lauantai 2. toukokuuta 2009

NARSSIT JA LEMMIKIT


9 kommenttia:

  1. Poimulehti on kaunis kaveri lemmikeille,
    kukkii samanaikaa limtin vihreillä kukilla.

    VastaaPoista
  2. sinisellä ja vihreällä on outo liitto, mutta ne tukevat toisiaan..

    VastaaPoista
  3. Hannele ja Anne, poimulehti on hyvin kaunis kasvi ja kantaa viehättävästi aamun kastepisaraa.

    VastaaPoista
  4. ja ne vihreät kukat sopivat täydellisesti lemmikin kaveriksi nyt, kukat leikataan pois kukkimisen jälkeen.

    VastaaPoista
  5. Minä en enää leikkaa mitään kukkia pois kukkimisen jälkeen. Näin saan tästä 3000 neliön puutarhasta villin brittiläisen ennen kin muutamme Britanniaan osa-aiakisesti, jolloin en ole täällä aina nyppimässä. Puutarhastani on tehty viisi lehiuttua ja yksi hyvin ansioitunut puutarhakuvaaja sanoi, että hoidettu, mutta luonnonmukainen (ei siis luononvarainen) piha syntyy, kun ei käytä trimmeriä ja jättää kukinnot kuivuhtamaan ja villisti levittämää siemneniään. Onhan sanouttu, että narssikin pitäsi leikata pois kukkimisen jälkeen, mutta eihän niitä miljoonia kukkia Englanissakaan kukaan leikkaa ja minull aon puistossa tuhansia...Annan niiden vain olla ja levitä.

    VastaaPoista
  6. Vielä Hannele, naapurinan on piha, jossa trimmeri surraa, mutta se puutarha on paljon pienempi ja ehdottoman jämpti. Minulla on iso alue ja minä olen boheemi tyyppi, joten puutarhastani on kovaa vauhtia tulossa enempi omistajansa näköinen. Esim, aikileijat saavat kukkia missä ikinä haluavat.Tämä on kai makukysymys, millaisessa miljöössä itse viihtyy.

    VastaaPoista
  7. Kivojen kukkien leviäminen ja lakastuneitten rumien poistaminen ei ihan sama asia..

    VastaaPoista
  8. Sipulikasvejahan ei saisi leikata kukkimisen jälkeen, lehtien energia sipuliin lakastuessa, voi lehdet "letittää" (puutarhani luonnonpuutarhana ollut parissa lehdessä).

    VastaaPoista
  9. Hannele, arvaa montako kertaa olen lukenut, että esim. narsissien kuolleet kukinnot tulee leikata pois, mutta jättää lehdet kuivumaan rauhassa, jolloin ne mm. voi esim. 'letittää'.

    Minä yleensä haluan kukkieni siemnetävän ja leviävän, joten kun mieheni lempparit eli orvokit venähtävät ruukussa liikaa, istutan ne johonkin paikkaan x kaikessa rauhassa leviämään.

    Mutta esim. Idän unikko (Papaver Oriantale) on kuihduttuaan ihan pakko leikata pois ainakin kukkapenkissä, jossa tulee loppusuven kukkijoita. Unikko estäisi painollaan muiden kukinnan ja on isona ja kuihtuneena varsin rumakin.

    Luonnonpuutarha on kaunein puutarha!

    VastaaPoista