tiistai 24. elokuuta 2021

Joutsenten elämää Hartolassa muuttovalmisteluissa


Sanat eivät riitä kertomaan, miten nämä joutsenet ryhmittyivät lähtöön. Olimme matkalla kirjamessuille ja yllättäen rämmin jonkun talon pelloilla....Johtaja komensi ja ryhmä muutti heti kaksi vierekkäin paitsi nuoret joutsenet saivat jäädä vanhempiensa kera miten kuten. Aina kun komento kuului, teki mieli lähteä matkaan...Muistin edellissyksyn kun matkasimme kohti Itävaltaa ja laivaylityksessä Vuosaari-Helsinki etenkin nämä kulkivat pitkiäkin matkoja mukanamme, suunta oli sama. Tämä keissi kesti niin kauan, että Lumimies ihan raahasi minut pois pellolta...Olin kokenut jotain, mitä en ennen....Luonto...Fecebookin Luontokuvaus -ryhmässä on herra, joka kertoo teille faktaa tästä. Me muut suurella tunteella!

Leena Lumi

6 kommenttia:

 1. Muistan kuinka sä kerroit tästä tapahtuneesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, niin, kun nautittiin sitä ylihintaista skumppaa Panoraamassa...

   ♥♥

   Poista
 2. Voii!! Varmasti ihana näky. Tulee aina niin haikea olo, kun muuttolinnut lentävät etelää kohti. Kurjet ja joutsenet. Valkoposkihanhien kohdalla ei niinkään. Tulee aina mietittyä, että kuinka moni noista tulee vielä takaisin. Onneksi kuitenkin luultavasti suurin osa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoiset Asiantuntijat, se on hyvä hetki lähteä mukaan ja palata sitten jouluksi takaisin♥ Meillä kaikki linnut♥ Meillä lapsuudessa merenrantamökille saapui vuosi vuoden jälkeen 31 joutsenta eli yksi oli menettänyt puolisonsa. Ikiuskollisia. Kiitos samoin♥

   Poista
 3. Hartola on minulle jonkin verran tuttu paikka. Äitini oli naimisissa Hartolalaisen miehen kanssa.. käytiin siellä aina välillä. Nyt äitini ja miehensä ovat molemmat edesmenneitä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sesse, voi kuinka kivaa. Minulle se on outo paikka ja vain joutsentensa kautta tuttu. Mutta koska kaipaan länsirannikon peltoja, ohitamme Hartolan kohtuullisen hitaasti ja joskus jopa pysähtyen kuvaamaan. Otan osaa♥

   Poista