tiistai 14. heinäkuuta 2020

Kaksi erityistä kirjaa, kaksi erityistä kommenttia!


Olen järkyttynyt.

Seuraan Hesaria, käyn kirjamessuilla, kuuntelen YLE:n kulttuuriohjelmia radiosta ja pidän silmäni auki kirjastoissa. Silti en tiennyt mitään tästä kirjasta. Onko tämä ollut esillä missään muualla kuin kirjablogeissa? Kirjablogeja seuraan laiskanlaisesti, yleensä vain silloin kun olen lukenut kirjan, josta haluan keskustella. Sitä kautta tämänkin löysin. Olit kommentoinut Suvi Ratisen Matkaystävää jossain blogissa ja maininnut ohimennen tämän kirjan. Kiitos, muuten en olisi koskaan tätä tullut lukeneeksi.

Dramaattinen, älykäs, taitava. Sitä kaikkea tämä kirja on. Pitkään aikaan en ole lukenut mitään yhtä vaikuttavaa. Ja siksi tuntuukin niin väärältä, että kirja ei julkaisuhetkellään saanut ansaitsemaansa huomiota. Eikö Atena Kustantamo aikoinaan tajunnut, mikä helmi heillä oli käsissään? Vai jyräävätkö isot kustantamot pienempien teokset järjestään jalkoihinsa?

Kuinkakohan muutakin tuntemattomaksi jäänyttä mestariteosta on minulta jäänyt lukematta vuosien saatossa?

Tiuku, ja syystä! Olen ihmetellyt, miten 'suuri media' kohtelee tätä kirjaa. Tämä oli ilmestymisvuonnaan 2017 lukuvuoteni neljänneksi paras kirja kaikista sinä vuonna lukemistani. Kirjabloggaajat ovat tätä ainakin lukeneet. Nostan tätä alati kirjallisuuden ryhmässä esimerkkinä kirjasta ja miten sen pitää heti alusta ottaa lukija hyppysiinsä. Samalla tägään Kallandin eli pidän hiillosta yllä kaiken aikaa. Kiva kuulla, miten mutkankin takaa voi löytää helmen eli minulle tämä vain oli niin vakuuttava teos, että kannan Vien sinut kotiin vähän kaikkialle. Ole hyvä♥

En voi vastata Atenan puolesta, mutta odotin toki kirjalle suurempaa panostusta mainontaan. Sitäkin tapahtuu, että pienet jäävät isojen jalkoihin.

Teen tästä nyt jutun ja käytän kommenttiasi siinä. Tuon hiukan vastaavanlaisen kirjan esiin, ehkä sekin voisi olla sinulle helmi♥ Kiitos tästä tärkeästä mielipiteestä sinulle♥

Minulla on aivan samanlainen pelko, että jotain tosi tärkeää jää lukematta...

Ben Kallandin Vien sinut kotiinOlen suositellut tätä kirjaa monelle. Niin lämmin tarina jossa tuoksuu Italian maalaisruoka viini ja valkosipuli kaiken kauheuden keskellä. Paras kirja jonka olen lukenut toisesta maailmansodasta. Uskomaton tarina joka päättyy suureen suruun kaiken ilon keskellä. Pino Lellan tarina on jotakin poikkeuksellisen kaunista. Sota päättyy ja onnistut vaikka missä mutta sydämesi jäi johonkin.

Heikki, kiitos innoittavasta viestistäsi ja olemme mieheni kanssa molemmat niin samaa mieltä! Tässä tarinassa on taikaa ja kaiken lisäksi se tosi! Palavan taivaan alla oli minulla viime vuonna kuudenneksi paras teos kaikista 2019 lukemistani kirjoista: https://leenalumi.blogspot.com/2019/12/vuoden-2019-parhaat-kirjat-leena-lumissa.html

Mukavaa suven jatkoa sinulle!
♥♥

Mark Sullivan Palavan taivaan alla

Kiitollisena näistä kommenteista♥

Leena Lumi

8 kommenttia:

 1. Sullivanin Palavan taivaan alla on todella kiinnostava ja taidokkaasti kirjoitettu kirja. - Kallandin kirjaa en ole lukenut, kiitos lukuvinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., erittäin! Lueppa, se on ohut, mutta ei 'ohut'. Toiset osaavat kohtuullisella sivumäärällä kertoa unohtumattoman tarina. Kun aloitat, et voi lopettaa♥ Ole hyvä♥

   Poista
 2. Nämä täytyy kyllä lukea! Dekkaristikin sielu taipuu näiden kohdalla. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, Palavan taivaan alla meni ystävälleni joka jäi eläkkeelle ja hänhän lukee mieluiten toista maailmansotaa. Tässä kaaoksessa en nyt pysty sanomaan, onko Kalland talossa vai ei. Ota nämä kirjastosta ja seuraavalla kerralla saat sitten sen Syntipukin. Minusta tuntuu, että Pöllöwaarin viinipiha on auki normaalisti. Eli kun olemme menneet ja tulleet, ja taas menneet ja tulleet, heti sen jälkeen viimiestään.

   ♥♥

   Poista
 3. Nämä molemmat ovat todella kiinnostavia kirjoja. Kallandin kirja on minulla omana, kun löysin sen talvella kirpputorilta, mutta en ole vielä lukenut. Odotukset ovat kyllä korkealla! Kiva kun jaoit näitä kommentteja täällä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, hyvä sinä♥ Kun aloitat Kallandin, et pysty lopettamaan! Näin värisyttäviä en muista aikoihin. Ehkä pitää alkaa valita vuoden parhaat kommentit:) Teenkin sen.

   ♥♥

   Poista
 4. Tänään oli Hesarin yleisönosastolla kirjoitus, kuinka vaikeaa on saada painettu kirja kirjakauppaan.
  Tämän voisi myös muuntaa: kuinka vaikeaa on saada kirja-arvostelu laajalevikkiseen lehteen.
  Ihmettelen, maallikkona, myös kustantamojen markkinointia (tai sen puutetta).
  Ja harmittelen "virallisen kirja-alan" kapea-alaisuutta mitä puheenaiheisiin ja esille nostamisiin tulee. Isojen nimien ja starojen ja jonkun trendikkään uuden kyvyn rinnalle kaipaisin muitakin.
  Yhtenä iltana tuli hirveä kirjasto-ikävä. Hyllyjen välissä lorvimista, framille laitettijen uutuuskirjojen selailua, jonkun tietyn aihealueen hyllyn tutkimista.... (Kun kirjastot avattiin (upeasti ensimmäisenä!) täällä sai aluksi vain palauttaa ja hakea varauksia ja nyt kun hyllyjen välissäkin saa etsiä ja tutkailla kirjoja (ripeästi, pyydetään), niin meidän kirjasto meni kolmeksi viikoksi kesätauolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, luin sen. Uuden nimen on vaikea päästä läpi ja aina sitten vain ne samat. En edes muista enää tuollaista hitautta, vaikka kirjastossa käynkin, mutta meilläkin oli viikkoja kiinni, joten ostin! Adlibris on aina auki ja hinnat kohdillaa, palvelu ei pettänyt kertaakaan.

   ♥♥

   Poista