos kaunis Leena ja herkullista viikonloppua!
VastaaPoistaMinttuli, kiitos♥ Ai niin sinulla on siellä menossa vipinää;)
PoistaKiitos samoin sinulle!
Palaan tänne HETI, kunhan makuaistini on palannut matkoiltaan.
VastaaPoistaVihreätniityt, tervetuloa. Muistan miten kävi äidin makuaistin kun...Nämä ovat ihan tavallisia ruokia, joten...ja oikeassa sivupalkissa ne odottavat sinua vaikka kuinka ja kauan.
PoistaVoi hyvin♥
Nämä aivan kaikki ovat niin herkkuja. Tulen vielä uudelleen ja käyn yksityiskohtaisesti kaikki läpi. Nyt on myöhä ja sänky kutsuu.
VastaaPoistaArleena, kiitos. Käyn ahkerasti lukemassa myös sinun reseptejäsi, joista olen saanut uusia ideoita ruokapöytäämme.
Poista(Olen yrittänyt opetella sulkemaan koneen aikaisemmin ja aikaisemmin, sillä vasta sittenhän alkaa lukeminen...)
Lukematon määrä ihanuuksia, joiden resepteihin tulee varmasti palattua vielä monta monta kertaa! :)
VastaaPoistaKaisa, aika helppoja nämä ovat, haasteellisimpia löytyy sitten keittokirja-arvioista;)
PoistaNAm,nam - olen muuten huomannut että usein kirjoista pitävät ihmiset ovat myös hyvän ruoan ystäviä :-) Mistähän se johtuu ?
VastaaPoistaMinna, olen huomannut saman;) Voisikohan se olla osa jotain mukavuuden halua, tai sellaista, että haluaa elämän olevan kiinnostava juhla...lukemisen viihdykettä, ruoan ja viinin hivelevää viettelystä...ja uskaltaisiko vielä sanoa, että aika monet innokkaat lukijat ja kokkaajat pitävät myös musiikista, kukin omanlaisestaan.
Poistakauhia paikka, mitä kuvia, niin hyrrää taas mielessä, tuota pitäis kokeilla, eikun tuota ja tuotakin, no, paras taitaa olla ajan kanssa kokeilla kaikkia vuorollaan. Ihanat, herkulliset kuvat!
VastaaPoistaMummeli, olisit sanonut, että 'kauhia paikka, kun tuo Leena vielä tämmstäkin!'
PoistaNämä ovat aika helppoja ohjeita - tarkoituksella. Kiitos!
Kävin kurkkaamassa Nakkistroganofin ohjeen talteen. Tällä viikolla meinaan koettaa onneani sen kanssa;).
VastaaPoistaMine, se on herkullista, jos nakit ovat vähän parempia (meillä aika usein Wigrenin) ja muistat paistaa ne sopivasti. Kuohukermaa ihan lopussa pyöristää maun. Kehtaan sanoa, että voimme kahdestaan syödä nakkistorganoffia kolmena päivää peräkkäin;) Etikkapunajuuret viipaleina tai punajuuripiparjuurisalaatti sopivat hyvin oheen. Ja pippuri on siis mustapippuria rouheena etc. Herkullisesti se menee;)
Poista