keskiviikko 9. marraskuuta 2016

I had a dream...

I had a dream...


and I got it.Now I've lost it.

Crying Wolf - le chant du Loup

toinen kuva Michelle Obama

42 kommenttia:

 1. <3 Obamaa jää ikävä <3 Harmillista vaaleissa tällä kertaa oli, ettei mielestäni ollut edes hyviä vaihtoehtoja. Michelle pressaksi tulevina vuosina, uskon siihen. <3

  Trumpin vaalilupaukset on jo etukäteen petetty. Trump ei olisi ikinä voittanut ilman provosoivia vaalilupauksiaan, katsotaan nyt minkälainen mahdollinen vellihousu hänestä pressana kuitenkin kuoriutuu. Kenties jopa ihan normaali, vaikka vaalipuheet oli mitä oli, äänten keräämistä varten ja sehän taktiikka tehosi. Pahinta kenties on, että kansaan lupaukset meni läpi, vaikka hörhövaalipuheita ei ole käytännössä edes mahdollista toteuttaa. Kertoo niin paljon jenkeistä kansana. Eli huhhahhei, jenkkilässä on kaikki mahdollista.

  Iloa päivään Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, todella! Ikinä ei ole ollut presidenttiparia, josta olisin enemmän vaikuttunut ja nyt Trump aikoo purkaa Obamacaren eli köyhät eivät saa kohta edes terveydenhoitoa. Ei Michelle lähde: Obama on jo sanonut, että hänen vaimollaan ei ole mitään halua siihen. He kaipaavat vain takaisin kotikaupunkiinsa.

   Tämä vaikuttaa myös Suomeen: Trump on jo ilmoittanut, että turvatakuut eivät riitä. Miksi emme saa aikaiseksi VAHVAA Eurooppaa! No en minä nyt ihan uskonut että näin paljon on trumpilaisia ja sarah palineja. Kohta viime mainittu taas ampuu susia helikopterista.

   Kiito samoin eli yritetään Tiia<3

   Poista
 2. Sanattomaksi kyllä vetää. Aamulla kun heräsin ja aloin lukemaan miltä tilanne näyttää, olin melkien varma, että olen vielä unessa. Mutta painajainen olikin totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marru, tämä on kuin toiseksi pahin painajaisuni. En oikein vieläkään tajua...Helvetti on alkanut!

   Poista
 3. Tätä tuskin kukaan olisi odottanut, siis tämänaamuista tulosta. Sille emme voi mitään. Mielestäni Michelle Obama ilmoitti taannoin, ettei missään tapauksessa aio asettua ehdolle, koskaan. Valitettavasti.
  Nauttikaamme siitä hyvästä mitä meillä on ja eritoten kauniista talvesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, niinpä...Gallupitkin meni pieleen. Mutta tästä lankeaa varjo myös Suomen ylle. Michelle ei asetu ehdokkaaksi, hän haluaa vain palata perheen kotikaupunkiin ja pian.

   Nautitaan niin kauan kuin voimme sen tehdä. "Lumi: pimeän maan ainoa valo." - Bo Carpelan - suomennos Kaj Westerberg

   Poista
 4. Kyllä tämä myrtsiksi saa, ei voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, ja vaikuttaa koko maailmaan, ei vain Yhdysvaltoihin.

   Poista
 5. ...mitähän tästä seuraa, kuinka ihmeellä fiksut ihmiset äänestivät noin, ihan kylmänväreet menevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ainakin rajat sulketuvat, latinot kärsivät ja turvatakuut menivät. Minkähän postin helikopterista susia ampuva Sarah Palin saa...

   Poista
 6. Vie kyllä mielen matalaksi, tulevaisuudesta ei tiedä ja käy sääliksi paitsi amerikkalaisia myös koko maailmaa. Ongelma on ennalta-arvaamattomuus. En ollut uskoa aamun uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, Trump on uhannut poistaa Obamacaren eli köyhiltä meni nyt sairanhoito ja Suomelta turvatakuut. Nukuin rauhassa, sillä olin varma demokraattien voitosta.

   Poista
 7. Trump ällöttää mua niin kovasti ja nyt siitä tulee jenkkien pressa. Yääh. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarooma, niin kuin näkisi painajaista tai olisi helvetissä. Nyt siiryyn kohta katsomaan Syrjäistä maata ja herkkuja on vieressä. Vietämme oikein tv-iltapäivän, että saan unohduksen.

   Poista
 8. Pettynyt ja lähes sanaton.
  Katselin TV:tä kello viidestä lähtien, jolloin tilanne oli 215-209 Trumpin johtaessa. Loput tiedämme!

  Kaikesta huolimatta hyvää keskiviikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, sama täällä.

   Kannattaa muistaa, että tämä kaikki johtuu valitsajamiesjärjestelmästä: Todellisuudessa Hillary sai enemmän ääniä! Meilläkin oli vielä Kekkosen aikana sama vaalitulosta vääristävä systeemi.

   Kiitos samoin! Me alamme katsoa Syrjäistä maata kera teen ja pullien. Leivaria on lämmitetty ja nyt kotoilua ja unohdusta uutisista. Siis tuonne klo 19 asti, sillä haluaisin kuulla USAn demokraattien mielipiteitä.

   Poista
 9. Illalla menin hieman optimistisena nukkumaan, aamulla heräsin karuun todellisuuteen. Katsotaan nyt miten se ääliö toimii pressana:olisin niin halunnut nähdä Hilaryn uudestaan Valkoisessa talossa, presidenttinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, sama täällä. USA ei ole valmis naispresidentille, mutta ota huomioon, että Hillary sai ääniä enemmän. Tuo saamarin valitsijamiessysteemi esti hänen voittonsa. Suomessa oli sama karmea systeemi Kekkosen aikana.

   Poista
 10. Kiitos Leena, muutamilla kuvilla ja sanoilla kerroit vaikuttavan ja surullisen tarinan♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Aili♥♥♥ Minustakin tarina on surullinen.

   Poista
 11. Minäkin ajattelin mainita äänimääristä, mutta sinähän oletkin jo kirjoittanut siitä. Enemmistö äänestäneistä olisi siis halunnut presidentiksi pätevän ja kokeneen ehdokkaan. Lohduttaahan se hieman, mutta ei tätä voisi todeksi uskoa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, nimenomaan näin eli aikuisten oikeasti Hillary ei hävinnyt, vaan tuo järkky vaalisysteemi koitui hänen tappiokseen. Ihan epätodellista.

   Poista
 12. Amerikka sai jytkyn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kahdesta huonosta pahempi voitti. Onhan tuo ihan sairas tyyppi ja ällöttävä esimerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, olen kyllästynyt jytkyihin!!!

   Hillary ei ole minunkaan unelmani, mutta hän on unelma verrattuna Trumpiin: Kokenut poliitikko, lakinainen, ei kouri, ei uhkaile, paljon kestänyt ja siis myös nainen.

   Nyt vain sitten hyvästi ihanat Michelle&Barack Obama!♥

   Poista
 13. niin, naisille paljon vaikeampaa... Epätavallisen nöyrä tuleva presidentti puhui, oliko kaikki vain retoriikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, mutta olisi jo aika naispresidentin Yhdysvalloissakin. Hän hämää...en luota, en luota.

   Poista
 14. Yes, we had a dream!
  And this morning I woke in a nightmare.

  VastaaPoista
 15. Tämä on niin masentavaa.

  (Vaikka Trump kuinka kääntäisi takkinsa ja vaalipuheet olisi olleet "vain" retoriikkaa, niin pidän sitä niiiiin vastenmielisenä, ettei sitä voi noin vain pyyhkäistä pois tyyliin, ettei ne puheet totta olleetkaan, käännetään vaan uusi sivu. Eikä vaikutuksia edes voi pyyhkäistä pois, sillä tuollaisten puheiden hyväksyminen tuolla tasolla aina lisää rasismia, sovinismia jne.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, ei tätä olisi voinut uskoa tapahtuvaksi.

   (Täysin samaa mieltä. Kaikki hänessä, se kaikki hänessä...yäk! Ja mikä maan ykkösnainen nyt Michellen jälkeen onkaan hänen puolisonsa. Ihan hyvä varmaan mallina, mutta...Rasisti on rasisti, ei siitä mihinkään pääse. Ja miten valkoisista naisista yli 50 prosenttia on voinut äänestää tuollaista naisten alentajaa!)

   Poista
 16. En ollut minäkään uskoa millaiseen päivään sitä keskiviikkona heräsi. Jotenkin olin siinä uskossa, ettei tuollaisella vihapuheella oikeasti voi tulla valituksi. Mitkä ajat ovatkaan edessä... -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, pahin painajainen onkin totta. Mieti tätä: Yli 50 prosenttia valkoisista naisista on äänestänyt tätä pahinta naistenhalveksujaa. Kyllä tämä vaikuttaa meihinkin, usko pois.

   Poista
 17. ♥ unelmalle ja sille, että se sai toteutua. Mutta mitähän nyt, mitä tulevaisuus tuo... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ja vieläpä kaksi kautta. Ihana presidenttipari<3 Tulevaisuus on tumasävyinen arvoitus...

   Poista
 18. Olen vieläkin niin tyrmistynyt ja suorastaan kauhuissani vaalituloksesta etten ymmärrä, miten tähän tilanteeseen voi suhtautua ja sopeutua. Pelottaa jo Euroopan tulevat vaalitkin, ja populismin nousu esim. Ranskassa ja Saksassa. Otetaanko "resepti" jenkeistä ja kerätään samaan alhaiseen tyyliin ääniä, ja mitä tapahtuu sen jälkeen. Eriarvoistuminen, työttömyys ja suoranainen köyhyys ajaa ihmisiä uskomaan ketä hyvänsä, kuka lupaa muutosta. Ihmettelen republikaaneja, kuinka päästivät Trumpin ylipäänsä ehdokkaaksi. Eikö Sarah Palinista mitään opittu. Oletko muuten nähnyt elokuvan, jossa kuvataan McCainia ja Sarah Palinia vaalitaistossa? Se on hyytävä ja taitavasti tehty. Onneksi silloin järki ja sivistys voittivat, ja maailma sai Obaman. Ikävä tulee täälläkin. Kiitos upeista kuvista ja sanoistasi, jotka niin osuvasti ja selkeästi ilmaisivat tuntosi! Sanna-Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna-Maria, et ole ainoa. Ranska ja Saksa voivat mennä samaa rataa. Hämmästelen Ranskan ääriokeistoa, kun muistaa millainen maanalainen vastarinaliike heillä oli natsien ollessa vallassa.

   Miksi tosiaankin republikaanit eivät viheltäneet peliä poikki. Sarah oli pelottava sekä myös pelottavan tyhmä. En ole nähnyt. Miten kauhistava visio, että Palin pääsisi nyt johonkin korkeaan asemaan. Michelle ja Barack olivat ikimuistoinen presidenttipari. Ole hyvö ja kiitos<3

   Poista
 19. Löysin mainitsemani elokuvan nimen eli kyseessä on "Pelin Henki"(Game Change) Julianne Moore näyttelee siinä Sarah Palinia kylmäävän taitavasti. Sarah Palinia veikataan jo ministeriksi Trumpin hallitukseen, ehkä energia tai sisäministeriksi. Aina vaan hirveämmäksi menee... Koetetaan silti pitää päät vedenpinnan yläpuolella. Ihana sun lintukirjoitus! Linnut ovat todellisia ilontuojia, välillä ne tuntuvat kuin satuolennoilta. Linturikasta viikonloppua teille! Sanna-Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna-Maria, ach, tiedän sen nyt kun mainitsit Juliannen. Olimme vähällä mennä sen katsomaan, mutta aina tuli jotain väliin. Omistan monet Mooren filmit, joten voin tuonkin jossain vaiheessa tilata. Kiitos vinkistä! Kiitos<3 Linnut juuri: Ne ovat ilonkantajia! Kiitos samoin teille!<3

   Poista
 20. Istuin koko vaaliyön tv:n ääressä... Kun tulokset alkoivat olla selvät, iski epäusko: Eihän tämän nyt näin pitänyt mennä... Silti jo viime keväänä tuli tunne, että tähänkin mahdollisuuteen pitää varautua... Kylmäävä tulos, mutta luulen (ja sydämeni pohjasta toivon) että osa Trumpin järkyttävistä lausumista oli vain harkittua vaalipropakandaa. Toisaalta voi kysyä jo huolestuneena, millainen on maa, joka tarttuu tuollaiseen propakandaan ja äänestää sen innoittamana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, mieti nyt tulevaa 'maan äitiä'...Ja Trump on minusta pelottava!

   En katso mitään uutisia, joissa Trump, kun taas juoksin aina katsomaan Obaman esiintymiset...

   Poista