torstai 13. kesäkuuta 2013

Ruokareseptit Leena Lumissa


Vaikka olen kirjabloggaaja, niin väistämättä eräät elämäni kiinnostuksen kohteet näkyvät myös kirjablogissani: Luen tavallista enemmän puutarha- ja ruokakirjoja. Nyt toteutan vihdoinkin yhden kuvan alle yli neljältä vuodelta Ruokareseptit Leena Lumissa. Tämän jälkeen vain ruoasta kiinnostunut löytää helppoja ohjeita klikkaamalla oikeassa palkissa näkyvää kuvaa, joka on sama kuin yllä, tarvitsematta kollata koko blogini kirjojen merta.

Haluan korostaa, että kaikki reseptit eivät suinkaan ole omiani, vaan osa on sieltä sun täältä ja lähde on aina mainittu tiedossa ollen ja jokunen voi olla blogiystäviltäni, joilta olen resepteihin saanut luvan ja heidän bloginsa tietysti linkitän, kun ruokaohje on ystävän lainaa. Tiedän jo ainakin kaksi ihanaa keittiötä, joissa tulen silloin tälllöin vierailemaan ja toinen on Minttulin ja toinen on Sarpun Nyt toiselta taitaa tässä olla vasta vain yksi ohje ja toiselta on tulossa, mutta kun lisää tulee, linkitän sitten jutun aina tähän koosteeseen. Sarppu antoi jo minulle vapaat kädet ja Minttuli on aina ystävällisesti suostunut, kun olen jotain pyytänyt. Leipomusten osalta olen aivan hukassa, sillä olen enemmänkin ruoanlaittaja kuin leipoja...Osa resepteistä saattaa olle upotettuina juttuihini linkitettyinä ja niitä en toki ehdi esiin kaivaa. Sateenkaarentaa Riikalta on mukana eräs iki-ihana ohje...Kiitän asianosaisia ja erityisesti valokuvaaja Sami Repoa kaikista hänen kuvistaan ja eräästä reseptistä, johon hän ystävällisesti on antanut minulle luvan. Kunpa hän olisi kuvannut minunkin ruokani...huoh.

Korostan vielä, että kannattaa lukea Ruokakirjat Leena Lumissa, jossa ruokakirja-arvoiden sisällä on yleensä tarjottu resepti jos toinenkin.

Haluttu resepti löytyy klikkaamalla kuvan alla olevaa nimeä!

Ja sitten ei muuta kuin Guten Appetit!
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata  Jo 2 030 on ollut kiinnostunut tästä!  (8/2021)


Tomaatti-mozzarellasalaatti eli caprese  Jo 1 942 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 046 (4/2021)



Täytetyt herkkusienet löytyy täältä


Katkarapusalaatti - helposti ja herkullisesti  Jo 11 238 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 13 187 (8/2021)




Perunasalaatti uusista perunoista  Jo 4 712 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 5 296 (8/2021)


Aurajuustoperunat


Uunilohi - herkullista helposti toscanalaisittain


Kuha/lohi suppilovahverolla


Sitruunainen kuha



Munakoisoa kahdella tavalla

Moussaka - helppo


Hasselbackan parmesaaniperunat


Ginigraavattu siikaherkku



Silakat - valkosipuliset, yrttiset
Broilerherkku slaavilaisittain  Jo 1 200 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 3 280 (12/2021)


Broilerherkkua - paprikaista, pennepastalla



Karpalohyytelö  (Suomalaista voimaruokaa), kuva Sami Repo)  Jo 3 092 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 157 (8/2016)


Omenasose - kanelinen, vaniljainen  Jo 7 198 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 7 425 (8/2016)

Kaalilaatikko


Nakkistroganoff - arkiruokaa viimaisiin talvipäiviin

Kaaligratiini


Gulassi - Leenan paras lihapata


Imelletty perunalaatikko





Piparkakut, jouluiset, ne 'meidän omat'


Puolukka-piparminttumarengit


Paistetut punaiset luumut

Mustikkakakku   (kuva Ilona)



Pääsiäiskakku  (kuva Minttuli)


Banaaniboston ja maailman paras pullataikina


Rahkapullia viikonlopuksi  (kuva Sami Repo)


Syntisen hyvä Brita-kakku (kuva Sateenkaarentaa Riikka)


Pappilan hätävarakakku  (Kakkujen kuningattaret, kuva Sami Repo)


Sitruunavoissa paistettua muikkua


Letut mansikoilla - suven juhlaa


Romanovin mansikat


Mustikkaiset skonssit


Kantarelli-pinaattifrittata


Mansikka-kotijuustosalaatti


Savukalasalaatti avokadokastikkeella


Luumuhillo




Omenapiirakka - helppo ja herkullinen  Jo 2 699 on ollut tästä kiinnostunut! (3/2016)// 2 800 (8/2016)// 4 660 (11/2016)  // 4 365 (12/2021)


Broileria ja kasviksia helposti wokissa


Juustoinen lohilaatikko


Lihapullat - marokkolaiset ja saarelaiset


Broilerfileet omenalohkoilla


Sienipiirakka


Omena-aprikoosifilotorttu


Birgitan punajuurikeitto


Graavilohirulla korvasienikastikkeella


Graavisiikatartar, mäti-smetana ja mummonkurkut  2 083 (12/2021)


Kalasoppa - helppo ja herkullinen


Pashanmakuinen jäädyke



Siika - limettigraavattu


Kantarellipiirakka


Rautu-siikakeitto


Wilhelmiinat - helppoa&hyvää


Japanilainen kirsikankukkajuustokakku


Grilliruokaa - lehtipihvit, veneperunat ja tomaattisalsa


Boissin suklaakakku



Melonisalaatti - helppo ja herkullinen terassille ilta-aurinkoon


Lanttulaatikkoa tein tänään, 23.12.2015 aika monien vuosien paussin jälkeen. Koska olen Lumissa jo joulut toivottanut, tuon nyt reseptin tänne ja linkitän Lumin jouluruokajuttuun. Se siis onnistui! Maistoin äsken ja maistuu ihan edesmenneen anoppini räätikäslooralta, vaikka jätin pois korppujauhot, vehnäjauhot, valkopippurin ja voisulan. Muutos lähti siitä, että ystäväni sanoi, että 'anna nyt itselleis jo armoa lanttujen kuorimiselta ja osta valmista lanttusosetta'.' Ostin 2 kiloa ja valmistin sekoitellen suloisesti anoppini, erään lehden ja sosepaketin ohjetta. Tässä se on ja annos on helppo puolittaa eli tehdä vain 1 kiloon survosta, jos on vähemmän syöjiä:

2 kg lanttusosetta
4 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
2 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
päälle voinokareita muutama

Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan sitten voideltuun uunivuokaa. Paistetaan 150 asteen lämmössä kolmisen tuntia. Annoin olla ensin ilman kantta puolet ajasta ja sitten kansi päälle. Katsoimme yhden leffan ja sinä aikana laatikko vähän jäähtyi. Maistoin: Taivaallista! Mitä joulu onkaan ilman lanttulaatikkoa!



Tiikerikakku - anopin ihanalla reseptillä



Kanakastike - helppo, herkullinen ja gluteeniton



Punajuuri-vuohenjuusto-terriini - Ullan herkullinen alkupala



Kevätsalaatti - Ilonan kevyt, herkullinen



Munakas - Juhlava rapu-munakasrulla



Juhannusruokaa herkullisesti ja helposti



Lohilaatikko - herkullinen, helppo, tuunattu   2 607 (12/2021)



Lihapiirakka - se vanha, kunnon peltilihis



Suven herkuilla vaivattomasti ja kevyesti



Harry Potter -kakku



Hedelmäinen manchegosalaatti



Alaskakakku 


Pavlova



Tomaatti-mozzarellapasta uunissa



Rapsakka veriappelsiinikana



Eevan mangojuustokakku



Likööriä nyt kauden marjoista ja hedelmistä muhimaan  ja Joululikööriä kirsikoista



Jaakon tartar -kastike kalalle  






Sitruunainen broileri-kasvispannu


Nyt tuntuu niin hyvältä, että sain tämän ruokakoosteen tehtyä. Lisään sitten ohjeita sitä myöten kun niitä saan aikaiseksi. Keittiöremonttimme valmistuttua ja vihdoinkin saatuani lisää tilaa, päätin, että yhtään uutta tilanviejää en köökiini enää osta. Nyt vain on käynyt niin, että piti kahden uuden reseptin takia ostaa vielä yksi tietty kattilatyyppi...perästä kuuluu. Vastaus: Kattila kantarelli-pinaattifrittatan valmistukseen!

intohimosta kokkaamiseen
Leena Lumi