sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Satavuotiaan vaaleanpunaisen talokaunottaren tarinoita eli Merin ja Samin kodista


Muistatte ehkä meidän visiitin nuorillemme tapaninpäivänä, jolloin kävimme myös kurkistamassa heidän tulevaan kotiinsa Lohjalla. Nyt olimme melkein viikon ja jos hyvin käy palaamme piakkoin: Reima remppaan ja minä kuvaamaan sekä hoitamaan puutarhaa. Jotenkin aavistan, että seuraava Puutarhavierailuja tulee nuorten puutarhasta...Huomatkaa jo tässä kuvassa rinteen alun pengerrykset. Siihen on nousemassa Merin toimesta valkoista gladiolusta ja valkoisia liljoja, me veimme nuppuisia kieloja lehdostamme ja ristinummiruusun. Mitä löytöjä teinkään kun vähän tongin eli minulle tuo paikka on kuin etsisin talon rakentanutta perhettä, sillä joku omistajista on ollut puutarhasta innostunut ja veikkaan heitä!Kiinnostavaa mitä vanhoja lajikkeita sadan vuoden takaa olisi voinut säilyä muuta kuin omenapuut, syreenit ja tietyt perennat. Upeat tuijat ovat tiheitä, vihreitä ja korkeita. Kuvan tuija kaatui koska se oli juuri sitä merkkiä, joka ei niin kaunis ja pimensi kahta seinää kiertävää terassia. Siihen on tulossa muuta, mutta tuijan alta löytyi upea rinnettä alas kasvava kuunliljapenkki sekä niiden alapuolella pioneja nupuissaan.Merillä kulkee geeneissään sukumme puutarhainnokkuus, mutta tänä keväänä hänellä on ollut muuta, sillä rakas villakoira Dina on leikattu muutamaan otteeseen eli hänen aikansa on mennyt siinä, eikä rikkaruohojen kitkemisessä. 



Nyt ollaan voiton puolella ja tässä Dinan uusi uima-allas, jossa hän saa vesikuntoutusta. Villakoirathan ovat vedestä noutavia koiria, joten hän menee sinne reimuissaan. Sheltti Taika vain katseli sivusta, kun 'sisko' nautti. Katkeruus ei kaunista, mutta oli tosi ikävää, kun emme voineet rientää tänä keväänä avuksi koronaohjeiden takia.



Erittäin kauniit akileijat reunustavat kivirappuja, joista mennään yläpihalle. Tämä osa ei ole aidattuna, mutta suurin osa pihasta on, joten koirat voivat olla puutarhassa vapaina.



Kirjailija L.M.Montgomeryn mukaan akileijat tuovat keijut puutarhaan, joten niitä täällä täytyy iltahämärissä tanssia auringon viime kilossa ja suviyön hämärillä...keijuja.



Nuoret terassinsa grillipäädyssä. Huomatkaa avonainen portti puutarhaan, jonne koirat voivat mennä turvallisesti.



Olihan lomaa kun ainoa ruoka, jonka valmistin koko aikana oli tämä katkarapusalaatti! Sain pitää seuraa koirille ja kaiken kaikkiaan etenkin tavata tytärtäni, kun miehet raatoivat erään projektin kimpussa. Mikä harmi, että noista kovista duuneista ei otettu kuvia, vaikka aina sanon, että arjen askareet vanhoissa kuvissa sitten joskus ovat kiinnostavimmat! Grilli kävi kuumana joka päivä ja vain yhtenä päivänä syötiin sisällä, sitten tulikin jo kuuma.



Äidit&tyttäret...♥ Pyörimme myös Lohjan kaupoissa ja ostin muuten samanlaisen neuleen kuin Merillä on kuvassa, mutta vasta seuraavana päivänä tajusin, että tuohan on ihan mun juttu! Suomen vaihtelevissa suvi-illoissa neule on aina kova sana.



Akileijarapuista on tullut mitä mainioin paikka ottaa kuvia tähän aikaan vuodesta. Huomatkaa jälleen kuunliljapenkki kivetyksen yläpuolella. Nyt molemmat koiruudet kuvissa mukana.



Meri ja Sami uuden kotinsa akileijarapuilla kera koiruuksien. Mikä suloinen pari♥ Ja anteeksi, että Lumimiehestä ei kuvia, kun hän siellä montussa kaivamassa ja en tajunnut...Yritän seuraavalla kerralla!

Jatkan paussilla, sillä olen lukenut vain yhden kirjan ilman muistiinpanoja. Nyt kun on viikkoja odotettu yhtä kirjaa, jonka haluaisin teille lukea, kirjastosta, ensin oli täällä joku sulku ja se sitten vasta viikkojen päästä tilattiin minulle ja nyt (Scheisse!) se onkin pokkarina ja fontti on pientä, mutta aion yrittää...Puutarhakin odottaa kitkemistä, mutta palataan kun ehdin.

Mukavia kesäpäiviä♥

Love 
Leena Lumi

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Allu, se on sitä vielä, mutta minä taidan ryhtyä avaamaan sen saloja♥

      Poista
  2. Kauniilta näyttää. Merillä on tuuria, kun on puutarha-apuja saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, kiitos psta! Olen enemmän kuin innokas:)

      ♥♥

      Poista
  3. Oi, nyt jo näyttää puutarha niin kauniilta. Onpa mukavaa kuulla koirulin voivan jo hyvin ja vesikuntous on varmasti erinomaisen tehokasta♥
    Hyvää juhannusviikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, tässä on vanhaa pohjaa, mutta Merin kevät meni Dinan leikkauksissa. Nyt minä kaivan esille ja tunnistan. Samalla istutan, mitä nuoret haluavat, mutta hiukan kyllä sitten valaisen myös po. kasveista. Nyt Meri voi istuttaa japaninvaahterankin tai kaksi. Kevät on ollut niin rankka, että en ole edes halunnut sitä tänne isosti tuoda. Olisimme menneet avuksi, mutta koronasäännöt estivät. Outo sattuma tuokin oli. Ja mikä parasta Dina on todellakin vesipeto eli pitää uimisesta etc.

      Kiitos samoin sinulle♥ En millään tajua, että on jo juhannusviikko...

      Poista
  4. Ihana puutarha, niin vehreä ja kaunis, ja Meri varmaan oppinut sinulta yhtä ja toista puutarhanhoidosta. Kiva kuulla että Dina voi jo paremmin, ja hieno allas hänellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, tässä on hyvä pohja ja salattuja polkuja, joita availen. Hän tunnistuttaa minulla mm. kasveja, joita löytää. Älä muuta sano, kyllä oli kevät kuin helvetistä. Hän tykkää läträtä vedessä ja uida, joten tämä on kiva juttu.

      ♥♥

      Poista
  5. Jäin nyt kyllä kiinni noihin akijeilijarappusiin, keijukaiskukkiin! ♥ Muutenkin hurmaavia tunnelmia: tuo talo, puutarha, koirat, teidän nuoret. Niin hyviä asioita. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, niin minäkin:) Voisin tehdä meidän kivirappuihin yhteen paikkaan ihan tuollaiset, mutta kun R. kuskaa siitä ruohonleikkuiria. Se on ainoa tila siinä, sillä rinteet täällä sellaiset. Monta kivaa asiaa♥

      Poista
  6. Kaunis kaunis puutarha ja kauniit puutarhan uudet valtiattaret!

    Toivotan ihanaa juhannuksen aikaa ja keijuja kumpaankin puutarhaan, sekä näissä kuvissa näkyvään että sinne saarelle! ❤️❤️❤️
    T. Kaisa Reetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos♥

      Kiitos kaikkea samoin sinulle♥♥♥ Kylläpä aika on mennyt nopeaan, en voi tajuta, että jo juhannusviikko...

      Poista
  7. Miten kuvauksellinen paikka ja mitä kaikkea vielä löytyykään.
    Ihanaa, että Dina on paremmassa kunnossa. On sydäntä raastavaa, kun eläin sairastaa.
    Ihanat kuvat äidistä ja tyttärestä kuin myös nuoresta parista!
    Mukavaa juhannusviikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, älä muuta sano. Yritämme palata mahdollsimman pian. Toivottavasti tätä nyt kestää, siinähän oli yksi hoitovirhekin...Erittäin ja olisimme halunneet lähteä edes tuuraamaan Meriä kun ei voinut kunnolla levätä vaan kokoaikainen vahtiminen monen lääkkeen kanssa. Kiitos♥ Kiitos samoin teille♥

      Poista
  8. Ihanaa, sä olet puutarha-arkeologi!

    VastaaPoista
  9. Ihana ja puutarha ja ihanaa yhdessäoloa!

    En ole tiennyt, että akileijat tuovat keijut paikalle. Täytyykin olla tarkempana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kati, kiitos, kiitos!

      Oleppas tarkkana, se on totta!

      ♥♥

      Poista