sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Äitienpäivälahjaehdotuksia

Mitä äidille lahjaksi äitienpäivänä, jos lahjatapa perheessä on? Muistan aina miten lähdin äitienpäiväaamuina poimimaan ensimmäiset sinivuokot ja tietysti olin leiponut kakun. Joskus jotain käsityöyritelmääkin. Jo monta vuotta kirja ja hortensia, joskus lahjakortti. Hyvin usein olemme viettäneet äitienpäivää Luvialla ja käyneet Merimestassa syömässä. Nyt korona teki sen, että äiti ei halunnut ensimmäistä kertaa ulos syömään. Koska minullakin on maanantaina tärkeä meno jo varhain, sovimme, että nyt jätämme väliin. Postitin äidille kirjan kauniilla kortilla. Voisin listata teille muutaman kirjan, mutta äitejä on niin moneen lähtöön ja kirjamakuja yhtä paljon, mutta näistä ehkä joku käy tai sitten ei:

Anna-Stina Nykänen Yksin kotona kertoo koronajan erityisolosuhteista kirjoittajan osuvaan ja humoristiseenkin tyyliin.

Pirkko Soinisen Valosta rakentuvat huoneet Ullan kuvalla ja luvalla Kölnistä. Teimme vaihtarit ja hän sai sidotun Soinisen uutuuden.

Elizabeth Stroutin Pikkukaupungin tyttö, joka on todella hyvä!


Vaikuttava esikoisromaani Koko Hubaralta Bechi, joka kertoo äideistä ja tyttäristä.

Paula Ritanen-Närhiltä Unelmia puutarhasta. Huikea puutarhakirja, jossa puutarhoja moneen makuun.


Pirjo Rissanen Äitienpäivä


Annamari Marttinen Häiriömerkintä

Venla Hiidensalo Suruttomat


Nicci Frenchi Keskiviikkoa odottaessa


Koska isätkin aina saavat Harry Potter -kakun, myös äideille♥ Mestariteos on Sari Kalliomäen.


Ilman muuta hyvä ruoka kotona tai äidin suosikkiravintolassa.


Villasukkia♥ En tunne yhtäkään naisihmistä, joka ei haluaisi villasukkia.

Tohdin ehdottaa äitienpäivälahjojen joukkoon apteekkikosmetiikkasarjaa Aco, jota olen koekäyttänyt jo kasvo- ja jalkavoiteena. Nyt aloin käyttää Acon Body Lotion Richiä ja puhdistusmaitoa. Tuotteet ovat edullisia ja minusta laadukkaita. Olen käyttänyt Vichyä jo kymmeniä vuosia ja jatkan edelleen Vichyn kasvovoiteilla vaihdellen Lancomen voiteiden kanssa. Ja äiti saa minulta lahjaksi edelleen Vichyn parasta ihovoidetta jouluisin ja äitienpäivänä, jos tapaamme. Nyt äidille lähti kirja, sillä olemme pitkästä aikaa äitienpäivänä kotona. Ostin myös tyttärelle Body Lotion Richin miedolla tuoksulla. En pidä täysin tuoksuttomista tuotteista, sillä ne voivat yllättäen tuoksahtaa pikkasen 'eltaantuneilta'. Tässä edullinen ja varmaan myös mieluinen äitienpäivälahja. Tuotteita on parhaissa apteekeissa hyvä valikoima, joten niistä voi koostaa kivan lahjapaketin.


Magnolia 'Black Tulip', jonka vyöhyke on I, mutta magnolia -ryhmässä ollaan hulluja ja intohimoisia eli tätä voi yrittää missä vain. Kuvakaappaus Mustilan sivulta.

Jotain kivaa Wrendalesta. Vaikka rakastuneet pöllöt mukeja tai suloisia kirjanmerkkejä!


Hortensia lienee maailman sisustuksellisen kukka ja monen mieleen, joten ei mene pieleen, jos sellaisen äidille antaa. Tämän veimme kerran äidille ja lokakuulla se oli ulkopöydällä aivan tummanpunaisena♥

äitienpäiväviikkoa kohden
Leena Lumi


PS. Ihan kaikkein parasta olisi tietysti yhdessäolo, mutta pitkien matkojen takia se ei aina ole mahdollista...Meiltä tosin on harvinaista nyt olla pois Luvialta ensi viikonloppuna.

8 kommenttia:

 1. Kirja onkin hyvä lahja äitienpäiväksi, ja muutenkin.Kuten olen kertonut, täällä ei ole äitienpäivää enään vaan se huomaamaton perhepäivä joskus kevään alussa. Kaunista viikkoa Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin minustakin - aina. Juu, muistan. Silti aina toivottelen sinulle Suomen mukaan. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Kauniita lahjaideoita! Kirjalahja on minusta melkein parasta mitä voi toivoa. En muuten tiedä minäkään ketään naista, joka ei tykkäisi villasukista! Ja ruoka...ah! Nuo kakut on nykyään niin upeita taideteoksia, että ei niitä erota oikeasta millään, ennenkuin lukee kuvatekstin. Huh, kun osaisikin! Hortensia on myös minun lempparini, vaikka mies tyrmistyikin ja nimitti sitä tilliksi, kun valitsin semmoisen äitienpäiväkukaksi taannoin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thilda, eikö vain! Minä toivon aina kirjan, suklaata ja villasukat♥ Sain kyllä jälkimmäisiä kiitettävästi jouluna, joten kukka, kakku ja kirja käyvät. Tilasin paikkakunnan omasta konditoriasta Brita -kakun. Sain myös etiäisen, että tulossa olisi gladioluksen punaisia ja valkoisia sipuleita. Hortensia on minullekin aina ylitse kaikkien muiden kukkien♥ Höh!

   Poista
 3. Meillä on samat ajatukset tähän aikaan keväästä. Mitä äidille lahjaksi. Itse haluaisin lahjakortin kirjakauppaan tai puutarhalle. Pian voi taas istutella kaikenlaista kivaa. Tosin tarvitsen siihen tänä vuonna apua. Pidän myös aineettomista lahjoista, kuten siivouksista, elokuva- ja teatteriseurasta, leivonnaisista jne. Blogissani on huomenna postaus äitienpäivälahjakirjoista. Meillä on monta samaa kirjaa listoilla. Pidän tuosta Pikkukaupungin tytöstä valtavasti, luin sen viime vuonna.

  Lukuiloa viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, nuo lahjakortit kumpaan tahansa paikkaan ovat nyt hot. Sain etiäisen punaisista ja valkoisista gladioluksen sipuleista...Aineettomat lahjat olisivat meillä tarpeeseen nyt, sillä tässä talossa asuu kaksi, jotka eivät pidä ikkunoiden pesemisestä. Olisinhan voinut tähän laittaa vaikka kymmeniä kirjoja, mutta päätin nyt näin. Pikkukaupungin tytössä on taikaa!♥

   Kiitos samoin♥

   Poista
 4. Kivoja kirjaideoita, mutta nyt pöllömukit ja kakku olivat kuitenkin omat suosikkini ehdottomasti. Tuo kaunis tuoli kruunasi hortensian, sen ottaisin kyllä mielihyvin, tuolin siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja Viirret, emmehän voi vastustaa pöllöjä ja nytkin on meillä täutekakku odottamassa huomista:) Vanhat pinnatuolit ja suti heilumaan. Kuvittele ensimmäisestä opintolainasta ostetun pöytäryhmän tuolit vielä jatkuvassa käytössä vain kolmas väri menossa.

   ♥♥

   Poista