lauantai 24. maaliskuuta 2018

Joskus tarvitsen pysähtymistä


Sain jonkinlaisen someuupumuksen tuosta vain...Nyt huomasin, että olen postannut viimeksi tiistaina, mutta taivas ei ole pudonnut alas! Mikään ei kaadu, vaikka en ole kirjoittanut kuin yhden jutun.

En ole muuten varma, onko tämä ollenkaan blogiuupumusta, sillä facebook on alkanut viedä huomattavan määrän aikaa tiedostamattani. Se ei ole ollut tarkoitus ollenkaan! Jos vain kurkkaankin illalla faceen, en enää huomaa ajan kulua...ja se kaikki on pois lukemiselta ja jaksamiselta.

Olen itsekäs ja aion pysähdellä silloin tällöin. Neuvon muita kuuntelemaan itseään, mutta en sitten itse kuuntele kuin sisäistä huutoani, joka käskee olla koko ajan vauhdissa. Virrata yli, nousta juniin, jotka eivät edes lähde asemalta kuin myös niihin, jotka lähtevät. Ja nyt sitten vielä tämä kellojen siirto, joka on minulle ollut aina rankka. Ihminen vielä hukkuu omiin ajastuksiinsa!

Luen kuitenkin. Nyt menossa tarina, joka alkaa Ruotsista, mutta viekin minut Tatra-vuoristoon. Juuri sinne hirveän ylös, jonne ajoimme syksyllä 2015. Paljon, paljon pelottavampaa kuin Alpeilla ja sitten se tiheä sumu ja onnettomuudet, jotka ohitimme: Ei ollut mahdollisuutta kääntyä, ei todellakaan. Mutkaiset, kapeat tiet, ei suojakaiteita, rankka sumu..., mutta tulipahan koettua. Siis kuuma kirja, jonka luen loppuun ehkä vasta huomenna, sillä kohta lauantai-illan huumaa: elokuvaa ja herkkuja.

Katsoimme viime viikolla Monster - Aileen Wuornos, enkä ole ikinä, en ehkä ikinä nähnyt yhtä vaikuttavaa pääosasuoritusta kuin minkä teki sarjamurhaajaa esittänyt Charlize Theron. Minusta elokuvan nimeksi olisi riittänyt vain Aileen Wuornos...

Paras tv-sarja aikoihin brittiläinen Doctor Foster, jota ei nyt jemmassa yhtään eli pitää odottaa keskiviikkoon!

Nyt kuusiaidan alle viemään mustarastaille heidän päivän erikoisensa. Alkavat pitää kiinnostavaa ääntä kun lähestyn...Sitten takkaan tulet, sytytän kynttilöitä, R. noutamassa merilohta, joka huomenna uuniin kera babypinaatin ja sitruunapippurikerman, tänään muuta.

Palataan♥ Bis bald♥

Love
Leena Lumi

Cry Me A River

kuva Runotalo

19 kommenttia:

 1. Kiva postaus, niin yhtä tämän runsaslumisen ja viileän kevättalven pysähtyneen että levollisen tunnelman! Cry Me A River Diana Krallin versiona natsaa niin <3 Monster - Aileen Wuornos? Kiitti vihjeestä, pitääpä Areenalta selata! Doctor Foster, super! Jatketaan viikonloppua valitulla linjalla ja nautitaan olosta Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, kiitos. Pidän talvesta, kunnon lumisesta talvesta, mutta ehkä enteilen vuodenaikamurrosta. Pidän monista Krallin kappaleista ja tämäkään ei häpeä kuuluisimpien ja varhempien esittäjien rinnalla. Apua! Kirjoitinko nimen väärin, kiitos korjauksesta! Se on todella hyvä ja vaikka tiedämme sen kauheudet, Charlizen suoritus kuin ylittää kaiken rankimman. Hänen kohdallaan voidan toki todeta, että mitä lähtö antoi hänelle? No, huonoista oloista on ponnistettu ylös ilman raakuksiakin, mutta jollain tavalla, ihan sitä haluamatta, Aileen tuli kuitenkin iholle. Kaikki fanittavat nyt Fosteria, sinäkin:) Näin teemme ja mukavaa sellaista sinulle♥

   Poista
  2. Googlasin uudestaan eli kyllä tällä suomalaisen isoäidin lapsenlapsella on sukunimi Wuormos...

   Poista
 2. Kyllä se hyvää tekee olla ilman somea. Olen pärjännyt ihan hyvin vain vähäisellä piipahduksella facessa ja Goodreadsissa.
  Nautin suunnattomasti lukemisesta vapaa-ajalla. Aivot saavat ihan erilaista voimistelua keskittymisestä tarinaan ja kirjan sivuille. Uskon, että omatkin tarinat ja muistot pysyvät paremmin mielessä kirjojen ansiosta.
  Kellojen siirrot eivät haittaa minua, sillä sisäinen kello alkaa herättää minut, kun valon määrä lisääntyy. Laitan kellon soimaan, mutta herään yleensä tuntia, kahta aiemmin :) Jää aamustakin aikaa lukea.

  Mukavaa viikonloppua Leena ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, pelottavaa siinä on vain se roskapostitulvan putsaaminen kun avaa koneen. Minä olen alkanut selvästi jumittua faceen ja näin ei ollut ennen.

   Mikä lukemisen voittaisi. Minä eilen hotin kirjan ja Fazerin sinisen kanssa sänkyyn jo aikaisin:) Minäpä luenkin kirjaa, jonka odotan/toivon sinunkin lukevan!

   Minua haittaa. Koko elimistö huutaa huomenna ja vielä viikon lisälepoa. Pidän 'eurooppalaisesta valosta' eli haluaisin suvi-illatkin heinäkuun lopun kaltaisiksi. Elimistöni ei lepää ympäri vuorokauden valossa. Olet siis aamun kukkuja, minä yön...Silloin se on ihan eri.

   Kiitos samoin sinulle Mai♥♥♥

   Poista
  2. Nykyisin nukun tosi vähän, mikä toisinaan vaatii sitten päikkäreitä :)
   Olen kotoisin Pohjois-Suomesta ja tottunut kukkumaan yöt. Ihana lukea auringon paisteessa myös öisin.
   Nyt jännittää kirjavalintasi!

   Poista
  3. Mai, meillä on sitten ihan päinvastoin. Olen jo kauan sitten sanonut, että 'jaksan mitä vain, jos saan nukkua mieluiten 9 tunnin yöunet.' Nyt just vain 12 tuntia riittä pitämään minut liikkeellä...

   Minä en siellä nukkuisi ollenkaan!

   Saa jännittääkin: Hyvää kannattaa odottaa♥

   Poista
 3. Mukavaa pysähtymistä, ja toivottavasti saat levättyä Leena, niin että sitten taas jaksat kirjoitella kirjoista. Kaunista viikonloppua ihanainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos♥ Luen kirjaa, joka kiinnostaa sitten sinuakin.

   Kiitos samoin sinulle Ihanainen ja Ikävöity...

   Poista
 4. Kuulostaapa hyvältä tuo teidän huominen menu! Minä laitoin juuri suklaa-tuorejuustokakun hyytymään, koska saamme huomenna läheisiä vieraita ja Sissi-koirakeisarinna saapuu meille viikoksi hoitoon.

  Vuoristokokemuksenne oli melkoinen! Ikimuistettava. Me muuten J:n kanssa eksyimme kerran Alppien lähellä. Olimme ajamassa Münchenistä kohti Italiaa suuntana Brennerin sola Itävallan ja Italian lähellä. Meillä ei ollut silloin navigaattoria, vaan luin karttaa. Suuntasimme ensin kohti väärää, talvella ei niin suositeltua solatietä. Sitten vaan nykäisimme autolla yhtä pikkutietä takaisin oikealle moottoritielle. Näimme kauniita, lumen sokerihuurruttamia kyliä.

  Joskus sometauko vaan tulee. Tauolle ja kaikelle muullekin: ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, se on muistaakseni ollut jossain Hesarin suven Torstai -lehdessä. Kokeiltu on ja hyväksi havaittu eli se pieni tetra sitä sirtuuna&pippurikermaa ja babypinaattihan sulaa siihen herkuksi.

   Rakastan tuorejuustokakkuja! Oi, teillä on ihanaa tiedossa. Toivottavasti lumenne ei ole muuttunut kuraksi jo Sissinkin takia. Koska Sissi -keisarinna nyt tuli puheeksi en voi olla mainitsematta, että itävaltalaiset ystävämme toivat meille täydellisen jäljitelmän Sissin hovin vihreästä viinikarahvista, jossa on samanväriset lasit. Ne on istutettu pitsimäiseen tinaan. Vain harvoille ja valituille niistä tarjotaan:) Sisareni taitaa tulla ensi kuussa, että jos sitten siihen karahviin omatekoista kirsikkaviiniä. Merjan matkakohde on aina ollut ennen kaikkea Itävalta. Yllätän hänet!

   Aikas hurjaa kun parin kilsan matkalla ne kaksi onnnettomuutta, mutta R. tiesi, että siellä on hotelli, sillä hän oli siellä kerran ollut paikallisen kanssa liikeasioissa.

   Oijoi, miten kannattikaan eksyä♥ Eksyminen on toisinaan niin antoisaa. Ajoimme saman reitin lähtien Insbuckista, mutta en tajunnut heti, miten pitkä se on...Oi niitä aikoja, kun sai lukea niitä karttakirjoja:)

   Taukoilukin on elämää. Toivon ja uskon, että nyt vain hetken hitailen. Kiitos♥♥♥

   Poista
 5. Olen ollut yli kahden viikon somelomalla. En muista milloin tällaista olisi aiemmin tapahtunut. Ja ihan hyvin onnistui. Tosin sometauko ei ollut ihan oma valintani. Olimme lomalla Kap Verdellä ja siellä oli niin heikot yhteydet että jätin suosiolla yrittämisen. Mukavaa virpomissunnuntaita sinulle Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kuulostaa autuudelta! Kiitos samoin sinulle Anneli<3

   Poista
 6. Vai lähdit sinäkin Faceen. Niin minäkin, mutta ihan omalla nimellä. Tuli tarve etsiä käsiin vanhoja koulukavereita ja pitää yhteyttä työkavereihin ja Turkin ystäviinkin. Nyt sitten tasapainoilen sen ja blogin kanssa. Pidän blogin nyt ihan Facen ulkopuolella ja toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, olen ollut siellä jo kauan. Nyt olen vain huomannut, että en enää piipahtele siellä vaan viivyn eli mikä aikasyöppö. Minulla taisi alkaa aika samoin perustein ja toinen on se, että tavoitan kiireisen kuopuksen parhaiten mesen avulla. Minulla face toimii myös osin blogin jatkeena...

   Poista
 7. Olen itse huomannut viimeisen kuukauden aikana samanlaista tunnetta. En ole osannut sanoa miksi, mutta koneella en ole jaksanut olla, en ole jaksanut piirtää aikoihin, en oikein lukea kunnon virkistäviä romaaneja tai dekkareita. Olen vain ollut tyhjäpäisesti itsekseni tai perheen kanssa.

  Monster on mennyt minulta kokonaan ohi. Kurkkaan jos se löytyy Areenasta.

  Onkohan meillä jokin välitauko, joka enteilee uusia tuulia? Ehkäpä jotain extrakivaa tulossa kesemmällä. Nythän siirryttiin kesäaikaan :)

  Meilläkin linturuokinta jatkuu, mutta aika pian taitaa tulla hetki, kun saamme ruopsutella multaa -minä parvekkeella ja sinä puutarhassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kuulostaa huhtikuun lähestymiseltä:) Toisaalta olla vain ja olla perheen parissa: Onko mitään sen parempaa♥

   Me tallennettiin ja nyt tuli just into se katsoas. Paljon parempi kuin uskoinkaan.

   Varmaan jotain sellaista...Toivottavasti extrakivaa!

   Meillä on vielä paljon lunta ja yöt ovat olleet kylmiä, mutta parissa viikossa voi muuttua monenlaista♥

   Poista
 8. Sisko,
  jokainen tarvitsee pysähdyksiä säännöllisesti, ei muuten jaksa. Meidän molempien luonteella menee meillä moni asia "yli" eli alkaa viedä voimia. Hyvä päätös välillä pitää esim. sometauko, Kuten sanoit se vie mennessään ja lujaa. Joskus täytyy hidastaa, niin sitten taas jaksaa. Meillä on jo kevättä rinnassa; tänään ilmestyivät joutsenet takapellolle, linnut laulavat, lumi sulaa. Rakastan kaikkia vuodenaikoja; kevät on luonnon heräämisen aikaa. Tuo kellon siirto on aivan syvältä. Onneksi ei tarvitse aamuisin lähteä töihin, vaan saa siirtää kroppansa sisäisen kellon hitaasti. Mukavaa sunnuntain jatkoa!! Lämpimin terveisin Merja-sisko. PS. en tiedä miksi profiilissa ei näy nimeäni, vaan pakko valita nimetön (ennen tuli automaattisesti; kommentti numellä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Sis! Näin on. Tulvimme yli kuin kevätvirrat ja sitten on otettava pysähdystä. Tänään vain katselen kuinka sataa lunta ja mietin, miten voisin blogata vähemmän hektisesti. Oijoi, joutsenet siellä jo♥ Meillä on lunta paljon, mutta nyt sataa sitä uutta, joka on vanhan lumen surma, kuten lapsena opetettiin. Kellon siirto on hulluutta, joka ainakin minulle tuntuu parikin viikkoa. Kiitos samoin teille! Ja R:ltä terveisiä, että 'näin siksi, koska siskosi ei taaskaan ole kirjaunut eli taitaa olla taas salasana hukassa.' Tästä voitte jatkaa sitten myöhemmin...:)

   Poista