En tiedä, mitä te nyt teette, mutta minä laadin ruokasuunnitelmaa huomisesta juhannuksen yli. Nuoret saapuvat huomenna ja syömme silloin hyvin. Keskiviikkona he jo starttaavat festareille ja koiruuudet jäävät meille, syömme silloinkin hyvin. Laitan muutaman vinkin, joita voitte soveltaa sekä salaatteja, joita voi valmistaa vaikka grillatun kalan tai lihan oheen. Ja voihan valmistaa ruokaisan salaatin, jonka kanssa vaikka uunituoretta patonkia.
Uusien perunoiden aika on alkanut ja niitähän ei viitsi liian vähää keittää, joten antaa mennä vain, sillä ylijääneistä perunoista saa todella herkullisen perunasalaatin helposti eli perunasalaatti uusista perunoista. Tässä parsan ja limettigraavatun siian kera.
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata on herkkua ja valmistuu niin grillissä, jossa on keittosysteemi kuin keittössä ja kulkeutuu siitä terassille:
Tässä muistaakseni Jaelin kuvaamana...
Ilonan kevätsalaatti käy jo ateriasta.
Grilliruokaa - lehtipihvit, veneperunat ja tomaattisalsa tulee tuhdimpaan nälkään.
Kantarelli-pinaattifrittata on erinomainen brunssi!
Graavisiikatartar, mätismetana ja mummonkurkut ovat loistava alkupala paitsi joulupöytään myös sydänsuven juhlaamme juhannukseen.
Katkarapusalaatti - helposti ja herkullisesti on blogini eniten luettu ruokaresepti. Tämän teen huomenna uusien perunoiden ja grillatun merilohen oheen. Täysi ateria tästä tulee ilman perunoita ja kalaakin, lisäämällä tarjoiluun uunituoretta patonkia.
Caprese ja grillivartaat on suven klassikko. Vartaisiin voi laittaa mitä ikinä mielikuvitus keksii. Tässä kanaa ja paprikoita, mutta toisen puolen vartaista voisi laittaa vaikka kirsikkatomaateilla. Kanamarinadin voi keksiä itse tai kokeilla vaikapa Santa Marian Marinade for chicken. Tässä ei tarvitse tuntea syövänsä liian tuhdisti tai rasvaista, sillä
caprese eli tomaatti-mozzarellasalaatti on maailman terveellisin salaatti. Syömällä tätä pari kertaa viikossa voi välttyä korkelata kolestrolilta. Jos laiskottaa tai haluaa vaihtelua, voi välillä valmistaa tomaattisalsaa, jonka ohje täällä
Täytetyt herkkusienet on monen herkku.
Grillattuja ohuita kanafileitä, capresea ja salaattia, jossa persikoita, sinihomejuustoa ja rapeaa jääsalaattia. Rucolaakin voi lisätä ja/tai viinirypäleitä.
Munakoisorullat on ehdoton kasvisherkku ja kuva kertoo kaikea: Meidän piti kuvata ruoka, mutta maistoimme ja sitten se olikin jo tässä pisteessä, kun joku, ehkä Jael huomasi, että ruokaa ei ole kuvattu:) Tämä on niin herkkua, niin herkkua, mutta vasta seuraavana päivänä! Tässä ohjeessa on sisällä toinen munakoiso-ohje, jonka syömme heti, rullat jätämme vetäytymään yön yli.
Melonisalaatti on helteisen päivän iltaherkku. Nautimme tätä viime suvena ystäväni kanssa Sen Yhden Paikan viinipihalla ja ohje oli helppo tuoda kotiterassillekin. Minä söin katkaravuilla, ystäväni parmankinkulla. Oikeastaan tämän nimi pitäisi olla kolmen melonin salaatti.
Letut mansikoilla on suven jälkkäri. Jäätelö on myös aina hyvä jälkiruoka.
Nyt sitä voisi jollekin tulla mieleen, että eikö ikinä makkaraa? Kyllä, mutta ei ole tullut mieleen kuvata. Lumimies grillaa toisinaan bratwurstit, oikein kunnon saksalaiset, ja niiden kanssa on punajuuri-piparjuurisalaattia ja/tai perunasalaattia. Sitten on graavia merisiikaa ja uusia perunoita. Ihan vain silliä ja uusia perunoita. Ja mansikoita ilman mitää kermavaahtoja...
Täällä me sitten nautimme grilliherkkuja omassa pesässämme vielä villiviinin jo punertuessa. Jos viileä yllättää fleecepusakat vain päälle ja huovat ympärille. Eikä pieni sadekaan haittaa, tuo vain tunnelmaa.
Ulkoruokinnassa on ihaninta olla!!!
Guten Appetit!