torstai 14. lokakuuta 2021

Gladioluksia lokakuulla


Sain Meriltä kaksi pussia gladioluksen sipuleita, toisen valkoisia ja toisen punaisia. Hän oli maksanut niistä vain 2,50 Lohjalla per pussi. Kussakin pussissa oli 10 sipulia. Meri oli juuri omansa istuttanut kun olimme heillä rempassa. Minä myöhästyin hänestä pari viikkoa. Merillä aukenivat muutamat pari viikkoa ennen. No, kuvittelin miten upeilta ne punaiset miekkaliljat näyttäisivät valkoista talon päätyä vasten. Ei tullut yhtäkään, mutta lehteä kasvoivat niin kovasti, että olin laittanut kaikille tueksi bambukepit. Alapihalle istutin valkoisia sekä Merin krookuskiven viereen että penkkiin. Niistä odotin paljon vähemmän kuin punaisista. Kun saavuimme viimeksi Lohjalta, huomasimme valkoisen kukinnon ja siinä vielä jopa ylöspäin tulossa olevia nupullaan.

Tässä yhden kameran kokeilu, mutta kyllä nuput näkyvät. Sen sijaan takana ei näytä hedelmäpuutarhalta, vaikka siellä on nuoria luumu- ja päärynäpuita. Ovat jo pudottaneet lehtensä.

Tässä yksi ihan nupullaan oleva, mutta ehtinee aueta. En tiedä gladioluksista paljoakaan, mutta kuulemma pitäisi nostaa maasta ja sitten säilyttää kuivassa etc. Ei me siihen nyt kaikkien remonttien ja vauvojen keskellä ryhdytä, jos yksi pussi maksaa 2,50!  Kolme valkoista olisin kuvannut yhteen kuvaan, mutta vain yksi on kunnolla auki. Lisäksi Merin krookuskivellä aukeaa myös yksi.


Ensi vuonna uusiksi; sillä on tämä sen väärti. Olen ostanut gladioluskimppuja kaupasta, mutta nyt on omasta takaa, Jo yksi oksa voi olla hyvinkin näyttävä.

Gladiolusterveisin 
Leena Lumi

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Saila, kiitos♥ Tuo eka kuva on kuin hulmuava juhlapuku valsissa. Tätähän on yritettävä edelleen.

   ♥♥

   Poista
 2. Tosi kaunis kukinta gladioluksella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, onneksi en repinyt kukkia ylös kun vedin ne kepit jo pois;) Sanoin, että noita ei sitten meille enää!

   No, kyllä tulee. Ovat hyvin kuninkaallisia. Kiitos♥♥

   Poista
 3. Majesteettinen näky! 💚

  Sipulikukat voivat kai olla arvaamattomia. Viime viikonloppuna laitoimme ensi kertaa pihaamme sipuleita: liljoja, tulpppaaneja ja viininpunaisia hyasintteja. Näkee sitten keväällä, mitä nousee vai nouseeko mitään. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, viininpunaisia hyasintteja kuulostaa aika upealta♥ Sipulikukat kätkevät sisäänsä arvaamattomia yllätyksiä. Myös toivoa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hannele, minäkin haluan pinkkiä!

   Kiitos ja viikonloppua♥♥

   Poista
 5. Mäkin sain muutaman gladioluksen sipulin, jotka oli olleet myös superhalpoja! (Oli kyllä olleet tarjouksessa.) Luultavasti hieman myöhäisen istutuksen takia luulin etteivät kuki lain. Mutta sitten syyskuun lopussa ihania vaaleanpunaisia kukkia! ❤️ Leikkasin nyt loppukukinnaksi sisälle maljakkoon, kun ollut pari tosi kylmää yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, minäkin haluan myös vaaleanpunaisia ensi vuonna. Tänään tuo tanssijatar tuli sitten maljakkoon, joitakin siellä vielä aukeilee. Meillä ei routa aikaisessa, koska melkein asumme järvessä. Sitten kaikki on toisin, kun Päijänne jäätyy. Mukavaa tulevaa viikkoa♥♥

   Poista