perjantai 5. kesäkuuta 2009

ONKO ESPANJA EUROOPPAA?

Ihan toistuvasti ja koko ikäni olen saanut kuulla Espanjasta eläinrintamalta vain todella masentavia uutisia. Olen alkanut pohtia, miksi Espanjaa ollenkaan huolittiin EU-maiden ryhmän, koska se ei jaa länsimaisia arvoja, joihin kuuluu mm. eläinsuojelu!

Millainen on espanjalainen ihmisrotu, joka saa nautintoa eläinten julkisista rääkkäyksistä ja miten me vain katsomme sivusta! Millainen on kansa, joka saa nautintonsa ja huvinsa heikompien tuskasta ja hitasta tuskallisesta kuolemasta.

Tässä tämän päivän Keskisuomalaisesta poimittua:

"Erikoisia eläinrääkkäysperinteitä

Härkätaistelun ohella Espanjassa kidutetaan ja tapetaan härkiä ja muita eläimiä perinteisten kyläjuhlien, fiestojen, yhteydessä.

Toro de Aguassa härät ajetaan veteen ja kiskotaan kuiville yhä uudestaan, kunnes ne hukkuvat tai uupuvat.

Toro de Fuegossa härän sarviin kiinnitetään palavaa materiaalia. Härkä kärsii usein palovammoista.

Toro de Coriassa osallistujat heittelevät härkää pienillä tikoilla.

Tunnetuin juhla lienee Pamplonan härkäjuoksu, jossa nuoret miehet juoksevat härkiä pakoon kaupungin kaduilla. Juoksu päättyy areenalle, jossa härät seuraavien päivien aikana tapetaan härkätaisteluissa."

Ja oletteko kuulleet, miten käy vinttikoirille, jotka eivät enää juokse omistajilleen rahaa? Nämä varsin nuoret koirat hirtetään hitaasti puun oksalle. Se tehdään niin hitaasti ja koirat ovat niin matalalla, että kenen koira kituu kauemmin, hän on voittaja. Näitä koiria kutsutaan pianonsoittajiksi, koska ne epätoivoissaan tapailevat tassuillaan maata jalkojensa alle saadakseen kiristävän köyden löystymään kurkussaan.

Minä en aio koskaan matkustaa Espanjaan, sillä maa joka saa huvinsa viattomien verestä, ei ole minun maani. Minulle Espanja ei ole edes Eurooppaa.

"Ken viattomain verta vuodattaa, hän itse siihen hukkua saa."

10 kommenttia:

  1. Niin totta, en minäkään sinne tahdo!

    VastaaPoista
  2. Härkätaistelu on kyllä kamalan julmaa! 8-vuotiaana vanhempani veivät minut härkätaisteluun ja sain siitä kamalan trauman ja inhon sitä kohtaan. Mutta vieläkin se on kansanhuvia, ikävä kyllä. Vinttikoirakilpailuja oli Miamissa, ja säälitti ne koirat siellä.Mutta Espanjaa en kuitenkaan voi olla rakastamatta, kaikesta huolimatta.....

    VastaaPoista
  3. Jael, minä voin olla rakastamatta Espanjaa, sillä Almodovarin leffat ja chileleäisen Pablo Nerudan espanjankieliset runot eivät auta eläintä kidutuksen tuskassa! Minä löydän aurinkoa ja merta ja parempaa ruokaa vaikka Kreikasta. Minä en koskaan aseta omaa huvittelunhalua tai omaa mieltymystäni heikomman puolustamisen edelle. Minulla on oma tapani boikotoida ja olen ollut siinä aina johdonmukainen.

    Ymärrän erittäin hyvin myös ns. kettutyttöjä sekä vegaaneja yms. Se tarve kasvaa sisältä kun ymmärrys kypsyy!

    VastaaPoista
  4. Onhan nuo muuttuneet, härkiä ei tapeta enää..

    Pahempaa kun Turkissa tapetaan ihmisiä.

    Ja naisia lyödään, Suomessakin.

    VastaaPoista
  5. Hannele, väärin, ystäväperheemme asuu siellä ja uutinenkin on tältä päivältä, härät tapetaan ja olisiko se sitten parempi, jos ne jätettäisiin henkiin miekat kurkuissa. Sekotiat Portugaliin, jossa härkiä ei tapeta. Siellä on fiestoja, joissa ns. härkäjuoksuja.

    Hanela, tuosta sun asenteesta ´menee juuri radiossa mainos. Se mee jotenkin näin: Onko sillä mitään väliä, miten menee vieraiden maiden lapsilla tai jollain elukoilla, kun meilläkin tapetaan kadulla. Mainoksella haetaan sitä, että TOISEN KÄRSIMYS EI OLE VÄHEMPI KUIN TOISEN, EIKÄ TOISEN AUTTAMINEN OLE TOISELTA POIS. POHJOISMAAT OVAT SOSIAALITÄTEJÄ PULLOLLAAN, HOITAKOOT HE HOMO SAPIENSIT TÄÄLLÄ, MUTTA HE EIVÄT AUTA ELÄIMIÄ, EIVÄTKÄ AFRIKAN LAPSIA EIVÄTKÄ NAISIA, SE ON MUN JUTTU.

    Miten niin ihmisen tappaminen on pahempaa kuin eläimen!

    Jos naista lyödään Suomessa, ei kai se tarkoita, että koiraa saa kiduttaa kuoliaaksi Espanjassa tuntikausia tai nylkeä elävältä Kiinassa!!!

    VastaaPoista
  6. Hannele, hyvä sitten, sillä valvoin debattimme takia yön. Päässäni vain sitkeästi pysyi lause: Jos Turkissa tapetaan ihmisiä, ei kai sen takia pidä hyväksyä/sallia Espanjan eläinrääkkäyksiä?

    Hannele, olen huomannut, että näissä kommneteissa ei voi käydä SYVÄLLISTÄ mielipiteiden vaihtoa, sillä tulee liian helposti väärinymmärrystä puolin ja toisin.

    Unohdetaan tämä nyt, sillä minulla on töitä rästissä niin kirjojen kuin puutarhan osalta ja sen lisäksi aion tänään tehdä munakoisoruoan, jonka tuon blogiini, mikäli saan onnistuneen kuvan. Ruokakuvaus on kaikkein vaikeinta. Ja pitää vielä hakea ainekset kaupasta 15 kilometrin päästä, koska vain munakoisot ovat jo kotona.

    Rauhaa sinulle ja minulle;-)

    VastaaPoista
  7. Mutta rakastuin Espanjaan syvästi pienenä tyttönä eikä se rakkaus ole vieläkään haihtunut.Se ei ole vain aurinkoa ja merta ja ruokaa, vaan paljon paljon enemmän. Mutta voin Espanjaa rakastaa vaikkein kaikkea siellä tapahtuvaa hyväksykään......

    VastaaPoista
  8. Aivan. Minullakin on aina Afrikka sisälläni, vaikka en varmaankaan kestäisi tietää, mitä kaikkea siellä tapahtuu..., mutta tässä minua riepoo hiukan enempi se, kun ollaan niin Eurooppaa ja olevinaan sivistynyttä, että siis meillä Euroopassa tällaista.

    Mutta kestän senkin, että joku sinne matkustaa, mutta minun ytäviini ei kuulu yhtään, joka hyväksyy eläinten tai lasten tai naisten pahoinpitelyn. Tai siis mitään väkivaltaa en voi hyväksyä, etkä varmaan sinäkään.

    Katselin jonkun aikaa espanjalaista Serranon perhettä, koska se oli niin hauska ja espanjan kieli kuulostaa korvaani kivalta, kunnes tuli se kohta, jossa nuoret sanoivat, miksi koiraa ei saisi pitää liian hellästi ja paapoa, vaan...Siinä sanottiin syykin ja se on yksi sana, jota en tähän laita.

    Onneksi Espanjassa perustettin vuonna 2003 eläinten kaltoinkohtelun puolue PACMA, mutta edelleen riittää niitä, enimmäkseen iäkkämpää väkeä, jotka haluavat jatkaa julmia eläinrääkkäysperinteitä.

    Ei tämä ole mikään ongelma sun ja mun välillä Jael, sillä sinä julistauduit heti mun blogin alussa eläinten ystäväksi.

    Ja olenhan minäkin nähnyt kaikki Almodovarin leffat...

    VastaaPoista