keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Pidellään pakkasia hitaillen, hyggeillen, kotoillen!


Ulkona on järkyttävän kaunista ja kuuraista, mutta todella kylmä. Päätettiin alkaa kotoilla eli muutama päivä, ehkä yli viikonlopun menee pyjamapäivinä, Tosin jonkun on must käydä kaupassa pe tai la, mutta sitä ei lasketa. Ja minä vaellan kaurispolut ja mustarastaiden talvisuojan kera ruokien pari kertaa vuorokaudessa. Muistattehan, että mustarastaan nokka ei pysty jäätyneeseen.


Wrendalen somissa mukeissa on huikean herkullista Van Houtenin Dream Choco Drinkiä. Kettumukit ovat muuten aina mun käytössä ja oravat Lumimiehen:)


Katsokaa nyt miten hän napottaa...Kuten huomaatte täällä kyllä luetetaan, mutta myös katsotaan viikollakin televisiota, mikä ei ole ihan tavallista. Lumimies onneksi tallentaa nytkin jotain urheilua, joten takkahetkinä ei televisio pauhaa. Nyt on vain käynyt niin, että saimme erään vanhan tv-sarjan kaikki tuotantokaudet joululahjaksi ja minä olen addiktoitunut: Kolme jaksoa vähintäin menee joka päivä! Ja jos Suomi pääsee jääkiekon loppumatseihin, se on kova juttu: Nainen voi lähteä Porista ja jääkiekosta, mutta Pori ja jääkiekko eivät lähde naisesta.


Täällä hiihtolomaviikko on vasta ensi viikolla. Silloin on ainakin torstaina tyttöpäivä eli olen menossa Bessun kanssa shoppaamaan ja lounaalle. Kirjarintamalla on tulossa pari kovemman luokan dekkaria, mutta hengähdän nyt hiukan ja yritän pitää oravat, kauriit ja kaikki muutkin eläimemme riittävässä muonassa, sillä vain kylmenevää on luvassa.


Pitkissä öissä ja lyhyissä päivissä on jotain rakastettavaa - jotain mitä ihminen jopa tarvitsee.

Susan Fletcher Meriharakat




Kotoillaan, nautitaan...ollaan vaan. Voidaan vilahtaa ja sitten taas palata tähän kuuraisten, kylmien päivien kaikkea hektisyyttä pakenevaan maailmaan takkatulien, kynttilöiden ja kodikkuuden syliin.

hitaillen, hyggeillen, kotoillen
Leena Lumi

PS. Luin jokin aika sitten pyytämättä tulleen dekkarin, joka on avoimen viihteellinen, mutta uskokaa tai älkää, en olisi voinut lopettaa eli jos on puutetta lomalukemisesta kokeilkaa Denise Rudbergin Neljä kertaa kosto!!!

22 kommenttia:

  1. Uteliaana ihmisenä kysyn tietysti: Mikä vanha tv-sarja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arekilija, arvasin ja voin paljastaa: Sopranos! Emme aikanaan ehtineet katsomaan siitä kuin muutaman jakson ja nyt vedämme sitä kuin hullut. Tätä ennen vastaava kokemus tapahtui sarjan Brothers&Sisters kanssa, joka meni Suomessa televisiossa oudolla nimellä Perhesiteet. Jos ihmettelet, kun siinä on sitä mafiaa niin kysyppä A:lta mikä on hänen suosikkielokuvansa:) Oikein kiltit tytöt katsovat tällaisia, hah-hah. Try you too<3

      Poista
  2. Olen ihan unohtanut miltä tuntuu tuollainen pakkanen, tai jotenkuten muistan, että naamassa ei tuntunut niin kivalta.
    Ihanaa että huolehdit eläimistä siellä , nyt kun on tuollaiset kelit.
    Sopranos, vanha kunnon sarja:)
    Kettumukisi on aika ihana:) Mukavaa tyttöpäivää Bessun kanssa, ja muutenkin mukavaa loppuviikkoa Leena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, Meri valitti tänään, että muuttavat ulkomaille, johonkin etelään:) Pidän talvesta ja lumesta, mutta kovat pakkaset ovat kovat pakkaset ja hyvä syy kotoiluun.

      Siis nyt katsoimme 4 jaksoa ja sitten oli pakko lopettaa. Huomenna taas. Saatiin se koko sarja esikoiseltani joululahjaksi, kun kerran valitin, että jäi näkemättä ne Tonyn terapiakäynnit...Todellakin hyvä!

      On ne niin ihania<3 Se on vasta ensi viikolla, mutta kiitos ja kiitos samoin Jael.

      <3

      Poista
  3. Oi Leena, miltei kuulen takkatulen rätinän näitä tunnelmallisia, ihania kuviasi katsoessa! Nyt on todellakin hitaan kotoilun ja hyggeilyn aika! Pakkaslukemat ovat sen verran kovat täälläkin, että rajoittavat jo ulkoilulenkkejä... koiruuskin tahtoo pikaisesti sisälle.

    Sopranoksen hurjaan maailmaan upposimme mekin siipan kanssa aikanaan, katselimme sen maratonina jonakin lomakautena. Välillä kurkin rakkaan kainalosta pahimpia kohtia, mutta kummasti vain sarja piti otteessaan!

    Lumoa luoksenne hyggeilyn ja Sopranoksen keralla! Pysytään lämpiminä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah, ihanaa, että kuulet tulen<3 Joku kertoi tänään koiransa käyvän ulkona vain kahdella jalalla:)

      Siitä tulee maraton, sillä aina jää niin jännään kohtaan. Siinä on niin paljon muutakin kuin väkivaltaa eli enemmän oikeasti muuta.

      Kiitos samoin sinulle Liekkisydän♥

      Poista
  4. Tällaiset talvipäivät ovat niin omiaan kotoiluun. ♥ Meillä täällä Etelä-Suomessa oli tänä aamuna -24 astetta. Minä rakastan pakkasiakin, vaikka toki Tukholman (josta palasin eilen) pikkupakkanen oli ulkona kävelyn kannalta parempi. Mutta onhan näissä pakkaspäivissä oma tunnelmansa!

    Ihania nuo mukit, etenkin kettu. ♥ Sanon muuten joskus äitini Sissi-koiraa pikkuketuksi, koska sillä on niin kettumainen pää.

    Kauniita talvipäiviä, Leena! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, ehdottomasti! Ihan tosi...voi meidän kuopusparkaa: Hän todella kavahtaa kylmää. Pikkupakkanen on kiva, mutta tämä on kaikkea muuta eli tämä on Siperiaa, vaan kaunista on ulkona ja kaurispolut käydään kahdesti, jopa kolmesti päivässä.

      Juu, ja jos avaat firman sivut, sieltä löytyy toinen toistaan houkuttavampia juttuja. Olga taas oli yhtä punainen kuin kettu♥

      Kiitos samoin sinulle, Katja!♥

      Poista
  5. Nyt on talvi ihan oikeanlaista, pakkaset ajallaan niin saa keväästä sitten nauttia. Luntakin on ihan kiitettäväkkkkksti, joskin ei ihan niinpaljon kuin joslkus ennen oli, mutta hyvä tuokin, suojaa kukkia pakkaselta ja ennekaikkea vesijohtoja. kun on tuo oma vesijärjestelmä niin ei odota sen jäätymistä. Ei mikään ole pakkasella niin ihanaa kuin elävä tuli pesässään.
    kaikkea hyvää pyjamapäiviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irma, nyt on oikea, kunnon talvi. Ilman lunta tämä olisi kuin tammikuu 2016. Sen talven puutarhatuhot eivät unohdu. Elävä tuli on rentouttavaa ja saa nauttimaan näistä hetkistä. Kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  6. Ai että, saako Leena teille tulla hoitoon? Sellaiseksi hiljaiseksi tontuksi, joka vain kehrää takan edustalla ja tuo omat kaakaot mukanaan. Saako? :)

    Nämä kuvat on niin ihanat ja nuo mukit ❤.

    Mulla ei ole hiihtolomaa ja töissäkin mennään taas tuhatta ja sataa. Nämä kuvasti kuitenkin tuovat niin hyvän tunnelman, että jaksan varmaan huomisen päivän, käyn ostamassa ruokaa tarpeeksi ja kietoudun kotiin perheen luokse.

    Aivan mahtavaa loppuviikkoa teille!

    Ps. katsoin Sillan viimeisen jakson eilen, joko te olette ehtineet nähdä sen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, hyvin sopii: Olet sitten Välikaton Feetun kaveri, mutta sun ei tarvitse asua välikatolla, vaan nautit kaakaosi meidän kanssamme♥

      Kiitos♥ Näitä mukeja voisi olla lisääkin...:)

      Viikonloppu on juuri alkamassa, joten kiitos samoin teille myös kaikkea kivaa pakkasviikonlopun kotoiluun!

      PS. Katsoimme ja kyllä vain tuli sekä Siltaa että Sagaa ikävä.

      Poista
    2. Ihanaa :)
      Jouduin tänään töiden jälkeen ottamaan päiväunet omalla sohvalla. Vetäisin yli tunnin nokoset ja klo 17 jälkeen se on hiukan liikaa, hehheh. Olen siis antanut työpaikalle kaikkeni tänäänkin ja viikonlopun lepo on enemmän kuin ansaittu.

      Minusta viimeinen jakso oli todella hieno. Siinä oli lohdullinen loppu :). Mutta olet oikeassa, Sagaa tulee ikävä.

      Nyt lähden tekemään sitä kaakaota. Nautinnollisia hetkiä teille ♥♥

      Poista
    3. Birgitta, eikö:)

      Viikonloppu on aina ansaittu ja edelleen 'Luojalle kiitos lauantaista!' Minäkin nukahdin eilen päivällä kun piti vähän vain...

      Se oli erityisen hieno. Saga♥

      Paljastus: Minä laitan sitä kaksi pussillista KoKon mukiin tai jopa tuohon kettumukiin, on todellinen nautinto, johon voi syntyä addikti. Kiitos samoin teille♥♥

      Poista
  7. Päivät on olleet ihan mielettömiä! Onneksi iltapäivästä on kireä pakkanen hellittänyt inhimillisiin lukemiin niin pääsee pihallekin. Yks päivä lähdin puolilta päivin ja naama jäässä kotiin 😳 -opin kerrasta!
    Takkatuli olis nyt kova sana, meillä ainakaan patterit ei lämmitä tarpeeksi, mutta onpahan hyvä syy poltella lämpökynttilöitä pitkin päivää.
    Naatitaan tästäkin 😘❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, Suomen parasta talvea! Ja olihan monta viiikkoa vain jotain -5. Tämä on ulkoiluun aika kovaa.

      Kai sinulla on niitä Plantagenin 7 tunnin tuikkuja, joissa liekin valoa ei ole piilotettu peltiin tms. vaan ovat kirkkaassa muovissa: Joka ip laitan niitä yläkertaan tuikkuihin. Alakerrassa oli eilen liiankin lämmintä kun takkaa lämmitimme ja sitten juutuimme Sopranosiin.

      Nautitaan♥

      Poista
  8. tommost meil tunturil yks viikko, nuoriso saunoikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, tämä on talvella meidän tunturivillamme ja vuoret takana. Jouluna meillä saunottiin viitenä päivänä, kun nuoriso koolla:)

      Poista
  9. (pyöräilevä poikamme sai tuoda polkupyörän meille sulaamaan)

    VastaaPoista
  10. Takkatuli on ollut meidänkin ilomme. Vaikka olen kyllä nauttinut täysin rinnoin tuosta säästä ulkona. KUNNON TALVI, juuri sellainen kuin pitääkin. Ja kestää ilmeisesti koko talvilomani ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, kiva kuulla. Nyt on ollut ja on kunnon talvi, jos aina olisi näin, tuskin kukaan valittaisi. Kyllä sen on luvattu kestävän. Täällä talvilomat ensi viikolla.

      <3

      Poista