Vaikka olen kirjabloggaaja, niin väistämättä eräät elämäni kiinnostuksen kohteet näkyvät myös kirjablogissani: Luen tavallista enemmän puutarha- ja ruokakirjoja. Nyt toteutan vihdoinkin yhden kuvan alle yli neljältä vuodelta Ruokareseptit Leena Lumissa. Tämän jälkeen vain ruoasta kiinnostunut löytää helppoja ohjeita klikkaamalla oikeassa palkissa näkyvää kuvaa, joka on sama kuin yllä, tarvitsematta kollata koko blogini kirjojen merta.
Haluan korostaa, että kaikki reseptit eivät suinkaan ole omiani, vaan osa on sieltä sun täältä ja lähde on aina mainittu tiedossa ollen ja jokunen voi olla blogiystäviltäni, joilta olen resepteihin saanut luvan ja heidän bloginsa tietysti linkitän, kun ruokaohje on ystävän lainaa. Tiedän jo ainakin kaksi ihanaa keittiötä, joissa tulen silloin tälllöin vierailemaan ja toinen on Minttulin ja toinen on Sarpun Nyt toiselta taitaa tässä olla vasta vain yksi ohje ja toiselta on tulossa, mutta kun lisää tulee, linkitän sitten jutun aina tähän koosteeseen. Sarppu antoi jo minulle vapaat kädet ja Minttuli on aina ystävällisesti suostunut, kun olen jotain pyytänyt. Leipomusten osalta olen aivan hukassa, sillä olen enemmänkin ruoanlaittaja kuin leipoja...Osa resepteistä saattaa olle upotettuina juttuihini linkitettyinä ja niitä en toki ehdi esiin kaivaa. Sateenkaarentaa Riikalta on mukana eräs iki-ihana ohje...Kiitän asianosaisia ja erityisesti valokuvaaja Sami Repoa kaikista hänen kuvistaan ja eräästä reseptistä, johon hän ystävällisesti on antanut minulle luvan. Kunpa hän olisi kuvannut minunkin ruokani...huoh.
Korostan vielä, että kannattaa lukea Ruokakirjat Leena Lumissa, jossa ruokakirja-arvoiden sisällä on yleensä tarjottu resepti jos toinenkin.
Haluttu resepti löytyy klikkaamalla kuvan alla olevaa nimeä!
Ja sitten ei muuta kuin Guten Appetit!
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata Jo 2 030 on ollut kiinnostunut tästä! (8/2021)
Tomaatti-mozzarellasalaatti eli caprese Jo 1 942 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 046 (4/2021)
Täytetyt herkkusienet löytyy täältä
Katkarapusalaatti - helposti ja herkullisesti Jo 11 238 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 13 187 (8/2021)
Aurajuustoperunat
Uunilohi - herkullista helposti toscanalaisittain
Kuha/lohi suppilovahverolla
Sitruunainen kuha
Munakoisoa kahdella tavalla
Moussaka - helppo
Hasselbackan parmesaaniperunat
Ginigraavattu siikaherkku
Silakat - valkosipuliset, yrttiset
Broilerherkku slaavilaisittain Jo 1 200 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016) 3 280 (12/2021)
Broilerherkkua - paprikaista, pennepastalla
Karpalohyytelö (Suomalaista voimaruokaa), kuva Sami Repo) Jo 3 092 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 3 157 (8/2016)
Omenasose - kanelinen, vaniljainen Jo 7 198 on ollut kiinnostunut tästä! (3/2016)// 7 425 (8/2016)
Kaalilaatikko
Nakkistroganoff - arkiruokaa viimaisiin talvipäiviin
Kaaligratiini
Gulassi - Leenan paras lihapata
Imelletty perunalaatikko
Puolukka-piparminttumarengit
Paistetut punaiset luumut
Mustikkakakku (kuva Ilona)
Pääsiäiskakku (kuva Minttuli)
Banaaniboston ja maailman paras pullataikina
Rahkapullia viikonlopuksi (kuva Sami Repo)
Syntisen hyvä Brita-kakku (kuva Sateenkaarentaa Riikka)
Pappilan hätävarakakku (Kakkujen kuningattaret, kuva Sami Repo)
Sitruunavoissa paistettua muikkua
Letut mansikoilla - suven juhlaa
Romanovin mansikat
Mustikkaiset skonssit
Kantarelli-pinaattifrittata
Mansikka-kotijuustosalaatti
Savukalasalaatti avokadokastikkeella
Luumuhillo
Broileria ja kasviksia helposti wokissa
Juustoinen lohilaatikko
Lihapullat - marokkolaiset ja saarelaiset
Broilerfileet omenalohkoilla
Sienipiirakka
Omena-aprikoosifilotorttu
Birgitan punajuurikeitto
Graavilohirulla korvasienikastikkeella
Graavisiikatartar, mäti-smetana ja mummonkurkut 2 083 (12/2021)
Kalasoppa - helppo ja herkullinen
Pashanmakuinen jäädyke
Siika - limettigraavattu
Kantarellipiirakka
Rautu-siikakeitto
Wilhelmiinat - helppoa&hyvää
Japanilainen kirsikankukkajuustokakku
Grilliruokaa - lehtipihvit, veneperunat ja tomaattisalsa
Boissin suklaakakku
Melonisalaatti - helppo ja herkullinen terassille ilta-aurinkoon
Lanttulaatikkoa tein tänään, 23.12.2015 aika monien vuosien paussin jälkeen. Koska olen Lumissa jo joulut toivottanut, tuon nyt reseptin tänne ja linkitän Lumin jouluruokajuttuun. Se siis onnistui! Maistoin äsken ja maistuu ihan edesmenneen anoppini räätikäslooralta, vaikka jätin pois korppujauhot, vehnäjauhot, valkopippurin ja voisulan. Muutos lähti siitä, että ystäväni sanoi, että 'anna nyt itselleis jo armoa lanttujen kuorimiselta ja osta valmista lanttusosetta'.' Ostin 2 kiloa ja valmistin sekoitellen suloisesti anoppini, erään lehden ja sosepaketin ohjetta. Tässä se on ja annos on helppo puolittaa eli tehdä vain 1 kiloon survosta, jos on vähemmän syöjiä:
2 kg lanttusosetta
4 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
2 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
päälle voinokareita muutama
Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa. Kaadetaan sitten voideltuun uunivuokaa. Paistetaan 150 asteen lämmössä kolmisen tuntia. Annoin olla ensin ilman kantta puolet ajasta ja sitten kansi päälle. Katsoimme yhden leffan ja sinä aikana laatikko vähän jäähtyi. Maistoin: Taivaallista! Mitä joulu onkaan ilman lanttulaatikkoa!
Tiikerikakku - anopin ihanalla reseptillä
Kanakastike - helppo, herkullinen ja gluteeniton
Punajuuri-vuohenjuusto-terriini - Ullan herkullinen alkupala
Kevätsalaatti - Ilonan kevyt, herkullinen
Munakas - Juhlava rapu-munakasrulla
Juhannusruokaa herkullisesti ja helposti
Lohilaatikko - herkullinen, helppo, tuunattu 2 607 (12/2021)
Lihapiirakka - se vanha, kunnon peltilihis
Suven herkuilla vaivattomasti ja kevyesti
Harry Potter -kakku
Hedelmäinen manchegosalaatti
Alaskakakku
Pavlova
Tomaatti-mozzarellapasta uunissa
Rapsakka veriappelsiinikana
Eevan mangojuustokakku
Likööriä nyt kauden marjoista ja hedelmistä muhimaan ja Joululikööriä kirsikoista
Jaakon tartar -kastike kalalle
Nyt tuntuu niin hyvältä, että sain tämän ruokakoosteen tehtyä. Lisään sitten ohjeita sitä myöten kun niitä saan aikaiseksi. Keittiöremonttimme valmistuttua ja vihdoinkin saatuani lisää tilaa, päätin, että yhtään uutta tilanviejää en köökiini enää osta. Nyt vain on käynyt niin, että piti kahden uuden reseptin takia ostaa vielä yksi tietty kattilatyyppi...perästä kuuluu. Vastaus: Kattila kantarelli-pinaattifrittatan valmistukseen!
intohimosta kokkaamiseen
Leena Lumi