sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Isänpäivä jo viikon päästä...Nämä kirjat Lumimies on lukenut tai lukee tänä vuonna!


Henkeä ihan salpaa tämä ajan katoavan virran vauhti...Kun ensin on neljä kuukautta, että ei käy missään, eikä enää suunnittele mitään, ja sitten saakin uuden mahdollisuuden...Kun palasimme kirjamessullta purimme laukut ja kohta jo pakkasimme taas ja lähdimme Luvialle. Kävin äidin kanssa isän haudalla sytyttämässä kynttilät ja nautimme perheen kanssa, siskoni mukana, Glühweinia eli 'tervetuloa talvi!' Nautimme yhdessäolosta, jossa oli vähän haikeuttakin, sillä emme tapaa jouluna...Eilen palasimme kotiin, sillä emme halunneet olla tämän päivän ruuhkassa ajamassa. Paluumatkalla muuten poikkesimme ensimäistä kertaa Bauhausiin ja voi että...:) Nyt huomasin, että isänpäivä on jo seuraavana viikonloppuna, joten annan tietysti kirjavinkkejä heille, jotka haluavat muistaa isää kirjalla. Minä annoin omalle isälleni aina lahjaksi kirjan! Nyt siis tarjoilen niitä kirjoja, jotka Lumimies on lukenut tai aikoo vielä tänä vuonna lukea. Mukana on vain muutama poikkeus. Mukana on vain uudempia kirjoja, sillä niitä ainakin saa vielä. Voin silti paljastaa, että suurimmat keskustelut meillä käytiin kirjasta Linnuntietä: Se natsikuvio siinä etenkin, mutta muutakin...ja kirjasta Kansankodin pimeämpi puoli, jota on tietysti vielä myynnissä. Näin ainakin viikko sitten Prismassa. Dora, Dora aiheutti myös keskustelua ja R. oli vaikuttunut.

Sadie Jones: Kotiinpaluu

R. piti.


Tommi Kinnunen: Lopotti

R. vaikuttui sekä kokonaisuudesta että Kinnusen kyvystä kuvata sokeutta, piti Lopottia jopa Neljäntienristeystä parempana.


Bair Irincheev: Kannaksen suurtaistelut kesällä 1944 venäläisin silmin

Tässä kirja, jonka meidän molempien isät olisivat halunneet lukea, koska olivat etulinjoilla Kannaksella.


Peter James: Kuolemaan asti sinun

R. totesi: "Huh, huh, kyllä nainen osaa olla...pirullinen!"


Taru&Timo Väyrynen: Tuulien koti

"Huiman kiinnostava seikkailullinen fantasiatarina noin 3 000 vuoden takaa."

Terhi Rannela: Frau

"Kiinnostava!"


Stefan Tegenfalk: Pianonvirittäjä

R. ei ehtinyt lukea tätä, sillä halusin kirjan sen tärkeyden vuoksi mahdollisimman pian kiertoon erään koulun opettajille. Rankka koulukiusaaminen ja mitä siitä seuraa, koskee meitä kaikki sukupuolestaa riippumatta, joten mitä sopivin isänpäivälahja ollen samalla myös kiinnostava dekkari.


Bruce Springsteen: Born to run. Omaelämäkerta

Bruce Sprinsteenin omaelämäkerta, jonka R. aikoo lukea.

"Itsestään kirjoittaminen on vähän outoa, mutta tässä hankkeessa olen tehnyt yhden lupauksen: Paljastan lukijalle mieleni. Siihen olen pyrkinyt."

- Bruce Springsteen -

Sami Hilvo: Pyhä peto

"Vuoden kiinnostavin!"


Håkan Nesser: Carmine streetin sokeat

"Yllättävä, mystinen."


Steve Turner: Koko Beatles -tuotanto. Kaikkien laulujen sanat ja syntytarinat

Tulossa lukuun meille molemmille. Ensimmäinen ja ainoa kokoelma Beatlesien laululyriikkaa sekä jokaisen laulun syntytarina.

Runsaasti kuvitettu teos, joka sisältää kaikkien yhtyeen säveltämien, sanoittamien ja levyttämien laulujen sanat ja kertoo miksi ja miten nämä 210 koko maailman tuntemaa kappaletta luotiin.

"And anytime you feel the pain,
  hey Jude, refrain
Don't carry the world upon your shoulders...

Hey Jude, don't let me down
You have found her, now go and get her
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better..."


Martti Backman: Harriet ja Olof. Rakkaus ja kuolema Viipurissa 1918

"Faktan ja fiktion kynällä kerrottu dramaattinen tarina historian salatusta vääryydestä."


Pirjo Hassinen: Kalmari

Ja tämän kirjan Lumimies aloittaa tänä iltana...

ja sen jälkeen Antti Tuomainen: Mies joka kuoli


Tässä siis vinkkejä heille, jotka haluavat ostaa isälle kirjan, mutta ovat Reinotkin ihan kivat:) Viime vuoden suosituksia löytyy jutusta Isälle Reinot vai kirjoja? Nämä Lumimies on lukenut tänä vuonna...Uuden kirjan hinta Suomessa on aika korkea, joten vinkkaan, että ostan usein kaipaamani arvonnassa tms. menneen kirjan tilalle korvaavan erilaisilta kirjatoreilta, joissa varsin uudenkin voi saada noin 5-15 eurolla! Kirjan elinkaari on meillä liian lyhyt. Voisikohan se pidentyä, jos lähtöhinta olisi kohtuullisempi ja kirjaa ei myytäisi jo puolen vuoden päästä viidellä eurolla: Tästähän mielestäni hyötyisivät sekä kustantajat, kirjailijat kuin myös me lukijat.

♥:lla Leena Lumi

26 kommenttia:

 1. Meilläkin kirja on ollut ehdoton isänpäivälahja. Ja kyllä, kirjan hinta Suomessa ei ole missään suhteessa sen elinkaareen. Tällä hetkellä riittää usein puoli vuotta niin jopa Finlandia-palkintokirjaa voi saada puoleen hintaan. Ei mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän krestomatia, se kuin kuuluu isänpäivään. Täysin samaa mieltä: Nyt kaikki menettävät.

   Poista
 2. Hieno lista Leena ja Lumimiehen suosituksilla vieläpä :)
  Minun saarimieheni palelee jaloista ja ärsyyntyy, kun sanon, että laita villasukat ja Reiskat jalkaan. Hän on entinen kilpatanssija, joten voi kuvitella miten niveliä särkee. Nyt tuli dejavu...tämä juttu on varmaan ennenkin käyty läpi <3
  Meillä on täysin erilainen kirjamaku, tosin Neljäntienristeys meni täydellisesti läpi, mutta Lopotti on tököttänyt yöpöydällä tai kaapissa sen jälkeen kun luin sen. Hyvin saarimies kuitenkin seuraa mitä minä luen, sillä heti hän tiesi Finlandiaehdokkaista mitä minä olin lukenut.
  Tuon Bruce Springsteenin omaelämäkerran voisin ostaa isänpäivälahjaksi (konjamiinin seuraksi), niin voin sen itsekin lukea, toinen vaihtoehto, ehkä parempi, on Nobelisti Bob Dylanin elämäkerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos ja kiitos psta<3

   Ei ole, ei, nyt vasta kuulen Saarimiehesi jännittävästä menneisyydestä...Osta Reinot! Mullakin on, mutta pinkit:)

   Kenen kanssa eri, siis Lumimiehen vai mun...Ei Lopotti ole MINULLE F-ehdokas. Menetin kiinnostukseni nyt täysin eli tällaista oli aina vuosikymmenet ennen Peloa. Lopotti oli minulle hyvä kirja, mutta tänä vuonna on ilmestynyt Jalosen huikea teos, joka on niin ylivertainen, että en sanotuksi saa!

   Minusta tuntuu, että monet isät lukevat kohta Bobia, Brucea tai Beatlesia. Minä olin niitä, jotka lauloivat Dylania aamunkoittoon...,mutta monet Beatles -biisit taas tuovt mieleeni...memories.

   Poista
  2. Tarkoitin, että minulla ja saarimiehellä on erilainen kirjamaku. Kyllä hän rakastaa venäläisiä klassikkoja, joita on useampi kesken, mutta raa´at sotakirjat, joissa vain taistellaan ovat lemppareita, talouskirjat, politiikka ja nörttien kielellä kirjoitetut teokset, siis koodausteokset.
   Olen ostanut ne Reinot, mutta ne on sängyn vierellä.
   Kirkkaus on minullekin ykkönen tänä vuonna <3

   Poista
  3. Mai, mun luetun ymmärtämisessä on nyt jotain vikaa...:) Listalla on nyt yksi sota-aikaan sijoittuva kirja eli Kannaksen taistelut venäläisin silmin. Mutta te molemmat pitäisitte takuulla Harriet ja Olof kirjasta, siinä on naisen julmaa juonittelua ja sitten yksi Viipurin historian kauhea, vaiettu tosiasia. Koodausteokset!Huh-huh, minä nukahtaisin ekalla sivulla:)

   Niin mekin ja molemmilla on omat. Ne ovat nyt jo lehteä hakiessa liian liukkaat, mutta muuten tosi kivat.

   Sama täällä eikä se siitä enää voi muuttua<3

   Poista
 3. Ihanaa että voit ja jaksat olla taas liikkeessä:) Hieno kirjalista.Täällähän ei enään ole isänpäivää (eikä äitienpäivää) vaan se perhepäivä,joka on ihan epäkaupallinen ja huomaamaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, mutta olen nyt ihan poikki, sillä paljon autossa istumista, pakkaamista, purkamista ja taas pakkaamista eli en ole vielä entisessä 'sata lasissa' -kunnossani. Ehkä onkin hyvä, että vähän rauhoittuisin:) Kiitos! No, eivät varmaan kaikki täälläkään suostu noina päivinä kauppiaiden houkutuksiin, mutta varmaan useimmat. Voihan se lahja olla vaikka yllätysruokailu suosikkiravintolassa tms. Minulla ei olisi tullut mieleenkään olla muistamatta isänpäivää ja aina kirjalla. Perhepäivä kuulostaa kivalta<3

   Poista
 4. Ah, miten alkoi tehdä mieli Glühweinia! Sekin tämän vuodenajan iloja.

  Lumimiehellä on hyviä suosituksia. Frau on kyllä vaikuttava romaani, samoin Jonesin kirja. Carmine Streetin sokeat pitää otteessaan. Lopottia aloittelin e-kirjana, mutta luen kirjat mieluummin painettuna, joten täytyy hankkia Lopotti käsiini kirjastosta tai kirjakaupasta.

  ♥ sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, nyt on pakko paljastaa, että vertasimme Blossaa ja Glühweinia ja viimeksi mainitun eduksi. En ole glögin ystävä,ja nyt Blossakin oli liian makeaa ja mausteista, Glühweinia hankittava nyt lisää:) Äitikin piti siitä!

   Frau on kova sana. Luin äidillä uutta Seuraa ja siinä oli juttu Lina Heydrichista ja Otto Mannisesta eli Anni Swannin pojasta: Oli sekin tarina. Siinä on myös se Lidicen kylän tuhoaminen, eikä vauvojakaan säästetty. Hyvä, että Anni ei ehtinyt kokea poikansa outoa avioliittoa. Jones on koskettava, hyvin koskettava, ihan sattui! Etsin omaa Carmine Streetin sokeat -kirjaani, enkä löytänyt: Minun on pakko saada lukea se uudestaan eli kirjastoon! Siinä oli jotain...Niin...Lopotti on ihan hyvä, mutta ei minulla tule olemaan ihan ykkönen missään tapauksessa. Loppuvuosi oli riemullinen ja yllättävä.

   Kiitos samoin♥

   Poista
 5. Kirjan meidänkin perheen iskä saa lahjaksi, tänäkin vuonna, joten kiitos mielenkiintoisista vinkeistä!

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä, että uutuuskirjan hinta on usein älytön. 20-25 e uutuus saattaisi jopa lähteä heräteostoksena mukaan (kuten Ferrante maitokaupastani lähti!) mutta yli 25 pitää jo olla todella hyvä ja kirjahyllyn tuleva luotettava asukas.
  Mukavaa uutta viikkoa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bleue, olen niin samaa mieltä! Olen nyt oikein keskittynyt katsomaan kirjojen hintoja etenkin Prismassa ja useammin kauhistun kuin ilahdun hinnasta. Olen samaa mieltä myös hintarajastasi: Se kipuraja on juuri tuossa kohtaa. 20-25 euron hitainen kirja solahtaisi hyvinkin liukkaasti viikon ruokaostoskärryyn, joka olisi kaikkien etu: kustantajan, kirjailijan, lukijan ja vielä kaupankin.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 7. Me hankittiin isänpäiväkirja jo heinäkuussa, kun Turun Puutorilla oli Booktori ja sieltä mies bongasi kirjan Hiljaiset vuoret, kirkas kuu - klassista kiinalaista luontorunoutta. Ostin sen hänelle ja sovittiin, että se on sitten isänpäivälahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, varmaan hieno löytö. Minä hyödynnän matkalla Helsinkiin tai Poriin ABC-asemien kirjatorit. Yllättävän uusia kirjoja 10-15 eurolla.

   Minulla ei ole enää isää kuin tähtisillalla, joten kävin Luvialla sytyttämässä kauan palavan kynttilän hänen haudalleen...

   Poista
 8. Kiitos loistavista isänpäivävinkeistä. <3 Ehdottomasti Peter James. <3 Kivaa viikkoa Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, ole hyvä<3 Peter onkin nyt juuri erityisen sopiva miehille:) Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 9. Todella hyviä kirjavinkkejä Linnuntietä oli varsinainen suosikkini ja Frau. Mies haki tänään Neljäntien risteyksen kirjastosta ja jäi jonoon Lopotissa. Yllättäen olemme saaneet hänetkin lukemaan kaunokirjallisuutta, heh heh. Ajattelin tuo Sprucen pistää pakettiin reilun kuukauden päästä :)

  ... ja Tuomaisen taidan tilata itselleni...

  Nyt on aivan mahtava sää. Lunta on tullut viikonlopun ja nyt tänäänkin koko päivän. Voi että minä toivon tämän valkoisen maan säilyvän maaliskuun loppuun asti.

  Superihanaa viikkoa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, sama täällä. Olethan jo lukenut Kirkkauden? Se nyt ei ollut tässä, mutta varmistelen vain:) Miten hyviä me olemmekaan: Nyt kun A. lukee myös kaunoa kuten R., seuraavalla kerralla sekä nauramme, että puhumme henkeviä, hah, hah! Bruce on joulun kova sana monessa perheessä. Lumimiestä muuten jäi vaivaamaan se, että emme saaneet aikaiseksi perustaa YHTEISTÄ tiliä koodilla Idän pikajuna, pelkää raukka, että ei pääse reissuun!

   Lue sitä ennen Tuomaisen Kaivos. Siinä mulle taphtui jotain outoa eli putosin kauniiseen melankoliaa ja ihastuin murhaajaan, joka osasi olla naisten kanssa kuin unta ja unelmaa. Tuomainen loitsee! Hypnotisoi!

   Teillä sitä on meitä enemmän ja tämä on niin väärin: Juhannuksesta alan odottaa lunta! Ei vainkaan, marraskuun alusta. Meillä on vain ohut huntu...Maaliskuussa pitäisi heti tulla kesä. Huhtikuu on rankka kuukausi, josta en vain voi pitää eli olen paennut sitä Itävaltaankin, kun en kestä sitä valomyrkyä ilman lehtiä puussa. Tuleeko missään maassa ikinä kevät niin petollisen, kiduttavan hitaasti kuin Suomessa! "Huhtikuu on kuukausista julmin..."

   Kiitos samoin teille ♥

   Poista
 10. Hello Leena,
  I see many interesting books. I really like reading. I read daily, as well as painting and doing everything that needs to be done in life. Your blog is always beautiful and elegant. A hug and a good week

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Antonio!

   Dad's Day is coming...Nice to heard that you also like reading:) And as well as I love reading, I love pantings. Now I liked this "Cácho eira na mata atlântica" and this one: http://antoniomachadogaleria.blogspot.fi/2010/05/pague-com-pagseguro-e-rapido-gratis-e_41.html

   Thanks♥ I♥your paintings! A hug and a high inspiration!

   Poista
 11. Leena, onpa sinulla hieno isäinpäiväkirjakattaus!

  Mukavaa viikon jatkoa! Täällä Turussakin nautitaan nyt talvesta,
  piristävä lumipeite tuli viime yönä ja lisää tulee koko ajan hiljalleen...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos!

   Kiitos samoin sinulle! Meillä on aivan liian vähän lunta: Arvaan, että teillä on enemmän, ja tyttärellä Helsingissä. Kunpa alkaisikin kunnon lumisade: Tulisi kaunista, eläimet ja kasvit saisivat suojaa ja olisi oikea talvi.

   <3

   Poista
 12. Kiitoksia vinkeistä, nämähän on varmasti hyviä joululahjavinkkejäkin. :) Reinot pitäisi varmaan ostaa itselle, vedän nyt jo kolmatta päivää kolmet villasukat jalassa...
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia&Tommi, olkaa hyvät<3 Meillä on molemmilla Reinot,minulla tietty pinkit:) Nyt on kyllä villasukat jalassa...

   Poista