keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Alkupalat eli kurkistus kevään 2017 kirjoihin!


Pieni kurkistus ensi vuoden kirjoihin: Aina yhtä kiehtovaa. Kera näiden Minttulin koskettavien joutsenien, kerron teille osan kirjoista, jotka olen ajatellut lukea. Kaikilta kustantajilta ei ole vielä tullut katalogeja, joten ei kannata ihmetellä, jos joku/jotkut puuttuvat. Tosin kaikilta otan kiinnostukseni/jaksamiseni mukaan samalla hiljaa toivoen, että mahdollisimman moni saa uusia lukuideoita.

Otan määrällisesti alkuun vähän, sillä ihan sekunnin murto-osan ajattelen joskus, että voisi muutakin tehdä kuin lukea, mutta kun vuosi kehittyy, unohdan moiset hullutukset! Kirjojen meri on kohtaloni ja silti tässä on ehditty vaikka mitä.

Gummerus:


Clare Mackintoshin Annoin sinun mennä ihastutti minua heti kannellaan sekä tarinallaan. Paperisessa katalogissa kirja on just tällä samalla kannella kuin englanniksi eli mikä tyylikäs juttu: Olen fanittanut tätä kantta jo jonkin aikaa. Onneksi kuva on rajaton kauneus, se ei kysy kieltä, ei rotua, ei uskontoa...

Linda Olsson: Sisar talossani

Pirjo Rissanen: Syyslaulu

Otava

Ian McEwan: Pähkinänkuori

Shari Lapera: Hyvä naapuri

Samuel Bjørk: Yölintu

Tammi

Håkan Nesser: Taivas Lontoon yllä

Paul Auster: 4 3 2 1

S&S

Paavo Halonen, Antti Kauppinen, Ulla Kokki: Armas aika - Nautiskelijan kesä


Cilla&Rolf Börjlind: Musta aamunkoitto  (Katsoittehan tv-sarjan Nousuvesi, tässä sarjan kirjoittajat!)

Docendo

Ilona Pietiläinen: Talossa ja taivasalla


Tanja Hakala, Johanna Lehtinen: Järvien kesäkodit

Minerva

Henriette von Schirach: Herrakansaa Elämäni natsieliitin sisäpiirissä

Peter James: Kirottu talo


Saila Routio: Kukkaloistoa keväästä syksyyn Koko kasvukauden kukkiva puutarha


Gerald L. Posner: Josef Mengele Elämä ja teot

WSOY

Elena Ferrante: Uuden nimen tarina


Liane Moriarty: Tavalliset pikku pihajuhlat


Katja Kaukonen: Lumikadun kertoja

Saatan lisätä tähän ihan lähiaikoina, mutta koska tämä on alkupalat, kaikki eivät tule tähän, vaan virtaavat sitten ensi vuoden mittaan kirjojen virtana.

Idolini Ian McEwan taas jännittää, sillä haluaisin aina palaa hänestä. Paul Auster on taas elämäni haastavimpia miehiä, joka saa minut itkemään sekä ilosta että...kiukusta. Håkan Nesseristä on tämän suven jälkeen tullut elämäni kakkoskallio: Ilman Nesserin kirjoja siltana yli synkän kesän...en olisi jaksanut. Se hänelle nyt kertokaa!

Ei tulisi mieleenkään olla lukematta jatkoa Ferranten kirjaan. Jäi muuten tosi jännään kohtaa...Liane Moriarty vakuutti Mustat valkeat valheet teoksellaan, joten häntä nyt. Katja Kaukosen korkkaan noviisina ja toivon saavani yhtä tajunnanräjäyttäviä elämyksiä kuin olen lähiaikoina saanut monelta suomalaiselta naiskirjailijalta. Lumikadun kertoja vie Varsovaan, kuten Sami Hilvon Pyhä peto. Ja tietenkin kesäruokia ja -sisustuksia on tulossa. Ja sitten kysymys: Olenko nähnyt unta, että joltain kustantajalta ilmestyy Eichmannin elämäkerta? Olen lukenut Quentin Reynoldsin Kuoleman asiamies Adolf Eichmannin tarina (Karisto) tosi moneen kertaan ja olisi tietysti kiinnostava verrata.


Joutsenetkin saisivat jo viimeinkin lähteä, vaikka niitä tuleekin ikävä. Hei, hei joutsenet, hei, hei marraskuu!

Ensi kuussa kootaankin sitten mennyttä vuotta, fiilistellään joulua ja ehkä vielä vähän luetaankin. Nuoret koirineen saapuvat perjantaina, joten täällä monenlaista kivaa kiirettä. Kaikille oikein kaunista huomenna alkavaa joulukuuta♥

Leena Lumi

Englishman In New York

joutsenkuvat Minttuli

40 kommenttia:

 1. Tässä on useita minuakin kiinnostavia uutuuksia, etenkin Kaukosen Lumikadun kertoja. Ferranten napolilaissarja muuten vain paranee ja paranee edetessään. Luen tällä hetkellä viimeistä osaa englanniksi ja oi, ikävöin jo valmiiksi sitä maailmaa.

  Toivottavasti loputkin katalogit putkahtaisivat pian näkyviin, niin voisin myös tehdä katsauksen kevään kiinnostavimpiin tapauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, kuten mainitsin, olen Kaukos-noviisi, mutta nyt on tullut niin monia upeita naiskirjailijoita meiltä, että kertakaikkiaan! Pidän siitä, että tarina on viety Varsovaan. Ja kirjan nimi on hieno ja mitä siitä luin, lupaa paljon eli nyt on sitten enää kyse kirjallisesta kemiasta.

   Arvasin, että Ferrante paranee. Se jäi niihin kenkiin ja vielä päähenkilömme häissä...Kunpa nyt olisikin Ferranten kirja, niin en tässä enää istuisi:) Viimeistä? Ehkä olen kuullut, miten monta niitä tulee, mutta en nyt kyllä muista.

   Olisikin kiinnostavaa lukea, mikä muita kiinnostaa! Yksi vuoden kohokohtia on muuten paperinen katalogi ja sitten saa käpertyä sohvalle sen kanssa...Olen edelleen hukassa Tammen ja WSOYn nettikatalogin kanssa, mutta ehkäpä minä nyt itselleeni tärkeimmät sieltä löysin.

   <3

   Poista
  2. Minäkään en ole aiemmin lukenut Kaukosen teoksia, mutta on todella kiinnostavaa, että hän on päättänyt kirjoittaa Varsovaan sijoittuvan kirjan! Toinen maailmansota miljöönä vähän väsyttää minua, mutta luulen, että Kaukosen teos on raikkaampi kuin moni muu.

   Neljä niitä tulee eli valitettavasti se jo menossa. Tosi intensiivinen sarja, olen lukenut tätä viimeistäkin jo pitkän aikaa (tosin päivisin en ole ehtinyt, koska arkistolla istuminen ja gradu jne.)

   Paperisissa katalogeissa on ihan oma tunnelmansa, harmi, etteivät kaikki kustantamot enää niitä tee.

   Ai niin, tunnelmallista joulukuuta!

   Poista
  3. Laura, minäkään en ollut ennen lukenut Heidi Köngästä, en Riitta Jalosta, en Terhi Rannelaa, en Katri Lipsonia, en...Minä olen vieläkin kiinni toisessa maailmansodassa. Toiovtaan, että Varsova tuo siihen jotain erityistä. Minä sain Puolassa ja Krakovassa jonkun herätyksen eli sinne, siis Krakovaan on mentävä ajan kanssa. Puola kiinnostaa ja se yllätti minut itsenikin:)

   Oijoi, siis kolme onnenkirjaa tulossa♥

   Eivät he ehkä tiedä, mitä kicksejä kirjahullut niistä saavat. Minullakin ne paperiset viikon nyt joka teehetki tarkastelussa: Nautin!

   Kiitos samoin sinulle!♥

   Poista
 2. Uuden nimen tarina on myös vahvaa lukemista, kehitysromaani parhaimillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, olisipa se kirja nyt tässä heti! Arvaa vaan, odotanko:)

   Mukavaa joulukuuta!♥

   Poista
  2. jonotan kolmatta kirjaa kirjastossa, Ferrante on niin hyvä kuin monet sanovat.

   Poista
  3. Hannele, Laura ylhäällä on lukenut kaikki Ferrantet ja kuulemma vain paranee matkan edetessä.

   Poista
  4. (luen ruottiks, kolmas osa tammikuussa kirjastoonkin)

   Poista
  5. Hannele, Laura on tainnut lukea englanniksi...Saisivat vähän nopeuttaa tuota suomentamista:)

   Poista
 3. Taitaa tulla jälleen lukukevät! Niin hienoja maistiaisia ja muutama jo valikoitui jotka on ehdottomasti saatava käsiin, kiitos tästä Leena!
  Kiitos myös linkityksestä♥
  Voi, tuo joutsenperhe oli vielä tänäänkin samalla paikalla, mutta nyt en kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, siltä lupaavasti näyttää! Intuitioni sanoo, että kirjat tulevat luoksesi:) Ole hyvä!

   Kiitos sinulle kuvista♥

   Voi, voi, eikö siellä ole ketään linnuista ymmärtävää, joka saisi ne liikkeelle. Minulla on olohuoneen seinällä kuva jotsennesta, joka oli jäätymässä kiinni mereen. Sitten tuli pelastuslaitos ja ajoi sen kauniisti lentoon...

   Poista
  2. Leena, kyllä täällä on pelastettu joutsenia palokunnankin avulla muina vuosina. Täällä asuu myös loistava luontokuvaaja Olli Korhonen, joka on pelastanut monta lintua ja muitakin eläimiä pulasta ja toimittaa niitä myös jatkohoitoon.

   Poista
  3. Minttuli, hyvä kuulla tuo kaikki. Toisaalta aloin myös miettiä, että voivatko ne oikeasti selvitä, jos on jotain lauhdevesiä tms., mutta kun Suomen talvi voi olla niin ankara. Helpottaa kuulla, että niitä seurataan ja etenkin sinä näet niitä usein ja olet ottanut aivan uskomattomia kuvia. Kuvauskohteesi tarvitsevat kohta apua, hyvän joulun nekin Sibeliuksen linnut, Suomen kansallislinnut, myyttiset linnut.

   ♥♥♥

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä ja ihanaa joulun odotusta! Nesserin kirjaa odotan kuin kuuta nousevaa!
  Kaisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisi, ole hyvä ja kiitos samoin<3 Sama täällä:)

   Poista
 5. ♥ Katja Kaukoselle. Olen lukenut kaikki hänen aiemmat teoksensa, hienoja ja ihailtavan erilaisia jokainen. Odotan siis Lumikadun kertojaakin suurella innolla. Paul Auster... Hän on minullekin kiehtova: parhaimmillaan huikea ja huonoimmillaan - noh, kiinnostava silloinkin.

  ♥ myös äidin joutsenille.

  Pitäisi alkaa itsekin syventyä ensi kevään kirjakatalogeihin... Paljon kiinnostavaa on taas tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, toivottavasti Kaukonen yltää kotimaisiin naisyllättäjiini♥ Mikä hieno kirjan nimi ja olemme Varsovassa...Paul on parhaimmillaan nero, pahimmillaan hän saa minut onnettomaksi: Vaativa mies:) Olet oikeassa, hän onnistuu aina olemaan kiinnostava.

   Äitisi joutsenille ja äidillesi♥

   Tämä on hakuammuntaa kiitos noiden nettikatalogien, joita pitää zoomailla ja aina on tunne, että jotain jää piiloon. Ei synny sitä euforiaa kuin plaratessa parista katalogia. Minä en nyt löytänyt paljoa tätä enempää, mutta en nyt kaikki tähän kuitenkaan laittanut, lisää tulee ainakin historiaa ja ruokaa.

   Poista
 6. Hyvä lista :)
  Musta aamunkoitto ilmestyi tänä vuonna ja olen sen jo lukenut. Nousuveden jälkeen ilmestyi Kolmas ääni eli suosittelen lukemaan järjestyksessä.
  Ferranten luen, vaikka se ensimmäinen oli aika keskeneräisen oloinen.
  En muista oletko Lars Keplerin lukija? Uusin on nimeltään Kaniininmetsästäjä.
  Tuo Annoin sinun mennä kuulostaa hyvältä.
  Kaukoselta olen lukenut aiemmin Vihkivedet, josta pidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos:) Hyvänen aika sinua: Nyt pitää ehtiä sitten kirjastoon eli kiitos vinkistä. Miten se on voinut jäädä minulla väliin.

   Minusta se oudosti kuiten imaisi matkaansa. Kuvittele nyt kun tytöt ovat aikuisia. Ja jäi niin dramaattiseen kohtaan: Ne kengät...eli taisi valita vääärän miehen.

   En ole kokeillutkaan, mutta paras ystväni häntä fanittaa. Kaniiniparat, jo nimi teki pahaa.

   Niin minustakin. Siinä soi kohtalokas draama. Bongasin kannen netistä jo jokin aika sitten ja mietin, että kunpa suomentaisivat ja tässä se nyt on. Ihana kansi♥

   No, olen hänestä teiltä muilta kuullut, mutta luen niin paljon käännöskirjallisuutta, että en ole ehtinyt. Tämä vuosi on kyllä ollut poikkeus, sillä noita huippuja kotimaisia naisia vain alkoi kuin sataa...

   Ihanaa joulukuuta Mai♥

   Poista
  2. Kiitos Leena, Vihkivedet on mielenkiintoinen novellikirja.

   Ihanaa joulukuuta Leena ♥

   Poista
  3. Mai, kiitos vinkistä.

   Kiitos samoin Mai♥

   Poista
 7. Joitakin samoja näemmä. Eilen kurkkasin Hyvä naapurin kirjan selostusta, saa laittaa blogiin 10.12., voisin vaikka lukea tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, minulle ei ole ainakaan vielä tullut. Minäkin kaipaan nyt dekkaria yöhön...

   <3

   Poista
 8. Oho, kaksikin "natsikirjaa" joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, ihme ellei tule kolmatta. Sinulle suosittelen tämän vuoden kirjaa Katarina Baer He olivat natseja, jossa hän kertoo omista isovanhemmistaan.

   <3

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Hannele, kyllä näin ja niin mieluusti ottaisin samanlaisen, ne valotkin...

   <3

   Poista
 10. Aivan huikea kirjakevät tulossa, ja miten paljon trillereitä! Olen ihan täpinöissäni! Luin muuten juuri tuon Mustan aamunkoiton, hurrrjan hyvä, <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, siltä tuntuu:) Onko minulta joku oleellinen trilleri jäänyt huomaamatta? Musta aamunkoitto piti jo olla minulla, laiton just kustantajalle siitä kyselyä. Nyt on kova dekkarinälkä ja en ehtinyt tänään enkä ehdi huomennakaan kirjastoon, voisi lukea tuon main mainitseman Nousuveden jälkeen tehdyn dekkarin.

   Saatan lukea, mitä kerrot, sillä et ikinä spoilaa jännitystä!

   <3

   Poista
 11. Hienoja kirjoja tulossa:) Suosittelen myös ystäväni Erja Ariela Säkkisen kevään 2017 kirjaa (WSOY) "Andalusian auringossa – Kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin" ,joka on varmaan ihan mahtava,Erjan tuntien.

  VastaaPoista
 12. Viimeisessä postauksessa minullakin on mielenkiintoinen kirja,"Äidin tarina" kirja on selviytymis tarina, eli tosikertomus,tuota kirjaa saa 10 eur.netin kautta.suosittelen vaikka lahjaksi äitien päivänä äidille tai mummolle.En kerro enempää, jos käyt katsomassa minkä näköinen kirja ja mitä kirjoitin siitä. Kommentit vain ei tule minulle,jokin vika on tullut blogiini, vain omat tulee mutta ei toisten, jos tiedät mistä johtuu niin kerro täällä.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pike, kiitos vinkistä<3 Minä valitettavasti olen viimeinen ymmärtämään mitään tekniikasta:)

   Poista
 13. Sailan puutarhakirjaa odotan jo kovin, hän siitä vinkkasikin jo blogissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ani, niin minäkin!Puuterilumen alla meillä nukkuvat nyt kasvit puutarhassa...

   <3

   Poista
 14. Hieno valikoima!

  Minä en ole uskaltanut katsoa ensi kevään kirjakatalogeja lainkaan (Tammen ja WSOY:n vilkaisin...) koska aion keskittyä kevätkaudella vanhempiin teoksiin ja itseni tuntien retkahtaisin tasan tarkkaan taas tilailemaan kaikenlaista ihanaa... Oih, mä tiedän, että monta ihanaa on tulossa. Bloggaustahtini on täläl hetkellä vain niin hidas, että neljäkin bloggausta kuukaudessa alkaa olla hyvä saavutus, enkä tahdo siihen lisäpaineita...

  Ihanaa on lueskella sinun (ja muiden bloggareiden) juttuja uusista kirjoista! Ehkä ostan itsekin muutaman uuden, saa nähdä.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos<3

   Minäkin olen hidastanut ja jatkan sillä linjalla. Näitä en pystynyt vastustamaan:) Miksi ei riittäisi, että kirja viikossa...

   Ostat sitten helmet päältä!

   <3

   Poista
 15. Mielenkiintoinen valikoima! Itse en nyt ole tänä syksynä/talvena vielä ehtinyt tutustua tuleviin uutuuksiin, joten taidan odotella mielenkiintoisia blogijuttuja ja poimia sitten niiden perusteella parhaat päällä. :) Tällä hetkellä odottaa kirjastostakin sellainen pino luettavaa, että siitä ei kyllä tule olemaan puutetta - uutuuksia tai ei. Hyvää joulukuuta sinullekin sekä itsenäisyyspäivää! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, voit aivan hyvin kuoria kerman kakusta:) Monet vanhemmatkin kirjat odottavat lukijaansa. Hienoa, että meillä on kirjastot!<3

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista