tiistai 25. helmikuuta 2020

Tukka hyvin kaikki hyvin ja mitä olen unohtanut kertoa!


Yllättäen yöt ovat hyvin kylmiä. Juuri kun olin löytänyt ensimmäiset magnoliannuput, tehnyt sunnuntaina kunnon lehdon siivousurakan eli myrskyjen pudottamat oksat pois etc. Lintujen ruokintaa tuplattiin rasvojen osalta, mutta vain lumi antaisi kasveille ja eläimille suojaa kylmältä. Yön aikana oli tullut jää ja eikös tänään sitten nähty ryhmä uhkarohkeita jo onneaan kokeilemassa. Olen unohtanut vinkata, että täällä on menossa talviloma ja meno on sen mukaista. Tänään kampaajalla ja lounas cityssä, seuraava lounas ystävän kanssa vielä tällä viikolla ja samalla kierrämme puutarhaliikkeet.Sielu lepää kampaajalla: Kaikki naiset sen tietävät. Jos on vuodesta 1985 eli muuttovuodesta Jyväskylän saarelle, olen käynyt Parturi Kampaamo Sinikalla, on siinä monet asiat maailmassa paranneltu. Olen nostalgioissa katsellut vanhoja kuvia ja onhan siinä sekin, että niitä viedään nyt digille. Järkytyin, miten paljon hiukseni ovat kuin huomaamatta lyhentyneet. Nyt vain raitoja ja fantastinen föönäyskiharrus, jota olen itse liian laiska opettelemaan. 


Törmäsin tällaiseenkin kuvaan, joka ei ole kovin vanha, sillä sen näkee yhdestä jutusta, jota en paljasta...

1. maaliskuuta klo 10 Blogistania äänestää vuoden 2019 parhaista kirjoista. Lisään tänne heti kun saan tiedon, mistä tulokset niiden selvittyä voi lukea. Siis minunkin sivulleni ilmestyvät valitsemani kolme parasta kirjaa viime vuodelta ryhmistä Finlandia, Globalia ja Tieto.On täällä luettukin, mutta ei ole ollut aikaa kirjoittaa. Tämä oli vahva tarina, rankka, mutta ei väärällä tavalla eli kyllä hyvin veti. Joka kerta yli puolen yön yhteen, kahteenkin, sillä aloitan niin myöhään...Tässä kova lukusuositus ja kerron sitten kun ehdin, kirjan vahvuuksista. Oli muuten minulle vähän yllätys tämä Tim Weaver. Nyt menossa jotain aivan muuta kuin dekkaria. Kotimainen esikoisteos.Pääsiäisenä tuskin olen kuvaamassa kotona, sillä tarkoitus on rientää remonttiavuksi nuorille Lohjalle. Tapanina Lumimies ja Sami jo tekivät alustavia suunnitelmia.Pääsiäislauantain omistamme kuitenkin Ikealle ja sen jälkeen herkutellaan. Voipi olla, että silloin me yhdessä valmistamme jotain mielettömän hyvää, jonka reseptin saatte minulta tällä viikolla.Meillä on ollut suru nutuissa, sillä Dinan jalka, josta meni takajalan ristiside, on nyt leikattu kahdesti. Dinastahan tuli minulle vähän kuin suuriruhtinatar Olgan sijainen sydämessäni eli itketty on. En ole mikään porukolli, mutta nyt tekee heikkoa. Odotan vain niin pääsiäistä ja että Dina tulee minua vastaan yhtä iloisena kuin aina ennenkin. Miten niin pieni voi olla niin suuri♥ Hän on Valonkantaja♥Ostimme jo Dinalle uuden pedin myös yläkertaan, sillä sänkyhypyt ovat nyt ohitse. Tämä taitaakin tulla ehkä keskikerrokseen eli olkkariin jatämä varhemmin ostamamme saa jäädä yläkerran makkariin. Dina kannetaan nyt kerroksissa eli vauvaportteja on kerrosten väleillä. Taika -shelttikin on kyllä huomioitu eli hän sai meiltä joululahjaksi uuden pedin.Täällä me aletaan touhuilla kaikenlaista. R. lupasi uuden tuulikaapin. Jo sana tuulikaappi aiheuttaa minulle klaustrofobiaa, mutta asia on korjattu aikaa sitten ottamalla yksi ovi pois ja se ei ole ulko-ovi. Laattoja nyt lattiaan ja lämpöä alle. Sitä ennen seinät...Ja niissä on vaikeusastetta, sillä talo on tehty aikana, jolloin kangastapetti oli kova sana. Me emme ole tätä taloa rakentaneet, vaan ostimme viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Meillä oli muuttaessa olkkarissakin kangastapetti päätyseinällä ja minä hermostuin kun se ei irronnut millään. No, päätin sitten maalata sen tietyllä valkoisella, en muista oliko se Edelweiss vai mikä. Aamulla kun heräsimme tapetti oli kaikki irti eli se maali oli kastellut sen irti ja se makasi järkyttävänä myttykasana olkkarin lattialla, jossa onneksi oli  kunnon suojat. Saas nähdä, miten R:n käy, sillä hän sai vinkin massata seinä ja sitten vähän taiderapata...Minä olen autotallissa maalaamassa puutarhakaluja heti kun tarkenen. Luvattu arvonta tulee heti kun katson, että kirjoja on riittävästi valittavana...

relaten
Leena Lumi&co

20 kommenttia:

 1. Oi kun kauniit hiukset sinulla♥ Tulikin mieleen jotta pitää varata aika kampaajalle...Harmi vaan kun kampaamo, jossa kävin on lopettanut. Etsinnässä uusi vakituinen paikka.

  Toivottavasti Dinan jalka tylee nyt kuntoon, Se vaan on niin kurjaa kun lemmikillä ei kaikki ole hyvin.
  Onpa kaunis talo, minkä nuoret ovat hankkineet.

  Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos♥ Tänään vielä...Panostan kyllä hiuksiini eli siinä mun heikkous. Ja ihoon. Ja hampaisiin. Ja ryhtiin. Se on hirveää, jos täytyy jotain vaihtaa. Minulla vaihtui hamamslääkäri parinkymmenen vuoden jälkeen ja kyllä välillä on hankalaa.

   Et voi kuvitellakaan! Hän on ikälady, mutta arvot hyvät ja hirveä elämänhalu. Tällaista en osannut odottaa. ja kesken muuton.

   Se talo on kuin charmantti ikäkaunotar, joka entisöidään arvoisekseen.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Onpa sulla nätti kampaus:) Ja kiva että saitte nyt vihdoinkin talven , vaikka ehkä luonnolle se ei tee hyvää kun kasvit jo olivat nupussa. Voi Dina-ressukkaa, toivottavasti jalka paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos♥ Kunpa olisi aina näin. Ei ole tullut enää lunta, vain kovin kylmät yöt. Mulla jo magnoliassa kukkanuppuja!

   Tiedät, että olen kauhuissani...

   ♥♥

   Poista
 3. Kauniisti laitetut hiukset. Sinulla taitaa olla silkkinen hiuslaatu.
  Nuoret saavat olla tosi onnellisia, kun heillä on teidät apuna.
  Tietysti myös te olette nuorista onnellisia, sehän on itsestäänselvyys.
  Koirilla nuo onnettomuudet voivat olla hankalia hoidettavia.
  Itselläni on kokemusta. Toivon parasta ja hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripranie, kiitos. On suomalainen silkkinen, mutta onneksi sitä hiusta riittää. Raidoilla haen volyymia eli samalla vähän karhennusta, jos näin voi sanoa.

   Me olemme täällä kaukana, mutta aina kun he ovat reissanneet ovat koiruudet olleet meillä. Nyt taitaa olla niin, että me lähdemme koiruuksia kotiinsa hoitamaan. On luonnolista auttaa jossain rempassa, jos osaa.

   Nyt on menossa hankalaa todella. Meillä myös, mutta hiukan eri asioissa. Tosin Olgalla oli vanhempanan nivelrikko, mutta pärkjäsimme kipulääkityksellä ja yhdellä luontaistuotteella. Kiitos <3

   Poista
 4. Kauniit hiukset <3 Dinalle pikaista paranemista <3 Ihania nuo poseerauskuvat <3 Meillä alkaa perjantaina hiihtoloma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K, kiitos♥ Kiitos psta♥ Ovatko:) Kiitos♥ Hienoa, meillä on täällä just ne menossa ja sen kunniaksi Päijänne veti yhdessä yössä jään ja nyt jo siellä tänään kulkijoita. Mukavaa lomaa!

   Poista
 5. Kaunis kampaus, tuo malli pukee sinua. Mielenkiintoista kuulla, mitä sanot Weaverin kirjasta. Minullakin on uutuus luettavana: Rudbergin Kuuden metrin syvyydessä, ilmestymisaika on ensi viikolla. Ihana on tuo talo, kiva kun olette nuorille apuna. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A, kiitos♥ Luin ja pidin. Tuossa se töröttää katsoen minua moittivasti, sillä nyt ei aikaa kirjoittaa sitä vielä ulos. Lenkille, suihkuun, 8 litran kattila papusoppaa (hernekeittoa), siivousta, seuraavan ruokajutun valmistelua, aamulla varhain jo ystäväni täälä eli tyttöpäivä kauppapuutarhoilla ja sitten syömään. En ole vielä ehtinyt edes kuusiaidan mustarastaille viemään aamiaista: Yö on ollut kylmä. Pikkulintunset saavat jyvänsä ja talinsa samalla kun haetaan Hesari laatikosta...

   Oi, tuosta en ole kuullutkaan. Kuulostaa pahalta...Kun luin Peter Jamesin ensimmäisen, muutin mitä minulle tehdään, kun astun rajan yli, niin paljon se vaikutti. Se on hirväen hyvä kirja, paljon sitä, miten sattuma puuttuu peliin eli Kuoleman kanssa ei kujeilla. Minäkin luen kirjaa, jonka ilmestymisaika on ensi viikolla, mutta en samaa. Talo jota ei voi ohittaa. Luonnollisesti, koska he käyvät töissä ja aika on kortilla. Toisaalta saamme elää meille tuttua koiraelämää. Olemme jahkanneet nyt koiran ottamista, mutta jos eräs unelmamme toteutuisi, nyt ei olisi hyvä aika ottaa omaa koiraa. Ei siltikään, vaikka nuoret lomittaisivat, pitäisivät kakkoskotia lemmikillemme. Kiitos samoin sinulle!

   ♥♥

   Poista
 6. Hauska muisto tapeteista, Leena:)
  Olen kiinnostunut remppaohjelmista, suorastaan koukussa australialaiseen Remontilla rahoiksi ohjelmaan ja Kotoisa on myös kiva. Makkarin tapetti vaatii uusimista ja olen jo ostanut uudet tapetit. Nyt haluan valoisampaa ilmettä tumman kuviotapetin tilalle.
  Olen lukenut Tim Weawerin Uhrin. Se oli tosi väkivaltainen trilleri. Äijämeininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ei tullut itku meilläkään, vaan nauroimme:)
   Jotenkin minäkin eli kova hinku Lohjalle nuorten taloon. Me ostimme makkariin vahvan tapetin vain päätyyn, muut seinät kiveä ja yhden asteen taitoksella valkoiset, eivät siis maalarinvalkoiset, joka on sävyltään harmahtava. Pohja aivan tumman harmaa ja sitä kiemurtavat oksat, joissa on magnoliankukkia...Seinällä on valokuvasuurennnos siitä isosta magnoliasta, jonka kuvasimme yhdellä kevätmatkalla Saksassa. Ja magnolialakanatkin löytyvät...Meillä on tummat Merja Palinin suunnittelemat pitkät verhot koko ikkunaseinän täydeltä, Kataja, se tummanharmaa, ei se musta eikä vaaleanharmaa. Tummasävyisessä huoneessa tällainen herkkäuninen nukkuu paremmin.

   No kun minulla oli se, mutta en ehtinyt silloin lukea. Se meni jossain arvonnassa tms. No, ei tämäkään mitään lasten leikkiä ole, mutta kaukana vaikka jostain Varistytöstä. Tiedän tasan tarkkaan mitä tarkoitat äijämeiningillä, mutta ehkä sitäkin, mutta ei naisia halventaen ja ihme kyllä actionia vasta lopussa eli ei minulle yhtään liikaa. Anne yrittää sen huomenna jo lainata, mutta ei onnistu, en ole ehtinyt kirjoittaa. Saa Veriappelsiinin, joka tuli just lainasta naaurilta saatesanoin: Tällaista enemmän!

   ♥♥

   Poista
 7. Toivottavasti Dina toipuu. Lemmikin sairaus koskettaa siinä, missä ihmisenkin.
  Meillä on iso "tuulikaappi", josta otimme välioven heti alkuunsa pois. Kutsumme tuulikaappia nykyisin vieraseteiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, mitään en nyt toivo enempää! Kiitos♥

   Tulihan siitä ensin vähän keskustelua energian takia, mutta lopulta kun otimme talosta pois kaikki ovet paitsi ulko-ovet, joita on neljä sekä sisäovet paitsi makkarien ja pyykinkäsittlyhuoneen ja kellarin ovat, tila muuttui ihan eriksi, ilmavammaksi. Vieraseteinen tai vaikka ajatus, että ulko-ovi aukeaa heti aulana, josta mäkyy yläkerta. Alakertaan on rempattu kunnon aula ja uusittu vierasvessa, saatat muista ne jutut...

   ♥♥

   Poista
 8. Miten kaunis olet! Ihanat hiukset, ja toki muutenkin. Voi Dinaa: paljon, paljon paranemista sille. ♥

  Nuorten talo on kyllö oikea kaunotar.

  Iloa ja voimia kaikkeen touhuiluun! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos♥ Kaikki on katoavaa...:) Älä muuta sano, tämä on ollut niin suuri tragedia, että minulle on tullut jo joitain muistikatkoksia. Siis niin järkyttävää, enkä ole voinut edes kaikkea...Tänään en ole kysynyt mitään. Odotan hyviä uutisia. Kiitos♥

   On se aikamoinen. Ja tuo kahta seinää kiertävä terassi uusitaan, mutta kaikki tehdään pieteetillä. Ei mitään modernisointia.

   Kiitos samoin sinulle!♥♥♥ Huomenna Bessun kanssa liikkellä, enkä ollenkaan tajua, miksi haluan käydä myös Pentikillä...sshhh. Tai niin kuin Tuure aina sanoi: radiohiljaisuus.

   Poista
 9. Ihanat hiukset sinulla! Mä olen kohta ihan harmaapää.
  Voi Dinaa, kurjaa tuollainen, riipaisee ihan sydämestä. Toivottavasti kuntoutuu pian. Tuo nuorten ostama talo on kuin vaahtokarkki.
  Meillä oli kanssa tummanruskea kangastapetti olkkarin seinässä, kun ostimme tän rintamamiestalon -96. Oli ihan hirveä irroitettava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, olen näkevinäni hiuksissasi vaaleita raitoja - tähän asti.

   Niin kauheaa, että en olisi ikinä uskonut.Koska Dina in ikälady kaikkeen on varauduttava. Tosin hän on pirteä ja kaikki arvot hyvät, joten soisimme meille kaikille nyt vielä yhteisiä vuosia lisää.

   Sille on kovasti keksitty nimiä. Kerron tämänkin Merille eli kiitos♥

   No, minä olen nyt lähdössä viettämään tyttöpäivää ja R. jää tänne sitä tuulikaapin tapettia ihmttelemään. Vaikka se lopujen lopuksi rapataankin kauniisti (meillä kivitalo), hän joutunee tänään irrottamaan sitä yhdestä kohdin ja jos se irtoaakin yllättäen ilman sydäriä, sitten se irtoaa. Mikä järkyttävä trendi! Olen itse aika pudonnut funkkisvuosien jälkeen 50-lukuun, rottinkiin ja senaikaisiin sohviin etc. Ja ryijyt ovat nyt kova sana. Minulle ne aina sitä.

   Mukavaa viikon jatkoa sinulle♥

   Poista
 10. Kyllä on kauniit hiukset ja upea leidi <3
  Minulla on ollut kaksi superihanaa kampaajaa ja vieläkin itken sen viimeisen perään. Mies oli niin mahtava taiteilija kampaajaksi ja hauskaakin meillä oli niin, että kampaus nuorensi kymmenellä vuodella ja nauraminen kahdella.

  Toivottavasti Dina kuntoutuu hyvin.

  Tsemppiä teille remonttiin. Tuo tapetti ei ole koskaan ollut mieleeni. Arvelin jo silloin kun se tuli muotiin, että sen kanssa tulisi remontoidessa ongelmia. Mutta luotamme R:n taitoihin ja saatte upean tuulikaapin.

  Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos ja kiitos samoin♥

   Minulla oli samankuuloinen hammaslääkäri. Varoitin häntä urehiluvammoista, mutta ei uskonut. Kössipallo suoraan silmään...Kaipaan häntä! Uusikin on kiva, mutta ihan kaikki ei mene kuin ennen eli en tunne tulevani kuulluksi, mitä minä haluan. Ehkä aika opettaa sopeutumaan. R. käy samalla ja fiilikset hänellä samat. Olen huono vaihtamaan ellei tapahdu jotain ikävää.

   Minun suurin huolenaiheeni juuri nyt. Toivotaan...

   Juu, nyt täällä rätisee, sillä R. aloitti tuulikaapin ahkerasti, mutta kohta lopettaa eli takkahuone odottaa eli se rakas lauantai. Se tapetti ei liikahda mihinkään, eilen on yritetty eli aika kuivaa massaa lähtee päälle, sitten odotetaan ja jos se menee hyvin, sitten rappaus, joka myöhemmin maalataan. Upeasta en tiedä, mutta sama laatta kuin keittiössä se punertava, jossa kuin hiiltä, oliko nimi Hiillos...sitä jäi jemmaan ja sitten se lattialämmitys. Kattoa emme lähde tähdittämään ledeillä, se on saunajuttu. Kurkkasimme ja siellä menee ilmastointi tms. putkia, joten kiitos ei.

   Kiitos samoin teille♥♥

   Poista