perjantai 17. heinäkuuta 2020

Lomalle, somevapaalle, live-elämään, heinäkuun iltoihin....Luvialle, Lohjalle, Yyteriin, Reposaareen...


Jään nauttimaan suvesta sen kaikilla aromeilla. Varmaan parissa pätkässä eli jos ehdin menemisiltä lukea, tuon Camilla Greben Varjokuvat blogiini heti kirjan luettuani. Luen nauttien eli olen aloittanut jo enkä yhtään ihmettele, että kirja on valittu Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi 2019! En lue muiden postauksia ennen kuin oma tekstini on Lumissa.Kävi niin, että en ole nähnyt missään WSOYn katalogissa tätä Sofie Sarenbrantin teosta, joten menin ja ostin sen lomalukemiseksi. Luin heti aamukolmeen tekemättä yhtäkään muistiinpanoa, sillä lomakirjat ovat levoksi tarkoitettuja. Seuraavana iltana vedin kirjan loppuun eli voin antaa vahvan suosituksen hyvästä trilleristä hänelle, joka ei ole tätä vielä lukenut. Kantta myöten pidän tässä kaikesta! Huomasin että menossa on sarja eli katsotaan ehdinkö aikaisempiin. Edellinen oli jo kädessäni hintaan 25 euroa, mutta katson kestääkö trilleriystäväni hermo eli jos hän ostaakin sen, annan tämän hänelle sitten lainaan:)Syntipukkia edeltävä on siis Kerjäläinen. Niinpä lomalukemiseksi valikoitui Gummeruksen arvostelukappale Camilla Greben Varjokuvat -dekkari. Tämän tuon blogiini kun olen ensin saanut nautiskellen lukea. Grebe on kova sana trilleristille. 

Kaikkien näiden kirjojan kannet ovat tosi hyvät eli kiitos WSOYlle ja Gummerukselle panostamisesta myös kansiin♥

Me ajellaan sinne sun tänne, mutta ollaan aina välillä piipahtamassa kotosalla. Olen ollut aika väsynyt eli oma syy, kun lukee aamukolmeen...,myös iso puutarha on vaatinut veronsa ja nyt on tulossa useampia menemisiä, joita on suunniteltu kauan. Saan tavata mm. äidin pitkästä aikaa...ja montaa muuta. Pöllöwaarin viinipihalle on menoa ystävän kanssa ja Lohjakin kutsuu. Kiitos naapurin Eevan voimme liikkua Suomen suvessa, tulla ja mennä♥Kuulen vanhan, tutun kutsun....Yyteriin, Yyteriin...

Mukavia suvipäiviä ja etenkin hämärtyviä tunnelmailtoja teille kaikille♥

Love
Leena Lumi

16 kommenttia:

 1. Sarenbrantin dekkarisarja on tosi hyvä. Sarja on pakko lukea järjestyksessä. Jos et vielä tiedä, niin suomennoksia ei ole tehty sarjan alusta asti. En ymmärrä miksi ei, sillä henkilöt ja heidän suhteet ja elämänkuviot ovat sarjan tärkeintä antia. Emma on huippuhyvä päähenkilö, joka valitettavasti kohtaa ihan vääriä miehiä. Mutta se taas on huippuhyvää draamaa ja sopii tähän sarjaan.
  Greben sarja on älykäs ja tykkään siitä todella paljon.

  Nauti lomailusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, en tajua, miksi en ole huomannut sitä katalogeista...No nyt on myöhäistä, sillä aloitin tuostaa, jonka ostin ja seuraava taitaa olla Kerjäläinen. Riippuu nyt Annesta:) Etenkin ruotsalaisissa nuo asiat ovat tosi tärkeitä. Hänellä ei ole kovin hyvä miestutka. Lukijalle kiinnostavaa.

   Sama täällä.

   Kiitos samoin♥ eli toivon sinun olevan lomalla, nyt alkoi oikea kesä♥

   Poista
 2. varmast i hyviä luettavia nuo. Niin ,tai kuunneltavia. Olen vihdoin oppinut kuuntelemaan niin, että saan siitä jotain korvausta lukemiselle.otin ensin vain 20 tuntia kuukaudessa mutta ei enään riittänyt vaan notin niin, että voin kuunnelle aina kun sopii muuten.

  IOhanaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, jännittäviä. Kiva, että olet löytänyt kuuntelemisen, jolloin silmät eivät rasitu.

   Kiitos samoin teille♥

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, vanhasta muistista siellä alkaa nyt olla parasta. Kiitos♥

   Poista
 4. Hyvää lomaa Leena! Dekkarit ovat hyvää kesälukemista, muistan lapsuuden ja nuoruuden kesät puruntuoksuisilla vinteillä kiorjapinojen kanssa. Aikaa tuntui silloin olevan loputtomasti, mutta eipä ollutkaan puutarhaa hoidettavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos samoin sinulle nyt parasta suven aikaa♥ Minulla on aivan samanlaiset muistot mammalan vintiltä. No, heinätyöt piti selvittää ja joskus kitkeä perunamaatakin, mutta kaikki muistot ihania. Sekin kun sade ropisi vintin peltikattoon, se on aina minulle kotoisuuden musiikkia...

   ♥♥

   Poista
 5. Olet oikeassa, nämä kirjankannet ovat todella kauniit. Pitänee laittaa lukulistalle mukaan :)

  Oikein antoisaa lomaa! Nyt on juuri sopiva hetki jäädä tuoksuttelemaan kukkia ja viettämään aikaa läheisten ja ystävien kanssa. Mekin kohtapuolin päästään töistä irti, mutta ei vielä hetkeen.

  Kaikkea ihanaa teille ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, eivätkö vain! Suositus!

   Kiitos samoin♥ kun aika on.

   Kiitos samoin teille♥♥

   Poista
 6. Täällähän oli hirveästi postauksia, joita en ollut lukenut!
  Binchyn nimi on tuttu, mutta en ole tainnut lukea yhtään. Tämän postauksen dekkarit taidan jättää väliin.:) Mutta tuli mieleen se Nesserin Cafe I.. jotain, jonka aioin lukea (täältä löydettynä!), mutta silloin se oli kirjastosta lainassa. (Ja nyt vielä en pääse sinne katsomaan Binchyä tai Nesseriä.)
  Ihanaa lomailua, nautinnollisia kesäpäiviä, hiljalleen hämärtyviä iltoja..! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kesäaikaan...Se Nesserin kirja on hyvä, Cafe Intrigo. Bincy voi olla sinulle liian kesyä.

   Kiitos kaikkea samoin sinulle♥

   Poista
  2. Kävin tänään kirjastossa haahuilemassa. Lainasin Binchyä, ihan kokeeksi. Ja Cafe Intrigokin löytyi hyllystä. :)

   Poista
  3. Sanna, toivottavasti aloitat Ystävyyden piiristä....♥

   Poista
 7. Justiin tänään huomasin tämän Greben uusimman - ja samalla muistin, etten ole lukenut häneltä kuin sen ekan (Jää pettää alta?) Taidanpa etsiä kaikki ilmestyneet ja lukea järjestyksessä, vaikka itsenäisiä tarinoitahan kirjat taitavat olla.

  Myös Sofia S:n dekkarit kiinnostavat. Tällä hetkellä luen dekkareita ja romaaneja vuorotellen. Paitsi tähän on heti todettava että moni dekkarihan menee nykyisin ”romaanitaiteen” puolelle, ainakin mun mielestä.

  Mukavaa lomaa, Leena! ❤️ t. Kaisa Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, Kun jää pettää alta.Itsneäisiä tarinoita, mutta Greben luomien hekilöhahmojen seuraaminen tekee kaikesta kiinnostavaa. Niin menee ja toisinpäin eli heti tulee mieleen Jouko Heikuran Lahja äidilleni.

   Kiitos samoin sinulle Kaisa Reetta♥

   Poista