Nyt kun menossa on omenakuu, valmistamme tiestysti omenoista monenmoisia herkkuja. Sain Minttulilta herkullisen omenakakun reseptin. Kiitos Minttuli♥
Pohja perusmurotaikina:
130 gr voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelijauhetta
3 rkl kermaa
Täyte:
1 l omenakuutioita
fariinisokeria maun mukaan
2 rkl vettä
kanelia
Pehmemmä omenasose kattilassa siten etteivät omenat soseudu.
Vuokana irtopohjavuoka halkaisijaltaan n. 23 cm. Laita vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi (helpottaa irrottamista).
Marenki; 3 munanvalkuaista, 0,5-1 dl sokeria
Levitä pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille ja lisää omenaseos päälle.
Paista 170-200 asteisessa uunissa noin 20.30 minuuttia.
Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi (lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheessa).
Nostele tai pursota marenki tortun päälle ja paista 220 asteessa kunnes marenki on saanut väriä.
Guten Appetit!
resepti ja kuva Minttuli
Kiitos Leena jakamisesta♥ Omenantuoksuista viikonloppua♥
VastaaPoistaMinttuli, ole hyvä ja kiitos sinulle♥ Kiitos samoin♥
PoistaNam nam:) Minäkin juuri äskettäin postasin omenapiirakasta.
VastaaPoistaJael, takuulla, sillä jo mantelijauheesta aavistaa, miten hyvää tämän täytyy olla!
PoistaMihin omenoihin mahdoit piirakkasi tehdä...Me yleensä keltakaneliin, mutta nyt oli huono vuosi paitsi talviomenoissa, jotka jäävät pienille metsäkauriille. Kun niiden omput loppuvat alan tarjoilla heille puolalaisia omenoita ja niistä sitten tekaisen pikapikaa myös omenapiirakan ja nautimme kera vanhanajan vaniljakastikkeen. Se on tämä: http://leenalumi.blogspot.com/2013/08/omenapiirakka-helppo-ja-herkullinen.html Jos minä LEIVON se on helppo. Ruoanlaitto on taas ihan oma juttunsa eli intohimo.
♥♥