perjantai 4. maaliskuuta 2016

Punajuuri-vuohenjuusto-terriini - Ullan herkullinen alkupala


Löysin Ullan blogista tämän herkullisen alkupalan täältä ja sain luvan jakaa. Kiitos Ulla♥

4 hengelle

2 isoa punajuurta (ei etikka!)

500 g vuohenjuustoa, shevre frais
2 rkl silputtua persiljaa
1 rkl silputtua timjamia
mustapippuria myllystä

Kastike:

4 rkl appelsiinimehua (keitä kunnes tiivistynyt puolleen määrästä, jäähdytä)
1 salottisipuli
1 tl silputtua timjamia
puolikkaan appelsiinin kuori
2 rkl balsamiviinietikkaa
0,6 dl oliiviöljyä
0,6 dl hasselpähkinäöljyä (tai rypsi- tai oliiviöljyä)
suolaa, mustapippuria

Koristeluun:

erilaisia ituja ja yrttejä
60 g pannulla paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuna

Kypsennä punajuuret öljytyssä uunivuoassa alumiinifolion alla 190 C asteessa parisen tuntia kunnes kypsyvät. Voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä punajuuria, mutta ei etikkapunajuuria.

Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa noin 8 mm:n paksuisiksi siivuiksi.

Muovaa vuohenjuusto folion avulla rullaksi.

Levitä persilja ja timjami työpöydälle, sirottele päälle pippuria ja pyörittele siinä juustorullaa ja leikkaa sitten juusto noin 8 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Rakenna 'torneja' neljästä punajuuriviipaleesta ja kolmesta vuohenjuustoviipaleesta niin että alimpana ja ylimpänä on punajuuri.

Sekoita kastikeainekset. Koristele tornit iduilla ja yrteillä ja kaada kastike tornien ympärille ja ripottele päälle pähkinänpalaset. Voit pilkkoa jäljelle jääneet punajuuret pieniksi palasiksi koristeeksi lautaselle.

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hannele, mulla on kellarissa aina etikapuunajuurta yksi purkki. Se auttaa, kun menee sinne niitä syömään, jos on ollut kova päivä:)

      Poista
  2. meillä aina tuoretta punajuurta kotona, uuniin lohkoja, nami!

    chèvree me syödään - mitä on tuore vuohenjuusto??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuri maistuu minullekin monissa muodoissa.

      No, Ulla kadottaa jsokus Suomen sanoja, vaikka yritänm hulehtia hänen äidinkielestään, taidan poistaa tuon tuore-sanan tuosta, se on vain vuohenjuustoa. Kyllä Ulla hyvin kirjoittaa, harvoin löydän mitään, mutta juu, poistan tuon yhden sanan. Kiitos.

      Poista
    2. Ranskassa on yli 100 erilaista vuohenjuustoa. Tuoreella tarkoitetaan tuossa chevre frais eli mietoa eikä sellaista kuivahkoa todella vuohelle haisevaa ja maistuvaa juustoa.

      Poista
    3. Allu, minusta Suomessa aina lukee resepteissä vain, että vuohenjuustoa. Ehkä se hyvä, omin pitää sitten vain löytää. Tosin linkitin tuon paitsi yleensä sun blogiisi, myös siihen alkuperäiseen ruokajuttuusi. Kuulostas kyllä aika hineolta kirjoitta tuohon tuo chevre frais:)

      Poista
    4. Niin Hannele, Allu halusi laajentaa aihetta, että miten paljon niitä on ja niihin mahtuu niin monenlaista, noihin vuohenjuustoihin.

      Poista
  3. Ei jestas sentään, miten on herkullisen näköinen annos. Täytyypä testata ensitilassa. Punajuuri on suurta herkkuani ja juuri tänään ostin taas kilon verran uusia punaposkia. Ja mihin ei vuohenjuusto sopisi ;-)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, tämä on. Voin kehua, kun on Ullan resepti. Minulla on aina kauhea himo punajuureen...Pakko kokeilla, jos vaikka tulisi uusi suosikki!

      Poista
  4. Kyllä näyttää niin herkulle, että.

    VastaaPoista
  5. Vuohenjuusto ja punajuuri - täydellinen liitto! Ja voi miten herkullisen näköinen kuva. Tätä(kin) kokeilen! Kiitos! -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, eikö vain! Kiitos Ullan, hän otti kuvan. Ehdottomasti kokeiluun. Ole hyvä.

      Poista