torstai 28. toukokuuta 2020

Ystävän ilahdutus, varokaa nukahtamasta ikkuna auki - vielä ja kyllä lukija tietää!


Helvetillisen yön jälkeen hiukan auttoi, kun ystävä Etelä-Suomesta oli laittanut näin kivan kuvan whatsappiin. Kiitos♥ Missä muuaalla on niin kaunista kuin Suomessa suvella!

Karmea yö johtui siitä, että minulla on tapana nukahtaa ja herätä linnunlauluun eli nukun ikkuna auki kuten tein teininäkin. Olenko minä vielä joku teini:) No, sielläpä olikin tullut yöllä aika viileetä ei minulla mitään tajua. Eilen sitten kampaajalle ja oli vähän outo olo. Kun pääsimme kotiin, oli kuin migreeni, jota ei enää ole ollut vuosiin. Mikään särkylääke ei auttanut. Olin pimeässä huoneessa ja Lumimies kävi välillä katsomassa, vieläkö olen hengissä. Jossain vaiheessa kai meni hetkeksi taju, olihan noita buranoita ja muita otettu. Sitten olikin järkyttävä hammassärky eli piru oli siirtynyt hampaaseen. Ikinä ei ole eläissäni vielä hammasta särkenyt, mutta voinpa kertoa, että sellaista taitaa olla helvetissä. Heti netistä varaamaan tuttua hammaslääkäriä ja huomenna annan kuvata koko kaluston, onpahan sitten sekin tehty alta pois. Ikävä juttu, että pitää herätä silloin, kun yleensä käännän kylkeä. 

Kiva leikkiä teiniä, mutta sen hinta voi olla kova! Oi ihana toukokuu♥

Odotan erään pensaan kukintoja tässä kärsimyksen ohella. Se on sellainen pensas, josta eräs jäsen kysyi Magnolia - hulluus ja intohimo ryhmässä, että

Onko kukaan onnistunut kasvattamaan Leonard Messeliä vyöhykkeellä III (Pirkanmaa)?

On tämä niin kiva ryhmä, kun aina löytyy yksi hullumpi kuin toinen ja nyt se olin nyt minä! On muuten kiva henki ryhmässä: Kaikki tukevat toisiaan ja minäkin esittelin heille heti sen hissisysteemin, jolla voisi estää kylmiä viimoja etc. Ja koska tietysti Hullaannuin Black Tulip magnoliaan, yp, asiallinen herra, pudotti minut lempeästi maanpinnalle eli kai pitäisi sitten muuttaa vähintäin Lohjalle tms.



Siis tällainen olisi Magnolia 'Black Tulip'. Kuva Mustilan sivustolta ja ainakin nyt loppuunmyyty. Ei muuten ihan huokea kokeilu, sillä 80 euroa...Muutetaanhan sitä turhempienkin syiden kuin magnolioiden takia!

hulluna magnolioista
Leena Lumi

Historia de un amor


Kannattaa uskoa lukijaa:



Olen suositellut tätä kirjaa monelle. Niin lämmin tarina jossa tuoksuu Italian maalaisruoka viini ja valkosipuli kaiken kauheuden keskellä. Paras kirja jonka olen lukenut toisesta maailmansodasta. Uskomaton tarina joka päättyy suureen suruun kaiken ilon keskellä. Pino Lellan tarina on jotakin poikkeuksellisen kaunista. Sota päättyy ja onnistut vaikka missä mutta sydämesi jäi johonkin.

Heikki, kiitos innoittavasta viestistäsi ja olemme mieheni kanssa molemmat niin samaa mieltä! Tässä tarinassa on taikaa ja kaiken lisäksi se tosi! Palavan taivaan alla oli minulla viime vuonna kuudenneksi paras teos kaikista 2019 lukemistani kirjoista: https://leenalumi.blogspot.com/2019/12/vuoden-2019-parhaat-kirjat-leena-lumissa.html

Mukavaa suven jatkoa sinulle!

♥♥

11 kommenttia:

  1. Ikäviä kuulumisia! Itselläni ei ole migreeniä, mutta olen kuullut sen olevan yhtä helvettiä. Itselläni on välillä niska-hartia jumin takia nextlevel-päänsärkyä ja sekin on ihan "saman osaston" suunnalta kuin migreeni. Seuraamaan mielenkiinnolla kommentteja liittyen tuohon kukkaan.
    Ihana on nukkua niin, että ikkuna on auki. Mutta josko kuuleppas teini-täti nukuttaisiin ikkuna auki sitten kesempänä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja K, juu, ei yhtään kiva. Tarja, ei minulla ole tuota: Sen vyöhyke on I, mutta minulla on Leonard Messel, vyöhyke I, joka tekee kukan sinne sun tänne ja kunpa tekisi kerrankin samaan aikaan. Tuossa ryhmässä on upeita kuvia Etelä-Suomessa kasvatetuista Messeleistä.

      Tämä teini-täti unohti, että on vasta toukokuu:) Ja miten sikeästi sitä nukkuukaan, kun on ikkuna auki...

      ♥♥

      Poista
  2. Kauniita kuvia! <3
    Meillä vasta nyt kirsikka kukkii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, kiitos♥

      Meillä ei ihan vielä...Kuva tuli eteläisestä Suomesta.

      ♥♥

      Poista
    2. PS. Kävin vasta nyt hedelmäpuutarhassa: Tänään aukeavat kirsikan kukat!

      Poista
  3. Hei Leena.Monet ihanista suosittelemistasi puutarhakirjoista on loppuunmyyty mutta kirjastosta löytyi mm.Tulppaanitarhan lumo ja suomalaiset perinnekasvit.M.Sullivan varauksessa.Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, telepatiaa: Minulla oli juuri äsken kädessäni Tulppaanitarhan lumo ja ajattelin, että jos raaskisin sen antaa omaa puutarhaansa rakentavalle tyttärelleni muutaman muun kera.

      Minä tiedän, että ne ovat loppuunmyytyjä, mutta olethan huomannut miten monet tuhannet ovat lukeneet vaikka Maanpeitekasvit! Siitä on pakko otattaa uusi painos!Se on koko blogiaikani toiseksi eniten luettu kirja. Googlasin itselleni juuri yhtä vanhempaa romaania ja mistään en saa. Ja jo viikkoja on kirjastomme ollut lomakiinni tms., joten en ole saanut sieltäkään eikä saa enää Adlibrikseltakaan, olisin ostanut itselle lomalukemiseksi yhden...Sullivanin kirja on huippu♥ Ja oli niin kiva, kun Heikki ei vaiennut, vaan toi hienosti mielipiteensä esiin♥

      Säilytän listat kaikista lukemistani ja aina joskus sattuu, että jostain otetaan uusia painoksia. Vrt. Rothin kuoleman jälkeen hänen parhaista kirjoistaan, mistä iso kiitos kustantajalle♥

      ♥♥

      Poista
  4. Leena , tsemppejä, hammassärky on todellakin helvetillistä., Onpa upea väri tuolla magnolialla, mutta huh,mikä hinta sillä.Kaunista ja kivutonta viikonloppua Leena. P.S. Minäkin aina nukun ikkuna auki. (myös kun oli pakkasta Suomessa...=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, nousin yhtäaikaa auringon kanssa ja cityyn hammaslääkäriin. Koko kalusto olikin kuvattu vain kaksi vuotta sitten ja siinäkään hampaassa, jota särki niin sairaasti, ei löytynyt mitään vikaa. Mietin, että onko olemassa joku hermosärky...sellainen, joka siirtyi sitten päästä hampaaseen. Sinä yönä oli ollut kuulemma todella kylmä, mutta kylmässähän nukkuu kuin tukki! Se on vain niin ihanaa ja meilläkin saattoi käydä nollassa...Päivät ovat olleet lämpimiä, mutta yöt eivät onneksi vielä. Kiitos♥ ja samoin sinulle♥

      Poista
  5. niin kukkii hedelmäpuut komeesti tänä vuonna Göteborgissakin, mehiäisetkin tehneet työtä, näen kirsikkapuussa että makeeta satoa tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, kuulostaa paratiisilta! Palataan elokuulla siihen, mitä teemme kirsikka- ja luumupuiden sadolla. Voit ehkä yllättää äitisi samoin kuin minä - jouluna!

      Mukavaa viikonloppua Heidekenin kamu♥

      Poista