tiistai 4. kesäkuuta 2013

Julianne Moore loistaa Sarah Palinina

Tämän päivän Helsingin sanomissa Timo Peltonen arvostelee HBO:n elokuvan Pelin henki (Game Change, USA 2012), jossa Julianne Moore loistaa Sarah Palinina.

Olen aina ollut hyvin kiinnostunut USA:n politiikasta ja seurannut jokaisen presidenttivaalitaiston henkeä pidätellen. Obaman valinnan selvittyä kaikki tähteni syttyivät loistamaan: Voitto koko maailman demokraateille. Minun mielestäni.

Minulle on tulossa outo päivä, eikä ihan miellyttävä ja vain osa johtuu tästä uskomattomasta helteestä...Siksi aion tänään ikävimmän osuuden jälkeen hemmotella itseäni käymällä Suomalaisessa kirjakaupassa ostamassa teille kesäarvontaani vielä yhden tai kaksi kirjaa, joista omistani en raaski luopua. Puutarhan kastelun on luvanut tänään hoitaa R. ja minä istun klo 21 TV1:n ääreen ison vaniljakermanougatjäätelön kera. Toivottavasti R. liittyy seuraani puutarhan jälkeen. Jos tämä on se ainoa TV-ohjelma, jonka tänä suvena katson, se sopii hyvin, sillä Julianne Moore on yksi suosikkinäyttelijöistäni. Minua kylmää etukäteen, miten uskottavasti  hän vie roolinsa Palinina...

Ja näin Timo Peltonen:

Vaalikamppailusta kertova HBO:N elokuva Pelin henki on voimakkaimmillaan kohdassa, jossa Palinin puutteet varapresidenttiehdokkaana alkavat nousta esiin. Samalla kun vaalikamppanjassa alkaa kiihkeä selvitymiskamppailu, jossa neuvojat ja asiantuntijat epäilevät työnsä mielekkyyttä, Palinin oma draaman kaari nousee yhteen huipentumaansa. (TP)

Julianne Moore loistaa Palinin roolissa. Pelkästään varapresidenttiehdokkaan imitoiminen on taitava suoritus, mutta Moore saa Palinin tuntumaan myös inhimilliseltä. Roolityö palkittiin Emmyllä. (TP)

Vaalistrategi Schmidt kehui Pelin henkeä "erittäin todenmukaiseksi" MSNBC:n haastattelussa vuonna 2012. Hän totesi kampanjan opettaneen, että on pahempiakin asioita kuin häviäminen, ja jatkoi toteamalla: "Ajatus Palinista presidenttinä on pelottava." (TP)

Leena Lumi

Game Change

36 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä, Leena-IhaNainen!
  Pitää katsoa tämä elokuva.
  Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, ole hyvä. Uskon, että on aika kiinnostava.

   Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen!

   ♥♥

   Poista
 2. Moore on yksi lempi näyttelijöistä. Varmasti katson, myös elokuvan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, hän on loistava. Elokuva pysäyttää hetkeksi tämän uskomattoman vöyhötyksen...;)

   Poista
 3. Juuri aamulehden äärellä katsoin, että tämä on illalla nähtävä! Pidän Julianne Mooren näyttelijätyöstä valtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, ehdottomasti. Minua ei tänään mikään pidä pois tämän filmin ääreltä:

   Hän on loistava niin monissa rooleissa.

   Poista
 4. Kauhea tapaus se Sarah Palin ja ne vaalit yleensäkin. En tiedä kärsinkö katsoa. ;) Amerikkalaisuuden nolo puoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, samaa mieltä, mutta aion siltikin katsoa. Palin itse vastusti tätä filmiä, joten lienemme totuuden ytimessä.

   Poista
 5. Kuulostaa mielenkiintoistelta filmiltä... minulla vaan on niin monta hyvää kirjaa jonossa - enkä jostain syystä nykyään oikein jaksa täyspitkiin filmeihin edes keskittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, minullekin TV on elämän sivujuonne muutamaa talvella katsottavaa sarjaa lukuunottamatta. Kirjat menevät aina ohi ja vielä varmemmin suvella. Talvella katsomme elokuvia, mutta leffaillan filmit olen ostanut ja tarkkaan valinnut. Tänään aion sekä lukea että katsoa elokuvan;) Menee ehkä suden hetkeen...

   Poista
 6. Just lueskelin iltasanomista samaa ja ajattelin, että minkäs hälytyksen pistän itselleni, että maltan tulla pihalta sisälle ja kavuta Lillan vintille katsastamaan - millään ei viitsis poiketa kotona laittamassa boxille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, me olemme tuohon aikaan näinä kuivina aikoina yleensä kastelemassa. Viikonloppu oli ihana poikkeus. Mutta R. lupasi kastella ja liittyy sitten mukaan hiukan myöhemmin TAI jätämme yhtenä iltana kastelut väliin ja vain viikon aikana hankitut taimet kastellaan. Luithan Sarin puutarhan kastelujutun...että jopa marjapuskat...

   Poista
  2. Enpä ole lukenut....eikä ole marjapuskia....kastelukin mututuntumalla - paitsi uudet istututkset ja siirrokit :)
   Ja hyvinpä Lilla kukkii ja kasvaa :D

   Poista
  3. Sinulla on sitten jo minun heinäkuuoloni.

   Muistan kotilokuvasi viime suvelta...Meillä on niitä nyt miljoona. Oneksi Ferramol ja jokailtianen poiminta pitävät ne vielä jotenkin kurissa. Mistä tämä kotilorypäs nyt tuli, kun ei tällaista ole ennen ollut...

   Poista
  4. Nyt on olllut kuulemma erinomaisen suosioillinen talvi kotiloille - ja kun jokainen tekee 40 uutta kahden viikon välein....laske siitä!
   Sen vuoksi kastelenkin vain kun tarvii todella. Se jatkuva maaston kosteus on kotiloiden unelmatila!

   Poista
  5. Se oli se jokin talvessa, koska nyt on ollut näin kuivaa, niin sateita ei voi syyttää. Se juttu oli Hesarissa ja laskin kauhulla...

   Mutta kun meillä on poikkeus kevät. Ensin poissa runsas kaksi viikkoa ja sitten sitä ennen ne puiden kaadot ja nyt paljon uusia istutuksia, joita on pakko kastella.

   Kosteutta on meidän vaikea paeta, sillä omistamme kauniin lehdon;) Mehän olemme ottaneet sitä pihakäyttöön vain sen kaarisiltaosuuden ympäristöineen.

   Poista
 7. Mullakin on niin kova kirjaruuhka, etten ehdi telkkaria katsoa. En edes muista, koska viimeksi...

  Meillä on kesän kiireisin viikko, juuri parahiksi, kun on nämä helteet. Ihan kauhean kuuma! Onneksi huomenna pääsemme koiranpentuja nuuskimaan.

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, olen tänään niin levoton, että laatuleffa on tarpeeseen...

   Sama täällä. Jos olisin tämän tiennyt, olisin laittanut sovitut tapaamiset muualle.

   Tiedäthän, että Merillekin tulee juhannusken jälkeen;)Onneksi en nyt jää tässä ihan osattomaksi, kun Olgan jälkeen jäi niin suuri, tyhjä aukko.

   Varustaudu kameralla pentuvierailuun!

   ♥♥♥

   Poista
  2. Kovasti tsemppiä!!

   Kamera on jo pakattu, söpöysvaroitus voimassa blogissani loppuviikosta ;-)

   Poista
  3. Kiitos♥ Tulimme juuri ja ensi viikolla taas...

   Oih, minä tarvitsen siedätyshoitoa;)

   Poista
 8. Oi, Julianne Moore on minunkin lempinäyttelijöitäni, joten tämä on oakko katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutar, ihan must. Tilasin just homejuustoja ja rypäleitä;)

   Poista
 9. Toivottavasti päivän ikävin osuus on jo ohi ja saat nauttia jäätelöstä ja elokuvasta. Minä aion ottaa elokuvan digiboksille. Yhdysvaltain politiikka - tai politiikka ylipäätään - kiinnostaa ja Julianne Moore on yksi omistakin suosikeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ei valitettavasti, sillä se on vasta klo 16. Meilaan sulle siitä sitten myöhemmin, mutta en tänään.

   Yhdysvaltain poltiikassa on jotain todella kiinnostavaa. Meillä on se Elisan kaikkein laajin kaikilla herkuilla ja vävykokelas on alan expertti, vaan eipä meillä toimi tallennin. Jos laitamme sen käyttöön, lähtee telkasta ääni;) R. ei kestä enää, kun kerron tätä, mutta menköön nyt. Hän haluaa osata korjata tämänkin, mutta kun...;) Kun nuoret tulevat esittelemään uutta koiranpentuaan, niin Teemu saa kyllä tehdä tälle jotakin...

   Poista
 10. Iloitsen jo etukäteen tulevasta elokuvaillasta minäkin! Moore on loistava näyttelijä!

  Tänään täällä ei aurinko paistanut eikä helteet hellineet. Niinpä pystyi pihatöitä tekemään taas olan takaa, ihanaa ;)

  Nautinnollista elokuvailtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, sama täällä: Katsomme samaa tähteä! Tähtihän Moore on, mutta vieläkin enemmän...

   Täällä kaikki jatkuu, olemmehan Suomen Tahitilla. Päätimme kastella uudet istutukset yhdessä ennen filmiä, vaikka on näin lämmin, sillä filmi menee puolille öin ja Lumies menee vielä kolme päivää töihin ja sitten: Vapaaherraksi! Kaikki muuttuu...

   Minäkin haluaisin tehdä olan takaa, mutta vähän vaikea +30 asteessa. Sinä onnellinen!

   Kiitos samoin sinulle & co!

   Poista
 11. Näin tuosta osan mutten jostain syystä jaksanut katsoa loppuun.Julianne Moore on kyllä loistava tuossa Palinina;D
  Tsemppiä helteisiin,meillä hieman helpotti tänään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, me katsoimme kokonaan, mutta vaikka Julianne Moore oli loistava kuten tavallista, filmi jäi meillä keskitasoon.

   Onneksi et ole täällä nyt: Uuvuttava helle, joka antaa onneksi mahdollisuuden päivällä lukea sisällä. Ulos ei vain voi mennä;)

   Poista
 12. Helteet ovat kerrassaan vetäneet veteläksi, yhtenä päivänä ihan suutuin itselleni kun laiskotti vain, mutta ehkä se tosiaan johtuu tästä kuumuudesta. Sateisina päivinä on ihana käpertyä sohvannurkkaan lukemaan... sitä odotellessa! :D
  Viileitä tuulahduksia hellepäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, sama täällä. Tosin nyt on niin, että sateella minut voi löytää puutarhasta, uimasta, lenkiltä...nyt kun meidän saari on oikein hautomo, voin lukea päivälläkin.

   Ah, kiitos!, viileitä tuulia myös sinulle!

   Poista
 13. Huh, filmi oli ihan o.k. mutta samalla pelottavan karmaiseva, kun se kerran oli suht totuudenmukainen.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se oli pelottavan totta. Palin mm. oli yrittänyt estää sen tekemisen...

   Poista
 14. Leffa oli juuri niin hyvä, kuin Hesarissa arvioitiin. Se kylmäsi, miten hän ylipäätään pääsi varapresidenttiehdokkaaksi saakka. Leffassa syyksi mainittiin jonkinlainen 'tietokatkos' valitsijaväen kesken... Pelottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, oli hyvä ja varmaan myös totuudenmukainen, mutta odotin enemmän myös Palinin yksityiselämästä.

   Minä suorastaan jäädyin ja ajattelin, että 'Kennedyn maa ei voi tehdä tätä'. Olin jo kymppivuotiaasta kiinnostunut Kennedystä ja seurannut klaania melkein yhtä kiinnostuneena kuin Romanoveja. Alki kiinnostukselle USAn politiikkan alkoi tietenkin Harriet Beecher Stowen romaanista Tuomo sedän tupa eli alhaisten elämää.

   Tietokatkos oli syvä, mutta onneksi maailma pelastui.

   Poista
 15. Hitsit, mä olen missannut tämän aivan kokonaan. Pitää lähteä vuokraamoon käymään, tai löytyisköhän tätä kirjastosta. Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, tämä oli ehkä aika todenmukainen kuva Palinista. Ole hyvä.

   Poista