torstai 13. kesäkuuta 2013

Ruokareseptit Leena Lumissa


Vaikka olen kirjabloggaaja, niin väistämättä eräät elämäni kiinnostuksen kohteet näkyvät myös kirjablogissani: Luen tavallista enemmän puutarha- ja ruokakirjoja. Nyt toteutan vihdoinkin yhden kuvan alle yli neljältä vuodelta Ruokareseptit Leena Lumissa. Tämän jälkeen vain ruoasta kiinnostunut löytää helppoja ohjeita klikkaamalla oikeassa palkissa näkyvää kuvaa, joka on sama kuin yllä, tarvitsematta kollata koko blogini kirjojen merta.

Haluan korostaa, että kaikki reseptit eivät suinkaan ole omiani, vaan osa on sieltä sun täältä ja lähde on aina mainittu tiedossa ollen ja jokunen voi olla blogiystäviltäni, joilta olen resepteihin saanut luvan ja heidän bloginsa tietysti linkitän, kun ruokaohje on ystävän lainaa. Tiedän jo ainakin kaksi ihanaa keittiötä, joissa tulen silloin tälllöin vierailemaan ja toinen on Minttulin ja toinen on Sarpun Nyt toiselta taitaa tässä olla vasta vain yksi ohje ja toiselta on tulossa, mutta kun lisää tulee, linkitän sitten jutun aina tähän koosteeseen. Sarppu antoi jo minulle vapaat kädet ja Minttuli on aina ystävällisesti suostunut, kun olen jotain pyytänyt. Leipomusten osalta olen aivan hukassa, sillä olen enemmänkin ruoanlaittaja kuin leipoja...Osa resepteistä saattaa olle upotettuina juttuihini linkitettyinä ja niitä en toki ehdi esiin kaivaa. Sateenkaarentaa Riikalta on mukana eräs iki-ihana ohje...Kiitän asianosaisia ja erityisesti valokuvaaja Sami Repoa kaikista hänen kuvistaan ja eräästä reseptistä, johon hän ystävällisesti on antanut minulle luvan. Kunpa hän olisi kuvannut minunkin ruokani...huoh.

Korostan vielä, että kannattaa lukea Ruokakirjat Leena Lumissa, jossa ruokakirja-arvoiden sisällä on yleensä tarjottu resepti jos toinenkin.

Haluttu resepti löytyy klikkaamalla kuvan alla olevaa nimeä!

Ja sitten ei muuta kuin Guten Appetit!
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata  Jo 2 030 on ollut kiinnostunut tästä!  (8/2021)


Tomaatti-mozzarellasalaatti eli caprese  Jo 1 942 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 046 (4/2021)



Täytetyt herkkusienet löytyy täältä


Katkarapusalaatti - helposti ja herkullisesti  Jo 11 238 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 13 187 (8/2021)




Perunasalaatti uusista perunoista  Jo 4 712 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 5 296 (8/2021)


Aurajuustoperunat


Uunilohi - herkullista helposti toscanalaisittain


Kuha/lohi suppilovahverolla


Sitruunainen kuha



Munakoisoa kahdella tavalla

Moussaka - helppo


Hasselbackan parmesaaniperunat


Ginigraavattu siikaherkku



Silakat - valkosipuliset, yrttiset
Broilerherkku slaavilaisittain  Jo 1 200 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 3 280 (12/2021)


Broilerherkkua - paprikaista, pennepastalla



Karpalohyytelö  (Suomalaista voimaruokaa), kuva Sami Repo)  Jo 3 092 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 157 (8/2016)


Omenasose - kanelinen, vaniljainen  Jo 7 198 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 7 425 (8/2016)

Kaalilaatikko


Nakkistroganoff - arkiruokaa viimaisiin talvipäiviin

Kaaligratiini


Gulassi - Leenan paras lihapata


Imelletty perunalaatikko





Piparkakut, jouluiset, ne 'meidän omat'


Puolukka-piparminttumarengit


Paistetut punaiset luumut

Mustikkakakku   (kuva Ilona)



Pääsiäiskakku  (kuva Minttuli)


Banaaniboston ja maailman paras pullataikina


Rahkapullia viikonlopuksi  (kuva Sami Repo)


Syntisen hyvä Brita-kakku (kuva Sateenkaarentaa Riikka)


Pappilan hätävarakakku  (Kakkujen kuningattaret, kuva Sami Repo)


Sitruunavoissa paistettua muikkua


Letut mansikoilla - suven juhlaa


Romanovin mansikat


Mustikkaiset skonssit


Kantarelli-pinaattifrittata


Mansikka-kotijuustosalaatti


Savukalasalaatti avokadokastikkeella


Luumuhillo




Omenapiirakka - helppo ja herkullinen  Jo 2 699 on ollut tästä kiinnostunut! (3/2016)// 2 800 (8/2016)// 4 660 (11/2016)  // 4 365 (12/2021)


Broileria ja kasviksia helposti wokissa


Juustoinen lohilaatikko


Lihapullat - marokkolaiset ja saarelaiset


Broilerfileet omenalohkoilla


Sienipiirakka


Omena-aprikoosifilotorttu


Birgitan punajuurikeitto


Graavilohirulla korvasienikastikkeella


Graavisiikatartar, mäti-smetana ja mummonkurkut  2 083 (12/2021)


Kalasoppa - helppo ja herkullinen


Pashanmakuinen jäädyke



Siika - limettigraavattu


Kantarellipiirakka


Rautu-siikakeitto


Wilhelmiinat - helppoa&hyvää


Japanilainen kirsikankukkajuustokakku


Grilliruokaa - lehtipihvit, veneperunat ja tomaattisalsa


Boissin suklaakakku



Melonisalaatti - helppo ja herkullinen terassille ilta-aurinkoon


Lanttulaatikkoa tein tänään, 23.12.2015 aika monien vuosien paussin jälkeen. Koska olen Lumissa jo joulut toivottanut, tuon nyt reseptin tänne ja linkitän Lumin jouluruokajuttuun. Se siis onnistui! Maistoin äsken ja maistuu ihan edesmenneen anoppini räätikäslooralta, vaikka jätin pois korppujauhot, vehnäjauhot, valkopippurin ja voisulan. Muutos lähti siitä, että ystäväni sanoi, että 'anna nyt itselleis jo armoa lanttujen kuorimiselta ja osta valmista lanttusosetta'.' Ostin 2 kiloa ja valmistin sekoitellen suloisesti anoppini, erään lehden ja sosepaketin ohjetta. Tässä se on ja annos on helppo puolittaa eli tehdä vain 1 kiloon survosta, jos on vähemmän syöjiä:

2 kg lanttusosetta
4 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
2 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
päälle voinokareita muutama

Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan sitten voideltuun uunivuokaa. Paistetaan 150 asteen lämmössä kolmisen tuntia. Annoin olla ensin ilman kantta puolet ajasta ja sitten kansi päälle. Katsoimme yhden leffan ja sinä aikana laatikko vähän jäähtyi. Maistoin: Taivaallista! Mitä joulu onkaan ilman lanttulaatikkoa!



Tiikerikakku - anopin ihanalla reseptillä



Kanakastike - helppo, herkullinen ja gluteeniton



Punajuuri-vuohenjuusto-terriini - Ullan herkullinen alkupala



Kevätsalaatti - Ilonan kevyt, herkullinen



Munakas - Juhlava rapu-munakasrulla



Juhannusruokaa herkullisesti ja helposti



Lohilaatikko - herkullinen, helppo, tuunattu   2 607 (12/2021)



Lihapiirakka - se vanha, kunnon peltilihis



Suven herkuilla vaivattomasti ja kevyesti



Harry Potter -kakku



Hedelmäinen manchegosalaatti



Alaskakakku 


Pavlova



Tomaatti-mozzarellapasta uunissa



Rapsakka veriappelsiinikana



Eevan mangojuustokakku



Likööriä nyt kauden marjoista ja hedelmistä muhimaan  ja Joululikööriä kirsikoista



Jaakon tartar -kastike kalalle  






Sitruunainen broileri-kasvispannu



Tarkka valmistusohje löytyy täältä:https://leenalumi.blogspot.com/2024/12/kuningatarkakku-samilta-casperin.html


Helpoin Pavlova ikinä: marenkia, vaniljajäätelöä vadelmia, masikoita, kirsikoita, kermavaahtoa


Nyt tuntuu niin hyvältä, että sain tämän ruokakoosteen tehtyä. Lisään sitten ohjeita sitä myöten kun niitä saan aikaiseksi. Keittiöremonttimme valmistuttua ja vihdoinkin saatuani lisää tilaa, päätin, että yhtään uutta tilanviejää en köökiini enää osta. Nyt vain on käynyt niin, että piti kahden uuden reseptin takia ostaa vielä yksi tietty kattilatyyppi...perästä kuuluu. Vastaus: Kattila kantarelli-pinaattifrittatan valmistukseen!

intohimosta kokkaamiseen
Leena Lumi

32 kommenttia:

  1. Huh huh kun tuli nälkä!!
    Aivan uskomattoman ihania reseptejä.
    Kiitos sinulle,
    täältä löytääkin helposti ..

    Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, jos sun tuli nälkä, tunnen onnistuneeni, vaikka blogger temppuili muutamien kuvien kanssa tosi ikävästi;)

      Kiitos! Ja muista, että löydät ne parhaiten nyt sitten oikean palkin 'reseptipankista' ylimmäistä kuvaa klikkaamalla. Lisään sinne uusia kun ehdin.

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  2. Oi, oi, oi, kun heräsi sellainen ruokahalu näistä, että on aivan kiinni piteleminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, niin sitä pitää;) Minä kun luen lehdistä tai kirjoista ihania ohjeita kuin söisin niitä, mutta ei se siihen jää...Onneksi olen itse juuri syönyt ja nyt on jo teetä kupissa.

      Poista
  3. Olen " valittanut " aiemminkin, että täällä tulee nälkä ! Ihania ohjeita. Nuo munakoisoherkut ovat tekolistalla, ehkä tulevana viikonloppuna ryhdynkin niihin hommiin.

    Sami Revon ruokakuvat ovat supereita. Kuolaan niitä aina, miten joku osaakin ?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petriina, taidan puhua ruoasta enemmän kuin itse huomaankaan;) Kiitos! Vinkki: Kun teet vaikka nuo molemmat munakoisojutut, se kakkosohje syntyi vahingossa, kun rulliin tuli hankittua liikaa aineksia, jätä se parempi jääkaappiin yön yli ja seuraavana päivänä lämmitä kunnolla uunissa, ei mitään mikrolämmitystä, niin koet jotain autuaallista. Ja sen kanssa sopii niin punaviini kuin valkkari. Meillä suvella helpommin valkoviini, jonka varastoa juuri täydensimme kellarissa.

      Ah, Sami Repo on aivan omaa luokkaansa♥

      Poista
  4. Hienoja kuvia Leena.Minun ohjeeni eivät taida olla mieluisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos. Tietääkseni mainostan palkissani edelleen sinun ruokablogiasi...

      Poista
  5. Siis apua, minulla on juuri kortisonilääkitys, joka on nostanut ruokahaluni huippuunsa, joten kuola vain valuu ruudun tällä puolella. Kiitos näistä, tulevat takuulla käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vera, ai se meni niin pitkälle, se sun juttu...Osaat itse paremmin, mutta onneksi Arianna paljastaa vinkkejäsi. Sovellan aika paljon italialaiseen tyyliin, mutta silleen loivasti ja sitten välillä on ihan hämäläistä imelelttyä perunalaatikkoa, jota ilman R:lle ei tule joulua;)

      Poista
    2. Joululaatikot, aah... ja italialainen on mun vahvuus, tottahan toki, mutta opettelen mielelläni myös kaikkea muuta, ja tuossa tuli ihana sateenkaarenkirjo erilaisista keittiöistä!

      Poista
    3. ...ihmettelen, miten sain tämän nyt tehtyä, vaikka kirjapinot kaatuvat päälleni: Kaikki on kiitos Ariannan! En ole kertonutkaan, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta söimme reissussa vain italialaisissa ravintoloissa. Mm. Ambergissa ja Salzburgissa etc.

      Yritän itse tehdä jotain sellaista, joka ei ole liian monimutkaista tai jossa voi oikoa vähän mutkia. En ikinä mittaa mitään. Jutussa mainittu uusi kapistuskin liittyy yhteen italialaiseen ruokaan, joka on teillä varmasti aika tavallista eri versioilla, mutta minä teen sen kantarelleilla eli sinne asti nyt odotamme;)

      Poista
  6. Vau, ison työn olet tehnyt - onnea!

    Asian vierestä, suunnitelmat muuttuivat jälleen kerran. Lähemme reissuun vasta la ja minulla oli tänään vapaapäivä, arvaat varmasti minkä seurassa sen vietin. Eli Pelon teenkin huomenna.

    ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, kiitos. Minua vaivaavat keskeneräiset jutut ja miksi sain tämän tehytä johtuu varmaan niistä Ariannan resepteistä...Kirjat kaatuvat päälle ja täällä minä laadin koostetta neljän vuoden ruokaohjeista;)

      Miten sinä sen niin nopeasti luit? Nyt alan huolestua itseni suhteen: Minä luin sitä viikon ja nautin joka sekunnista! Ehkä en vain ole illalla jaksanut tuon puutarhan eli fyysisen työn takia enää lukea niin pitkään. Tulen lukemaan heti kun olen herännyt!

      ♥♥♥

      Poista
  7. Vastustamattomia kuvia! Minun tuli nälkä!

    Ja kiitos resepteistäsi, olen niistä paria kokeillutkin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulia, tässä on ihan helppoja ohjeita. Paljastan, että omista ohjeistani suosituimmat ovat olleet tähän mennessä katkarapusalaatti tzazikilla sekä perunasalaatti uusista perunoista. Kumpikin voisi sopia juhannukseen. Salaatti on ruokaisa ja siihen vain tuoretta, just uunista otettua patonkia viereen. (Sitä Fazerin patonkia, joka vain lykätään uuniin ja on 10 minsan päästä kuin itse leivottua;)

      Ole hyvä ja kiva kuulla♥

      Poista
  8. Voi, ♥ tutustun näihin tarkemmin rauhallisemmalla ajalla! Ihanalta näyttävät kaikki! Kiitos kaunis Leena ja herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos♥ Ai niin sinulla on siellä menossa vipinää;)

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  9. Palaan tänne HETI, kunhan makuaistini on palannut matkoiltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreätniityt, tervetuloa. Muistan miten kävi äidin makuaistin kun...Nämä ovat ihan tavallisia ruokia, joten...ja oikeassa sivupalkissa ne odottavat sinua vaikka kuinka ja kauan.

      Voi hyvin♥

      Poista
  10. Nämä aivan kaikki ovat niin herkkuja. Tulen vielä uudelleen ja käyn yksityiskohtaisesti kaikki läpi. Nyt on myöhä ja sänky kutsuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, kiitos. Käyn ahkerasti lukemassa myös sinun reseptejäsi, joista olen saanut uusia ideoita ruokapöytäämme.

      (Olen yrittänyt opetella sulkemaan koneen aikaisemmin ja aikaisemmin, sillä vasta sittenhän alkaa lukeminen...)

      Poista
  11. Lukematon määrä ihanuuksia, joiden resepteihin tulee varmasti palattua vielä monta monta kertaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, aika helppoja nämä ovat, haasteellisimpia löytyy sitten keittokirja-arvioista;)

      Poista
  12. NAm,nam - olen muuten huomannut että usein kirjoista pitävät ihmiset ovat myös hyvän ruoan ystäviä :-) Mistähän se johtuu ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, olen huomannut saman;) Voisikohan se olla osa jotain mukavuuden halua, tai sellaista, että haluaa elämän olevan kiinnostava juhla...lukemisen viihdykettä, ruoan ja viinin hivelevää viettelystä...ja uskaltaisiko vielä sanoa, että aika monet innokkaat lukijat ja kokkaajat pitävät myös musiikista, kukin omanlaisestaan.

      Poista
  13. kauhia paikka, mitä kuvia, niin hyrrää taas mielessä, tuota pitäis kokeilla, eikun tuota ja tuotakin, no, paras taitaa olla ajan kanssa kokeilla kaikkia vuorollaan. Ihanat, herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, olisit sanonut, että 'kauhia paikka, kun tuo Leena vielä tämmstäkin!'

      Nämä ovat aika helppoja ohjeita - tarkoituksella. Kiitos!

      Poista
  14. Kävin kurkkaamassa Nakkistroganofin ohjeen talteen. Tällä viikolla meinaan koettaa onneani sen kanssa;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, se on herkullista, jos nakit ovat vähän parempia (meillä aika usein Wigrenin) ja muistat paistaa ne sopivasti. Kuohukermaa ihan lopussa pyöristää maun. Kehtaan sanoa, että voimme kahdestaan syödä nakkistorganoffia kolmena päivää peräkkäin;) Etikkapunajuuret viipaleina tai punajuuripiparjuurisalaatti sopivat hyvin oheen. Ja pippuri on siis mustapippuria rouheena etc. Herkullisesti se menee;)

      Poista