tiistai 5. lokakuuta 2021

Luvialla pitkä viikonloppu ja mennen tullen Ikeassa, upea neulepusero, Winter Mice ja...

Perjantai-iltana saavuimme Luvialle. Heti kuvasin ruskaa kotikylässäni, mutta vahinko, että edullinen pokkarikamera oli jäänyt kotiin...Otin mm. sen meidän etupihan ruskakuvan vanhalla pokkarilla ja värit tulivat paremmin esiin.

Olin tietysti matkalla isän haudalle, jonne vein sellaisen syklaamiasetelman, jossa kodinonnen oksia ja sitä hopeista, mitä se nyt olikaan...Vaistomaisesti käyn myös ohi liian varhain lähteneiden ystävieni haudat.

Kello oli jo paljon, mutta olimme syöneet Ikeassa ja myös vähän miettineet, mitä jouluksi? Äiti tiesi, että viivymme, joten ei mitään hätää. Juhlistimme äidin syntymäpäivää etukäteen kolmistaan jo samana iltana, mutta paketin äiti avaa vasta tämän kuun lopun synttärinä. Sen sijaan maistelimme salaisen reseptimme kirsikkalikööriä, joka sai nyt nimen äitini mukaan. Joka kerta hänelle oma pieni pullo piiloon joulun ajaksi ja sitten satokauden arvostelu erikseen mukana. Vielä olemme pystyneet yllättämään maun paranemisella joka kerta ja tänä vuonna oli taas uusi osanen mukana, joten jäljitys on vaikeaa. Jouluna olemme kutsutut pienen vauvan ensimmäiseen jouluun vaaleanpunaiseen satavuotiaaseen taloon, mutta seuraava joulun viettänemme Luvialla. Kuvia on vähän, sillä sovimme, että nyt ei stressata niillä, vaan touhutaan muuta.

Olimme lauantaina jo kello 11 Ratsulan brunssilla. Paikka oli tyyliltään uudistunut. Kivannäköistä. Skoolasimme myös brunssilla kuoharit äidin tämän kuun synttäreille. Vastapäätä sisareni annokset ja hän niistä nauttimassa. Tietenkin äiti jaksoi tulla mukaan mikä oli tosi kivaa. 

Syömisen jälkeen ja vähän vaatteita katseltuamme, lähdimme piipahtamaan Porin Pieneen Kynttilä ja Savipajaan Sieltä tuli hankittua Babelle Winter Mice -muki Wrendalelta, saman firman kortteja ja oma joululahjani:

Once Snowy Day♥

Tästä Pienestä Onnenpuodista löytyy kaikkea hirmu suloista! Serveteistä Wrendalen kaikkiin mahdollisiin tuotteisiin.

Babelle ostin jotain kivaa, koska ei varma, millä vuosikymmenellä hän saa oman mukinsa omaan pikkukätöseen, mutta en halua paljastaa kaikkea. En tietenkään!

Lauantai-iltapäivän vietin lapsuudenystäväni Tuula-Marjan eli Tipsun kanssa. Oli niin kiva rupatella ja aluksi mukana olivat myös Tipsun kuopus Anni kumppaninsa Timon kanssa. Reimakin sai kahvia juodakseen, mutta sitten hän lähti road tripille entisille kotikulmilleen, jonne oli aikanaan rakentanut täystiilitalon. Mitä lienee mies miettinyt?

Tipsulta sain tilaamani norjlalaisen villapaidan Léttlopin, joka olisin teillä nyt ylläni esitellyt, mutta kun on kylmää ja sadetta, vietän villasukkapäivää oloasussa ja meikittä. Lupaan näyttää tämän ylläni viimeistään ensi lumilla, ehkä jo talviomenoiden päivänä, jolloin kerään hirmuisesti omenoita kellariin makeutumaan ja kypsymään. Siinä jutellessamme niitä näitä ja muistellessamme , uuttakin suunnitellessa, Tipsu kutoi loppuun yhden monista ylläreistä, joita olen jouluksi Lohjan perhejouluun tilannut. Muutama lähtee ulkomaillekin. Tämä salaisuus nyt pidetään yli joulun. Kiitos Tipsu♥

Pitäkää lapsuudenystävistä kii, sillä elämä on lyhyt....Kivampi tavata eläessä. Nyt haikeana jo muutamien haudoilla. Enemmän kuin muutamien...

Sunnuntaina kokoonnuimme koko Luvian perheemme kanssa äidille syömään Reiman valmistamaa uunilohta, josta äiti pitää eniten. Jaakko oli tehnyt lohelle tartar -kastikkeen. Sunnuntai olikin sitten perheen aikaa. 

Tätä ette ole minusta ennen nähneet. Lukulasit päällä, että näkee hinnat, ilme aivan tyhjä eli olen tosi uupunut, vain uupunut. Yleensä minua ei nähdä ikinä suupielet alaspäin eikä nytkään, mutta ilme kertoo, että kotiin ja pian. Sain siskolta etukäteen joululahjaksi aika upean korin, jossa voi säilyttää vaikka terassityynyjä, mutta tämä menee nyt meillä minun talviomenaprojektiini. Lähetän Luvian joululahjat likempänä joulua. Tämän kuvan perusteella ette minua tunnista! Sanon aina lukijoilleni privaattiviesteissä, että ota hihasta kii, jos tullaan vastatuksin. (Käytän maskia, otin vain kuvaan pois.)

Tässä teidän Leena Lumi! Tälle voi tulla juttelemaan eikä uupumuksesta tietoakaan, vaikka aina olen noussut kaikkiin juniin ja niihinkin, jotka eivät ole asemalta lähteneet. Teille sopivia kuvia löytyy ihan tältäkin vuodelta, mutta nyt on juuri näiden syyshortensioiden aika! 'grandiflorat' eivät petä ikinä. Koirahauvelit meillä jos heidän hoviväkensä reissussa. Ensi vuonna taidamme jäädä Lohjan päähän näitä hoitamaan. Ja vappuna olemme kuulemma lupautuneet tulevan vauvan ja koiruuksien hoitajiksi...

Taas Ikean kassalla, mutta nyt Tampereella. Viimeksi Espoossa.

No niin ja nyt ajomatka kotiin vielä. Kuvitelkaa tulemme tänne vielä kerran ennen joulua! Nyt aion lukea ja lukea sekä alkaa täyttää tuota koria talviomenoilla. Kääräisen ne kuivikkeeseen kuten aikoinaan kaupassa isän alaisena. Kellarin täyttää ihana tuoksu. Tuossa punaisessa laatikossa on jotain edullista ja ihanaa...Niitä oli menomatkalla ostettu jo yksi itselle, mutta aloin suunnitella, miten kiva nuorten on tulla vauvan kanssa kotiin, kun otamme heidät vastaan muutamin tervetulotoivotuksin, joista Merikin tietää vain tämän Strålan.

Kivaa viikon jatkoa. Minä uppoudun nyt toiseen aikakauteen, toisiin maailmoihin, mutta jos huomenna on hyvä keli, ehkä niitä omenoita, sillä ainakaan lumen alle ne eivät saa jäädä. Ei tuoksu vielä lumi...,mutta kohta, kohta.

Leena Lumi&kurre

 Niin, niitä kuorellisia kauppoihin odotamme.

14 kommenttia:

 1. Onpa kiva, kun olette päässeet käymään Luvialla. Poriin mennessä bussi on kulkenut Luvian kautta, näkyy olevan pieni yhteisö, jossa on todella kaunis kirkko. Mietin tuossa, että olisi ollut mukava tavata, mutta minä itsehän olin viikonlopun Turun messuilla! Mutta ota yhteyttä kun ensi kerran tulette tänne päin. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A, tosiaakin, mutta nyt on sovittu, että keskittyminen on Lohjalla. Mekidän piti olla tämän vuoden joulu äidillä, mutta Snuoret halusivat Samin ja Merin perheen luokseen vauvan ensimmäiseksi jouluksi. Ensi vuonna toiveissa Luvian joulu. Pääsiäisenä tai äitienpäivänä myös Luvialla. Luvian raitti on valittu Suomen kauneimmaksi ja sen varrella olen asunut noin 25 vuotta. Muistat ehkä sen ihanan joulupöytäkuvan siitä hirsitalosta...Kaivan sen esille, kun joulun henki alkaa vaeltaa. Luvian kirkko on minun kirkkoni. Eivät muut. Ja meillä oli tosi tiukka ohjelma. Olisin tietysti ottanut päivän meille lisää ja olisi voitu käydä Raumalla lounaalla, jos olisit ehtinyt. Täällä on kova kiirus kaikkien puutarhakalujen ja kaurisverkkojen kanssa. Katsotaan, mikä on silloin ohjelma. Jos se on -äitienpäivä, olemme todennäköisesti Merimestassa Reposaarella syömässä, mutta sitä ennen. Arkena. Kiitos samoin teille♥

   Poista
 2. Hieno ruska Luvialla ja upeat värit. Kiva visiitti taas lapsuuden kulmillasi, tapaaminen lapsuuden ystävän kanssa, herkuttelulla ja ihana muki tulevalle bebelle. Ja kurre:) Kaunista tiistai-iltaa Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin meilläkin, mutta nuo pihlajat olivat kuin tulessa. Harmi, harmi, että kakkapuhelinkamera, kun pokkarini päihittää sen mennen tullen. Ties milloin Meri antaa Baben käteen Wrendalen mukin...Kiitos samoin sinulle, Jael♥

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Kiva kuulla kuulumisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anki, kiitos♥ ,mutta eivät tasokkaita. En ikinä enää osta nokialaista ja taidan palata pokkarikuvaajaksi. Ne meidän ruskapihan kuvat oli otettu Canonin vanhalla pokkarillani. Nyt pitäisi kai alkaa lukea. Aion uppoutua toiseen aikaan, mutta tämä ei nyt ole se Alaska -kirja, säästelen sitä likemmäs joulua. Kiitos♥

   Poista
 4. Kiitos mukavista kuulumisista! Upean punaisena ruska hehkuu siellä. Mekin menemme ensi viikonloppuna äitini luo, jossa juhlitaan minun synttäreitäni :) Ne olivat pari päivää sitten. Ei mitään pyöreitä, mutta pyöreätkin lähestyvät. Minunkin isäni on jo kuollut. Ja liian monesti on joutunut katumaan yhteydenpidon vähäisyyttä, kun joku kuolee, joten kyllä sitä yhteydenpitoa läheisten kanssa pitäisi vain opetella. Kiva nähdä aina kuvia sinustakin, ja niin suloinen tuo orava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarikas elämäni, ole hyvä ja kiitos♥ Nuo punaiset pihlajat ovat länsirannikolta. Toki meillä on täällä myös ruska, mutta etenkin luonnonpihlajat kärsivät heinäkuun kuivuudesta, tuurenpihlajat eivät. Hauskoja synttäreitä ja onnea etukäteen♥ Meillä oli vuodesta 1985 tämä välimatka, mutta kun isä eli, oli kuin hän olisi aina ollut vain puhelinsoiton päässä ja niin olikin! Kuvia tulee ja menee, esittelinhän juuri uudet silmälasini tässä jutussa:
   https://leenalumi.blogspot.com/2021/09/puutarhan-kalusteet-taydellinen-paiva.html

   Oravat, linnut, metsäkauriit...Tänään asennetaan kaurisverkkoja lisää kasvien suojaksi.

   ♥♥

   Poista
 5. Aina aarteita ikeasta löytyy, täällä vielä +15°C, poikamme illalla tulis omppuja poimimaan meille, annoin vähän naapurille, kun hän halus leipoo lastenlasten kans (tuo fonttisi on vähän rasas lukee). Niin meille keäällä jo 6:s lapsenlapsi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, niin on! Meillä tänään +12.

   Oi onko? Kiitos tiedosta♥ Jotkut ovat sitä kehuneet, mutta ehkä vain johonkin runoon tms.

   Hyvänen aika sentään♥♥

   Poista
 6. Tuli mieleen kesällä, kun kuumana päivänä Luvialla kävimme, että pitäisi käydä joskus syksyllä.Tietenkään niitä lapsuuteni ja nuoruuteni puita eikä metsiköitä enää ole, mutta juurikin tuo kirkon ympäristö oli nätti syksyisin.
  Hurjan hieno villapaita, onneksi ja lämpimäksi olkoon!
  Kesällä tosiaan päästiin käymään entisessä mummulassa ja tienoolla, missä Reiman rakentama tiilitalo. Elin nyt sen vaiheen loppuun, haikeana, mutta tyytyväisenä. Ihanaa, että äitisi vielä jaksaa liikkua paikasta toiseen ja käydä brunsseilla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka , juuri niin♥ Juuri se ja sen liki olen asunut ensimmäisessä avioliitossani, kunnes rakensimme ok-talon Koivukariin. Eikös se valittu Suomen kauneimmaksi kyläraitiksi jokunen vuosi sitten...

   Kiitos♥ Ei ole liian paksu takinkaan alle ja äsken se yllä poimin talviomenoita siihen Ikean tyyriiseen koriin, joka on joululahja siskoltani. Tuula-Marja Sainio, Merin kummitäti kutoo mitä vain ja osaa nähdä värkit hienosti. Jätimme ne pudotetut olkapäät pois, kun meistä kumpikaan ei niistä pitänyt.

   Siellä Reimakin nyt kävi fiilistelemässä. Kuvasi Ruotsista aikaa sitten tuomiaan tammia, joista etenkin toinen on tosi näyttävä. Minä en tiedä elikö Reima Luvian loppuun vai ei. Minun juuristani osa on aina Luvialla.

   Odotamme, että äiti tekee 'ylpöt'! Tämä joulunaika n´menee vaaville ja olisi kiva ensi vuoden äitienpäivänä mennä äidin kanssa taas Merimestaan syömään ja ensi vuoden joulu on hänen, jos hänen niin haluaa. Me kokkaamme.

   Kuule, Forsmannin papan kanssa minäkin praatasin ja kun Reima rakensi, Forsman kävi siinä juttelemassa kuulemma usein. Kulki keppien kanssa, mutta sehän ei seuranpitoa haittaa.

   ♥♥

   Poista
 7. Upeat ruskan värit oli Luvialla ja kuulostaa siltä, että äidin luona käynti onnistui hienosti.

  Beben uusi muki näyttää suloiselta ja kyllä tuo sinun uusi villapaitakin on upea. Jäämme odottamaan sitä valokuvaa ♥

  Ajattelin, että käärit omenat papereihin tuon korin sisään, mutta ei, kuivikkeeseen? Minkälaiseen kuivikkeeseen? Tuoksu kellarissa on varmasti huumaava!

  Minä ostin tänään nuorelle miehelle joulukalenterin ;-) Taidan hankkia sellaisia niin pitkään kun tajuan tästä maailmasta mitään, ihan vaan sen vuoksi, että kaveria naurattaa aina tämä asia :D

  Nyt alkaa olla se aika, jolloin haluaisin jo käydä talviunille, tai ainakin vain kietoutua johonkin pehmeään sohvankulmaan ja lukea ja katsella elokuvia tai päiväunia.

  Aivan mahdottoman mukavaa viikonloppua teille ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kaikki oli kovasti hyvin.

   Tuskin Babe saa siihen koskea aikoihin;), mutta hänen se on!

   Kunhan tässä saadaan tämä syyskirjasato koottua...

   Ja minulla on aina seinäkalnteri, joku sellainen lasten.

   En laske sinua talviunille, vaan herättelen kuten ´muumipeikko epäonnisesti yritti herätellä muumimammaa Taikatalvessa. Elokuvien ja sarjojen katselu on aina huippua. Vaihtelua!

   Kiitos samoin teille♥♥

   Poista