sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Läpi märän marraskuun kohti puuterilunta kera Blogger Recognition Awardin!


Puuterilumien katoaminen näin aikaisin eli marraskuulla oli miltei väistämätöntä. Ajattelin ihan hyödyntää happiraikasta ilmaan ja lähteä vielä haravoimaan keskipihaa, jossa talviomenapuu on vasta pudottanut lehtensä...

Sunnuntain ilahdutus oli saada Valkoisiahiutaleita -blogilta Blogger Recognitation Award: Kiitos Milla♥ Tunnustus on bloggaajalta toiselle ja vähän kuin sellainen virtuaalihalaus tai lämmin ajatus, joka saapuu luoksesi läpi märän marrassunnuntain. Tarkoitus on jakaa tätä mielenlämpöä kymmenelle muulle bloggaajalle sekä kiitokseksi että kannustukseksi.

Tarkoitus on myös lyhyesti kertoa, mistä bloggaaminen alkoi ja antaa ohjeita uusille bloggajille.


Näin kauniisti Milla minusta:

Olen lukenut Leenan blogia nyt varmaankin pari vuotta. Ja ensimmäisen kerran marraskuussa 2014. Ja juuri siitä Muumilaakson marraskuusta, joka taitaa palata meidän molempien elämiin kerta toisensa jälkeen näihin aikoihin vuodesta. Me molemmat rakastamme kirjoja, jouluruusuja, ja itse joulunodotusta. Ja paljon muuta. Leenan kirjablogi on elämänmakuinen ja ihana: kirjojen lomaan mahtuu niin paljon muutakin.Mistä kaikki sitten alkoi?

Tämä tarina on kerrottu niin monesti sekä blogissani että muutamassa lehdessä, että lyhyen kaavan kautta kaikki oli jälleen kerran sattumien summaa:

Kuopus lähti kotoa, puutarhan kanssa oli oltu jo lehdissä ja televisiossa, mikä kaikki oli puhdasta vahinkoa joka lähti yhdestä ainoasta kuvasta...Minulle tapahtuu tällaista eli haluan antaa vain pikkusormen, mutta juttu viekin koko elämäni! Olin siis suuntaamassa yliopistolle ja kirjallisuuteen. Lumimies taisi pelästyä palvelusten heikkenevän, vaikka hän itse meni vielä lujaa liike-elämässä. Oli vuoden 2009 ystävänpäivä ja hämäläinen mieheni yllätti minut täysin avaamalla blogin. Mitään muistikuvaa ei ole nimestä, mutta hänen on täytynyt kysyä, että 'jos sinulla joskus olisi blogi, mikä sen nimi voisi olla...tms' ja siitä se sitten lähti. Ensin olin päättänyt tiukasti pysyä vain kirjoissa, mutta miten ihmeessä karjalaisjuurinen nainen siihen pystyisi! Pidin vain tiukan vaarin, että kirjat ovat pääasia, muu on sitten sitä Waltarin kaunista turhuutta ja lukijoille kevennystä. Tiesin kaksi muuta bloggajaa ja molemmat olivat kirjabloggaajia eli Katja/Lumiomena ja Sara Saran kirjoista eli tässä kuvassa havisevat historian siivet:Tämä kuva on meistä lokakuussa kirjamessuilla otettu ja onhan meillä kollaasissa mukana myös eräs herrakirjailija:


Ach...

Minulla kohtalo tarttui kirjabloggaamiseen vielä niinkin, että istuin kerran räntäsateisena päivänä bussissa harjukaupungista kotisaarelle ja olin kiihkeän kiinni ajatuksissani eli en niin kovasti kaipaa busseissa juttuseuraa...Viereen istui herrahenkilö, joka vain puhui ja puhui, kertoi kaiken, mitä hänelle oli sinä outona päivänä tapahtunut eli plaa, plaa, plaa...Yritin pitää kohteliasta ilmettä yllä, mutta levitoin itseni jollekin muulle tähdelle. Jossain välissä katsoin, että ehkä minunkin pitäisi sanoa vaikka lause tai kaksi ja niin kerroin blogiharrastuksestani. Sieltä se sitten tuli, että 'me alamme heti lähettää sinulle arvostelukappaleita!' Meistä tuli oikein ystävät ja käsittelimme sähköposteissamme monia muitakin aiheita kuin kirjoja. Kustannusherra&Kustannusherra ovat kannustaneet silloinkin, kun olen ollut lopettamassa blogiani, joka todella vie liikaa elämästäni. Haluaisin nyt enemmän aikaa muille asioille, mutta palaan tähän asiaan sitten joskus...Eli tässä sitä nyt ollaan: Kirjojen meressä♥Bloggamisesta

Ole oma itsesi. Kirjoita kuin kirjoittaisit omaan päiväkirjaasi, jota blogi tavallaan onkin, mutta kannattaa muistaa, että se on julkista: Sanat jotka kirjoitat, luetaan, mutta lukija ei kuule ääntäsi, ei näe ilmeitäsi, joten yritä välttää ylilyöntejä väärinymmärrysten välttämiseksi. Kun niitä joskus kuitenkin syntyy, älä jää inttämään, vaan jatka kauniisti matkaa. Vastaa aina kommentteihin ja käy muiden blogeissa.Yritä säilyttää bloggaamisen ilo. Se kantaa sillonkin kun väsyttää. Älä anna bloggaamisen viedä koko elämääsi, vaan pidä lujasti kii myös elämäsi muista kivoista asioista.Ne 10 blogia

Katja/Lumiomena, jossa saan just minulle sopivia kirjavinkkejä, eikä vain uutuuksista, jossa saan katsella lumoavia kuvia, jossa voin olla minä ja jättää hyvin väliin esitellyn kirjan, josta en itse niin välitä...Jaamme rakkauden koiriin, kirjoihin, lumeen, jouluun...

Sara/Saran kirjat, jossa tulen aina yllätetyksi! Sara, tyttökirjoista kirjoittava bloggaaja pitää tosi paljon myös dekkareista ja...Uskon, että kun hän saapuu ensi suvena meille, tulen jollakin tavoin taas yllätetyksi:)

Saila/Sailan saaripalsta, jossa saan ihmetellä mitä kiehtovimpia ja meren saaressa pärjääviä kasvilajeja, sekä Sailan ihastuttavia käsitöitä ja montaa muuta Ransu-kissasta Mustiin.

Kaisa Reetta -kirjablogi, jossa saan lukea tyylikkäitä kirja-arvioita, jossa näen tyylikkäitä kuvia sekä saan Kaisa Reetan kanssa jakaa myös privaatisti kasvikokemuksiamme. Jos blogistaniassa jaettaisiin kohteliaisuus ja muiden huomioon ottaminen -tunnustus, sen saisi takuulla juuri Kaisa Reetta!

Maiju/Pinkit korkokengät, jossa nykyään luen enemmän muusta kuin meikeistä. Maiju käsittelee aiheita, joita jotkut jopa karttavat. Hänen blogissaan on alkanut olla elämän rosoa ja kipua, joka voi kohdata meistä kenet vain, mutta kaikessa positiivinen peräksiantamattomuuden kosketus.

Mai/Kirjasähkökäyrä, jonka kanssa selvästi jaamme paljon samanlaista tunneilmastoa. Tiedän jo etukäteen, mistä kirjoista hän pitää ja mistä ei. Varmaan myös toisin päin. Minusta myös tuntuu, että hänellä on suuri empatiakyky kärsiviä kohtaan. Tavallaan tajusin Main, kun olimme lukeneet Sadie Jonesin Kotiinpaluun...Ja Mai, hän muistaa minua silloinkin, kun vellon luku- tai kirjoitusjumissa eli se voi olla vaikka: "Hyvää viikonloppua Leena!"

Anun puutarhassa käyn suoraan sanottuna vajoamassa transsiin upeista puutarhakuvista!Olen nähnyt siellä mm. niin upean helmiorapihlajan kuvan, että sytyin tuleen ja istutin noita kauniita pikkupuita heti kaksi.

Minttulin kuvailuja -blogissa näen koskettavia kuvia etenkin linnuista, mutta myös vaikka lukin seitistä ja kuutamoista. Onpa siellä herkkujakin ollut tarjolla...

Lukuneuvoja -kirjablogi, jonka haluan palkita varsin uutena (?), raikkaana blogina. Tässä kyllä komppaan myös sitä, että pidämme aika paljon samoista kirjoista, mutta sehän ei ole kiellettyä...

Birgitta/Skool ja kulaus -blogista, jossa käyn ihmettelemässä monenlaista...Birgitta pitäisi kokea livesti, sillä viimeksi nauroin hänen kanssaan kirjamessuilla vatsalihakseni kipeiksi. Taidamme jakaa saman huumorin, mutta myös intorvertteinä ymmärrämme toistemme tarpeen saada pitää luolanainen aikaa. Meillä on jopa salainen koodisana...ja se alkaa näin Idän...:)Lopuksi vielä lyhyesti Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.Muumilaakson marraskuusta sain idean: Mehän voisimme kaikki olla yhdessä puu, joka kantaa tähtiä, valona muille:
Alkoi pyryttää kunnolla. Muumilaakso kääriytyi valkeaan peittoon. Ruttuvaari lähti talviunille. Me jotka jäimme jäljelle, aloimme miettiä, miten paljon mukavampaa olisi kaikki, jos se olisi kuin Muumilaaksossa. Homssu lähti vielä puutarhaan katsomaan lasipalloa, mutta me muut katsoimme ylös taivaalle, joka kipinöi talvitähtien timanttimerenä. Olipa niistä osa tipahtanut koristamaan lehdetöntä talvipuutakin. Selvähän se, että muumiperheen puutarhassa välkehtii tähtienkantajapuu!

♥:lla Leena Lumi

26 kommenttia:

 1. Oi Leena♥ kiitos paljon kun olet. Ihana muistelupostaus kuvineen.

  Ja kiitos kun nimesit minutkin tunnustuksen arvoiseksi! Vastailen lähiaikoina.

  Taas on maa kauniin valkoinen täällä, toivottavasti myöskin teillä.

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos♥

   Ehdotomasti sinä! Kaikki ajallaan ja sitten kun sopii.

   Voi, voi, meillä on maasta sade vienyt loputkin lumet. Kävin just kompostilla ja nurmikolla kuljin, nyyyyh...Toivottavasti teidän lumi on tulossa meillekin.

   ♥♥♥

   Poista
 2. Oi Leena! Aloitin sunnuntaisen blogikierroksen täältä sinun luotasi ja vastaan tuli ihana ilahdus! Lämmin kiitos kauniista sanoistasi! <3

  Tämä tukli enemmän kuin tarpeeseen, poden pahinta kirjabloggausjumia sitten aloituksen. Turhasta kirjoitus-stressistä ole onneksi kasvattanut itseni ulos, en koe enää huonoa omaatuntoa pöydällä käsittelyä odottavista kirjoista niin kuin esimerkiksi vielä vuosi sitten tähän aikaan. Lukeminen onneksi maittaa niin kuin ennenkin, olen iloinen että kirjat ovat yhä lähellä sydäntä; kirjameressä uiskentelu on suloista (sinua lainaten) <3
  Uskon kyllä, että innostus kirjoittamiseenkin hiipii takaisin...

  Ihanasti kirjoitat blogitaipaleestasi. Kiitos sinulle että olet siellä, innoittamassa meitä muita! Niin monia uusia kirja- ja kirjailijaihastusta olen jutuistasi löytänyt ja niin tapahtuu varmasti tulevaisuudessakin.

  Kiitos Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, ole hyvä!<3 Sinähän olet tehokas...sunnuntaikierros. Minullakin oli joskus tuollainen tapa, että otin yhden päivän ja sitten kävin läpi kaikki blogit, joita seurasin...

   Sama täällä, joten kuin tilaustyö: Milla taisi arvata:) No, minä taas poden just sitä: Olen lukenut kirjoja, mutta en saa niistä kirjoitettua. Kohtahan unohdan, mitä niissä on ollut merkittävää...Juu, olisi kauheaa, jos kirjat eivät maistuisi. Minut pelasti pieni dekkarisessio, kuten tavallista. Kirkkaus ja Pyhä peto olivat niin hyvät, että menin lukkoon. Sitä odotellessa näitä kevennyksiä!

   Parhaani yritän; kiitos<3 Toivotaan, toivotaan...

   Ole hyvä Kaisa Reetta<3

   Poista
 3. Oli mielenkiintoista lukea blogisi tarinaa. Muumi kirjat ovat ihanan syvällisiä ja ajatuksia herättäviä. Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, tässä tämä lyhyesti, mutta todesti:) Niin minustakin<3 Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Voi kiitos tunnustuksesta ja kauniista sanoistasi Leena ♥ Pidän eniten juuri tällaisista "orgaanisista" blogeista kuin sinun, et ole rajoittunut vain kirjoihin, vaan kerrot kaikenlaista elämääsi liittyvää, siitä tulee kiva kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ole hyvä♥ Olen "orgaaninen" blogi, jonka perustasta, kirjoista, versoo milloin puutarhaa, milloin ruokaa:) Henkilökohtaisen elämän mittarilla mitattuna, tämä vuosi on ollut huippu: En olisi uskonut, että ikinä, ikinä kertoisin mistään sairaudestani, flunssaa kummemmasta täällä. Kiitos!♥

   Poista
 5. Leena, kiitos. ♥ Tämä ilahdutti kovasti etenkin nyt, kun olen ollut angiinassa ja lääkekuurin seurauksena myös vatsakipuinen. Pieniä juttuja tällainen sairastelu, mutta vie oloa matalapaineen puolelle, vaikka on ihana marraskuu ja kohti joulua mennään. Olet tämän päiväni valopilkku! ♥ Otan siis tunnustuksen vastaan ja palaan siihen jo ensi viikolla blogissani.

  Ja ihana postaus muutenkin: muistoja, marraskuun lempeyttä, lunta, puutarhaa ja tuo Muumilaakson marraskuun ajatus. Siinä on viisautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ole hyvä♥ Kunpa tietäisit: Olin jo laittaa sulle chattiin 'valivalivali -viestin, mutta sitten luin, että olen flunssan kourissa. No eivät ne flunssatkaan aina ole ihan pieniä: Luin eilen jostain blogista 6 viikon flunssasta ja ko. kirjoittaja oli ollut viikkoja vuoteenomana ja nyt tietty mennyt mielialakin sitten miinukselle...Kiitos: On ihanaa olla marraskuusi valopilkku!♥ Kiva!

   Sellaista sekametelisoppaa, kun nyt levoton mieleni on ehkäissyt kirjoittamista kirjoista. Tänään yritän aloittaa lempeästi eli lastenkirjaa. Muumeissa on niin paljon viisautta! Kiitos!♥

   Poista
 6. Liekö marraskuun syytä, että saamattomuus tarttuu muihinkin blogeihin. Ajatuksia on, mutta aloittaminen on vaikeaa. Niin kuin savolainen toteaa, aloittamista vailla valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maca, minä olen marraskuuihminen, mutta ehkä se tarkoittaa sitten sitä aikaansaamattomuutta eli olemista ja vain ehkä lahjapakettien käärimistä, lukmeista ja herkkuja, ei bloggaamista. Tuossa savolaiset ovat niin oikeassa:) Mukavaa marraskuun jatkoa Maca♥

   Poista
 7. Tuo bussitarina oli hauska! Näinpä sitä ei koskaan tiedä kenen viereen istuu ja mitä siitä seuraa. Miten pienistä jutuista kasvaakin isoja...!
  Mukavaa uutta viikkoa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bleue, eikö vain:) Ja olin oikeesti aika närkästynyt, sillä olen aina pitänyt bussiajat ominani: Yhteensä parikymmentä vuotta kouluun ja sitten töihin bussilla, opetti minut rentoutumaan just matkoilla ja olemaan seurustelematta. Asiahan on kristallinkirkas: Ihmissuhdetyö ja sitten perhe, paussi siihen väliin, että löytää oikean vaihteen. Niin, ne pienet puroset, jotka lopulta ovat valtameriä.

   Kiitos samoin sinulle!♥

   Poista
 8. Kiitos ja kumarrus, on kunnia saada sinulta tällainen tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, ole hyvä<3 Olen saanut niin paljon iloa kuvistasi...

   Poista
 9. Olipa niin mukava postaus, täällä on aina mukava käydä ihailemassa puutarhajuttuja, tutkimassa kirja-asioita, saamassa mukavia ruoka- ja ravintolavinkkejä...kaikkea kivaa! Niin se vain elämä kuljettaa, ettei koskaan voi tietää minkä nurkan takana elämä saa uuden suunnan ja taas mennää täysillä, vaikka tulisi välillä rakeita niskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos<3 Oijoi, niitä ruokavinkkejä saisi olla enemmänkin, mutta kun vuorokaudessa on vain 24 tuntia...:) Minulla on vain on/off, joten kun mennään, se on sataa. Sitten kun aikansa on mennyt, tulee väliin uupumus, jossa miettii, että voisihan sitä alkaa vain leijailla...

   Poista
 10. Kiitos sinulle Leena-ihanainen tunnustuksesta! <3 Tästä kirjoituksestasi tuli hyvä olo pimeässä marraskuussa, kun meiltä lumet sulivat jo pois. Onneksi on sentään jouluvaloja ja Leena piristämässä... Minä palaan tähän blogissani, kun ensin saan postausrästejäni pois!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ole hyvä<3 Meillä sama juttu. Niin fanitan marraskuuta, mutta kyllä saisi olla lunta. Tänään haravoinut...Vielä yhdet ledit viritin sisällekin lisää ja pihalla on ainakin kolmet. Ei mitään kiirettä: Jokainen tekee ajallaan ja pakkokaan tähän ei ole, joten ota ihan rauhassa<3

   Poista
 11. Kiitos Leena kauniista sanoistasi. Yritän olla ihminen ihmiselle ja puhua arjen asioista niin iloista kuin suruista. Sinä olet ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju, ole hyvä<3 Ihminen ihmiselle -rooli sopii sinulle niin täydellisesti ja siinä olet samalla Valonkantaja monelle! Kiitos<3

   Poista
 12. Suurkiitokset halauksesta =D

  Olen kulkenut matkassasi aika pitkään. Aloitin noin vuosi sinua myöhemmin bloggaamisen ja aikaisessa vaiheessa sait minut mukaasi. Olet kyllä mitä innostavin kirjabloggaaja ja pidän erityisesti siitä, että luonasi saa lukea niin monesta eri asiasta.

  Nyt on täälläkin kaikki lumet kaikonneet. Odotan kovasti pakkasia, sillä taivaalta tulee sadetta ja kuten sinä, niin minäkin ottaisin kaiken lumena :)

  Taas on uusi viikko ja uudet mahdollisuudet saavuttaa kaikki toiveet (tai laittaa ne ainakin alulle). Siispä nautitaan täysillä siitä mitän on ja mitä tuleman pitää.

  Halaus ja rutistus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta♥

   Mehän olemme kuin vanha pariskunta: Kaikki tuulet ja tuiskut kokeneet, mutta vielä vain jaksetaan ja nauretaan paljon ja haaveillaan hurjia! Kiitos<3

   Siis minä tänään haravoin nurmikkoa, johon talviomenapuu oli vihdoinkin pudottanut lehtensä.R:n säätiedotuskin on niin masentava, että 'ei tietoa ja jos jotain tulee alas, se on räntää...' Nyyyhhh...

   Nimenomaan niin. Tehdään kaikkea kivaa, liidellään, haaveillaan, syödään jotain oikein hyvää, katsotaan eteenpäin, mutta huomataan myös tämä hetki.

   Samoin♥

   Poista
 13. Paljon onnea tunnustuksesta, Leena!
  Sinä sen ansaitset! 💗
  Ja kyllä minä jotakin tiesinkin, miten olit blogisi aloittanut, mutta tässä tuli vielä mielenkiintoista lisätietoa.
  Olet kivasti kertonut näistä blogeista, joille sinä annat tunnustuksen. Monta minulle vierasta blogia, mutta nyt on helppoa pikkuhiljaa tutustua näihin blogeihin.
  Mukavaa alkanutta viikkoa, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, kiitos♥

   Turhan usein olen tuon kertonut:), mutta sitä myös eniten kysytään.

   Ole hyvä! On kiva tutustua erilaisiin blogeihin, muutenhan tässä ihan urautuu:)

   Kiitos samoin sinulle Tuula!<3

   Poista