torstai 28. toukokuuta 2009

HOMEJUUSTOBROILERIA PENNEPASTALLA

Tiedän, että tämä on tuhti ruoka näin melkein jo suveen, mutta kun meillä on nyt niin kiire seuraavat kolme päivää, että ei ehditä grillata ja piti tehdä pitkä ruoka, jota voi sitten lämmittää mikrossa. Tämä ei ole kalorien vartijan ruokaa. Tämä on herkullista ja tämän voi tarjota myös riisillä. Olen ollut entisessä elämässä armeijan muonitusmestari, joten määrät ovat sen mukaiset;-)

2 isoa punaista paprikaa, iso keltasipuli, 3 valkosipulin kynttä, Provencen yrttiä maun mukaan, 2 dl Creme Fraiche prk, ananaspurkista loraus (about 1 dl) mehua, 1 kg hunajamarinoitua broilersuikaletta, Aura Gold (1/2), Creme Bonjour (valkosipuli), ketsuppia, kantarellifondia

Ruskista kevyesti broilersuikaleet. Laita paksupohjaiseen kattilaan loraus ölyä ja kumoa sinne paprika- ja sipulihakkelus. Kevyttä freesausta ja sitten joukkoon sinihomejuusto, ranskankerma, ketsuppi (maun mukaan), ananasmehu, puristetut valkosipulinkynnet, Creme Bonjour, Provencen yrttejä (Herbes de Province) näppituntumalla ja pannulla kevyesti kypsyneet broilersuikaleet. Annetaan muhia pienellä lämmöllä ja lopuksi lorautetaan sekaan 1-2 rkl kantrellifondia.

Pennepasta keitetään al dente eli ei ihan kypsiksi. Pasta ei kuitenkaan saa tuntua hampaissa kovalta, vaan napakalta. Keitetty pasta valutetaan ja sekoitetaan bloirerkastikkeen kanssa yhteen isossa kulhossa. Annetaan kastikkeen rauhassa imeytyä pastaan.

Tämä on sen verran tuhtia ruokaa, että tähän ei tarvita lisäksi kuin jäävesi!

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa tuhdilta, mutta on varmasti maukasta.
    Sama juttu täällä: teen aina valtavia annoksia, vaikka taloudessa minun lisäkseni vain kaksi lasta..

    VastaaPoista
  2. Mutta mehän ollaankin mukavuudenhaluisia härkiä, eikä haluta laittaa ruokaa joka päivä...

    Juu, tuhti on, mutta maistuu kaikille vauvasta vaariin, sillä penskatkin todella pitävät tästä. Kätevä ruoka jos tulee pari perhettä kylään ja useampia lapsia. Mun timing on vain pielessä nyt, mutta eilen tein ja kolme päivää syödään nyt tätä, kun muuta ei ehditä. Srn jälkeen vain grillataan ja grillataan.

    VastaaPoista