Luin jostain kevään Annasta ohjeen, joka innoitti minut ostamaan todella tyyriin kasarin. Sen kasarin piti toimia sekä keraamisella tasolla että uunissa, mutta kun vihdoin viikko sitten avasimme paketin ja luimme, miten se lopulta toimii, sitä ei saanutkaan laittaa uuniin! Tähän mennessä olin jo kadottanut ko. lehdenkin, joten tämä ruoka on nyt aika eri sitten kuin siinä lehdessä ollut, mutta tästä tuli meille heti uusi suosikkiruoka, jota aiomme jatkossa tehdä myös kosteikko- ja suppilovahveroista.
1 litra kantarelleja
70 g babypinaattia
3 dl sipulinvarsia
4 valkosipulinkynttä
n. 400-500 g keitettyjä perunoita (7-8 perunaa)
6 kananmunaa
1,5-2 dl maitoa
1 dl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
juustoraastetta
voita paistamiseen
Hienonnna sipulinvarret ja pilko valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää pilkotut kantarelllit, perunat, pinaatti ja silputtu persilja. Paista käännellen muutama minuutti.
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. lisää maito ja mausteet munien joukkoon.
Kaada munaseos pannulle muun seoksen joukkoon ja anna sen hyytyä hetki varovasti sekoitellen.
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kun juusto on sulanut kauniisti pinnan peittäen on ruoka valmista. Herkullista ja monin tavoin muunneltavaa. Jos haluat tästä oikein herkkujen herkkua, tuplaa kantarellien määrä, vähennä peruna tai kaksi ja lisää desi maitoa, jos on tarvis!
Guten Appetit!
Ruokareseptit Leena Lumissa
Tuli nälkä! Kiitos ohjeesta, näyttää hyvältä ja nopea valmistaa. Varmaan tähän voisi käyttää myöskin tatteja. Niitä nyt löytyy :)
VastaaPoista♥
Minttuli, tämä on nopea ja kivakin valmistaa. Tottakai tatteja. Minä olen huono tattien tunnistamisessa, mutta syön kyllä kaikkia sieniä ihan himolla.
Poista♥
Kanttarelli-perunafrittata on aina ollut suosikkiruokiani. Nytpä kokeilen myäs pinaatin kanssa. Ihana syysruoka, kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaCheri, nyt minullakin. Pidän erityisesti pinaatista, joten siksikin tämä on nyt herkkuni. Jos haluaa, niin sienten ja pinaatin osuutta voi kasvattaa ja perunan vähentää, tulee kuin juhlaisampaa.
PoistaVarmasti ihana resepti, kiitos Leena!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle.♥
Aili, no just söin lämmitettynä eilistä ja vielä vain maistui. Ole hyvä.
PoistaKiitos samoin sinulle♥
Tervehdys! Kävin kurkkaamassa mitä tänne päin kuuluu ja ilmeisesti kesä on mennyt hyvän ruoan ja kirjojen parissa, hyvä!
VastaaPoistaSieniruoat kiinnostaisivat minuakin, mutta aina olen liian laiska/huonomuistinen kokeilemaan, joten toistaiseksi kesä on kulunut täytettyjen grilliherkkusienien parissa...
Asiakaspalveluammatissa aktiivisena ollessa ja paljon varsinkin näin kesäisin ystäviä ja perhettä nähdessä minunkin tekee välillä mieli mennä piiloon toipumaan ja tekemään omia terapeuttisia juttuja kuten lukemista ja elokuvia. Sitten jaksaa taas olla sosiaalinen ja viettää pitkää iltaa hyvän viinin, ruoan ja seuran parissa:)
Kesän jatkoja!
Moi! Melekin sitä kaiken aikaa ja sitten vieraita.
PoistaTämä on idioottihelppo ja herkullinen, kun valmistat kantarelleista. Kokeile!
Minulla myös elokuvat ovat kuin virkistävä uinti. Sainkin juuri ystävältä yllätyksen eli leffan, joka on tehty kirjan Erään avioliiton muotokuva perusteella. Siis 3,5 tunnin rentoutus on tulossa kunhan saadaan seuraava paussi. Nyt kaksi viikonloppua kivoja menoja, mutta sen jälkeen sitten...
Kiitos samoin!
Minäkin sain toimia koemaistajana tässä herkussa. Ja todellakin sellainen - herkku - on kyseessä! Kiitos Leena!
VastaaPoistaNette, ole hyvä! Huomasithan vinkkini, että siitä saa kuin fiinimpää kun lisää kantarelleja tai suppiksia tms. ja vähentää perunaa. Söin samasta satsista vielä äsken ja hyvää oli. Helppo illanistujaisruoka ja oheen sitten vain joku salaatti.
PoistaNe muut kuvat, tiedät kyllä, laitan ensi viikolla, sillä kohta olen pois koneelta päiviä eikä kukaan ole avaamassa kommentteja. Kerro myös M:lle, jos hän kovasti odottaa;-)
Kiitos viimeisestä!
Oi, löytäisinpä hyvän kantarellipaikan. Suonenjoella isäni on haka löytämään hyviä sienipaikkoja. Minä en löydä täältä kantarelleja ollenkaan, vaikka Sipoonkorvet kuulut sienimaastot ovat ihan vieressä. Onneksi vastapäisessä metsässä on hieman myöhemmin paljon herkkutatteja (on ollut ainakin edelliskesinä).
VastaaPoistaKatja, armahda itseäsi ja osta! Kävin äsken katsomassa lehtomme kantarellit ja vaikka on näin satanut, ne olivat kuin kuivuneita...
PoistaJos teet tämän annoksen ja jonkun simppelin vihersalaatin oheen, syötte tästä koko perhe kunnolla kerran ja voipi jäädä vielä sinulle oma pieni brunssi seuraavaan päivään. Tää on nyt just mun suosikki;)
Minä olen huono tateissa, siis niiden tunnistamisessa. Syön kun muut laittavat.
Mm, mitä herkkuja! Ryöppäsin kerran sieniä niin huonosti ilmastoidussa asunnossa, että sain hallusinaatioita... Se siitä sienikokemuksesta, nykyään en edes yritä niitä itse valmistaa :)
VastaaPoistaNyt en sano muuta kuin Katri Vala, Katri Vala, Katri Vala
♥♥♥
Annika, trippi sienien hinnalla;) Ei vaiskaan, täällä ikihippi vain hourailee..., sillä se voi olla oikeasti vaarallista ainakin korvasienten kohdalla.
PoistaSitä minäkin olen hokenut jo kauan...ihan teinistä.
♥♥♥
Kuullostaa toimivalta ja herkulliselta reseptiltä. Kiitos vaan. Kodista löytyy nyt kaikki muut paitsi sienet. Niitä sitten hakemaan. Tietysti voisi kiertää ensin lähimetsän, josko löytyisi tatteja. Huomenissa meilläkin syödään tuota ruokaa salaatin kera.
VastaaPoistaIrene, minusta tämä on hirveän hyvää, mutta olenkin aivan erityisen hulluna sieniin.
PoistaMinä olen nyt syönyt tätä jo kaksi kertaa ja kummallakin kerralla kaksi päivää;) Toivotaan, että maistuu;)
♥
Sienet sopivat kananmunaruokiin, pitää kokeilla kun taas sieniä löydän.
VastaaPoistaArleena, täydentävät toisiaan herkullisesti.
PoistaNäyttää herkulliselta! Kiitos vinkistä, pitää joskus kokeilla. Meinasin jo tänään, mut ei olluka enää pakkasesa kanttarellejä. Höh, kukahan ne on syöny.. :P
VastaaPoistaLiisax, minulla on tähän vaarallinen himo!
PoistaKantarellit eivät 'säily'...;)