sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Magnolia - hulluutta ja intohimoa toukokuun viimeiselle päivälle!


En tiedä, ehkä tämä on sairautta, sillä tunnen selvästi magnoliakuumetta! Mitään superonnistumista en pääse tämän I-vyöhykkeen Leonard Messelini kanssa kokemaan, siltä tuntuu, mutta kerrankin olen vähästä kiitollinen. Saman harrastajat ymmärtävät parhaiten, sille ei vain voi mitään. Nyt on toukokuu ja magnolian kuukausi. Yritimme ottaa kuvaa, jossa olisi monta kukkaa kerralla, mutta eilen huomasin, että osa terälehdistä oli jo varissut, joten toukokuussa, magnoliaan aikaan...Takana lemmikit, jotka olisivat kiivaasti kaivanneet edes yhtä kevätsadetta, mutta sateet kiertävät saaria.Magnoliapensaamme on sentään yhtä kesää lukuunottamatta kukkinut joka vuosi. Ruippu se on edelleen ja niitä koko kuvia näette tämän Leonard Messelin omalla sivulla jutussa Magnolia - keisarien palatseista puutarhailijoiden unelmaksi ja sieltä löytyy myös enemmän lemmikkiä.


Muutamia kukintoja oli joku puraissut. Magnolia -ryhmässä oli arvuuteltu linnuista hiiriin saakka... 


Tässä kuvassa aurinko söi lemmikkien sinen. Puut takana ovat suuria ja vanhoja mongolianvaahteroita, pensaita. Niiden ikä on jo noin 40 vuotta. Ne ovat siementäneet hyvin uusia alkuja, joten saan niitä sitten vietyä tyttärellekin.


Tähtimäinen kukinto kun on apposen auki ja sisältä melkein valkoinen.Tässä tälle keväälle ja nyt jäämme jo vain seuraamaan, miten loput nuput edistyvät. Olen oppinut Facebookin Magnolia -ryhmässä paljon, jos yhtä innokkaita on muita niin sinne vain kipin kapin.

magnoliakuumeterveisin
Leena Lumi

10 kommenttia:

 1. Jo pelkkä magnolian nimikin on kaunis, ja tietysti itse kukka:) Hyvää alkavaa kesäkuuta Leena.

  VastaaPoista
 2. Upea ja hurmaava kukka.
  Onko se vaativa ja vaativa hoidettava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripranie,kiitos♥

   On se, jos yrittää kasvattaa I-vyöhykkeen magnoliaa IV-vyöhykkeellä:)

   ♥♥

   Poista
 3. ihana, niin kauniisti on kukkinut kalliollamekin:
  http://hannelenparatiisi.blogspot.com/2020/04/valkoiset-kukkaverhot.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, todellinen kaunotar!

   Kyllä oli kaunis magnoliasi♥

   Poista
 4. Oih mikä upeus, täydellisen kaunis ja lumoava♥

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Anu, no jollain oli Messel tiheänään kukista, vyöhyke I. Kiitos silti: Tämä on työvoitto, sillä kukkia eli voimme puhua monikossa.

   ♥♥

   Poista