keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

SUUKKOJA, TILASTOJA, PUUTARHAA JA ELÄMISEN SIETÄMÄTÖN KEVEYS

Olen nyt ollut poissa viisi päivää ja on aika piipahtaa blogistaniassa, sillä olen mm. saanut kivan haasteen, johon vastaan vielä tänään tai huomenna, olen lukenut yhden kirjan, ollut avoautoajelulla, nukkunut pitkät yöt, kukkunut omalla terassilla, siirtänyt leimukukkia, tilannut valkoista iiristä, Iris Sibiricaa, jotka istutan tänään, ostanut David Nichollsin kirjasta tehdyn elokuvan Sinä päivänä, sillä ko. kirjaan en tässä elämässä ehdi. R. on tehnyt yhdet uudet puutarharaput, laatoittanut etupihaa entisestään ja passannut minua eli grillannut sateessa ja auringossa. Kuvassa minä, hoviväki, anelen suukkoa Suuriruhtinatar Olgalta. Kuva on kaukaa otettu siksi, että näette, miten köynnöshortensia on kasvanut. Tätä nimenomaista, keittiön ikkunan alla olevaa olen kuvannut teille aiemminkin ja nyt kasvi kiertää ko. ikkunaa kauniisti sekä kukkii valkoisin kukin. Toinen vieressä on elävä taulu takkahuoneen yläikkunalle ja kiertää jo ulko-oveamme. Meidän köynnöshortensiamme ovat nopeita yhtä lukuunottamatta, mutta minä tarjoilenkin niille Robertsin suklaakahvin 'böönit' sekä jämäkahvit. Jos joku tietää, että Iris Sibiricaa on myös vaaleanpunaisena, niin täällä yksi, joka on kiinnostunut.
Tyttärelle ja muillekin tiedoksi, että tämän suukon sain ilman, että on koirannamia suussa! Grande Diva alkaa selvästi pehmentyä armollisemmaksi...R. siis täällä passaa kahta naista, jotka tietävät, mitä tahtovat ja myös sen saavat;-)

Pakko antaa hauskaa tilastoa blogini koko ajalta: Loreto-tädin pimppiä on lukenut 2891 kävijää ja sijoitus on 2., Tabermannin Eroottiset runot on innoittanut 2578 henkilöä ja sijoitus on 3., Marilyn Monroen monta elämää on kiinnostanut 1837 lukijaa ja sijoitus on 5., katkarapusalaattiani on tutkinut 1992 ruoasta innostunutta ja sijoitus on 6. ja Maanpeitekasvit - Luo vehreä pihapiiri tekee puutarhakirjojen historiaa, sillä se on tämän kevään kirja ja keikkuu edelleen koko yli kolmevuotisen blogihistoriani kymmenen luetuimman joukossa sijalla 8 ja siitä on ideoita etsinyt 781 puutarhailijaa. Ikävää, että en saa näkyviin vuoden tilastoa, sillä vielä vähän aikaa sitten Katja Ketun Kätilö oli mukana kymmenen kaikkien aikojen luetuimman joukossa ja nyt en saa tietää, missä Katjan kirjan kanssa ollaan menossa.

Tässä äiti ja tytär odottamassa ruokaa paikallisen terassilla, jossa saamme nauttia syömisestä ihan Päijänteessä kiinni. Kuva olisi voitu ottaa järvelle päin, mutta olimme avoauteajelusta niin tohkeissamme, että ei tajuttu. Meri on tumma, kuten olivat isäni ja mummoni Amanda. Myös tyttären isä on tumma, mutta minun harmaanvihreät silmäni ovat molemmilla lapsillani. Huomatkaa, että päärynämekko on nyt ylläni, mihin menenkään. Meri on mun aurinko, kuu ja tähdet!

Palataan kohta...Käyn vain jossain poissa noutamassa niitä iiriksiä sekä myös Kodin Ykkösessä etc.

Love
Leena Lumi

PS. Siis kaksi postausta vielä ja sitten häippäsen taas useammaksi päiväksi. Jael on jo Suomessa ja...

PPS. Lukekaa ihmeessä Hesarista 9.7. Heli Roihan kolumni Kesällä mikään ei riitä!

22 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia! Täällä vieraillessa tulee aina hyvälle mielelle! Kauniita päiviä sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Rachelle, kiitos. Kiva, että saan sinut hyvälle mielelle! Jostain syystä R. jopa nauroi taas tätäkin juttua;-)

    Pysy peesissä: Sinut haastetaan tänään!

    Kiitos samoin!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihan lomalle. Hyvä Leena!

    VastaaPoista
  4. Mine, kiitos. Kiva näyttää, että osaan ottaa rennosti, kun pääsen alkuun...Seuraava paluu onkin sitten jo vaikeamp, sillä olen huomannut, että kun tottuu, siitä on vaikea saada itseään irti.

    VastaaPoista
  5. Ihanalle kuulostaa, rentoudu Leena antaumuksella. Kummallista miten se onkaan totta, lomailet vähän ja sitten on hurja urakka palata takaisin arkeen:)
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, aion sen tehdäkin, mutta nyt putsataan haastepöytä ihan kohta.

      Kiitos samoin sinulle!

      En aio miettiä nyt yhtään eteenpäin...aion leijua...

      Poista
  6. Ihanat naiset terassilla! Haastoin sinut kertomaan rakkausrunosuosikkisi, postaus löytyy blogistani ennen Harjukaupungin salakäytäviä. (Pahoittelen, etten saa kännykällä laitettua tähän linkkiä; koneessa taas on joku bugi, joka estää kommentoimasta mihinkään blogiin millään tunnuksilla :(.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, kiitos. Ja kiitos kun haastoit: olen ihmetellyt, kun minua, jolla on rakkausrunoblogi, ei haasteta siihen ollenkaan;-)

      Ei mitään linkkejä, kyllä minä löydän. Nyt vain kuvia miettimään...

      Poista
  7. On sinulla tuota touhua runsaasti, minä jo hengästyin pelkästä ajatuksesta, että joutuisin tuon kaiken kokemaan. Ihanaa kesönjatkoa vaan sinulle ja kuniille tyttärellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma, niin mää olenkin hengästynyt. Just tultiin niit valkoisia iiriksiä serkulta noutamasta eli tilasimme kimpassa. Sullahan sitä taisi jo ollakin. Seuraavaksi pitää löytää pinkki Iris Sibirica.

      Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  8. oikein hienoja aurinkoisia lomapäiviä sinulle, LEENA-IHANAINEN.<33333

    VastaaPoista
  9. Suloisia pussauskuvia..Leena hauskassa asennossa=)
    Olga on niin ihana!
    Kiva nähdä kuvaa Meristä=)
    leena, on tuo leffa "Sinä päivänä" joku uusi? hyvä? Millainen?
    ihania sateisia, koleita tunnelmia täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, eikö vain. Yhtään en ehtinyt asentoa miettiä, kun Hänen Majesteettinsa oli suosiotuulella;-)

      Hän on niin...montaa...kuin meri.

      Kaikki, kaikki ovat siitä kirjasta bloganneet ja valuttaneet hirveästi kehuja. Emme ole vielä ehtineet katsoa, mutta infoan sinua heti, kun olemme sen tehneet. Leffan kansi ja kannen info antaa kuvan kevyestä, mutta ehkä olen väärässä, toivon niin.

      Kiitos taas kerran ihanuudesta♥

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  10. Teillä on jo niin kesälomatunnelmia siellä! Kuva sinusta ja Olgasta on sykähdyttävä. Ja mukavatunnelmainen taas on Merin ja sinun yhteiskuva.

    Tiedätkö, minä en aio katsoa Sinä päivänä -elokuvaa. Vähän pelkään sitä, vaikka kirjasta pidinkin. Mutta kun olet katsonut, niin kerro mitä pidit ja suositteletko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, ´kiitos kyllä valtavasta sademäärästä huoimatta. Kaikki sateen rakoset on menty lujaa, mutta illoissa outoa viipyilyn lumoa ja ah, ne pitkät, yhteiset aamut.

      Kiitos. Me olemme Merin kanssa yhdessä= tunnelma;-)

      No, tässä minä nyt kauhistelen, kun kirjaa on niin kehuttu. Siis ihan vain se kansi ja selostus tuntui niin kevyeltä...Kerron sitten!

      Poista
  11. Voi mikä tunnelma välittyykään sieltä. Aivan ihanat kuvat!
    Lämpimiä lomapäiviä teille ja erikoissilitykset Olgalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos. Täällä on monenmoista;-)

      Kiitos samoin sinne ja Olga saa supersilitykset! Mintulle myös suukkosia!

      Poista
  12. Ihania kuvia!
    Tyttäresi nimi kuvaa hyvin lapsuuden maisemiasi. Jos olisi toinen tyttö, hän olisi varmaan Tuuli. sillä sekin puhalteli siellä jossain:)
    Voi tuota teidän Olgaa, hellyyttä molemmin puolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, kiitos.

      Taidat olla ennustaja! Sanoin synnärillä, kun kysyivät nimeä, että Merituuli, mutta sitten, että eikun Meri ja..., sillä meille tulee vielä Tuuli. No ei tullut. Niin...merta ja tuulta ja meren tuoksua on joskus ikävä. Aika näyttää...Tämä saari on vain niin tullut kivaksi kuin kotipesä. Luvialla, kun asut keskustassa ei näy meri ikkunasta kuten nyt vilahtelee Päijänne ja lenkit ovat aina rantapolkuja.

      Nimenomaan hellyyttä potenssiin miljoona. Nyt kun saisin ajan kulun pysäytettyä...tiedäthän, että en kestä edes ajatella...

      Poista
  13. Kuten kesällä sattuu, olen minäkin ollut poissa blogista ja lomailemassa missä milloinkin. Välillä ehdin käydä pesukoneen ääressä kotona ja sitten taas menoksi =) Avoautoilua en ole harrastanut, mutta muuta ulkoilua kylläkin.

    Siipat onkin ihania silloin kun ne jaksaa passata. Sitä sattuu kuitenkin kohtuuttoman harvoin ;-) Lapset on tyytyväisinä mitä ihanimpia elinkavereita, kiitos niistä myös silloin kun päivä ei ole mitä parhain =)

    Nautinnollista kesän jatkoa sinulle Leena ja ihanaa kun näe Jaelin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin poissa viisi päivää ja kohta olen poissapoissapoissa....

      Sitä tapahtuu heti kun grillikausi alkaa;-) Luojalle kiitos aikuisista lapsista! Vauvat ovat ihania ja sitten siinä välissä on paljon erikoisia vuosia, kunnes Bambi on taas sylissäsi niin suloisena;-)

      Kiitos samoin sinulle! Juu, ensi viikolla. Jael soitti jo Hesasta...

      Poista