tiistai 3. syyskuuta 2019

Nanso on nyt niin suosittu, että osa kuoseista loppunut...


Olen edelleenkin kirjabloggaaja, mutta kun teos on nyt 600 -sivuinen ja on pakollisia menoja, yön tunnitkaan eivät riitä. Niinpä päätin kertoa teille, miten suosittu Nanso on. Kuvassa minulla on Nanson Korsi -mekko. Ostin niitä kaksi, joten tänä suvena en paljon muita vaatteita ole käyttänyt alakuvassa näkyvän Marimekon leningin lisäksi.En millään muista leningin nimeä, mutta samana keväänä ostettu pusero oli Pulu! Tämä kuva on ystävän tyttären yo-juhlista, jossa sää oli niin korea, että koko poppoo juhli puutarhassa. Olen myös aika iloinen, sillä sytostaateista on kuvaushetkellä kulunut neljä viikkoa. Se on kova kuuri monessakin mielessä, mutta sitoo tulehdusvaaran vuoksi myös aika pieneen piiriin: Ihanaa päästä näkemään ystäviä.Tässä Marimekon leninki syksyisellä kaarisillallamme.Muistatte ehkä kun esittelin Nanson Yuyu -tunikamekkoa -25 asteen pakkasessa. Ostin näitäkin kaksi eikä hinta päätä huimannut. Myöhemmin hankin tämän sarjan leningin...Yuyu -tunikamekko on niin monikäyttöinen eli esittelin juhlamekkona, farkkujen kanssa kuin myös oloasuna legginssien kera. Helteellä tämän lisäksi ei muuta kuin kengät. Saksassa asuva ystäväni halusi samanlaisen, joten minä laitoin pakettiin ja lähetin hänellekin. Moni muukin halusi, sillä tätä ei sitten ollutkaan kohta missään. Helmikuussa näin tilastoista, että Yuyu -tunika oli ohittanut Kinnusen Lopotin!


Nanso on nyt myynyt loppuun pitkän Sydän -yöpaidan (kuva Nanson sivuilta). Sydänyöpaidan haluaisin ostaa läheiselleni. Sattui näkemään erään päällä kevättalvella ja piti. Tätä ei vain saa mistään! Myöhästyin kesän kuukaudet...Kauppiaan tyttärenä aina ihmettelen, että onko tavara ihan loppu vai löytyisikö jostain. Nansolta ei löydy ja olen kollannut laajan määrän verkkokauppoja, mihin tänään ja huomenna ei ole aikaa. Korsi on aivan ihana katuasunakin. Tässä tuoksuttelemassa kukkia myymäläpäällikkö Pirjo Uuttanan kanssa Plantagenissa jutussa Plantagenilla tänään sitä sun tätä


Viherlandiassa kukkakaaren alla ja mekko on jo käynyt läpi eräätkin konepesut. Kyllä suomalaiset osaavat, kun tavara vain riittäisi!

mekkoterveisin
Leena Lumi

PS. Toivottavasti näet tästä Nanson syysuutuuksia. Ihana viininpunainen jakku...Minusta myös edellisen sesongin suosittuja voisi pitää mukana. Nanson Sydän yöpaita on kuin Suomen talven ja joulun klassikko!

Tänään sain Nansolta ystävällisen viestin, jossa kerrottiin marraskuussa saapuvan yöpaitoja, joissa myös sydänkuvioita. Toivotaan, että myös punaista paljon. Eilen ostin äidille Nansolta puseron, mutta enempää en paljasta. Toivottavasti hän pitää siitä!

32 kommenttia:

 1. Nanso on lempivaatteitani, tällä hetkellä odotan vilpoista säätä, että saisin ylleni Villis-neuletakit. Merinoa ja puuvillaa, ohuet ja ryhdikkäät. Lahdessa käydessäni on poiketa Nanso shopissa ja NP:n myymälässä. Kauniita, kestäviä, selkeitä vaatteita, maksaa hiukan enmmän, kuin ruotsalaisketjujen kuteet, mutta laatu on jotain ihan muuta. NP siis Naisten Pukutehdas, parhaat farkut ikinä ja nyt niillä on sammareita, ostin keväällä kahdet, odotan niidenkin säitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, minulla oli muutaman vuoden paussi, mutta sitten kuosit selvästi parantuivat ja myös tekstiilien laatu. Kunpa Nanso ottaisi tehdäkseen edes muutaman kashmir-neuleen, ne ovat niin pehmeitä. Me poiketaan Hesaan mennessä siihen Heinolan Nansoon, kun muutenkin pysättäisiin. Oi, sammarit! Teininä kiinnostavimmilla oli sammarit, nyt myös R:lla:) Meillä on eilisestä aika paljon viilentynyt.

   Poista
 2. Ne Villis-neuletakit on valmistettu Kiinassa, joka oli minulle pettymys. Muut vaatteet valmistetaan Turkki 73%, Portugali 20% ja Intia, Viro ja Kiina. https://nansoshop.com/vastuullisuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, minä olen niin naiivi, että luulin olevan suomalaista työtä...Etenkin kartan kaikkea Kiinasta. Ostin ennen joulupaketteihin sellaisia ihania pörrösukkia, joissa luulin olevan tekokarvaa, kun ne olivat edullisia, mutta sitten kuulin jotain kauheaa...ja se tietty oli Kiinaan liittyvää. Taidanpa nyt herätellä Kikkaa ja kertoa tuon Villis-neuletakin valmistusmaan. Olen pisara meressä, sinä ilmeisesti toinen, sisareni kolmas...Joskus niistä tulee puroja, ojia, jokia, valtameriä.Se vain, että kun raha puhuu, eläimistä viis. Kiitos infosta, Heidi♥

   Poista
 3. Eipä juuri mitään vaatteita valmisteta enää Suomessa lukuunottamatta jotain ihan pieniä firmoja. Marimekon tuotteista 13% tehdään Kiinassa (12% Suomessa, mutta ei eritellä mitä, voi olla vaikka astioita). Suunnittelutyö tehdään sekä Nansossa että Marimekossa Suomessa. Marimekko painaa sisustuskankaat Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, kiitos tästä kaikesta! Minä olen ikuinen marimekkolainen ja kai nansolainenkin nyt kun laatu on parantunut pienen notkahduksen jälkeen. Niitä ei mielestäni tarvitse nykyään enää edes ilmoittaa, mistä tulevat tai missä tehty. Minäkin lähdin Kikkaa härnäämään ja unohdin, että hänen sukunsa on osa entistä kotimaista vaatebrändiä. Oi niitä aikoja!

   Poista
 4. Ostin kesällä taas Nanson outletista Tammistosta monenlaista, todella hyvää laatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, sepä siinä, että Nanso on palannut juurilleen eli laatuun ja myös suunnittelu on raikasta. Silti en taida saada äidille sitä Sydän yöpaitaa...

   Poista
 5. Kiva postaus, todella kauniita asuja. Jotenkin olen ihan unohtanut Nanson, en ole ostanut näitä tuotteita moneen vuoteen. Ehkäpä teen kurkistuksen tuotevalikoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., kiitos. Kuule, meneppä johonkin Nansoon, saatat yllättyä mitä löytöjä teet. Kuosit ovat kuin taiteilijoiden tekemiä ja laatu on parantunut. Ei enää sitä lötköyttä, vaan hyvänlaatuista puuvillaa. Käyvät niin arkeen kuin juhlaan, mutta äiti nyt haluaisi tuon punaisen Sydän yöpaidan. Kummallista kun viime sesongin tavara eli keväällä sitä vielä oli, on voitu myydä noin loppuun. Sehän voisi olla Nanson klassikko, joka olisi aina mallistossa!

   ♥♥

   Poista
 6. Nanson tehtaan varjossa Nokialla kasvaneena on Nanson vaatteet kuuluneet vaatevalikoimiin aina. Tehtaanmyymälä tuli tutuksi lasten ollessa påieniä. Se hermitti kun lopetti Suomessa tuotannot.

  Pien saan kuulla minkälaisiin jatkohoitoihin joudun tuon kutsumattoman vieraan johdosta. leikkauksesta selvisin hyvin.
  Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, olet sitten samasta pitäjästä kuin Lumimies. Liian monet ovat lopettaneet.

   Toivottavasti parhaisiin pääset! Kiitos samoin sinulle!

   ♥♥

   Poista
 7. Nykyään ei taida niitä klassikoita enää olla. Esim. Nansolla oli joskus ihan peruspäävärit paidoissa, raidallisina tai yksivärisinä.Sitten ne loppuivat, punainen muuttui kummallisen oranssihtavaksi ja kirkas aniliini roosamaiseksi, ei miellyttänyt minua enää. Onhan Nansokin tehnyt melkomoisia loikkia, nyt näyttää pysähtyneen ja jotenkin asettuneen aloilleen. Toivottavasti tuossa pysyykin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, mutta he voisivat aloittaa sen uudestaan:) Nansolla oli sellainen lätkön kuosin vaihe, silloin pidin paussia ja käytin Marimekkoa pelkästään. Toivotaan, toivotaan...

   ♥♥

   Poista
 8. Kyllä Nanson vaatteet ovat myös minunkin suosikkejani. Tutuksi on tullut juuri tuo Heinolan liike.

  Kauniisti pukevat sinua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, sanoinkin R:lle eilen, että Nanso pukee 50+ naisia ja he niitä vaatteita sieltä ostavat, mutta mallit ovat jotain 20 vee. Niin minullekin: Käyn siellä aina kun piipahdamme Hesaan.

   Kiitos♥

   ♥♥

   Poista
 9. Kaikessa käytetään malleina nuoria naisia, aaarrrgghhh! Ovathan he upeita, mutta minusta on suoranaista pilkkaa, että joku ehti mainostaa plus- koon vaatteita tai isoille tytöille ja kuvissa mallina on joku parikymppinen missi. Taitaa olla minulta kärjistetty esimerkki, mutta melkein näin oli kerran, olin silloin ns. normikokoinen , mutta ystäväni todella kookas ja hän osti lehden ja katsoimme kuvia ja jessus, että lähetin kiukkuista palautetta!
  Toisaalta voihan olla, että Nansot on tarkoitettu myös nuorille, siis meille kaikenikäisille, koska ovat tavallaan klassikkoja eivätkä pelleile glittereillä tai olkapäiltä putoavilla malleilla, mutta oletan, että harva alle 35-40-vuotias kuitenkaan mieltää olevansa Nanson kohderyhmää.
  Päätin tilata heti sen lehden, minkä vaatekuvissa on joku lady, jolla on mittaa max 1.60 ja ympärystää sen verran, että itseäni muistuttaa ja esittää jotain muuta, kuin vierailumekkoja ja kietaisuhameita ja mustia tai harmaita vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, kuitenkin 50+ naiset varmaan ostavat Nansoltakin eniten. Samaa veikkaan Marimekon suhteen. Eivät kaikki osaa myydä asua. Kun tein sen Yuyu -tunika jutun, valitin mallista, mutta se kuva on poistettu ja linkki avaa nyt muuta:" Löysin myös netistä tunikamekon, mutta tällä kuvalla en olisi sitä ostanut eli on livesti paljon, paljon kauniimpi." Seisotaan rumasti jalat sisäänpäin tai ollaan kuin murhaa odottamassa, seisotaan synkkinä tolppina tms. Tämän jutun takkimalli on minusta ok, mutta silti!

   Minun tyttäreni, noin 30 vee, ei ostaisi Nansoa! Marimekko voisi jossain jutuissa mennä. Itsekin käytin teininä jo Marimekkoa ja jatkuu vain eli ne kotelomekot. Tulin just Nanson liikkeestä, enkä siellä nuorisoa nähnyt. Itseni ikäisiä naisia. Tilaatko siis muotilehden? Yhteenaikaan tilasin Hahnilta kun olen niin perso tyyriin kashmirin perään. Sattuneesta syystä, ne eivät nyt kiinnosta. Katsoin muuten sun villiksiä ja myyjä tunnusti heti, että 'Kiinassa ne tehdään'. Löysin äidille jotakin sen loppuun myydyn yöpaidan tilalle. Nyt en itselleni mitään, mutta ei ole muuta tarvetta kuin räväkkä neule talveksi farkkujen kanssa ja sellaisia siellä ei ollut.

   Rakastan kietaisuhameita! Miten niitä ei näe koskaan missään. Niitähän suunnittelee joku Fürstenberg, luin muistaakseni Annasta joskus. Mikään ei voita kietaisumekkoa tai puseoa. Siinä Nanson Yuyu -mekossa on vähän kietaisutyylinen yläosa.

   ♥♥

   Poista
 10. Sulla on kyllä nättejä Nanso-vaatteita, jotka niin pukevat sinua Leena. En oikein muista onko minulla koskaan ollut Nansoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ennen oli aina Marimekkoa, mutta Nanso on petrannnut. No voisi olla. Käyppä Suomessa syksyllä, kun/jos tulet jossain Nanson myymälässä. Yllätyt! Kiitos♥

   Poista
 11. Ihana nansomalli!:) <3

  Yritän myös välttää kiinalaisia tuotteita, mutta välillä se on vaikeaa, kun sieltä tulee "kaikki". Ja monissa tuoteissa alkuperämaata ei kerrota tai se on häivytetty (Niinkuin just vaikka Nanso, MArimekko, Finalayson, Arabia jne. mielletään kotimaisiksi, vaikka usein niissä suomalaista on vain desing).

  Kommenttikeskusteluun: Mutulla sanoisin, että Marimekkoa käyttää jonkin verran myös nuoremmat vrt. Nansoa. Mutta todellisia faktoja en tiedä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, hah-hah, kiitos!

   Se on hitsin vaikeaa, kun Kiina on kaikkialla. Sitä ei tarvitse enää kertoa.

   Sitähän minäkin yritän sanoa, että käytin Marimekkoa jo teinistä ja oma tyttäreni pitää myös joistain Marimekon jutuista ja kuoseista. Olen niitä hänelle lahjaksi ostanutkin. Nansosta hän ei tiedä mitään:) Käytin jotain 15 vee Marimekon pallopaidan puhki! Mutu-tuntuma voi usein osua oikeaan.

   Poista
  2. Ja melkein kaikilla nuorilla naisilla (ja jonkin verran miehillä) on se Marimekon ekokangaskassi olalla!

   Poista
  3. Sanna, niin juuri. Tyttärelläkin niitä kasseja ja Marimekon meikkipussukoita ja tietysti Sukat makkaralla -kaadin.

   Poista
 12. Ihania kuvia! Muistan erityisesti tuon kaarisiltakuvan, siinä sinulla taitaa olla uusi neuletakkikin päällä. Ja tuo lumitaustainen kuva - se on täydellinen :)

  Toivottavasti se punainen sydänkuvio löytyy kuitenkin. Ehkä Nanso toimittaa sen sinulle erikoislähetyksessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos! Niin on, mutta en ole sitä vielä ehtinyt käyttää, kun ostin sen punaisen samankokoisen kashmirin. En ole vuosiin ostanut paljoa vaatteita, mutta nyt oli aika. Minustakin se lumikuva on kiva, kiitos♥

   Se sama ei löydy, mutta marraskuulla tulevat uudet sydämet. Ei ole tapahtunut, vaan sain ystävällisen sähköpostin.

   ♥♥

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Hannele, simmottis kelpaa meille molemmille!

   ♥♥

   Poista
 14. Oi miten kaunis postaus!💕 Yritin tässä kollata suosikkimekkoa / -kuvaa, mutta kaikki on niin ihania etten kertakaikkiaan pysty valitsemaan. 🙂 Täytyypä vilkaista, mitä kivaa Nansolta löytyisi syksyksi, kiitos linkistä Leena!
  Kaunista syyskuun jatkoa teille 💕 Kaisa Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos! Kyllä sieltä löytyy ja uutta tulee koko ajan. Kävimme liikkeessä, sillä halusin ostaa äidille jotain eli päädyin puseroon. Minä olen nyt mennyt kahdella Nanson mekolla koko suven. Uimapuku on välillä ollut käytössä. Nyt on yllä Nanson Yuyu -tunika ja mustat legginsit eli valmistaudun jännittävälle tv-sarjalle kera omenapiirakan.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 15. Luin vielä kommentteja ja on pakko todeta, että kyllä, mullakin on ollut Nansosta sellainen hiukan ” ”lötkö” mielikuva (ihonmyötäisine, roikkuvine paitoineen jne). Näitä kuvia katsellessa huomaa että on aika päivittää käsityksiä 🙂 t. Kaisa Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, minä jätin Nanson silloin kun tuli se lötkökausi. Nyt materiaali on parantunut, mutta sitä lötköä löytyy joskus halvalla joistain myymälöistä. Sitten vain Marimekolle, joka on aina tulvillaan ihania kotelomekkoja:) Nämä ovat laatua, sekä Korsi että Yuyu. Sellaista tiukkaa puuvillaa tai Yuyu:sta nyt kurkkasin että pääosa puuvillaa, sitten sama määrä modaalia ja tippa elastaania. Näitä olen ihan koneessa pessyt ja ovat kuin uusia.

   Poista