keskiviikko 4. elokuuta 2021

Elokuun tarassille muutamia ruokavinkkejä ja jos kantarelleja on löytynyt niin...


 Caprese eli tomaattimozzarellasalaatti  sopii sellaisenaan tai vaikka valkosipulipatongin kanssa. Me teemme niin, ettävalmistamme tätä ison annoksen, ja nautimme pitkänä ruokana vaikka lauantai-iltana tarassilla kera jonkun grillatun. Siitä jää sitten seuraavaksi päiväksi hyvä brunssi ja jos näyttää vähäiseltä, voi lisätä tomaattia etc. Jälleen tuhdimpaa, jos haluaa patongin tähän oheen. Tämä on se maailman terveellisimmäksi kutsuttu salaatti, joka laskee kolestrolia.


Perunasalaatti uusista perunoista


Munakoisoa kahdella tavalla


Katkarapusalaatti helposti herkullista


Kantarelli-pinaattifrittata 





Tässä muutama vinkki kotiterassille eli vastaus, mitä syötäisiin kysymykseen. Meillä viikonloppuna capresea ja jotain grillattua sen kanssa.  Mansikoita ja mustikoita nautimme joka aamu tuoreina jogurtin kanssa, kun vielä voi.


Cantaloupemelonia syömme joka päivä, sillä se vain on niin hyvää ja melonit ovat nyt myös sesonkiherkkua, sillä kilohinta on yleensä euron.

Herkutellaan!



Likööriä nyt kauden marjoista ja hedelmistä muhimaan  Me laitamme kirsikoista joululiköörin valmistumaan kellariin. Tänä vuonna myös luumuista.


Eräät kantavat joulua sydämessään kautta vuoden...

7 kommenttia:

  1. Oi nam,muistan ihanat herkkusi:) Kantarelleja ei täällä kasva,vaikka muuten hyvä sienivalikoima (kasvatettuja...) Hyvää loppuviikkoa Leena:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, no täällä nämä odottavat sinua♥ Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  2. Ai että näitä teidän herkkuja. Monet olen jo kokeillut, kun olen ensin niitä täällä himoinnut :D

    Tänä kesänä monet salaatit ja keveämmät ruuat on olleet tarpeen. Yhtenä hellepäivänä mies laittoi kasviskeittoa. En pystynyt syömään sitä lämpimänä, joten vetelin kylmänä. Onneksi kasviskeittoja voi syödä niinkin :D

    Juuri nyt tekisi mieli tuollaista pavlovaa. Se näyttää niiiiin ihanalta.

    Suloista loppuviikkoa teille ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, en ole ehtinyt mitään uutta köökin puolella. Onneksi edes vähän vaihtelua tulee vuodenaikojen mukana.

      Meillä vähän samanlaista, kun oli niin h....n helle, että en meinannut saada syötyä. Join suklaakahvinkin yhtenä päivänä ihan jäähtyneenä. Hyvää oli!

      Mun tekee aina mieli herkkuja...ikävä juttu.

      Kiitos samoin teille♥♥

      Poista
  3. Kantarelleja! En ole edes viitsinyt käydä katsomassa löytyisikö, kun on niin älyttömän kuivaa. Mutta mustikoita (pippurreta isompia) olen kyllä löytänyt yhden kosteikon läheltä.

    ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, nämä ovat meidän lehdkostamme, mutta kuva ei ole tältä vuodelta. Nyt ei lehdossa ainakaan vielä yhtään kantarellia. Ostamme ainakin kerran kunnolla ja sitten nautimme. Ostamme nykyään pensasmustikoita, vaikka muuta olen sanonut joskus. Niihin tottuu, laatu on korkea ja maku kerta kerralta parempi. Meidän nuoret taitavat koettaa niitä kasvattaa.

      ♥♥

      Poista