keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Ian McEwan


Ian McEvan (s. 1948) on kiinnostava brittikirjailija ja useaan eri otteeseen palkittu. Tuotannosta on suomennettu myös teokset Sementtipuutarha, Vieraan turva, Ajan lapsi, Viaton, Mustat koirat, Ikuinen rakkaus, Sovitus ja Lauantai sekä vuonna 1998 Booker-palkittu Amsterdam.

McEwan on tarkka näkijä ja tuo näkemänsä esille taidolla: hän menee väistämättä lukijansa 'ihon alle'. Ja mustan huumorin ystävät saavat myös nautintonsa.

5 kommenttia:

 1. Heippa Leena ja terveisiä Helsingistä! En olekaan vähään aikaan päässyt koneelle, mutta nyt pääsin ja tulin kommentoimaan,

  VastaaPoista
 2. Jael, mun kone on taas 'korjattavana';-)eli sama vika rahikaisella. Tässä nyt yritän näpytellä Päämiehen kannettavalla. Sulle tuli hienot kelit ja viikonlopuksi on luvattu tosi hellettä. Huomenna laitan 'news about me' blogiini.

  VastaaPoista
 3. En ole lukenut McEwania, mutta aiemmin olen moneen otteeseen hehkuttanut sinulle Sovitusta elokuvana, perustuuhan se täysin hänen samannimiseen kirjaansa.

  Ja yhä vaan suosittelen Sovitusta! Se on traaginen ja kaunis. Se saa miettimään miksi niin moni asia elämässä voi olla epäoikeudenmukaista: miksi rakkaus ei saa täyttymystä ja miksi joskus joku väärinkäsitys voi tehdä niin paljon tuhoa..

  VastaaPoista
 4. Heippa, Leena!

  Ian McEvan on todella mielenkiintoinen kirjailija. Olen lukenut 4 hänen kirjaansa, ja musta huumori on se, josta niissä erikoisesti tykkään (vaikka se on aika hurjaa välillä, tai ehkä just sen takia!. Esim. ne lapset, jotka hautasivat äitinsä kellariin Betonipuutarhassa, oli aika hämmentävä, mutta tapahtuuhan sitä pahempaakin oikeasti).

  Kiitos, kun esittelit tämän hänen uutuutensa. Yritän saada sen kirjastosta. Lauantaita sai odottaa kauan, muut lukemani ovat hyllyssä.

  Panen heti nimen muistiin.
  Tuon esittelysi perusteella se herättää jo nyt kiinnostusta.

  VastaaPoista
 5. Sooloilija, tiedät, mikä minua pidättelee filmeissä...,millä niitä katson;-) Leffateatterissa käyn aina kun ehdin. Luen Sovituksen kohta uudestaan, mutta ensin tulee yksi muu Ianin kirja...

  Avatar, kiitos sinulle vinkistä: minä luenkin sitten myös tuon Betonipuutarhan, joka on jostain syystä jäänyt väliin.

  Lupaan, että pidät Rannalla -kirjasta, tosin hieman myötäkärsien.

  VastaaPoista