sunnuntai 31. toukokuuta 2009

MAKUJA ON NIIN MONENLAISIA MUTTA...

Ihan kaikessa rauhassa luin omaa maakunta-aviisiani, kunnes tulin sivulle 15. Melkein sain Robert'sin suklaakahvin väärään kurkkuun, sillä lehdessä seisoi, että: Arja Koriseva, tangokuningatar, esittää Marilyn Monroeta Sugar Kanessa Heinolan kesätetatterissa!

Siis minun mielestäni hän on viimeinen maailmassa esittämään Marilyn Monroeta! Hänestä puuttuu kaikki se, mikä teki Marilynista unohtumattoman! Mitä yhteistä on kovaäänisesti puhuvalla ja ylipirteällä, reippaan terveen elämän mallilla, tummaveriköllä Korisevalla ja Monroella! Kärsimys, ainutlaatuinen nerous kameran edessä ja kurvit juuri oikeilla kohdillaan, blondius ja sielukkaat silmät tekivät Marilynista Marilynin.

Unohtumatonta oli nähdä Marilyn Monroe laulamassa John F. Kennedylle Happy Birthday Mr. President! Tuskin kukaan voi edes unissaan kuvitella Arja Korisevalla olevan mitään tekemistä moisen sensuellin eläytymiskyvyn kanssa! Melkein nauran kyynelten lävitse, kun ajattelen Korisevan varavaippoja käsilaukussa...Marilynin naisellisesta käsilaukusta löytyi hänen 'yöasunsa', joka oli: Chanel 5!!!


Jos minulta olisi kysytty, kuka suomalainen olisi kykenevä eläytymään Marilyn Monroen rooliin, hän olisi eläytymisen kuningatar, sensuelli Helena Lindgren!


Arja Koriseva sopii oikein erinomaisesti veisaamaan Suvivirttä!

5 kommenttia:

  1. Noh, kesäteatterissa on kai kepeä musikaalitunnelma. Perustuukohan tämä kesäteatteriesitys Piukkoihin paikkoihin vai mihin?

    Tähän on vähän vaikea suhtautua. Koriseva on ammattilainen omalla alallaan, mm. musiikkiteatterissa, mutta että Marilyniksi.

    Miksi Marilynista yleensä tehdään kesäteatteria? Itse sitä suhtautuu häneen kai liiankin totisesti, kaikki traagiset ja koskettavat asiat muistaen, että häntä ei näe mihinkään kepeään.

    Samoin suutun aina jos joku tekee jossain Elviksestä kesäteatteria tmv. Ei Elvistäkään voi kukaan esittää! Ja häneenkin liittyy niin paljon SURULLISTA, että kaikki kesäteatterimainen kepeys pitäisi unohtaa näiden taiteilijoiden kohdalla!

    VastaaPoista
  2. Juuri piukat paikat! Tässähän on se juttu, että yhtä hyvin sinivalkoisuuden ikoni Katri Helena kuin ylipirteä Arja Koriseva: Kummassakaan ei milliäkään Marilyniä! Suomesta taitaa väki olla loppu, kun valinta on tällainen. Minusta ihan turhaan väheksitty Jorma Uotisen exä Helena Lindgren olisi ollut tähän rooliin paljon sopivampi! Hän on muuntautumisen ja eläytymisen mestari. Ja eikö oikean näyttämän puolelta olisi löytynyt ketään sopivaa, kuten vaikkapa Katariina Kaitue? Hänestä varmasti irtoaisi mitä vain. Ja vatrmaan on joku, joka ei tule mieleen. Parasta, kun eivät olisi koskeneet Marilynin rooleihin ja persoonaan ollenkaan!

    Sooloilja, kuvittele nyt, sinä Elokuva-arvostelija: Peruskoulunopettajatäti, räväkkä-ääninen nauraja, koko ajan äänessä ja vaippoja käsilaukussaan esittämässä Jumalatarta!!!

    VastaaPoista
  3. Niinpä. Koriseva sopii oikein hyvin johonkin muuhun rooliin. Mutta asia ei koske minua henkilökohtaisesti, en ole menossa esitystä katsomaan. Mutta Koriseva astuu kyllä niin isoihin saappaisiin, että olisiko kannattanut miettiä astuako niihin lainkaan..

    Helena Lindgren ulkonäkönsä puolesta, juu. Mutta Katariina Kaitue mieluummin.

    Mutta ei kukaan räväkkä ihminen. Kaikkein hirvein vaihtoehto olisi ollut Maria Kuusiluoma! En tiedä ketään jätkämäisempää ja rätkättävämpää naisnäyttelijää Suomesta.

    VastaaPoista
  4. Minakin ajattelin heti Helenaa tähän. Ulkonäöltään juuri sopiva ja muutenkin Marilynmainen ja eikös hän osaa laulaakin....

    VastaaPoista
  5. Jael, osaa laulaa ja olen nähnyt hänet meikattuna Marilyniksi. Siis hänhän on itse myös meikkitaiteilija, joten hallitsee senkin. Ja hänessä on juuri sitä sensuellia jotain, mitä Marilynin roolin tekeminen vaatii.

    VastaaPoista