tiistai 7. toukokuuta 2019

Kirjasuosituksia äitienpäivälle!


Niille, jotka haluavat muistaa äitiään ensi sunnuntaina kirjalla, tein tällaisen suosituspaketin. Veikkaan Johanna Venhon Ensimmäisen naisen olevan tämän vuoden hittikirja, jonka minäkin olen paketoinut omalle äidilleni. Krista Launosen Ofelian suru on taiteelliselle äidille, joka rakastaa myös Shakespearea ja historiaa. Anna Ekbergin Uskottu nainen on trilleri, mutta suorastaan ylittää genren rajat! Michelle Obaman Minun tarinani voi olla joltain vielä lukematta, mutta ihan uuttakin löytyy eli Johanna Laitilan Lilium Regale: Vaikuttava! Elisabeth Stroutin Nimeni on Lucy Barton on vahvaa ja koskettavaa tarinaa Bartonin perheestä. Jos kirja on jo luettu, siihen jo ilmestynyt jatko eli Kaikki on mahdollista. Suosittelen myös Philip Rothin Amerikkalaista pastoraalia, josta on viime vuonna otettu uusi painos. Kirja oli lukuvuoteni 2018 paras!


Dekkareista pitävälle en voi olla vielä suosittelematta loistavaa Håkan Nesserin Cafe Intrigoa, jossa ei mässäillä julmuuksilla jännityksen siitä yhtään kärsimättä.


Kannattaa myös vaivihkaa tiedustella, onko äiti jo lukenut koko Elena Ferranten Napoli -tetralogian. Viimeisin on Kadonneen lapsen tarina.

Jokainen tekee äitienpäivästä näköisensä ja oloisensa. Meillä kirjat ovat jo lapsuudestani asti kuuluneet äitienpäivään, isänpäivään, jouluun ja syntymäpäivälahjaksi. On onni tulla lukevasta perheestä! Kukin siis ihanasti omalla tavallaan♥

kirjaterveisin
Leena Lumi

8 kommenttia:

 1. Hyviä suosituksia Leena. Kiva kun listalla on Laitilan ja Launosen kirjat, pidin niistä molemmista todella paljon. Venhon Ensimmäinen nainen kiinnostaa, samoin Nesserin Cafe Intrigo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos.Ne molemmat ovat♥♥ Voin suositella kumpiakin sinulle!

   Poista
 2. Ehdit sittenkin tekemään äitienpäiväpostauksen ♥♥
  Kaksi samaa on aika hyvin meidän listoila, kun kirjoja on pilvin pimein. Lisäksi olen lukenut Nimeni on Lucy Barton teoksen, joka on mielettömän hieno kirja.
  Oletko lukenut Ekbergin Salattu nainen trilleriä? Vahva suositus sillekin trillerille.
  Ensimmäinen nainen on tulossa piakkoin kirjastosta. Sitä olen odottanut kovasti ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, sinähän innoitit minua♥♥
   Minustakin se on hämmästyttävää, mutta on meillä aika usein ollut samiksia muutenkin. Nimeni on Lucy Barton on kollaasissa.
   Just se ei kiinnostanut minua:)

   Se on omassa lajissaan timantti♥♥

   Poista
 3. Voi, tuon Ferranten unohdin omalta listaltani, vaikka se on ollut niin suosikkini viimeiset vuodet. Obaman toivoisn jokaisen äidin lukevan, koska se herättää toivon paremmasta maailmasta, ja tuota Venhon kirjaa haaveilen omalle äidilleni minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, voit vielä lisätä sen! Obamaa ehkä luetaanin laidasta laitaan ja Venhon kirjan voisit lukea itse ensin: Sitten lahjaksi:)

   Poista
 4. Ofelian suru kiehtoo kovasti – kiitos, kun muistutit siitä. Johanna Venhon teoksen kansi on minusta upea, ja sitä odottelenkin parhaillaan luettavaksi.
  Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, se on uskomattoman monipuolinen ja koskettava. Venhon kirjan kansi on ihan super!

   Kiitos samoin sinulle!♥

   Poista