Valmistusaika 1 h 30 min, 4 annosta
1kg broilerin koipireisiä
500 g perunoita
2 porkkanaa
pala (150 g) juuriselleriä
0/5 purjo
luomusitruuna (meillä iso, sillä sitruuna kuuluu broileriin)
1 dl kivettömiä oliiveja
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa (meillä ei suolaa, sillä korvasin yrteillä ja oliivit antoivat suolaa)
1 tl kuivattuja yrttejä (runsaalla kädellä Herbes de Province)
(pari oksaa tuoretta rosmariinia) (ei muistettu...)
150 g ranskankermaa eli Creme Fraiche (jäi jääkaappiin, vaikka pidämme ja olisi koristanut kivasti)
mustapippuria myllystä
1. Leikkaa broilerin koivet irti reisipaloista. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja kuutioi juuriselleri pieniksi paloiksi. Halkaise ja huuhtele purjo, viipaloi.
2. Lado uunivuokaan kasvikset ja broilerit. Pese ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Purista sitruunalohkoista mehu vuokaan (me lisäsimme myös desin vettä). Laita myös lohkot vuokaan. Lisää oliivit, öljy, suola (meillä ei), kuivatut yrtit (meillä runsaasti). Jos sattuu olemaan rosmariinia, näyttää hyvältä laittaa koristeeksi.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunnin ajan. Sekoita välillä ja kääntele broilerinpaloja. Viimeistele ranskankermanokareilla ja mustapippurilla.
Puristimme koko satsin päälle vielä balsamicokastiketta, Deluxe, Filos, sitrus.
Oltiin oltu brunssilla lenkillä ja kello läheni iltakuutta. Arvatkaa mitä: Söimme kaiken kahdestaan. Tässä on täydellinen resepti ja tuo tunti 200 -asteessa kypsensi kasvikset juuri oikeanlaisiksi eli suutuntuma oli hyvä, mausta nyt puhumattakaan. Pidän kovasti palsternakasta, joten voisihan sitäkin laittaa juurisellerin sijasta tai kaveriksi. Tämä uunivuoka tuli nyt meille jäädäkseen.
Guten Appetit!
*****
PS. Aloin jopa miettiä Glorian Ruoka&Viini -lehden tilausta, koska sain hyvän tarjouksen...
PPS. No, se on tilattu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti