sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Blogistanian Finlandia, Globalia ja Tieto


Valitsemme tänään Blogistaniassa vuoden 2017 parhaat kirjat. Osallistun Finlandiaan, Globaliaan ja Tietoon.

Valitsen Finlandia -ehdokkaani näin:

Rosa Liksom Everstinna  3

Ben Kalland Vien sinut kotiin  2


Pasi Ilmari Jääskeläinen  Väärän kissan päivä  1

Valitsen Globalia -ehdokkaani näin:

Paul Auster  4 3 2 1  3


Emmanuelle Pirotte  Vielä tänään olemme elossa  2


Pierre Lemaitre  Silmukka  1

Valitsen Tieto -ehdokkaani näin:


Susanna Makaroff  Homeäidin päiväkirja  3


Gerald L. Posner, John Ware  Josef Mengele Elämä ja teot  2


Diane Ducret  Diktaattorien naiset  1

Tämän vuoden Finlandiaa emännöi Hurja Hassu Lukija -blogi, Globaliaa Oksan hyllyltä -blogi ja Tietoa Hannan Kirjokansi -blogi

Tuomas Aitonurmi on julkaissut Blogistanian äänestyksen voittajat täällä

äänestysterveisin
Leena Lumi

26 kommenttia:

 1. Tiedon äänet poimittu mukaan laskuihin. Kiitos äänestämisestä!

  VastaaPoista
 2. Myös minä annoin Everstiinalle täydet. Mahtava teos. Muita äänestämiäsi kirjoja en ole lukenutkaan, tosin esimerkiksi Väärän kissan päivä on lukulistalla. Mutta tässä tulikin useampi hyvä lukuvinkki, erityisesti nuo tietokirjat kiinnostavat. Ihanaa, lumista helmisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, Everstinna on minusta niin ylivoimainen. Olen iloinen, että sinäkin jäit tämän vahvan kirjan pauloihin. Väärän kissan päivä on Pasin Ilmarin vahvin - tähän asti. Maailmankirjallisuutta. Kaikki kolme tietoa ovat niin vahvoja, mutta halusin nyt ykköseksi sen, joka voi koskettaa meitä kaikkia ja todella elävästi kirjoitettu. Vakuutan, että nämä tiedot ovat täyskymppejä!!!

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 3. Kotimaisissa kaksi samaa. Ja Jääskeläisen romaanikin on kyllä hyvä. ♥

  Ulkomaisten osalta äänet sitten menivät eri kirjoille, vaikka Austerin (josta bloggasin eilen) ja Pirotten kirjoista pidinkin.

  Sun tietokirjaykköselle: ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, vahvat ekat Finlandiassa ja kolmaskin mukaan, sillä siinä on mielestäni Pasin paras - tähän mennessä♥

   Oijoi, kävin just lukemassa sun 4 3 2 1 ja kyllä se sun sushibuffet oli hyvä vertaus:) Minussa asuu sen verran seikkailullista, että on kuin Monte Criston kreivin päivät olisivat palanneet kun luin Pirottea.

   Se on must ♥

   Poista
 4. Hyvä kirjavuosi takana Leena <3
  Everstinna löytyy myös omalta listalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, vahva ja olen lukenut vain mistä olen pitänyt. Meni yksi kuukausi ihan oman hyllyn dekkareillakin eli määrällisesti lukenut blogiini vähemmän, mutta mielestäni laatua. Kiitos<3

   Huomasin. Odotin meillä olevan kyllä enemmän samoja, mutta olet tainnut lukea todella paljon...Everstinna ei olisi voinut uupua meiltä!

   <3

   Poista
 5. Leena, kiinnostava lista! Pari samaa suosikia onnlistoissamme. Minun niin mielintekisi lanseerata runoille oma kategoria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, kiitos! Kävin kurkkaamassa sinulla ja kai Yön kantaja on nyt luettava...Minun neljäs Finlandiassa olisi ollut Lumikadun kertoja. Kaksi kirjaa, joiden nimet kuin runoa<3

   Niin...onhan se niin väärin, että nyt kaikki Anna Ahmatovan runot Anneli Heliö on suomentanut ja kirjan pitäisi saada enemmän näkyvyyttä! Minä taas en tiedä, mitä tekisin taidekirjojeni kanssa, kun rakastan niitä kaikkia niin paljon, että en pysty arvottamaan paremmuusjärjestykseen...

   <3

   Poista
 6. Kallandin kirja oli tosiaan yksi vuoden vahvoista, muttei ihan yltänyt kolmikkooni. Valintaa ei ollut ihan helppo tehdä. Luin pari viikkoa sitten Silmukan, mutta se ei minua vakuuttanut niin kuin Lemaitret yleensä. Everstinna taitaa saada paljon ääniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa V., Kallandin kirjassa oli jotain Ian McEwania. Toivottavasti hänen seuraavansa pitää linjansa, että en joudu katumaan sanomaani:)

   Silmukka oli minulle täydellinen! Olen pelännyt Lemaitren dekkareita ja aloitin näin hellemmästä päästä, mutta saatan yllättää tänä keväänä:) Näkemiin taivaassa ei taas ollut dekkari, mutta yksi elämäni kirjoista.

   Everstinnasta taitaa tulla nyt hallitseva kuningatar!

   <3

   Poista
 7. Globalia ehdokkaat on superhyviä. Muihin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiva kuulla<3 Eivätkö nuo Tiedon kirjat voisi kiinnostaa A:a...

   <3

   Poista
 8. Mulla on listoilla myös Jääskeläinen, Lemaitre ja Ducret <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, meillä on kolmessa ryhmässä sama kirja:) En pysty arvottamaan taidekirjoja, rakastan niitä kai liikaa...

   <3

   Poista
 9. Juuri ajattelin, että kumma, kun Austeria näy missään - kunnes tulin blogiisi. En ole vieläkään saanut luettua sitä loppuun...Everstinna on hieno ja paikkansa ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, minulla on vaikea shde Pauliin, mutta ei yhtään viileä. Niskani jumittuivat tästä tiiliskivestä, mutta hänen nerouttaan en kiellä ja hän ei ole ikinä tylsä! Kustanustoimittajansa olisi kyllä saanut laittaa kirjailijan tiivistämään aiheen ja rakenteenkaan siitä kärsimättä. Tiedän erään, joka joutui Austerin uusimman jälkeen lääkäriin niskoistaan, en minä, mutta Mobilatia meni.

   Everstinnasta taitaa tulla Kuningatar - ja syystä!

   <3

   Poista
 10. Ainut lukemani on tuo Everstinna ja hienohan se oli, vaikkei listalleni lähtenytkään. Oli niin paljon hyviä taas. Positiivinen ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, minua se vei kuumasti.

   Ennustan, että vaikka meillä ei nyt ollut samoja, ensi vuonna on yksi ja kirjailijan nimi alkaa F:llä.

   <3

   Poista
 11. Sijoitin Everstinnan Finlandiassa kakkoseksi, kun taas Kalland ja Jääskeläinen eivät ihan mahtuneet kärkikolmikkooni, vaikka olivatkin upeita. Ihanaa, että Auster sai sinulta Globaliassa täydet pisteet! Minulla on jotenkin huono omatunto, etten ole saanut kirjaa loppuun, vaikka aloitin sen jo heinäkuussa (!!) ja olen jonkin sortin Auster-fani. Ihan kaikki hänen kirjansa eivät ole olleet minulle napakymppejä, enkä tosin ole koko tuotantoa lukenutkaan, mutta silti Austerissa on sitä jotakin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna, hyvä, että Everstinna mahtui sinulla mukaan♥ Auster on nero, mutta kuten monet nerot, hän on milloin mitäkin. Pidän vain hänen tyylistään ja Talvipäiväkirjan jälkeen kai suhteemme sai sinetin:) 4 3 2 1 vei niskani, joten toivoin, että Paulin kustannustoimittaja olisi laittanut hänet tiivistämään. Sen olisi voinut ihan hyvin tehdä, tarinan tai rakenteen siitä kärsimättä. Taisin lukea tätä kauan, viikon tai kaksi, sitten olikin pakko lukea relaxoivia dekkareita ja käyttää paljon Mobilatia. Minäkään en ole pitänyt kaikista hänen kirjoistaan, mutta useimmista. Näkymättömän ja Talvipäiväkirjan olen lukenut jo useampaan kertaan. Hänessä on todellakin on sitä jotakin♥

   Poista
 12. Everstinna paras munkin mielestä.

  VastaaPoista
 13. Hienot valinnat, Leena! Itse luin viime vuonna niin vähän uutuuskirjoja, että pidin viisaimpana pidättäytyä tällä kertaa äänestyksistä. Listallasi on monia teoksia, joihin olen ajattellut tarttua: Auster, Jääskeläinen, Liksom!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos<3 Minä jätin taas Kuopuksen väliin...niin vähän tuli luettua lastenkirjoja. Siinäpä jo kolme kovaa!

   <3

   Poista