tiistai 5. elokuuta 2014

Helteen viemää

Nyt on parasta tunnustaa, että minä olen pudonnut tähän trooppiseen ilmastoon niin sataa. Me ei saada mitään aikaiseksi vaan kukutaan yöt ja nukutaan puolille päivin. Siis nyt meillä on teinien vuorokausirytmi etenkin jos vähän vielä venyttäisimme.
Yksi ainoa kukkajuttu olisi ollut, mutta jätän senkin johonkin puutarhakoosteeseen ellei puutarhamme ole sitä ennen kuivunut kokonaan pois...
Uimakaverina kaipaan niin suuriruhtinatar Olgaa, mutta onneksi meillä oli nuorisoviikonloppu ja pääsin sentään tyttären koirien kanssa veteen. Tosin Taika vasta kahlailee, mutta Dina vetää jo kunnon lenkkiä, jonka jälkeen tärisee niin, että takuulla pääsee mamin kylpypyyhkeen sisään:
Vietimme siis nuorisofiestaa ja nautimme suviyöstä terassillamme, jossa herkkuja kera nuortemme ja koiruuksien.
Sisko ja sen veli. Huomatkaa miten villiviini alkaa rakentaa meille lehtimajaa ja köynnöshortensia pinkoo alhaalta ylös, joten aika kivaa odotettavissa.
Me ollaan siis melkein kaiken aikaa uimassa, mutta mansikat, mustikat ja vadelmat ovat kauniisti jo pakkasessa eli ehkä kuulumme vielä säälliseen väkeen...juuri ja juuri.
Tulossa on tyttöviikonloppua, uintia, elokuvia, uintia, SM-kisat, uintia, Jyväskylän yöhön...

...uintia, sillä Päijänteen vesi ei ole liian lämmintä. Meri olisi minulle ykkönen, mutta Päijänne on hyvä kakkonen ja käy minulle merestä täällä paratiisisaarellamme, josta meitä ei suvella saa pois vaikka mikä olisi.


Nauttimisiin! Näitä päiviä kaivataan vielä....

Love
Leena Lumi

48 kommenttia:

 1. Nautitaan vaan täysillä täysillä tästä niin kauan kuin sitä kestää. Kiikkustuolissa sitten muistellaan ihmeellisen trooppista elokuuta silloin vuonna 2014.
  Ei mitään huonoa omaatuntoa mistään.
  Jos puutarha ei ole ihan kuosissa, niin saahan sen järjestykseen taas kun on viileämpää. Niistä keleistä meillä ei ole puutetta. Niin ja kuolleiden kukkien tilalle taimitarhat myyvät mielellään uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, eihän 50 vuoteen ole ollut esim. yhtä lämmintä viikkoa kuin oli se yksi heinäkuun viikko. Ehkä saamme elää täyttä kesää koko elokuun.

   Kuvittele, minä, jonka pää pitäisi vaihtaa, koska koko ajan tunnen huonoa omaatutntoa tekemättömistä töistä, viis veisaan mistään. Aika hyvä!

   Meidän on täytynyt kastella jopa marjapensaita. Heti kun luin sen kehoituksen Hesarista, heräsin, sillä mehn jaioimme viime vuonna yhden, vanhan, ja aivan ihanan makuisen mustaherukan moneen osaan. Ja sitten ne puut...Äidiltä olivat kuivahtaneet hänen äidiltään perua levat syysleimut, mutta eiväthän ne kokonaan katoa, vain tämän vuoden kukinta meni.

   Nyt ollaan kerrankin niin laiskoina, että ei ikinä!

   Poista
 2. Ihan varmasti nä'itä päiviä muistellaan, kun pakkanen paukkuu ja lumi peittää maan. Mutta tämä on kuitenkin aika rhankkaa tälläiselle sydänpotilaalle, mutta kestetään, ei tätä iankaiken anneta. Nyt vain ollaan ja nautitaan minkä pystyy

  Aaamulla varhain nautitaan luonnon kauneudesta ja tehdään se päivän lenkki, Senjälkeen ei meidäm prinsessaa saa lähtemään kuin illansuussa pienelle asiointi lenkille.. Päivällä sitten etsitään lepoLasselle, ei kun laiska mummulle tuolin paikka varjosta ja mahdollisesta tuulestakin nautitaan. Sain tuolin synttäri ja heti nimesin sen laiska mummuksi, kun siinä on niin mukava laiskotella.

  Oikein hyviä elokuun iltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ymmrrän myös tuon tukaluuden. Minäkin koin sitä silloin, kun yötKIN olivat kuumia, mutta meille on tullut nyt joku armo: Päivät kuumia, mutta illoista höllää. Jos koet rankkana, älä tee mitään muuta kuin muistat levätä, juoda riittävästi, sitten jotain suolaista ja jäätelöä illala viimeksi. Tämän matran sanon äidille puhelimeen joka toinen päivä;)

   No prinsessa tietää, että siellä on tukalaa ja ikävät ampparitkin voivat häiritä. Onpa kiva nimi tuolille! Nostetaan laiskuus arvoonsa, se tekee hyvää.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Näyttääpä ihanan kesäiseltä, ja tosiaan kesä on ihanaa. Sulan onnesta näihin helteisiin, vaikkakin tuntuu viileämmältä kuin Italiassa, josta juuri palattiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari a, voiko meillä olla nyt viileämpää kuin jossain muualla ellei Australiaa lasketa;) Ei vainkaan, olen kerran ollut Italiassa suvella ja se oli minulle hiukan liikaa. Tosin illat ihanat. Sanonkin aina, että meillä on elokuussa Italian illat. Nautitaan!

   Poista
 4. Meri on hienoa ♥

  P.S.
  Mitä tykkäät kirjastoni uudesta taulusta...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, no sen tähden ainoon tytttärenkin nimi on Meri.

   Se on hieno. Pitäis itsekin toimeentua tuollainen hankkimaan...

   Poista
 5. Mulle kyllä helteet jo piisais. Tuskasta ulkona ja tuskasta sisällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarooma, mulla oli just tuo sama olo siihen asti, kunnes saimme tänne viileät yöt. Kauheaa jos on niin kunma ettei voi nukkua.

   Toisaalta olen eniten syysihminen, mutta taitaa sitä sitten kaikkeen tottuakin;) Mutta lupaan heti valittaa, jos yölläkin on kuuma. Siellä teilläpäin on kyllä mitattukin kovia lukemia. Helle kyllä tuo kiloja, sillä palkitsemme itsemme iltaisin puutarhan kastelu-urakan jälkeen jäätelöllä ja mansikoilla.

   Lupaan,että tämä ei voi kestää koko elokuuta vaikka säätieteilijät sanoisivat mitä. Minä toivon kyllä puutarhan takia kovasti sadetta ja ilmakin siitä raikastuisi.

   Poista
 6. Hei Leena, tämä oli tosi kiva postaus, oli kiva nähdä teidän elämää ja todella kauniit lapset. <3

  Kuumuus on ihan ok, mutta ihan joka päivä ei mieli tuota rantaeloa jaksa. Ei siellä oikein kirjaakaan tohdi lukea, kun tapitan meressä uivia lapsia. Meillä äkkisyvää ja perheen pienin vasta juuri oppinut uimaan. Eli se on sellaista kuumotusta ja tuijottelua. On tässä muutamat yöunet mennee, kun nahka liikaa kärventynyt ja yöllä kuumotellut. Mutta aika sama meininki kuin teillä, valvonut jopa kolmeen yöllä ja herännyt kympiltä. Järkkyä kun arki alkaa viikon päästä. Tosin valoisalla säällä jaksaa vähemmälläkin unella.

  Kuullaan taasen, tämä oli tosi kiva postaus. <3

  Lämpimin terkuin Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, mutta miksi en koskaan laita kuvia, joissa raadan puutarhassa....sitä ihmettelen;)

   Tämä ei ole ikuista. Sulla on nyt se vaihe rantaelämässä, josta en itse pitänyt. Olen niin hulluna uimiseen, että minua ärsytti kököttää rannalla vahtimassa. Olen siis huono äiti, mutta onneksi lapset ovat oppineet uimaan varhain kuten itsekin ja R. hoiti lomillaan tuon 'ikävän' asian, että sain uida kunnon uinnit. Uin vain vapaissa vesissä, joten uimasesonkini on siten ihan kesäriippuvaista.

   Hyvä nainen, miten sinä vielä aikuisena naisena poltat ihosi! Minulla todettiin melanooma 30-vuotiaana ja arvaa vaan, olenko sen jälkeen ottanut aurinkoa. Suojakertoimet ovat maximia etc.

   Hauskaa, kun ensin komennettiin teinejä normaalin vuorokausirytmiin ja nyt itse hillutaan yökaudet. Puutarhakin on yöllä jännempi, ilma hellempää, näkee vaikka mitä yöeläimiä etc. No kumpiltä on meillä nyt vakio. Varmaan meidät viedään tästä hohoukseen;) Sitten alkaa Hesarin luku ja se Robertsin suklaakahvin nauttiminen. Klo 12 alamme nauttia aamiaista, jonka viionloppuisin osaamme vääntää brunssiksi eli silloin syömme illalla myöhään...tai syödään me muutenkin myöhään, mutta joskus lounas jää välistä pois, aijai.

   Kiva kiitos, palataan ♥

   terkuin
   Lumi, joka on sellaista valkoista ja hellää, ei yhtään kylmää

   Poista
 7. Teillä on varmaan ehkä ainutlaatuinen kesä mitä säähän tulee,ja lyhythän tuollainen kausi on joten täysillä pitää sellaisesta nauttia.Minulla täällä sellainen jatkuu vielä vaikka kuinka kauan,mutta onneksi tämä kosteus on tänä kesänä ollut normaalia siedettävämpi,ainakin suurimmaksi osaksi.Tänäänkin oli sellainen mukava tuuli,tosin se toi hiekkaa mukanaan....Ihanasti muodostaa tuo villiviini ikäänkuin seinän alun:) ja sisko ja sen veli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, eikä ole anutlaatuinen, muistatko kuumat kesät, jolloin olit meillä.Selvä ilmastonmuutos on menossa. Sitä voit ihmetellä, että minäkin alan tähän tottua ja tiedätkin, että jaksan mitä vain, jos voin nukkua pitkät yöt, mutta siinä heinäkuun kuumuudessa meillä oli yöt ja päivät kuumat. Nyt on ollut jo kaksi autaallista yötä, joten ei tässä enää mitään hätää.

   Minä tiedän, tiedän ja niin toivonkin, tiedät kyllä, mitä minä toivon, joka koskee sinua.

   Muistan aina tuon teidän hiekkatuulen. Se ei ole se erityinen preeriatuuli, jolloin tulee mieleen tehdä mitä vain;)

   Se villiviini menee siinä jo kahta seinää, kolmas on olkkarin kiviseinä ja neljäs on sisäänmeno lehtimajaan.

   Niinpä. Oli aika kauan edellisestä sisko ja sen veli -kuvasta.

   Poista
 8. Leena, tämä on just sitä oikeata elämätä!

  Minäkin pääsin uimaan, kun leikausarpi tarkastettiin ja hyväksi havaittiin. Kyllä osasin arvostaa sitä, kun jouduin ensin odottamaan. Nyt on tulossa pieni pojanpoika muutamaksi päiväksi ja menemme ainakin omaan mökkirantaan Taavettiin ja Kouvolan uuteen vesipuistoon melskaamaan.

  Vietetään ihanaa pitkää kesää niin kauan kuin kestää. Tuleekohan hellepäiväennätys tänä kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjtta, voin kohta alkaa uskoa sinua;) Ja tämä on kuule näin arktiselta naiselta aika paljon sanottu.

   Voi miten kiva kuulla, että se on nyt tehty. Ja että päästi uimaankin. Odottaminen tekee monesta asiasta parempaa. Siis vesielämä jatkukoon!

   Niin tehdään. Se kuumin viikko 50 vuoteen on jo mennyt, mutta hellepäiväennätystä voimme vielä odottaa.

   Poista
 9. On hyvä, että tämä maa joskus pysäytetään jatkuvasta suorittamisesta. Hyvää jatkoa ihanaan kesään saarellanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, toden sanot, Olen supersuorittaja, jolta pitäisi pää vaihtaa, että saisi sellaisen piirteen pois. R, on keksinyt, että kun hän vie minut rahtilaivalle, muutun ihan toiseksi, sllä siellä ei voi tehdä muuta kuin syödä, nukkua, lukea ja tuojottaa meren aavaa, joka aivotutkijoiden mukaan virkistää aivoja. Nyt helle hoitaa suorittamisen pois.

   Mutta kun pienenä aina sanotiin, että pitää olla napakka, eikä saa olla jouten, niin tällainen siitä sitten tulee.

   Poista
 10. Nyt on ollut todella ihana kesä, oikea uimarin unelmakesä. Tosin vettä olisi tänne voinut tulla öisin hieman enemmän. Pian taas muistelemme kesää ja sen lämpöä.
  Mukavaa rantaelämää ja jatkukoon kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, aloin etsiä jo uutta uikkariakin ja löysin unelmieni puvun Stockalta, mutta koko S, johon siis mahtuisin joskus just ennen kuolemaa. Se oli myyty joka liikkeestä loppuun normaalikokona. Tyydyn siis vanhaan ja isken kiinni ensi keväänä varhain.

   Sadetta tässä kaipaa, kun puutkin alkavat kellastua. Luumupuita ja marjapuskia on ollut ihan pakko kastella.

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle.

   Poista
  2. Leena, tiedätkö parhaat uimapuvut ja bikinit on erikoisliike Amoenassa Bulevardi 13. Niissä on siis taskut mahdollisia proteeseja varten, mutta ei niistä tarvitse välittää. Minulla ei ole ikinä ollut niin istuvia ja ihania uima-asuja kuin nyt. Minulla olkaimet ovat yleensä liian lyhyet, mutta näissä on kunnon säätö. Kaikilla uima-asuilla on nimetkin. Minä ostin Barbados-uimapuvun ja Tasmanian Sea -bikinit. ;)

   Poista
  3. Marjatta, kiitos vinkistä. Olen itse yleensä löytänyt parhaimmat uikkarit Patrician liikkeestä Hesasta. Nyt vain löysin sen koko ikäni etsimäni Marilyn -uikkarin ja sitten sitä ei enää ollutkaan: Jotkut muutkin olivat sitä odottaneet.

   No, ensi keväänä teen iskun Hesaan ja käyn myös mainitsemasi putiikin valikoiman läpi. Vaikka kuinka huoltaa, niin paljo uiminen kuluttaa uimapukua niin, että ihaninkaan ei kestä montaa vuotta ja runsasta käyttöä.

   Upeat nimet uikkareillasi...seuraava voisikin sitten olla Capri ja toinen Tahiti;)

   Poista
 11. Näinä hellepäivinä onni on puhdas uimavesi, jota teillä siellä Päijänteellä ja meillä täällä Savon maisemissa riittää ♥
  Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, olenkin ollut niin onnessani, että täällä ei ole ollut sinilevää. Päijänne on iso vesi ja Suomen syvin järvi. Olen vanahsta muistista tietty seurannut myös Puruvettä ja Saimaata. Savossa on yleensä puhtaat, kirkkaat vedet ja ihanat muikut.

   Nautitaan!

   Poista
 12. Olipa riemastuttava ja kesäinen postaus. Olisin kovin onnellinen, jos saisin nyt asua jonkun veden ääressä. En ole nyt tässä kohtaa edes kovin vaativainen, mikä vaan kävisi, meri, järvi, joki, lampi tai lammikko. Pulahtaisin sinne aamuin illoin ja kaikissa mahdollisissa väleissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, osaan arvostaa veden läheisyyttä ja hyviä rantoja, joita on paljon.

   Mietin nyt, että miten niin meri on sinusta niin kaukana...tosin en tiedä osoitettasi, enkä tunne syntymäkaupunkini uimaolosuhteita, mutta...

   Toivon, että voit tänä kesänä uida vielä niin paljon kuin sielu sietää!

   Poista
 13. No nyt ollaankin sitten samassa rytmissä, jota minä en olekaan tiennyt teinirytmiksi kutsuttavan :) Näillä helteillä ei auta muu kuin antautua Etelä-Euroopan rytmeihin, jos se vain on mahdolista. Työt kun alkavat, ei auta. On vain pänttäydyttävä nukkumaan ja nauttia elokuun ihanista öistä viikonloppuisin.

  Kesäisiä kuvia - ja voi kuinka riipaisi tuon Olgan kuvan kohdalla. Voi uimareita!
  Uinnin lumoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, katsos kun itsellä on ollut teinejä ja itsekin on joskus sellainen on ollut niin...se on sitä, että valvotaan auringonnousuun ja sitten herätään iltapäivällä. Vanhemapana se otti tietty joskus päähän, mutta tämähän on ihan neroa: Heinä-elokuun yöt eivät voi olla tarkoitettu nukkumista varten...Niin, Suomen koulu- ja työeämä ei vain tuohon taivu, joten siksikin omia teinejä oli hätisteltävä. Onneksi me aiomme jatkaa tätä niin kauan kuin sudenkorennot, uiminen ja Italian illat ovat täällä.

   No, Olgan haudaa hoidan joka päivä eli hän joka on poissa on aina mielessä. Suuriruhtinatar oppi pentuvöhötysten jälkeen uimaan meidän kanssamme kunnon matkaa ja luotti siihen, että emme huku: Se kaikki on aika ikimuistoista. Sinähän tiedät...

   Kiitos samoin!

   Poista
 14. Olisipa se järvivesi ollut siellä Suomessa heinäkuun alussakin vähän lämpimämpää kuin ne +15C!!!!! Järvessä olisi niin kiva uida. Meidän lähistön pienet järvet on niin täynnä ihmisiä, että sinne ei juuri tee mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, teillä oli tosi kakka tuuri. Minä olen koko ikäni katsonut, että Suomen suvi OIKEASTI alkaa heinäkuun puolesta välistä. Kesäkuu on todella arvaamaton: Muistan senkin kesäkuun, kun jouduin ottamaan talvitamineet esille, että löyin lapselle vanttuut ja muuta lämmintä. Minulla on kuva talvivaatteissa kesäkuussa leikkivistä lapsista!

   Heinkuun puolen välin jälkeen alkaa kaikki: metsän sato, Italian illat, uimiset puhtaissa, vapaissa vesissä, omilla tai toisten terasseilla yömyöhään seurustelut, aamuyön virkistävä vilpoisuus, päivinen helle ja uimavedet just sopivat. Esim. Savonlinnaan emme ole oopperaan lähteneet koskaan ennen heinäkuun puolta väliä ja aina on sielläkin sää suosinut ja tunnelma ollut yöt läpeensä kuin unelmaa.

   En ole mikään jääuimari, joten minä en ui ennen kuin vesi on +20 astetta. Uin myös matkaa eli kohmettuisin kylmemmässä: Nyt jaksan uida niin, että meidän perheen urheilja jää kakkoseksi.

   Btw: Oletteko kertaakaan kokeilleet heinäkuun puolesta välistä elokuun loppuun jotain parin viikon jaksoa?

   Poista
  2. Ollaan sitäkin kokeiltu, siitä on tosin aikaa. Tällä hetkellä se ei käynyt, kun täällä on koulujen lomat ja kaikki naapurit on lomilla, kun ovat joko opettajia tai heillä on kouluikäisiä lapsia eikä olisi ketään kastelemassa kukkia tai pitämässä varkaita loitolla.

   Poista
  3. Allu, nyt on kaikki toisin. Milloinkaan en ole kokenut sellaisia helteitä kuin viimeisen noin 10 vuoden aikana tällä saarella heinä-elokuussa. Myös yksi syyskuu oli tosi kuuma ja kuiva. Uintikausi jatkui pitkälle syksyyn.

   Saaremme erityisyys ovat useat rannat, joista valita. Vain kerran olemme uineet muuta kuin kahdestaan ellei omaa perhettä lasketa. Sitä voi ajaa pienen kierroksen ja valita beachista pikkulaitureihin, joissa on hyvät uimaraput ja pääsee heti syvään.

   Tuohan se onkin ongelma. Nyt on omallakin saarella tällainen yrittäjä, joka hoitaa kotia poissaollessasi, mutta sehän ei ole ilmaista. Keväällä meillä on vähän väliä, miten arat havut selviävät jos taas iskee toukokuussa kuuman ja kuivan kauden, kuten oli 2013. Syysmatkatkin ovat ihania, mutta kun syksy Suomessa voittaa minulla aina kevään täällä. Jo huhtikuussa pitäisi päästä sinne päin...

   Toivotaan, että vielä kerran saatte W:n kanssa täällä ikimuistoisen loman!

   Poista
 15. Turkkilaisen ystävämme perhe on parasta aikaa Suomessa kylässä. On siinä ollut ihmettelemistä, kun "luulimme täällä olevan pimeää ja kylmää":D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, muista vielä kertoa, että täällä on kesäkuussa vuorokausia, jolloin aurinko ei laske ollenkaan;)

   On hyvää mainosta maailmalle, mitä Suomi todella on eli täällä annetaan hellevaroituksia, joissakin järvissä vesi melkein kiehuu etc. Jos teillä on kantarelleja, muista tarjota niitä. Meillä kiitos sateettomuuden ei ole myynnissä kuin kuivia ja omassa lehdossa ei nyt ollenkaan.

   Sinähän olet nyt Suomi.mainoista parhaimmillaan.

   Poista
 16. Jopa minä käyn uimassa. Se täytyy siis olla tosi kesä kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, minäkään ei ui jos vesi on kylmää, joten nyt sitten kylmien kesien edestäkin.

   Se on kesä nyt. Usein se alkaa vasta heinäkuulla, mutta on joskus jatkunut syyskuun puolelle reippaastikin.

   Poista
 17. Ihanat, kesäiset kuvat! Nautitaan näistä viimeisistä helteistä. Maanantaina minullakin alkaa työt..., huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kiitos. Mikki on varmaankin lionnut kanssasi vedessä;) Jut lähdössä uimaan ja tarkoitus on jatkaa vielä viikkoja, joten viisari osoittaa nautintoon. Toivon, että sinulla on lyhyet työpäivät! Niiden jälkeen ehtii vielä vaikka mitä.

   Mietin vain, että teillä on tainnut sataa. Meillä ei yhtään. Iltakastelu ei ole suoranaista nautintoa, mutta sen jälkeen palkintona on jäätelöä ja mansikoita.

   Siis vaikka työt alkavatkin suosittelen nauttimaan Suomen parhaista kuukausista eli elo- ja syyskuusta täysillä.

   Poista
 18. Trooppista, mutta niin nautittavaa! Minä palasin jo töihin, mutta kaipaan jo tuota arkisen rytmin karkaamista, loppukesän suloisuutta, kaikkea... Onneksi on illat ja viikonloput.

  Hyvää viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ihan kuin olisi ulkomailla;) Etenkin Yyteri on sitä. Tähän tottuu, nyt kun yöt ovat viileämmät. Päätin elää nyt hetkessä eli nyt on nyt ja sitten alkaa ihana syyskesä. Muista kuitenkin sanonta: 'Arki on parasta'. Se voi auttaa...;)

   Kiitos samoin sinulle, Katja!

   Poista
 19. Kesä trooppisine öineen on hellinyt meitä! Ihana blogi- ja sometauko takana, sydän täynnä hyviä kesämuistoja <3 Tästä on hyvä jatkaa, kesäkin jatkuu vielä ainakin lokakuulle, sovitaanhan näin! :)

  Toivottelen ihanaista elokuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, aivan uskomatonta. Tähän tottuu, tätä alkaa kaivata...<3

   Kesä kestää ainakin vielä syyskuun, kuukausista ihanimman...;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 20. Kauniita, kesäisiä kuvia! Vaikka helle hetken jatkuukin, niin koulut alkoivat tänään. Aamu-uinnilla kuuntelin uljaita töräyksiä: kolme kurkea lensi meidän järven yli kohti etelää...Mikä se sieltä hivuttelee? Syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reijo, kiitos. Kotipitäjäni Luvia aloitti kolut ensimmäisenä. Minusta pitkässä joululomassa on järkeä, sillä siinä perheillä on todellkain aikaa viettää joulua nauttien yhdessä.

   Minäkin olin yhtenä poikkeusaamuna varhain ylhäällä ja kuulin saman: Mietin että joko nyt on taas aika hyvästien...Syksy hivuttautuu, mutta suloisen hitaasti. Joka päivä uidaan ja joka päivä on mustikka/mansikkapäivä! Syksy on kaunis sana ainakin minulle;) Mutta onneksi osaan nauttia näistä elokuun päivistä ja etenkin illoista. Lauantai-iltana omalla terassilla syötiin kuin gourmet-ravintolassa ja katseltiin auringon laskua Päijänteeseen. Kuka voisi nyt haluta olla missään muualla kuin Suomessa.

   Poista
 21. Näyttääpä upealta kesäkuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, kiitos. Kesäkin on ollut suurenmoinen ja eihän se vielä ole ohi, eihän...

   Poista