keskiviikko 15. tammikuuta 2020
Pavlovan hurmaa!
Huomasin ystäväni Reeta Karhulan pöydällä facebookissa Pavlovan ja sitähän minä en voi vastustaa! Ymmärsin, että luomuksen oli jonkun lehden tms. reseptillä taikonut Reetan tytär Elisa Karhula, joka on myös taianomaisen, suorastaan baletillisen kuvan ottaja. Hän onkin ammattikuvaaja ja sivunsa löytyvät mm. täältä
8 annosta
Pohja
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl Pirkka vaniljasokeria
1 tl etikkaa
Päälle
3 dl kuohu- tai vispikermaa
n. 1,5 rkl sokeria
1 tl Pirkka vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita
Valmistus
yli 60 min
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (Ø noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle.Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
3. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisätlä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla.
Pavlova on yhtä ikiaikainen ihanuus kuin Romanovin mansikat. Pavlovasta saa hyvin näyttävän myös kirsikoilla. Kirja tai kakku, klassikko on klassikko♥
Ruokareseptit Leena Lumissa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pavlovaa olen tehnyt melko usein,sehän on loppujen lopuksi helppotekoinen.Marenkipohjan voi tehdä päiviä etukäteen ja täyttää juuri ennen tarjoilua.Kuvastasi poiketen olen tehnyt Pavlovan yksikerroksisena,laittanut täyteen `kuoppaan’ ja koristeet täyteen päälle.Koristelussa luovuus käyttöön..Eija
VastaaPoistaOi Eija, olen ruoanlaittaja, aika intohimoinen sellainen, kun vain on aikaa, mutta en ole leipoja. Nyt syntyy omenapiirakka, se joka on siellä resepteissä jo tuosta vain ja R. sitä koko ajan haluaakin: Tuo sitten kiltisti kauriille omenoita, kun viikonloppuna teen niistä samoista edullisista puolalaisista hänelle piirakkaa vaniljakastikkeellla. Ja edesmenneen anopin ohjeella tiikerikakkua. Se Alaskakakku oli liian huima yritys kaikkine sädetikkuineen, jäätelöä, jota käytettiin uunissakin...Pavlova saa olla seuraava rappuni herkkuleipurin tiellä. Juu, olen jossain blogissa nähnyt tosi helpon Pavlovan, mutta en muista enää missä...Miten koko ajan mieleeni tulee, että se on ollut Ilonan blogissa tai ehkä jossain hänen kirjoistaan...Siis Ilona Pietiläisen. Sunkin kuulostaa helpolta. Minuahan kauhistaa, että onnistun pilaaman tuon marengin! Sinusta on niin moneksi♥
PoistaOli tarkoitus tehdä jouluvieraille joulupavlovaa, mutta harmittaa, että unohdin idean ja tein jotain muuta.
VastaaPoistaAllu, sinähän voisit tehdä joulupavlovan nyt menneen joulun muistolle ja ottaa oikein hyvät kuvat ja sitten kähestyä minua kuvilla ja reseptillä♥ Kerään Pavlova -ohjeita, kunnes meidänkin keittiössä alkaa valmistua. Mikä voittaa Pavlovan, Romanvoin mansikat jälkkärinä tai kostean Brita -kakun muuten vain.
PoistaSuosittelen googlaamaan Yhteishyvän reseptejä.Tarkat,testatut ammattilaisten laatimat ohjeet meille kotikokeille ja -leipureille.Myös uunijäätelön ohje löytyy.Varmasti osaat! Eija
VastaaPoistaEija, kiitos vinkistä! No se jäätelö uuniin juttu liittyi muistaakseni tähän rappuun, jota en oikeasti ole vielä ylittänyt:http://leenalumi.blogspot.com/2019/01/alaskakakku.html
PoistaSieltä joulukuvista löytyy se muun helpoista helpoin mukaelmani, jota ei samaksi tunnista:)
Tarvitsenkin aikaa luovaan keittiötyöskentelyyn. Oli aika ennen blogia, jolloin kehittelin ruokaohjeita...Those were the days!
Katsos kun yöt lukee, niin...
...ja nyt en pysty edes lukemaan, sillä Lumimiehellä yksi operaatio sairaalassa pe.
PoistaEn ole koskaan tehnyt pavlovaa, mutta olisi kiva joskus kokeilla. Salmiakkimarenkeja olen kyllä taiteillut, mutta pavlova olisi varmasti herkullisempaa :) Nyt kun ohje on aivan käsillä, niin taidanpa testata.
VastaaPoistaNuo Elisa Karhulan valokuvat ovat upeita.
Birgitta, mietin miten kivaa olisi, jos kokeilisimme sitä yhdessä ja miehet kuvaisivat. Kumpikin tekisi oman kakkunsa:) No, sulla on sitten tatsia jo tuohon marenkijuttuun...Laita mulle kuva edes privana ellet halua ruokaresepteihini!
PoistaNe ovat, ne ovat! Kaiken tänään vasta näin, kuulin. Istuin kampaajalla ja järjestelin kuvalupia, 3 sukulaistani lähestyi ja itse järkkäsin yhtä muuta juttua siis Whatuppissa, mutta yleensä en siellä näin touhua ja mistä ne kaikki tähän päivään just.
♥♥
Yritin etsiä valokuvia marengeista, mutten löytänyt sellaisia. Kaikki on siis ehditty syödä ennenkuin valokuvan ottoa :D
PoistaTässä on kuitenkin sivu, jonka reseptin mukaan olen marenkeja joskus tehnyt: http://ruokailmio.blogspot.com/2012/04/isot-marengit-turkinpippurissa.html
Me voitais kyllä oikein hyvin tehdä yhteinen kakku ♥♥
Birgitta, niin voipi tapahtua!
PoistaErittäin houkuttavat marengit turkinpippurissa♥
Mieti sitä♥ Paljon naurua, puhetta ja ikimuistoisia kuvia, miten hyvin olemme onnistuneet:)
♥♥
En ole niin marenkien ystävä,mutta Pavlova on kyllä upea jälkkkäri:)
VastaaPoistaJael, sanot vaan:)
PoistaSe on ihana, suloinen, klassinen ja vaikka mitä.
♥♥
Tein pavlovaa viimeksi jouluna. Täytteeksi vatkasin 2 dl kermaa ja 2 dl rahkaa, mausteeksi tilkka lakkalikööriä, päällimmäiseksi lakkahilloa. Hyvää oli.
VastaaPoistaMarjatta, minä en:) Oi, rahka ja kerma ovat hyvä yhdistelmä. Kaikki marjat käyvät tähän,mutta upeimman näköinen, mitä olen ikinä nähnyt oli tumma kuva ja Pavlovan päällä kirsikoita kuin suoraan puusta...Sen täytyy olla joku joulukirjoista, mutta onko mennyt jo arvonnoissa vai en. En muista.
PoistaKyllä minäkin vielä...Pavlovaa ja Alaska -kakkua sädetikuin, olen Merille, jonka syntymäpäivää vietämme jouluna kuin myös meidän hääpäiväämme (!) luvannut.
♥♥
Löysin blogisi ja liityin lukijoihin. Siis hei, olen Tarja, Ruusu-unelmia ja villasukkia-bloggari Kainuusta.
VastaaPoistaSyönyt olen, mutta en ole tehnyt Pavlovaa, siis vielä :) Postauksesi innostaa tekemään. Hyvää viikon jatkoa!
Tarja K, kiitos samoin, vaikka en kudokaan sukkia, mutta käytän koko talven villasukkia ja minulla on kutojani. Pidän kyllä kutomisesta/neulomisesta, mutta kudon vain pitkiä kaulaliinoja ja eräälle hepalle talviloimen. Teddy -lanka sai mut taas kutomaan, se pehmeä, mutta sitä ei ole enää myynnissä. Se on pehmeää sekä kestävää. Eräs joka sai kaulaliinani kääriytyi siihen kipeänä ja nukkui sen kanssa, koska se ei ärsyttänyt ihoa. Hän kutsuu niitä taikaliinoiksi. Viimeisiä Teddyjä viedän eli valmistumassa on oranssi jättikaulaliina. Vanhin on omani viininpunainen, ja sillä on ikää jo ainakin 15 vuotta, lisäksi tein tietysti vaaleanpunaisen.
PoistaTervetuloa lukijakseni ja toivottavasti viihdyt, vaikka täällä onkin enimmäksen kirjoja eli olen kirjabloggaja, joka tykkää kokkaamisesta, puutarhailusta, reissamisesta ja sisustamisestakin. Nyt on isompi projekti tyttäreni ja hänen rakkaansa Lohjalta ostama, vuonna 1929 rakennettu kolmikerroksinen puutalo, johon juuri Merin kanssa puhuimme tunnin tai pari puhelimessa värejä ja keittiön pöytää. Taidamme päästä vähän mukaan remonttiinkin ja saamme istuttaa sinne puutarhaan helmiorapihlajan.
Meille tuli kylille upea konditoria! Söin Brita-kakkua viikkoja eli aina kun lähdimme johonkin tai joku tuli meille, noudimme Britan. Nyt on pakko pitää paussia, sillä en ole saanut vieläkään poikki joulusuklailua:)
Kiva kuulla ja kiitos♥
Pavlova on herkkua. Olen tehnyt Nigella Lawsonin reseptillä pavlovaa. Edellisestä kerrasta on jo aikaa, joten tästä sinun postauksestasi sain oivallisen vinkin. Kiitos! Ja mukavaa viikonloppua sinulle!
VastaaPoistaBetween, älä muuta virka! Ole hyvä♥ Kiitos samoin sinulle!
Poista